Jump to content

akaLars

Aktiv medlem
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

About akaLars

akaLars's Achievements

 1. Takker. Gjør lining stor forskjeld på isolasjons evnen?
 2. Driver og ser på et telt til bruk hele året. Ser på en tipi fra Kifaru. Har et tarp fra dem fra før og liker godt kvalitetene og vekten. Tenker å kjøpe meg en 8 manns tipi med vedovn. Spørsmålet er trenger jeg lining? Jeg har ikke helt forstått hva den gir og i hvilke sammenhenger den er viktig eller ikke.
 3. Tusen takk for gode svar! Virker som de fleste mener relativ høy plassering av tyngdepunktet på sekken er en god ting på sommerene, men at det viktigste er å ha vekten nærmest mulig ryggen.
 4. Forsøker å bli klok på hvor i sekken man skal ha vekten. De aller fleste er enig om at den skal være nærmest mulig ryggen. Men det synes som det er delte meninger om den skal være lavt, høyt eller spredd gjevnt utover. Noen som kan kaste lys på dette? For min egen del tenker jeg først og fremst på en diger sekk, med ganske mye vekt. Skal være på jakt i en uke og har konkludert med at det blir mye vekt av slikt (spesielt på hjemturen, får en håpe)
 5. Jeg endte opp med en Jerven Thermo Hunter. Den har kommet og ser fin og flott ut. Den var i allefall varm å ha på seg i sofaen Skal ta den med ut på tur 14-16 juni. Blir spennende å teste den i litt kaldere omgivelser.
 6. Dette fikset problemet. Jeg skrudde opp ventilen på fjelltoppen, men viste ikke at jeg måtte pirke løs den lille metall dingsen inni. Men når jeg har gjordt det og satt den tilbake virker pumpen helt tett. Tusen takk for hjelpen.
 7. Etter en vellykket test på spisebordet tok jeg med primusen på en lang dagstur. På en fjelltopp skulle første virkelige testen av primusen gjøres ute i fri natur. Jeg pumpet opp trykket og oppdaget raskt at det lakk bensin ut av pumpen. Det komme ut fra der hvor pumpestangen går ned i flasken. Hvis jeg holder den oppreist kommer det ikke ut bensin men jeg hører at gass kommer ut når jeg pumper. Dette gjorde at jeg ikke fikk bygget opp nok trykk i flasken til å presse bensinen ut i dysen... så ingen primus laget mat på meg. Heldigvis hadde jeg med tennsaker så det ble raskt tent et bål og middagen kunne fortæres varm. Noen som vet hva som kan være galt med primusen? Er dette noe jeg bør ta med butikken eller er det noe en n00b som meg kan ha gjort feil?
 8. Noen som har prøvd både Helsport og Jerven fjellduk og kan gi en sammenligning av fordeler og ulemper med den ene eller den andre?
 9. Tusen takk. Fikk tak i blå fire takts, 165kr for 5L. Det funket veldig fint, dagens middag er laget på primus Noen ide om hvor mye bensin som går per minutt man fyrer?
 10. Er det 4-takts bensin eller noe annet? Han på felleskjøpet er ikke helt sikker på hva jeg mener med renset bensin
 11. Tusen takk. Da blir det tur på butikken så snart de åpner igjen
 12. Har fått meg en Primus Omnifuel, som jeg har forsøkt å få fyr i uten det helt store hellet. Har fulgt bruksanvisnignen så gar sette på div instruksjons filmer. Så langt som jeg kan se gjør jeg alt riktig. Jeg pumper trykk, slipper ut litt drivstoff, tennerpå, venter littt til den begynner å hisse så åpner jeg opp og slipper ut mer fuel. Den brenner veldig flott i ca 30-60 sekunder. Den har flott fin blå flammen, den lager en gjevn hisse lyd. Ulempen er at den etter 30-60 sekunder dør. Jeg bruker Finfyr brennvæske og dyse 37. Noen tips i forhold til hva jeg gjør galt?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy