Gå til innhold
  • Bli medlem

larschu

Aktiv medlem
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

6 Neutral

Om larschu

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Hei Igjen, Renne Øst for Hanken ja. Rød strek = rapell, Blå strek = mulig å kjøre ned ved gode forhold/ferdigheter (40+ grader helning), vi sendte selve turgruppen ned med rapell. Bilde 3 er den beskrevne skavlen på Skålefjellet, 1905. Legger ved et bilde fra andre siden også, med Kåpa i bakgrunn. Jeg og en til gikk opp med Stegjern, isøks og spade og gravde oss gjennom + la opp fast tau til resten av turgruppen. Vi fulgte i hovedsak denne ruten: http://www.ut.no/tur/2.11000/ , og ja dette er virkelig en flott tur hvis fint vær Hvis du har stravakonto kan turen/ruten i sin helhet sees her; https://www.strava.com/activities/306905469 LC
  2. Hei, Her er bilder fra tur over "Tindefjellsryggen" i mai fjor (bilder tatt 15.mai 2015). Forøvrig så kjørte jeg ned på ski i rennen lenger øst, på Åsnes Amundsen m/BC-binding og full oppakning. Bratt, men går under gode forhold. Vær oppmerksom på at det ofte ligger en stor skavel på nordsiden av Skålefjellet, 1905. VI gravde oss gjennom denne i fjor, men her er det mulig å gå rundt via Skålebreen og Skålefjellet 1784. LC
  3. Hei, Noen som vet om steder man kan sette fra seg bilen i 4 dager i Otta? Kan man f.eks sette igjen bilen på Otta Skysstasjon over flere dager uten avgift? Ser at det skal være 40 plasser på Skysstasjonen, men finner dog ingen informasjon over hvilke regler som gjelder. Planlegger Tog Otta-Hjerkinn, ski Hjerkinn-Mysuseter og Buss ned igjen til Otta. Mvh. Lars-Christian
  4. Hei, Jeg har modifisert en Fjellpulken Transporter med ski under. Brukte Fjellpulken sine egne fester, http://fjellpulken.no/tilbeh/art-760-skibinding-til-ki-kii-for-pulk.html . Da kan man lette ta av/på skiene etter behov. Har montert egne avstivningsplater også, men dette er vel så mye for å avlaste selve innfestningshullene. Ulempen er høyere tyngdepunkt, så jo bredere montering jo bedre, å montere m.h.p et preppet skispor ble litt for smalt for meg og en pulk rigget for Expedition. Amundsen.. Gikk med disse under Expedition Amundsen over i februar, og kan love at det gir god glid, nesten for god glid til tider! Ulempene med ski under er høyere tyngepunkt (ja; traversering blir værre) og at svingradiusen øker. Fordelen er fart, fart og fart.
  5. Jeg syklet/løp denne turen for et par år siden. Grovt sett 15 km løping, 85 km sykling (avhengig av hvor i Oslo man gir seg) og 2400 høydemeter (Grua-Nydalen). GPX-filen kan sees og lastes ned her: http://connect.garmin.com/activity/214717761 Kan anbefales (i godvær vel og merke..) LC
  6. En ting er å takle eksponert terreng og 3+/4 klatring. En annen ting er faktisk å finne den rette ruta! Å gå seg fast oppi der er ikke spesielt artig. Legg til at det kommer inn dårlig vær i tillegg, så bør man være godt forberedt til å finne frem. Klatret Storen i helgen, startet i pissregn og tåke, men som kartoholiker, et snev av autisme og noen år her inne så hadde jeg et godt bilde av ruten og fant greit frem. At vi kom over skylaget siste 50m før toppen ble en ekstremt bra bonus og en fantastisk utsikt med 2K topper stikkende opp gjennom skylaget her og der. En annen ting å tenkte på er å legge turen til et tidspunkt hvor det ikke er så mange andre som tar turen, det er mye løs stein og steinssprang løses ut i tide og utide. Lykke til! Det er en god tur, men jaggu er det en hærlig følelse å stå på toppen Spesielt etter å ha klart det "selv", dog bør det ikke være noen nedtur å bruke guide hvis man er usikker om man klarer det alene. Går det gæernt kan hjelpen være meget langt unna. Ikke er det mobildekning på "baksiden" av storen heller (heftyes renne).
  7. De vinterbrøyta veiene er stort sett helt bare. Har syklet Hammeren - Bjørnholt - Kikut - Finerud - Sørkedalen flere ganger allerede, og der begynner det nesten å bli tørt også!
  8. larschu

    Oppkuven ;)

    En kjempefin tur, som baserer seg på kollektivtransport, er å ta alle Nordmarkas 700meters topper på én tur. Tog til Grua. Sykle opp og forbi Mylla, deretter ta Lamannshaugen(701), Helgehaugen(705), sykle videre mot Svarttjernshøgda(717) og bestige denne. Sykle videre mot Ringkollen(701) og deretter 2 mil videre til Oppkuven. Turen avsluttes i god utforbakke ned til Sørkedalen. Ev. via Kikut og ned Maridalen hvis du er sprek. Turens "hardeste" motbakke er fra Grua og opp til Mylla, på asvalt. Resten av turen er relativt flat og småkupert, foruten toppene som man går opp på (100-150 høydemeter per topp). I sørkedalen kan man ta buss eller sykle hjem. Fra Grua og til Nydalen via alle toppene er turen ca. 100 km lang med 85 km sykling og 15 km gange/løp, hvorav de siste 40 km er fra Oppkuven og hjem (600 høydemeter nedover). En nydelig tur som anbefales!
  9. Må ikke ha noen tillatelse for å labbe opp, men greit å ha en viss anelse hvor man skal ned igjen. Flere som bommet på returen da jeg var der.
  10. Jeg gikk munkestien i går, strålende forhold! Alt virket ok oppover, og det står ingenting om at stien er stengt ved p-plassen i bunn. Ser ut som om det muligens er et par kabler som har vært byttet ut.
  11. Tent&Trails har MYE fint til ca. halvpris av norske priser. De har klatreutstyr fra en rekke produsenter. En av eiernes/medarbeiderns kone er faktisk fra Bodø også. Det første jeg hørte i det jeg kom inn døra var: Hey, du er fra Norge eller hva? (Jeg var ikledd Norrønajakke+lue)
  12. Hender at Elgen også taper! http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3954090.ece
  13. Mannen på Bukkelægeret fikk et epilepsianfall på et meget ugunstig tidspunkt og falt baklengs ned i døden. Mannen på Kyrkja falt på vei ned, da han prøvde seg på en annen vei ned enn normalveien opp sørryggen. Det er de harde kalde fakta. I tilegg kan det nevnes at det under klatrekurs i Innerdalen i forrige uke var nære på igjen. 2 tau ble kuttet tvers over av steinsprang, heldigvis hang det ikke personer i tauene på det tidspunktet. Eneste skade ble et ømt forslått lår.
  14. Godt å se du kom deg opp på Loftet den veien, må innrømme jeg var noe skeptisk da jeg hørte hvor du skulle og hvilken vei(da vi slo av en prat på rundt 1500 m.o.h.). Tok loftet fra Nordsiden dagen etter, og det var rett og slett en fantastisk tur(nedkjøringen). Livsnyter: Har noen bilder fra Store Smørstabbretinden i 13-tiden. Angående turfølget på vei opp på Bakarste skagsnebb(3 Bergensere), så har jeg et bilde av disse med deres heller dristige veivalg i disse skredtider:
  15. Dropp turen nedom Memurubu, da sparer dere mange høydemetere. I og med at dere har med telt, så er ikke det noe problem. Gikk nøyaktig samme turen for 1 1/2 år siden, bare motsatt vei.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.