Gå til innhold

vermer

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  29
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Orion Extrem II vurderes for tiden som et tillegg til allerede to Hilleberg Nallo. Grunnen er ønsket om bedre høyde og "selvstående" telt der grunnen vanskeliggjør plugging. Mener å ha sett innvendinger mot teltet i forhold til at duken ikke går helt ned til bakken, spesielt i forteltene. Stemmer dette, kanskje noen som har bilder som viser hvordan dette ser ut i felten? Jeg vektlegger dette høyt, begge Hillebergteltene når ned i bakken uten å måtte "presse" noe som helst ned i grunnen. Hadde en gang et Helsport telt med glippe mellom teltduk og bakke, og det ble håpløse forhold i forteltet vinterstid med føyke...
 2. Jeg har to varianter av Nallo - Nallo 2 og Nallo 3 GT, og begge ble valgt på grunn av lav vekt/god plass og solitiditet. På vinteren har jeg mest brukt Nallo 2 alene, og det fungerer svært bra. Dog må det sies at jeg hadde ønsket noe mer høyde, måler ikke mer enn 174 cm, og etter anskaffelse av tykt underlag ble det litt lavt under loftet. Det samme gjelder for Nallo 3 GT. Begge teltene gir raust med plass for en person i Nallo 2 og 2 personer i Nallo 3 GT - om en ser bort i fra høyden. Teltene er ikke optimalt konstruert for vintertelting, med kun en gavelventil. Ventilen ved bakken fyker igjen som tidligere nevnt her på forumet. I fjor gjorde jeg en henvendelse til Hilleberg om muligheten for å få sydd på en gavelventil, men de var ikke villig til å gjør slik modifisering. Litt synd, for det ville hadde forbedret ventilasjonen i teltet, som kan oppleves noe mangelfull på vinteren. Men ellers, svært gode saker!
 3. Norrøna Svalbard GTX Jacket har jeg nå hatt i eie i vel ett år, og har vært gjennomgående godt fornøyd med snittet og egenskapende generelt. Dog erfarer jeg nå at jakken har en svakhet i front der vann trenger inn ved regnvær over en times varighet, lommene er heller ikke tette - ved flere anledninger har hanskene jeg har stukket i lommene vært gjennomtrukne av vann når det var behov for dem. Og som om ikke dette var nok, den lekker "all-over" etter et par timer. Lue, bøff, ullskjorte er alt så bløtt som om det er tatt rett fra vaskemaskinen. Så dette er ikke bra, sett i forhold til hva denne jakken skal "håndtere" av vær, samt prisen. Andre som har erfaringer av lignende karakter med jakken? Hvilke skalljakker i dette sjiktet kan man egentlig "tro" på? Bekymringsmelding/reklamasjon er selvsagt sendt Norrøna!
 4. Dette var interessant, skjønt føtter og skotøy er en komplisert affære. Lesten til Kayland M11 betegnes A5, mens Bestard har sin egen liste over lester http://www.bestard.com/tecnologia_hormas.php. Og begge er altså brede? Klatrestøvlene http://www.bestard.com/ficha_bota.php?id_bota=389 har oppgitt lest Europa H XW, som skal være ekstra romslig med plass for forfoten for å unngå avklemt sirkulasjon. Noen som kjenner til hvilke tabeller produsentene benytter, som kan sammenlignes?
 5. Takk for fin tilbakemelding. Fant at Jakt og Fjellsport står oppført som forhandler her hjemme, http://www.jaktogfjellsport.no/ Men hjemmesiden deres forteller ingenting om det i så fall...
 6. Skal handle klatrestøvler for is/mix-klatring - stiv såle, stegjern, GTX og isolering er nøkkelord. Har nylig fått prøve et par Asolo Expert GV, men grunnet bred fot ble de for trange over forfoten. De var "såvidt" med tynn sokk, og klart for trange med vanlig tynn ullsokk, om ikke sålen ble fjernet. Kan selvsagt gå opp en størrelse eller mer, men synes da at skoene som oftest blir for lange og løse. Det er derfor viktig at lesten er romslig nok innenfor den skostørrelse jeg bruker. Det virker som utvalget rundt om er alle produkter laget for nette søreuropeiske føtter. Noen her på forumet som kjenner til klatrestøvler som har bred lest?
 7. Her er altså flere gode forslag, og jeg har festet meg spesielt med to: - metode 1 til Halvdan, bruk av åttetallknute på tauet og tredd tauslynge gjennom sele og knute, skjøtet med dobbel fiskeknute og - metoden til Dag G - Evje, førerløkke/alpine butterfly med skrukarbin/karabin(med gate motsatt) i selen Synes å være greie metoder som er enkle å holde styr over. Bare et par spørsmål: - lengden på tauslyngen for innbinding? - skal karabiner festes til selen parallelt med sentralløkka eller i sentralløkka? Takk for svar!
 8. Ønsker råd om på hvilken måte person 2 og 3 skal festes til tauet ved vandring langs rygger, jfr. tinderangling og taulag med vandremetoden. Har kun erfaring med klatring og vanlig innbinding av leder og sikrer i taulag. Når det gjelder vandremetoden, ser jeg ikke helt hvordan personene mellom leder og sikrer/bakerste person skal være innfestet i tauet i forhold til de mellomforankringer leder setter. Festes disse personene til tauet ved slått åttetalls-knute i skrukarabin/sentralløkka? - eller slynge festet i selen med pålestikk og med karabiner i motsatt ende som tauet løper gjennom? - eller med halvstikk i karabiner i sentralløkka? Eller er ingen av disse metodene anvendelige? vermer
 9. De saftigste og mest "skryteaktig" blemmer og sår har jeg fått i Alfa Skarvet! Disse skoene har jo 4 lag GTX, og jeg opplever å bli sørgelige fuktig på bena, bare etter et par timer er lestene våte. Dette gjør det håpløst med plastring/taping. Og kalde føtter, men det er en annen sak. Min løsning på problemet var å anskaffe Bridedale linersokk, og må si at problemene med blemmer og sår var praktisk talt borte over natten. En sjelden gang kommer man over produkter som faktisk fungerer i denne stadig økende strøm av sportsutstyr som har "fantastiske egenskaper".... Vel verdt pengene!
 10. Til de som tenker på å anskaffe disse palggene i Snøhetta-kolleksjonen til Bergans - styr unna! Etter nå å ha prøvd både bukse og jakke, er jeg ikke begeistret og nesten oppbrakt, og vil påstå at "noen" i DNT ikke har foretatt nødvendig kvalitetssikring av disse plaggene. Buksen er svært stiv med alle glidelåsene langs beina, og mangler helt en skarve liten lomme! Jakken er i gunnen mest å utsette på, selv om den har en fin lengde. Den mangler helt mulighet for tett lukking i halsen. Her blir det en stor glippe mellom jakke og hals/hake, uansett stramming av hette. Her er det fritt fram for kald vind og nedbør! Dette er en kritisk mangel med en jakke annonsert for "allsidig friluftsliv året rundt"! Svært lite på jakken kan betjenes med votter på, strekkene er tynne, og lommene trange og grunne, tillater nesten ikke mer enn en tynn hanske i hver. Og hvorfor skal ikke en fjelljakke ha romslige lommer "der hoftebelte sitter"? Dårlig arbeid dette her, både av Bergans og DNT!
 11. Nå har det ikke blitt noe av kjøpet av Allak fra USA gjennom Moontrail/JetCarrier. Utregningen min viste total kostnad på kr. 6000,-. Dette med gjeldende dollarkurs, samt frakt gjennom JetCarrier og MVA. Så viste det seg at en sportforretning i nabobyen kjører kampanje på Hillebergtelt, og ved litt e-posting att og fram, har jeg nå teltet i posten for 6100,- Kan det bli bedre?
 12. Har Optimus Nova som innsats til Trangia-stormkjøkken, og er veldig fornøyd med den, men den har en tendens til noe pulserende brenning, slik du beskriver. Den brenner med jevn blå flamme, krever lite forvarming(jeg anvender rødsprit), men kan altså ha denne særegenheten som kanskje kan være irriterende i lengden under fyring i telt. Brenneren har vært plukket fra hverandre og alle O-ringer/filter skiftet, uten at det hadde noen effekt. Jeg har faktisk to brennere av samme type, og begge oppfører seg likt. Og Uniflame Supply AS som tar disse inn til landet, kunne ikke gi noen forklaring. Anbefalte dog ikke å åpne justeringsrattet så mye som man har en tendens til for å få fullt trøkk. Så det er vel slik den oppfører seg. Og for guds skyld, aldri anvend medtoden som "Turkaren" beskriver!!! Vedkommende kan umulig forstå hvordan bensin oppfører seg.
 13. Tidligere har jeg anvendt Moontrail i forbindelse med kjøp av sportsutstyr - særlig telt, med et særdeles godt inntrykk, bl.a med opptjening av bonuspoeng. Tiden var nå moden for et nytt telt, denne gang Hilleberg Allak, og ordren ble plassert som vanlig, dog denne gang kom en annen e-post i stedet for bekreftelse på at varene var sendt: -"We noticed that you had ordered Hilleberg Allak and Hileberg Allak Footprint. Unfortunately, Hilleberg recently implemented a policy which prohibits us from shipping Hilleberg merchandise to a European address. We apologize for the inconvenience that this policy has caused. This would also result in the loss of all bonus points that was earned by the Hilleberg merchandise. If you have an alternate address not located within Europe you would like to ship to, please let me know. If you do not have an alternate address, we would regretfully have to cancel your order" - Dette var virkelig nye "toner".... Andre som har erfart lignende?
 14. vermer

  fotposer

  Selv har jeg Alfa Skarvet fjellskisko med BC. Denne skoen skal være ekstra "kuldeisolert", men jeg må si jeg blir kald på føttene i denne skoen likefullt. Byttet til et større par i fjor, men det hjalp ikke så mye. Ble mer utsatt for glipping og gnagsår. Har derfor lett etter gode overtrekk til fjellskisko med BC-binding, men har ikke funnet noe. Har faktisk anskaffet Madshus skoovertrekk i neopren. Disse var en katastrofe utenom løypet terreng, snø presset seg inn under trekket og smeltet. Og man fikk en våt skisko som ble som forsvarets tåladd. Ikke å anbefale i det hele tatt! Har også vært i kontakt med produsent av Alfaskoen med spørsmål om overtrekk, men det hadde de ikke. Det vil si: modellen de en gang hadde, holdt ikke mål som overtrekk på en BC-sko. Og Yeti-gamasjen er et mulig alternativ, men synes altfor plundret. Det enkleste må jo være noe som gjør at man kan anvende de gamsjer man alt har. Så til forslaget om modifisering av City Gore-Tex overtrekk til sykkelsko, eller andre tilsvarende tynne fotposer/overtrekkssko. Hvordan blir det her med innpassing av skosåle og binding? Skoen vil jo bli hindret i å komme inn i sporene i bindingen, noe som er avgjørende for stabiliteten i nedkjøringer.
 15. Er nysgjerrig på den nye skallbekledning som DNT har utformet sammen med Bergans, Snøhetta jakke og bukse. Jeg har fra tidligere Breheimen bukse og jakke, disse er relativt tunge og har dette irriterende foret innvendig. Synes den nye Snøhetta jakke/bukse virker greie, men kun ut i fra bilder på nett og produktbeskrivelse. Noen som allerede har anskaffet disse og kan meddele noen "felt-erfaringer"? PS: andre produseter som Norønna, Arcteryx mm er ikke så aktuelle, prisene på disse er for høye...
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.