Gå til innhold
 • Bli medlem

klenn

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  22
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Heisann! Jeg vurderer å kjøpe meg en Downmat men ligger antakelig i grenseland når det gjelder størrelse. Jeg er 180cm høy og veier 80kg. Lurer på om 178x52cm blir litt knapt, det er jo veldig smalt og kanskje for kort.. Soveposen min er en Xero 550, så jeg tenkte kanskje det tykkeste underlaget er best mhp. vinterbruk. Noen erfaringer?
 2. Ok!. Jeg får surfe rundt og se. Husker jeg bestilte en sovepose fra Facewest UK ifjor, og at frakten var rimelig. Takker for tipsene så langt så skal jeg skrive om erfaringene her når det blir handlet . Er det forresten forskjellig lengde på liggeunderlag fra USA i forhold til Europa? Og skrugjenger på primus i mm eller tommer. De bruker vel amerikanske tommer på det meste over there..
 3. Hei . Nå er dollaren under 6kr, og jeg har lyst å bestille litt turutstyr fra USA. Trenger 4 sesongers liggeunderlag, multifuel primus og kanskje litt til før budskjettet sprekker. Men lurer på om det finnes noen enkel regel for hva prisen blir med frakt, toll osv. Eller blir det rimligere å bestille fra England? Noen gode butikker å anbefale?
 4. Det ble tur . Ikke akkurat som palnlagt, men det gikk fint. Kom meg ikke til Billingen, da veien fra Geiranger var stengt. Snudde derfor på kaia på Linge og kjørte opp til Kaldhusseter. Der gikk turen fra ca600m og nesten opp til Danskehytta. Derfra tilbake rundt langegga via fagerdalen. Været var litt truende på morgenen 14mai, men etter det skinte solen til jeg var tilbake den 16. Føret var godt mesteparten av tiden, men litt bløt snø midt på dagen. Her er bilder fra turen! [Hidden Content]
 5. Holder på å pakke . Tenkte at litt av sjarmen er å fyre med primus i for-teltet. Lurer på om biltema propanen vil fungere hvis det blir kaldt der oppe. Eller om jeg skal ta med min gamle optimus og parafin. Tar med optimusen for sikkerhets skyld.
 6. Ok, Da vil jeg holde meg vekke fra reinen. Satser heller på å følge dine spor fra billingen. Men begynner å mislike værmeldingen yr.no som spår plussgrader og regn mot helgen (igjen). Men kanskje det er penere der oppe i høyden .
 7. Hei igjen! Takker for svar og fine bilder . Det ser flott ut der, og høres trygt ut. Men jeg vil for sikkerhets skyld høre med åst før jeg drar tror jeg. Tror jeg får droppe isfisket og heller ta med turmat!. Ruten jeg kan tenke meg er brøste, pyttbua, veltdalshytta, torsbu, pyttbua, brøste.(foreløpig). Kunne tenke meg å følge kanten langs torsvannet. Ser det er sommerrute, men regner med det lar seg gjøre å gå der. Regner med at blå extra går greit å smøre med. Skal skrive en liten rapport her hvis det blir tur!
 8. Hei! Hvis værmeldingen ikke er for ille lurer jeg på og gå på ski i tafjordfjella 17 mai helga 3-4 dager. Jeg tenkte å ta med telt, sovepose og delvis bevege meg utenfor de merkede skiløypene. Har lite erfaring med turer i fritt terreng på denne årstiden. Jeg ser at skiløypene på kartet rundt danskehytta og veltdalshytta går over noen vann som ligger over 1000 m.o.h. og er usikker på om isen her er trygg, eller om det i det hele tatt er mulig. Ville vært moro å prøve isfiske hvis det er muligheter. Elver og snebroer over disse er kanskje også skumle på denne årstiden? Ser på yr.n
 9. Hei! Jeg vurderer å skaffe meg en pulk til neste skitur. Ser det er spesielle turpulker å få kjøpt. Men vurderer en brukt en og ser det er mange barnepulker til salgs. Lurer på om det er mulig å bruke en slik til lengre telt tur. Evt. om det kanskje lar seg gjøre å demontere vindskjerm, for o.l. Har også sett på såkalt "pariserpulk" som denne: [Hidden Content]. Usikker på om denne vil fungere like bra som en ekspedisjonspulk til mange ganger prisen. Noen erfaringer?
 10. Ok, takker for svar. Ser den siste artikelen der ble skrevet for over et år siden. Har de ikke rettet disse feilene ennå? Har produsenten sovnet?? Og hvor er professor Drøvel???
 11. klenn

  Telt

  Ok! Bruker du snøplugger om vinteren da sikkert?. Og spar kanskje snø opp lags kantene? Rondane teltet mitt er jo kjemperomslig og godt. Kanskje jeg bare skal bære de ekstra grammene og ha tusenlappene i banken .
 12. Hm..Har lest et sted at Nanok Arxcis duo er laget for helårsbruk og godt egnet til ekspedisjoner. Men det høres ikke så betryggende ut det som leses her da . Skjønner at det er et 3 sesongers telt? Siste nummer av fjell og Vidde skriver at det er et godt telt,men litt tungt å sette opp. Står ikke noe der om dårlig lufting og stang kanaler. Dårlig test?
 13. klenn

  Telt

  Så mange telt i markedet! Lars Monsen mener et enmannstelt ikke bør veie særlig mere enn 1,5kg. Naok Arxcis Duo er bra for mitt bruk,men veier over dobbelt så mye. Noen som har erfaring med vekt på langtur til fots?
 14. klenn

  Telt

  Jhs: Ok. Det kan være interessant. sender er mailadresse når jeg kommer hjem. Egner det seg til vinterbruk på fjellet og er det selvstående?
 15. klenn

  Telt

  Hei! Jeg her et helsport rondane 3 persons telt som jeg bruker alene. Har brukt det bare om sommeren og lurer på om det kan brukes over tregrensen vinterstid. Jeg er litt i tvil da stengene virker noe spinkle. Det er 3,85kg og litt tungt synes jeg, spesielt om en skal ha med mat. Men vurderer no å kjøpe et lettere telt som kan brukes hele året og ikke er for tungt. Må også vare noen år. Jeg padler kajakk også,så ville være kjekt om teltet er selvstående. Mange krav hehe.. Prisklasse ca. 2000-5000. Pent brukt telt er også interessant! Er det noen som har erfring med dette?: d9d8
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.