Jump to content

Nordhagen

Aktiv medlem
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Nordhagen last won the day on April 6 2019

Nordhagen had the most liked content!

1 Follower

About Nordhagen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Nordhagen's Achievements

 1. Ja Packraft kunne sikkert vært fint både på Storskogelva og på sjøene. Ellers er jeg enig med deg, lett sekk er en stor fordel i Rago 😂
 2. Mine tanker om det er enkelt og greit nei. Ser for meg at det blir noen få hundre meter fin padling innimellom masse tunge bæringer, det er ikke uten grunn at begrepet en Ragomil har oppstått Rago er et fantastisk fint område og Storskogelva er en utrolig klar og fin elv, men kan ikke huske at jeg noen gang tenkte at det hadde vært fornuftig å dra med en kano oppover der.
 3. For de som er interessert, her er en film jeg laget fra min og en kamerat sin kanotur i Canadas villmark i fjor sommer. Turen var på 52 dager, og gikk gjennom totalt urørt villmark. Det ble vandringer i fjellene og vi padlet 300 km på en elv som heter Hart River. En fantastisk tur! Hart River del 1 av 2: [Hidden Content] Hart River del 2 av 2: [Hidden Content]
 4. Sjøfly må du bestille i god tid før du drar fra Norge, jeg har pleid å bestille transport ut til villmarka rundt 3-4 mnd før vi drar. Vi har kjøpt det meste av maten i Canada, men litt avhengig av hvor god plass vi har i bagasjen har vi også tatt med litt småting. I Whitehorse og Yellowknife har de veldig bra utvalg av all mulig proviant, men Inuvik som jo er en mye mindre by er utvalget selvfølgelig litt mer begrenset.
 5. Det er bare å stille spørsmål Vi har hatt med både våpen og pepperspray på alle våre turer.
 6. Akkurat hvor mye en tur på 4 uker vil koste er vanskelig å si, det er avhengig av hvor i Canada du drar og hvilken elv/sjø du skal padle. Det er transporten til og fra villmarka som drar opp prisen, hvis du må bruke sjøfly koster det selvfølgelig mer enn biltransport, men ingen av delene er billig. En annen ting som påvirker prisen er om du reiser alene, eller hvor mange dere er til å dele på transport utgiftene. Hvis du tar med absolutt alle utgifter fra du drar fra Norge til du er tilbake, bør du nok ha et budsjett på minst 30000kr. Første gang jeg reiste til Canada i 2006 padlet jeg 24 dager på South MacMillan River i Yukon Territory, det er en elv der du slipper fly ut til villmarka (10 timers biltur på elendig vei). Hvis jeg husker riktig tror jeg den turen kom på totalt rundt 20000 kr. Men prisene har nok dessverre steget en del siden den gang. Min siste tur var nå i sommer/høst en 52 dagers tur på Hart River i Yukon Territory, der vi først måtte ha biltransport i 5 timer og så sjøfly et godt stykke, både til og fra villmarka. Akkurat hvor mye den turen kostet totalt har jeg ikke turt å regne på enda Fortsett å planlegg og gjør alvor av drømmen, du kommer garantert ikke til å angre!
 7. Blir garantert en kjempefin tur! Ikke stol for mye på hva værprognoser sier om gjennomsnittstemperatur! Jeg har selv vært på kanotur flere ganger i Canada, en gang i september, hvis man senere hadde sett på gjennomsnittstemperaturen hadde det ikke sett spesielt kaldt ut, men på 4 uker lå nattetemperaturen på mellom -5 til -15 grader hver natt, dagtemperaturen var mellom 20 til 25 grader. Det var riktignok i Yukon Territory, litt lenger sør vest, og deler av turen litt høyere over havet enn området du skal til, men jeg hadde helt klart tatt med meg en varmere sovepose enn den du nevner. Mulig du allerede er klar over det. Grensen for å ha med våpen til Canada er normalt 60 dager. Det er selvfølgelig mulig og være borte lengre, men da er det andre regler, tror reglene da er at du må melde deg på og gjennomføre et våpenkurs der borte, men det bør du sjekke nøyere og eventuelt kontakte Canadiske myndigheter. Når det gjelder hund på tur i Canada, anbefaler jeg og lese boken til Sverre Hovind «I Ingstads fotspor» Han gjennomførte nesten samme tur som du beskriver for noen år siden sammen med hunden sin. Hvis jeg skulle vært på tur i tre måneder og da hovedsakelig i tundra område, hadde jeg valgt bensin som drivstoff til kokeapparatet, varer lenger og flasken tar mindre plass enn tilsvarende mengde gassbokser. Jeg drar tilbake til Canada på en 57 dagers villmarksekspedisjon om få dager, 15 juli. Men send meg gjerne en PM hvis det er noe mer jeg kan hjelpe deg med.
 8. Personlig synes jeg vann på frokostblanding er helt greit, men det må være iskaldt vann. Er jeg på virkelig langtur, har jeg som regel med feks pannekaker til et par dager som en avveksling. Drar til sommeren på en 57 dagers ekspedisjon til villmarka i Canada, og da er det frokostblanding med vann, 100 gram sjokolade til lunsj og potetmos eller ris til middag som gjelder. Det har jeg brukt på mine tidligere langturer og jeg vet fungerer bra for meg. Det viktigste er vel at man prøver ut litt forskjellig, og finner ut av hva som fungerer best for en selv.
 9. På turer som varer i flere uker er det viktig å tenke vekt, sekken blir fort tung hvis man skal ha alt mulig godt til frokost, lunsj og middag hver dag. På turer som varer i 14 dager eller mer pleier jeg å ha: Frokost: 2,5dl frokostblanding som blandes i vann + litt sukker, pr dag. Lunsj: 100 gram sjokolade pr dag. Middag: 1 pose potetmos eller 1 pose boil in bag ris pr dag, fisk eller kjøtt (når det er jakt) til potetmos eller ris skaffer jeg underveis. Til middag har jeg av og til med et par poser Real Turmat som avveksling.
 10. Kugaluk River i NorthWest Territories, Canada er også en mulighet (litt billigere transport til og fra elva enn Anderson River) Jeg padlet Kugaluk med to kamerater i 2008, vi brukte 4 uker på turen og møtte ingen andre mennesker på hele turen. Elven er ca 300 km lang uten vanskelige stryk, det er noen få små sjøer på toppen, men disse er så små at du padler over dem på maks en time, det er for øvrig veldig bra fiske i de sjøene! Hvis du er interessert send meg en melding kan jeg gi deg masse mer informasjon
 11. Denne har jeg brukt en del, eneste siden på nettet jeg har funnet med såpass bra kart. [Hidden Content]
 12. Blir spennende å se hvem som sitter igjen til slutt! Personlig holder jeg en knapp på Svein eller Jens, som det blir skrevet tidligere her er ikke Svein helt ukjent med å være lenge alene på tur. Her er en link til en av hans turer til Canada: [Hidden Content]
 13. Jeg har en kanal med film fra noen av turene mine Morten Nordhagen Ikke så mange filmer enda men kommer flere etter hvert, kvaliteten kan sikkert ikke måle seg med mange andre der ute, men satser på at det blir bedre etter hvert også.
 14. Sist gang jeg reiste brukte vi Air Canada og vi hadde ingen problemer med våpen eller noe annet, så det går helt sikker greit Hvor i Canada er det du skal padle?
 15. Som han over sier er det enkelt og ta med våpen inn til Canada, her er en link til skjemaet du må fylle ut på forhånd så er det bare og gå innom tollen når du lander i Canada. [Hidden Content] Jaktkort kjøper du når du kommer ned dit du trenger ikke søke om det på forhånd.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy