Gå til innhold
  • Bli medlem

siroho

Aktiv medlem
  • Innlegg

    75
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av siroho

  1. Begynnelsen av juni er sannsynlig for tidlig for en fjelltur på beina i de fleste norske fjell,som du har allerede fått tilbakemelding om. 1. helga i juni har jeg vært på skitur på Haukeli som er en fast innslag hvert år. Da går vi på de fleste vann på isen. Har du tenkt at det er mulig å isfiske, litt bart land til telt er det som regel mulighet til å finne innimellom.
  2. siroho

    Jentebukse

    Her var det mange gode tips. Jeg har selv vært innom tanken på Arcterxy og Norrøna. Jeg har en jakke i Arcterxy som jeg er meget fornøyd med. Men har disse buksene denne funksjonen med å ikke trekke ned bukse for å tisse? En annen tanke som har kommet opp er at jeg bruker jo stillongs på vinteren. Den må også ned for å tømme tanken, så kanskje det ikke er så funksjonelt likevel. Bruker dere bukseseler? Uten bukseseler går det jo greier enn med. Har noen erfaring her? Takk for tipset REs, men den er vel til bruk i teltet, ikke når jeg er ute og går. Eller?
  3. siroho

    Jentebukse

    Jeg skal kjøpe meg ny bukse til vinter- (og sommer-) bruk for fleredagsskiturer i høyfjellet med teltovernatting. Jeg ønsker meg en bukse som er laget slik at jeg slipper å dra ned buksa for å gå på do. Jeg har sett litt rundt på nettet etter bukser og har ikke funnet det jeg leter etter. God bukse med en slik mulighet. Er det noen som har gode tips?
  4. Takk for tilbakemeldingen. Da får jeg klage til butikken. Jeg fikk med flasken da jeg kjøpte primusen. Ingen vits å få med en flaske som ikke virker. Synd jeg ikke rekker butikken før jeg skal på tur i morgen.
  5. Hei, jeg fortsetter her på denne tråen for det gjelder også oppstartvansker med min Omnifuel. Jeg har til nå brukt gass på den, men skal til uka ut på tur og det blir kaldere og jeg vil over på bensin. Bensin er kjøpt inn og fyllt opp på en 0,75 Rast Brenselflaske. Jeg har skiftet dyse og er nå klar. Problemet er at jeg ikke får skrudd på pumpa på brenselsflasken. Gjengene vil bare ikke gå. Jeg ser at gjengene heller noe og det er greit. Jeg får skrudd litt og så stopper det. Hvis jeg legger flaska på siden så lekker det. Er det noe galt med flaska, er det forskjellig type flasker. Har forsøkt lenge nå og jeg kan ikke ha det sånn på tur. Gode råd mottas med takk!
  6. Takk for gode svar. Da holder jeg meg på stien denne gangen for vi er ei gruppa. Dumt å svirre rundt oppå der og ikke finne veien.
  7. Er det noen som har gått fra Langavatn til Kjerag (bolten)? Jeg ser på kartet at stien mot slutten av turen går ca 150 høydemeter ned for så å gå 150 høydemeter opp igjen mot der bolten er. Er det mulig å holde høyden og gå over Kjerag (fjellplatået). Jeg ser på flybildene at det er en del forkastninger og skrenter i området. Har noen erfaring fra området?
  8. En trenger ikke være så gammel for å komme seg ut i naturen. Første langturen min var over Hardangervidda i telt, fra Kalhovd til Finse, der vi bærte all mat. Jeg var 16 år og venninen min var 14. Det gikk kjempe fint det. Den turen gikk vi bare på merket sti. En forutsetninger for slike turer er at en kan lese kart og at en har sånn noenlunde sunn fornuft. Å lære seg kart er enklest ved å ta med seg kartet når en er på småturer i nærområdet. Vi var begge heldige som hadde voksne som hjalp oss med å pakke sekken riktig. Ikke ta med for mye, men ta med det som en må ha. Så ikke vær redd for å komme deg ut når det legger seg til rette. Kort eller lang tur. Begynn i det små, slik at de voksne kan se at du klarer deg, så kan du kanskje få lov til en lengre tur etterhvert.
  9. Takk for svar. Da får min hund ormekur med en gang vi kommer over grensa til Sverige. For det er bare snakk om noen få timer før vi er inne i Norge igjen. Da skulle det holde for de gangene jeg passerer grensa på den turen. Så må han da få en kur igjen etter 28 dager. Skjemaet har jeg fått og fyllt ut, så da skulle jeg ha alt på det tørre ved passering av grensa.
  10. Jeg skal innom Sverige på mine turer flere ganger i løpet av sommeren, (Børgefjell). Noen ganger flere ganger pr dag. Er det noen som kjenner til reglene for ormekur i en slik situasjon? Når skal den ha ormekur første gang.
  11. Siden du har blitt utfordret å holde et foredrag for noen som driver med friluftsliv så regner jeg med at du har en eller annen kompetanse innen område. En ting som jeg tenker på er alle disse duppedittenen som er mulig å ta med seg angående sikkerhet i fjellet. GPS, SPOT, mobil, satelittradio. Sikkert flere. Er det nødvendig? Der kan du sette igang diskusjonen for resten av kvelden. Bekledning. Det er så mye på markedet av proft tøy som er veldig dyrt. Er det så bra som de vil ha det til. Hva er forskjellen? Hvorfor er det dyrt? Er det bra nok? Er det andre løsninger som er like bra? Samme tema gjelder skotøy. Praktisk bruk av en fjellduk. Bruke kreativiteten og finne gode løsninger i forskjellige situasjoner. Noen tanker som jeg kunne tenke meg å få svar på.
  12. Her har du et webcamra fra området http://www.hjerkinn.no/ny-cam1/000M.jpg Det ser ut som det er godt med snø i fjellet ennå. Jeg gjorde den turen som du planlegger for to år siden i juli. En tur jeg vil huske. http://peakbook.org/tour/5551/Storskrymten+-+en+lang+tur+p%C3%A5+Dovrefjell.html
  13. Hvor lenge kan et slikt forbud vare tro? Det er jo begrenset tidsrom det er tilgang på egg og unger. Noen som vet noe. Jeg hadde tenkt meg en tur inn fra svensk side i sommer.
  14. Fjellfølelesen på Skrim er nok over etter 1 times gange, hvis du velger å gå området på langs. Og det er ikke sikkert du får den fulle fjellfølelsen i det hele tatt. Ved Korstjern og ved vannet som ligger på 751 moh når du går opp fra øvre Urstjern, har fine rasteplasser. Selve toppen med hytta er en flott opplevelse i finvær, god utsikt. I lia sør for Lauarvatna, nord for Skrim er det et par naturreservat der det er mulig å gå inn i grotter. http://www.jareteigen.com/skrimgrottene/Skrim.html Hvis det er fjellfølelesen du er ute etter, ville jeg også anbefale Blefjell. Rundt Store Ble mot Eriksbu er du skikkelig på fjellet.
  15. Min erfaring er at det kan gå begge veger. I ditt tilfelle så var det mye snø igjen. Jeg har opplevd at det står snø på senorge og det er så vidt noen få snøfonner igjen. Det vil ikke være mulig å beregne helt nøyaktig snøsmeltingen, vi må nok leve med litt usikkerhet. Det vil alltid også være lokale variasjoner.
  16. Som sagt så er det ulike meninger om dette. Jeg kjøpte hos min vetrenær en kapsel i metall med tabeletter i den dosen min hund trenger ved et bitt. (Tilpasset vekt) Argumentet jeg brukte var at jeg ofte var på tur utenom all fare veg og langt fra folk, og hun synes det var greit at jeg hadde tilgang til "kortison" da. Denne kapselen har jeg festet til selen så den er alltid med på turer. Jeg forstod det slik at den ville bare hindre at hevelsen ble alt for stor og at jeg utansett måtte til vetrenær så fort som mulig.
  17. siroho

    Ung hund på tur.

    Det går fint ann å bære hunden i sekken. Den hopper villig oppi der når den er sliten.
  18. Du skriver ikke noe om når du skal gå turen. Det er stor forskjell på sommer, vår og høst. Vi er også store individuelle variasjoner med hvor varm sovepose vi trenger. Hvis du er i tvil så er det jo bare å prøve en natt ute i hagen eller på verandaen. Det er ikke så varmt for tiden.
  19. siroho

    vårtegn

    Tatt av 2 flått på bikkja, og fått selv 20-30 loppebitt. Jo våren har kommet. Nå er vi snart klar for hoggormen. Bikkja og jeg øvde på en stålorm i går. Jeg prøvde å få den til å ikke ta stålormen, men jaktinnstiktet var alt for stort. Stålormen reddet seg den, takke være meg, men jeg vet at bikkja vil alltid fly etter ting som beveger seg. Godt ormer ikke lukter.
  20. Jeg har en vanlig tunnel-fjelltelt og har hunden med inn i teltet. Det har gått helt fint til nå. Han ligger rett på gulvet/teltduken. På sommeren vil han gjerne være med inn når jeg legger meg, men etter en eller to timer vil min hund ut igjen pga det blir for varmt. Jeg klipper ikke på noen spesielt måte, bare helt vanlig. Så tror ikke du bør være engstelig for teltet.
  21. Tore Bergby, som ennå ikke har kommet i mål i Finnmarksløpet (0900 17.3.12), har et lignende tilbud i Luksefjell i Skien kommune. http://www.luksefjell.com Vi var der med jobben til julebord et år og synes det var greit nok. Jeg har også vært der på hundekjøringskurs og synes også det var en flott opplevelse. Prisene hans tror jeg er godt innarbeidet.
  22. Jeg vet at noen turistforeinger har førstehjelpskurs. Førstehjelp utenfor all far veg heter noen av kursa. Drammen og Oplands turistforening har grunnkurs i førstehjelp 24.3. Disse kursa retter seg først og fremst til turledere men er stort sett åpen for alle.
  23. Jeg har forelsket med i kortfellene som Åsnes skia har. Tror ikke E99 har denne muligheten. Kortfellene gir meg mulighet til å gli litt bedre på flata samt ha god feste uten at jeg må ta av fellene. Men smak og behag er det jo.
  24. Jeg har fulgt med på denne tråen med stor intresse. Jeg er aktiv DNT-medl (bruker hyttene mye) og jeg har hund. Jeg synes DNT sin tilrettelegging for hunder har blitt bedre og bedre. Jeg har gått både i Rondane, Hardangervidda, Femundsmarka og fått hunderom til min hund. Det som er så kjekt med hunderom er at da roer hunden seg som regel mye fortere og får sove ut pga det er rolig rundt den. Hvis den må ligge ute eller i vedskul så er det ikke så lett å gå fra den uten av den bjeffer (har en rase som bjeffer mye) og andre forstyrrer den stadig. (Hvis det er sau i området er det enda verre) Det som er så flott nå er at flere og flere turlag/turistforeninger velger å bruke annekset tillatt for hund. Nye hytter som blir bygget, blir noen ganger bygget med anneks for hund. Dette annekset kan være en del av hytta, men har egen inngang. Sørmyrseter på Skrim er et eksempel. Så har vi hytter som ikke har anneks eller turlaget/turistforeiningen ønsker ikke hund i annekset og da må hunden ligge i vedskjulet eller ute. Disse hyttene unngår jeg stort sett, i hvert fall i høysesongen, for da vil jeg ha en hund som bjeffer og holder folk våken utover natta og det er ikke holdbart. Det er jo mitt ansvar at hunden holder munn. Som hundeeier respekterer jeg fullt ut av hunden ikke skal inn i fellesrom, soverom på hyttene. De som går i mot dette og spør om det er greit at hunden kan komme inn, har ingen forståelse for andres problemer og utfordringer. Jeg ville ikke mukket med å si tydelig ifra til en hundeeier at jeg ønsker ikke hunden inn i rom som det tydelig er merket skal være hundefrie. Dette er nedskrevne regler som jeg ville henvist til. Det kan ikke være så vanskelig å si det på en god og fornuftig måte uten at hytteatmosfæren skulle bli ødelagt. Jeg synes DNT har funnet en god og fornuftig balanse for hunder og allergikere og hvis alle følger de enkle reglene som er satt opp så vil det gå bra.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.