Gå til innhold
  • Bli medlem

fjellgal

Aktiv medlem
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av fjellgal

  1. Vet ikke om Sjur Mørdre fremdeles er aksjeeier i A-sport AS, men han har vært det. I følge denne artikkelen var han med å starte selskapet sammen med Pål Olimb. http://www.hadeland.net/Nyheter/lokale_nyheter/article2007926.ece Om du leser på brreg.no under kunngjøriger ser du også at han var styremedlem fram til januar 2008
  2. Rettskriving er ikke din sterkeste side ser jeg
  3. Forskjellen ligger i ytterduken. I Vela er den av ripstop-polyester og i Vela extreme er den av ripstop-nylon. Ripstop-nylon er sterkere enn ripstop-polyester.
  4. Fredrik Sträng er kanskje ikke den mest respekterte klatreren i verden for tiden. http://www.mounteverest.net/news.php?id=17495
  5. REI har ingen avdeling i New York, men Paragon Sports er kanskje verd et besøk. Se www.paragonsports.com.
  6. 16 overnattinger hittil i år. Alle før 15. juni. Må snart komme meg ut på tur igjen.
  7. 3550 kroner er en god pris. Hvordan har du fått den prisen? Har du vært i USA og handlet? Når jeg beregner pris på Allak hos Moontrail kommer jeg fram til en pris på 4850 inkl frakt og mva.
  8. Kan anbefale Backcountry.com og Moontrail.com. Dette er anerkjente butikker, og alt har gått på skinner de gangene jeg har bestilt utstyr fra de. Du får sporingskode, og varene blir sendt fra butikken en dag eller to etter bestillingen.
  9. www.beaver.no holder til i Ytre Enebakk utenfor Oslo og selger ferdige tradisjonelle lavvoer, både med og uten stenger. Den minste tradisjonelle lavvoen, dvs beregnet for flere stenger, er en 16-manns.
  10. Leste på North Face sine nettsider at duken for det amerikanske markedet har polyesterduk mens duken er av nylon på det europeiske markedet. Dermed er det bedre duk på den europeiske versjonen. Merkelig at The North Face velger polyesterduk på sine amerikanske telt. Trodde alle ekstremtelt ble produsert i ripstop-nylon.
  11. Sendte en e-post til Nanok i dag for å finne ut av prisene. Fikk raskt svar. *Priser.* DomusDuo 3.599.- DomusTrio 4.599.- ArxcisDuo 4.599.- De har mao lagt seg et stykke under Helsport og Hilleberg i pris. Ser på papiret ut til å være bra 4-sesongstelt, men med noe kort liggelengde på DomusDuo og ArxisDuo. Fargen liker jeg godt. Lik farge som mitt fantastiske Hilleberg Unna.
  12. Materialet heter polykarbonat. Lexan er et merkenavn på polycarbonat og Nalgene er et merkenavn på drikkeflasker og annet.
  13. Norske Nanok har begynt å lage telt: http://www.nanok.no/page63/page63.html Ser ut til å være telt med gode spesifikasjoner: ripstop nylon med 14 kg rivestyrke, duk silikonbehandlet på begge sider, DAC-stenger og relativt lav vekt. Virker som de er inspirert av Hilleberg både når det gjelder utforming, løsninger og farger.
  14. Her er lista mi inkl. vekter: Ryggsekk 1,1 Telt 2,1 Liggeunderlag 0,7 Sovepose 0,75 Primus 0,09 Gass 0,35 Kasserolle, bestikk, kopp 0,2 Klær 1 Frsthj., solbr., myggm., toap. 0,2 (Mobil, kamera, lykt) 0 (Fiskeutstyr) 0 Drikkeflaske 0,04 Kart, kartmappe, kompass 0,2 Mat 1 Kniv 0,1 Sum 7,83 Oslo Sportslager har laget et eksempel på en pakkliste for tre dager med produkter de selv selger. Lista finner du her: http://www.oslosportslager.no/artikkel/423502/%3Cbr%3ESlik_gj%F8r_du_tursekken_lett..html
  15. Her er min pakkliste: Ryggsekk Telt Liggeunderlag Sovepose Primus Gass Kasserolle, bestikk, kopp Klær Frsthj., solbr., myggm., toap. (Mobil, kamera, Lykt) Drikkeflaske Kart, kartmappe, kompass Mat Kniv Vekta på min sekk kommer på ca 8 kilo for en helgetur, men vekta varierer nok sterkt fra person til person etter hvor tungt utstyr man har.
  16. Dersom du har jobbet to år som avdelingsleder i en Elkjøp-butikk burde du vite bedre. Dette er helt riktig, men har ingenting med veiledende priser å gjøre. Her viser du hvor du missforstår. Du setter likhetstegn mellom veiledende priser og det du kaller "normal utsalgspris". En butikks normale utsalgspris kan, som du nevner, beregnes etter en kalkyle, men å kalle denne prisen som kommer ut av en slik kalkyle for veiledende pris er feil og villedende ovenfor forbrukeren (dette er Elkjøp gode på ). En slik pris kan i beste fall kalles normalpris. Veiledende pris settes av produsent/importør/grossist, og ikke av butikkene selv. Det er mulig Elkjøp kommer i en særstilling på en del varer som de selv er importør av. I dette tilfellet er det villedende å oppgi 7495,- som førpris. Her hadde det vært mer riktig å oppgi 7495,- som veiledende pris, selv om også dette vil være ulovlig om ikke Elkjøp kan dokumentere at en vesentlig del av omsetningen i markedet skjer til den prisen. Forøvrig er det interessant å høre hvordan dere i Elkjøp tenker rundt disse problemstillingene. Det er helt vanlig å bruke veiledende priser på denne måten. Også i USA hvor man er veldig opptatt av at markedskreftene skal ha fritt spillerom er dette vanlig praksis. Det at en produsent oppgir veiledende priser vil ikke på noen måte si at forhandlere er bunnet til disse prisene, men det er sjelden noen velger å legge seg over disse prisene. Her er forbrukerombudets definisjon av veiledende priser: http://www.forbrukerombudet.no/index.gan?id=11038753&subid=0 Fra teksten:
  17. Kan du fortelle oss hva du tror veiledende priser er. Butikker kan selvfølgelig ikke sette de veiledende prisene selv. Veiledende priser er priser som distributør/produsent/grossist "anbefaler" forhandlerne å ta for en vare. Det ligger jo i ordet .
  18. Liggeunderlaget Artiach Light Plus veier 170 gram. 86 gram spart. http://www.artiach.com/ingles/html/catalogo/accesorio_producto.asp?producto=107
  19. For mitt sommerutstyr blir en 80 liters sekk for stor. Jeg synes det blir vanskelig å holde formen på sekken og er også litt opptatt av å holde vekten på utstyret nede. Jeg kunne ha klart meg med en 50 liters sekk og dermed sier det seg selv at 80 liter blir i overkant for meg. Men som Mayhassen skriver, en 80 liters sekk er mer fleksibel. Mitt råd er at du velger den minste sekken som har plass til alt sommerutstyret ditt, men da utelukker du samtidig å kunne bruke sekken til vinterturer.
  20. Mellom Argon og Bora ville jeg ha valgt Argon. Jeg har selv hatt Bora 80, men ble aldri helt venner med den og syntes den ble litt for stor til sommertur. Osprey har utrolig gode hoftebelter og Argon veier vel ca 300 gram mindre enn Bora om jeg ikke husker feil. Det ideelle hadde vært om du prøvde begge sekkene for å se hvilken som passer din rygg best.
  21. Hvor stor sekk man trenger er veldig individuelt. Noen klarer seg med 50 liter på en ukestur mens andre trenger over hundre liter. For at du skal få noen vettuge råd bør du si noe om hvor lange turer du skal bruke den til, om du har med mye ekstrautstyr som fiskeutstyr eller fotoutstyr, og om du har generelt lett eller tung utstyr (telt, sovpose). Selv har jeg en 60 liter Osprey Aether som fint holder til en ukestur med fiskeutstyr (har enmannstelt og lett dunpose). Osprey har en forklaring på hvordan du måler rygglengden din her: http://www.ospreypacks.com/PackTech/SizingandFitting/ Osprey Aether 60 kan anbefales på det varmeste (1,8 kilo) om du får plass til utstyret ditt i den. Kommer også i 70 og 85 liter.
  22. Marmot Hydrogen reg veier 709 gram. De gamle posene (det har nettopp kommet nye) veier henholdsvis 595 gram og 680 gram. Jeg er 184 lang, og har long versjonen. Føler at den passer bra. Tror ikke at jeg kunne ha hatt Reg versjonen.
  23. Har aldri hørt om dette før, men det virker som Ghee er genialt å ha med på lengre fjellturer på sommeren. Dette skal prøves. Fant en oppskrift på Ghee, med noen bilder her: http://www.mamtaskitchen.com/recipe_display.php?id=10271
  24. Du har ikke vært i Femundsmarka skjønner jeg. At det er et utrolig bra fiske i Femundsmarka er direkte feil. Jeg vil heller si at det er utrolig dårlig. Har vært mye der de siste årene og har fått lite fisk. Har snakket mye med andre fiskere jeg har møtt der, og det er det samme som går igjen: Lite eller ingen fisk. Om dere spiser harr og abbor har dere muligheter til å få det, ørret kan dere se langt etter å få noe særlig av. Området er dessverre blitt fisket kraftig ned på grunn av all turismen i området de siste årene. Er dere ute etter et flott område å padle i er Femundsmarka midt i blinken, men ta med dere mat. Skal dere ha fisk har jeg hatt langt mere fiskelykke på Hardangervidda, men dropp kanoen.
  25. Har laget en slik selv for en stund siden. Oppskriften fant jeg på svensk på http://www.andersj.se/. Gå inn på "Gör det själv" og så "Lättviktskök nr. 3". Jeg laget både brenneren og stativet du finner der. Fungerer utmerket, men har ikke hatt den med på tur.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.