Gå til innhold
 • Bli medlem

erlingba

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om erlingba

Nylige profilbesøk

469 profilvisninger
 1. Har prøvd å finne fluor-frie klær, men det er ikke lett. Nå bruker jeg stort sett en Bergans Finse jakke som har vevd inn silikontråder i bomullen. Det gjør at den tåler litt regn i korte perioder, men den er absolutt ikke vanntett. Har prøvd å finne en lett og regnjakke jeg kan ta på om det blir vått, men nesten alt jeg har funnet har en eller annen slags membran. Det virker som alt sportstøy som selges for tiden må være mettet med fluor. Selv den nye bomullsanorakken "Morgedal" fra Bergans er impregnert med teflon.
 2. Har bare vært der en gang, men da iallefall veldig fint. Kan ikke huske at det var noe særlig med bakker å leke seg i, men utsikten var upåklagelig.
 3. Har Nansen med Voile 3-pin med 10mm oppbygningsplater. De er overraskende gode å kjøre med i moderat terreng og fungerer bra med både Scarpa T4 og lærstøvler. Tar man av bøylen på bindingen er det ikke noe problem å holde god fart på flata. Oppbygningsplatene gjør at bindingene ikke subber om man går i spor. Skal du ha noe som fungerer bra i løssnø må du satse på noe vesentlig bredere enn Ingstad. Åsnes har et par bredere ski med kortfellfeste som kan være verdt en titt om du er villig til å ofre bortoveregenskaper for nedovergøy.
 4. Svanstul og Narefjell er vel det nærmeste. Fint område med snev av høyfjell.
 5. Hvis du har planer om å få skikkelig dreis på telemarkssvingene ned fra en fin topp ville jeg fortsatt med 75mm. BC er nok bedre å gå på, men mange sier det ikke er spesielt mer stabilt enn vanlige NNN-bindinger, så det krever mer i utforkjøringene. Gikk Jotunheimen rundt med Åsnes Nansen med Voile 3-pin og Scarpa T4 i fjor. Fungerte fint å gå med om man holdt moderat fart, men ble varm i trøya den ene dagen jeg prøvde å komme så raskt som mulig frem til neste hytte for å rekke en topptur etterpå. Heldigvis var nedkjøringene fra toppene veldig mye artigere med kraftige støvler og bi
 6. Hei! Er på jakt etter et telt med brukbar plass til helårsbruk. Har nå et veldig trangt Helsport-telt og et langt og smalt 2-manns Wild Country. Begge har litt for korte innertelt for meg på 1,94, og 2-mannsteltet er litt i smaleste laget for to på tur. Har sett etter et langt 3-manns tunelltelt, og foreløpige kandidater er Helsport Svea, Hilleberg Keron og Kaitum 3 GT og Fjällräven Akka Dome. Har sett litt på teltene fra Frisport/Holmeslet, som tilsynelatende virker ganske bra, men jeg finner ingen omtale av de mindre teltene. Har noen testet Holmeslet T3 og Frisport T
 7. erlingba Ikke bare turbilder. En av de nyttigste tingene jeg bruker instagram til er å sjekke hvordan føret er rundt om i landet. Nå følger jeg med på #finse og #valdresflya for å se om det snart er klart for en helg på ski. Bruker ikke mye hashtagger selv, men prøver å huske å legge til noen når jeg tar bilder jeg tror andre kan ha nytte av å søke opp.
 8. Gikk en syv dagers tur i Jotunheimen i påsken med Scarpa T4 uten problemer. Vi var et følge på fem som holdt et ganske rolig tempo, men det var heller ikke noe problem å gi på litt. Det var kun den ene dagen jeg prøvde å komme så fort som mulig frem til Leirvassbu for å rekke en topptur uten bagasje at jeg tror mykere lærstøvler hadde vært å foretrekke. Ingen gnagsår og varme føtter hele veien.
 9. Har det myggnettet, og det fungerer forsåvidt, men du er avhengig av at soveposen holder det unna ansiktet ditt. Brukte det en natt i en sommersovepose som ikke hadde stor nok krage til å holde det helt unna ansiktet. Nettingen er veldig myk, så den hang ned på nesetippen, noe jeg merket godt da jeg våknet. Litt rød på snuten. Kunne ønske at nettingen var et hakk stivere slik at den holdt seg selv oppe.
 10. Godt å høre! Hadde en testrunde i går og det var ikke noe i veien med støvlene. De var ikke like raske som langrennstøvler, men målet for en fjelltur er ikke høyest mulig hastighet bortover. Det største problemet var is i fellene (varme feller i nysnø) og en middels god ryggsekk. Har en eldre Haglöfs Sec 75L som ikke er spesielt god. Holdt ut åtte dager i Jotunheimen i fjor sommer med 23kg i den, så da burde jeg klare seks-syv dager med 15kg. Når jeg har blitt sliten i skuldrene har jeg ofte løftet litt i skulderstroppene med hendene, men det er ikke like enkelt på ski, så innen s
 11. Takk for råd! Skal pakke sekken og ta noen runder på Frognerseteren i morgen, så får jeg se hva jeg ender opp med. Men siden utforkjøring er noe av det kjekkeste jeg vet tror jeg at det skal gjøre veldig vondt før jeg velger lærstøvlene.
 12. Skal gå fra hytte til hytte i Jotunheimen i påsken og vurderer å gå med Scarpa T4. Det er jo mange fine nedkjøringer der som vil bli vesentlig artigere enn med gamle lærstøvler. Planen er Krossbu - Skogadalsbøen - Fondsbu - Olavsbu - Leirvassbu og Krossbu. Ikke mye mer enn to mil om dagen. Har bare testet T4 et par dager i alpinbakke, så hvordan de er å gå med bortover med sekk på ryggen vet jeg ikke. Ble litt øm på skinnleggen, så ser for meg at det kan bli litt ømt der, men tror det skal gå bra. Er mer bekymret for om jeg klarer å holde greit tempo over litt tid eller om det blir sli
 13. Kom over et par gamle telemarkski med Voilé 3-pin på et loppemarked. Kjøpte de hovedsaklig på grunn av bindingen. Merket er Evolution USA Ruby Cruise, og fargen er burgunder til rødt. De ser ut til å være veldig lite brukt, nesten ripefrie såler. Fant ikke mye info om dem på nett, så jeg ville høre her om noen hadde kjennskap til de før jeg skroter dem. Såvidt jeg kan se er Voilé-bindingene identiske med de man får kjøpt nå, eller er de blitt oppgradert siden 90-tallet?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.