Gå til innhold
 • Bli medlem

steinur

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  353
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av steinur

 1. Noen ganger er det nesten gratis. Fast føre opp og flott renneføre ned igjen. Sol og stilt på toppen, av med skisko og sokker. Kanskje det viser på bildet, en rastunge (sementsnø) frem mot skisporet og hengeskavler på hø side oppe? Jeg hørte bråket fra toppen, best å holde seg midt på breen, på dager som denne. Ceciliekruna.
 2. Ett bilde fra Brattebakken i Bødalen, første påskedag, det blåste en utidig vind med føyke ned fra breen, kanskje ikke god nok grunn til å feige ut mot Lodalskåpa, men sånn ble det. Og ett fra idag, mot Sørsendalen, med vatnet nede og breen litt oppe til ve, sett fra Søreideskaret, på vei Jardalen rundt, helt stille. Det har vært påsken sin.
 3. Varg Skavl, forskjell fra Polar er at sistnevnte har uttagbar innerstøvel.
 4. .. og mor, og tante. Fin fortelling.
 5. Fremdeles skiføre fra 400m i Nordfjord. Sexy landskap?
 6. Mange fine bilder på Flickrkontoen din Erlnd, mye flott himmel.
 7. Monsenstandard. Måtte bare.
 8. Benytter sjansen til å nevne en fintur i Bremanger, som fottur kan den begynne ved å ta av fra grusveien opp til Steinfjellet, se kart i ut-link, godt merket. Vetvika, Vetvika. [Hidden Content]
 9. .. slår meg med på den. Broene til hø i bildet fører trolig til Kalvåg, som er tittelen på bildet?
 10. .. sjølsagt, takker.
 11. Fra Sessegga i Gloppen, Hyefjorden over kanten her hite. Mot Ålfote-/Gjegnalundsbreen. Gråfjellet bak til ve, med Gjegnabu litt hitover mot hø, oppgang fra Hope via Lavesteinen helt fra ve. Gjegnen gjemmer seg i tåka langt til hø. Skiføre til tusen.
 12. Endelig noen dager med skiføre av fineste sort, Nordfjord på sitt beste.
 13. Kan det stemme at Oziexplorer ikke går til Mac? Har kikket litt på info om Grass, uten å finne det jeg har sett av illustrasjoner mer anvendbart til mitt bruk. Er det for mye å be om at du legger ut et enkelt screenshot av et kartutsnitt sånn som du bruker det, med et spor fex?
 14. Blå dag (bildene lyger kanskje bittelitt). Førstemann til å skrive 2014 i toppboka, barnlig glede, menmen. Fint renneføre fra vel fjortenhundre- til femhundremeter.
 15. .. varierer veldig, det har blåst masse i vinter, så knauser stikker jo fram, men ellers mer enn nok her i Nordfjord. Vil tro du finner skiføre nærmere enn 4-5 timer også på Sunnmøre. God tur.
 16. .. skiene på på ca 500 moh, greit oppover i skogen, nedover igjen var det strekket litt vanskelig, hardt og klumpete, lite underlag med en cm nysnø. Men over skogen var det kjempekjekt, 10 cm, jevnt fordelt, foreløpig upåvirket av vind. Og det blir nok/vel? enda bedre fremover.
 17. Skiturføre i Midtre Nordfjord, ihvertfall oppe, litt verre i skogen. Skodden og blindeføret kom og gikk, var heldig med timingen.
 18. Midtre Nordfjord har fått 10 cm nysnø fra ca 600 m. Kan ikkje klage då, tok et mobilbilde videre mot Nord/NV (Kyrkjefjellet og Sunndalsnipa).
 19. For å gjøre det enda vanskeligere; spennet i skia har også ganske mye å si for svingegenskapene; jo mindre spenn jo bedre. Spennet varierer fra skipar til skipar på samme modell (gjelder trolig ikke rene renneski). Må jo veies opp mot feste/gli-egenskapene.
 20. Mener å huske Evolution som state of the art telemarkski tidlig på nittitallet, sammen med Tua? Googlet denne linken: [Hidden Content] Kan man kaste sånt?
 21. Jeg har Varg Skavl, ut fra beskrivelsen din av bruk og fot, kan de veldig gjerne passe deg òg. De vil være litt stiv i sålen til å begynne med. Har ikke hatt problemer med gnagsår. Passer kanskje bedre Å Ingstad/Fischer E109/129 enn Fischer E99. Uansett; god tur.
 22. Første skitur, fint føre oppe, i Nordfjord.
 23. Akkurat lyst nok fra Ytre Kandalstøylen, til tur i nysnøen, via Storevarden til Sørsendalen. Snø og sno har begynt å fylle krinkelkrokene der oppe.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.