Gå til innhold

Nordhagen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Nordhagen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Nordhagen

  Mat på 14 dagers vandring

  Personlig synes jeg vann på frokostblanding er helt greit, men det må være iskaldt vann. Er jeg på virkelig langtur, har jeg som regel med feks pannekaker til et par dager som en avveksling. Drar til sommeren på en 57 dagers ekspedisjon til villmarka i Canada, og da er det frokostblanding med vann, 100 gram sjokolade til lunsj og potetmos eller ris til middag som gjelder. Det har jeg brukt på mine tidligere langturer og jeg vet fungerer bra for meg. Det viktigste er vel at man prøver ut litt forskjellig, og finner ut av hva som fungerer best for en selv.
 2. Nordhagen

  Mat på 14 dagers vandring

  På turer som varer i flere uker er det viktig å tenke vekt, sekken blir fort tung hvis man skal ha alt mulig godt til frokost, lunsj og middag hver dag. På turer som varer i 14 dager eller mer pleier jeg å ha: Frokost: 2,5dl frokostblanding som blandes i vann + litt sukker, pr dag. Lunsj: 100 gram sjokolade pr dag. Middag: 1 pose potetmos eller 1 pose boil in bag ris pr dag, fisk eller kjøtt (når det er jakt) til potetmos eller ris skaffer jeg underveis. Til middag har jeg av og til med et par poser Real Turmat som avveksling.
 3. Kugaluk River i NorthWest Territories, Canada er også en mulighet (litt billigere transport til og fra elva enn Anderson River) Jeg padlet Kugaluk med to kamerater i 2008, vi brukte 4 uker på turen og møtte ingen andre mennesker på hele turen. Elven er ca 300 km lang uten vanskelige stryk, det er noen få små sjøer på toppen, men disse er så små at du padler over dem på maks en time, det er for øvrig veldig bra fiske i de sjøene! Hvis du er interessert send meg en melding kan jeg gi deg masse mer informasjon
 4. Nordhagen

  Nettkart over Canada type Norgeskart?

  Denne har jeg brukt en del, eneste siden på nettet jeg har funnet med såpass bra kart. http://atlas.gc.ca/toporama/en/
 5. Nordhagen

  TV 2s nye realityserie «Alene»

  Blir spennende å se hvem som sitter igjen til slutt! Personlig holder jeg en knapp på Svein eller Jens, som det blir skrevet tidligere her er ikke Svein helt ukjent med å være lenge alene på tur. Her er en link til en av hans turer til Canada: https://www.youtube.com/watch?v=CsrPaPJOqP4
 6. Nordhagen

  Youtube videoer fra Norge

  Jeg har en kanal med film fra noen av turene mine Morten Nordhagen Ikke så mange filmer enda men kommer flere etter hvert, kvaliteten kan sikkert ikke måle seg med mange andre der ute, men satser på at det blir bedre etter hvert også.
 7. Nordhagen

  Ta med hagle til Canada?

  Sist gang jeg reiste brukte vi Air Canada og vi hadde ingen problemer med våpen eller noe annet, så det går helt sikker greit Hvor i Canada er det du skal padle?
 8. Nordhagen

  Ta med hagle til Canada?

  Som han over sier er det enkelt og ta med våpen inn til Canada, her er en link til skjemaet du må fylle ut på forhånd så er det bare og gå innom tollen når du lander i Canada. http://www.rcmp-grc.gc.ca/cfp-pcaf/form-formulaire/num-nom/909-eng.htm Jaktkort kjøper du når du kommer ned dit du trenger ikke søke om det på forhånd.
 9. Nordhagen

  Hvor for man et rimelig Iridium-abonnement?

  Du kan jo høre med Norsk Satellittelefon AS www.htsalg.com eller Radio Holland www.radioholland.no Begge selger og driver med utleie av Iridium-telefoner så ikke umulig at de kan hjelpe deg med abonnement også.
 10. Nordhagen

  Snowdrift River/Ingstad Creek

  Høres ut som en kjempe bra tur dere planlegger! Fiskekort får du kjøpt i de fleste sportsbutikker der, men kan anbefale en jakt og fiske butikk som heter Wolverine den ligger noen få km utenfor selve sentrum i Yellowknife men det er bare og ta en taxi. Tror butikken som Aslak P nevnte er Renewable Resources den ligger i gamle byen og er det eneste stedet dere får kjøpt jaktkort for småvilt hvis dere har planer om å jakte der nede.
 11. Nordhagen

  Jakt i Børgefjell

  Fant det jeg også men det kortet gjelder vel ikke for de nordlige delene og vi kommer nok til og holde oss mest på Norlands delen av parken så..
 12. Nordhagen

  Jakt i Børgefjell

  Ja har sett der men finner ikke jaktkort for Børgefjell.
 13. Nordhagen

  Jakt i Børgefjell

  Drar til Børgefjell på småviltjakt 20 sept og har tenkt og gå inn fra Stekenjokk i Sverige, noen som vet om det er mulig og få kjøpt jaktkort i Stekenjokk eller nærheten? eller om det er mulig og kjøpe det på nettet?
×

Viktig informasjon

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.