Gå til innhold
 • Bli medlem

tiurn

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  87
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om tiurn

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei, Sliter med mye betennelse i anklene og min erfaring er at anklene "tåler" mere når jeg bruker mine solide fjelstøvler i lær. Så tenkte jeg at jeg skulle prøve å få tak et par lette fjellstøvler som gjør nytten til hverdagsbruk, som det nødvendigvis ikke lyser stor ærstøvel av... Forslag til noe som er godt på foten?
 2. Personlig liker jeg selv å bruke sekken som sele av den enkle grunn at sekk har jeg fra før, hvorfor kjøpe en sele om en allerede har noe som kan gjøre samme jobben. Trenger ikke å kjøpe det som produsenten sier en må ha Da sparer en litt penger og er like happy
 3. takker for svar, dette kan jo tyde på at det tvert om vil være dumt å gå opp i lengde uannsett. Etter hva jeg har forstått av "ski-folk" er det uannsett ikke spenn i fjellski slik at en kan snakke om smørelomme. Vet at åsnes mener de har det, stemmer dette, eller legger skia seg flate på stuegolvet med dere oppå? Mine flattrykker jeg helt når jeg står jevntfordelt oppå. Har jeg da for lite spenn eller er det bare slik på fjellski? Var kanskje mest bekymra for bæreevne, men som du skriver merker en knapt 10cm i praksis. Flere med erfaringer?
 4. Hei, Har et par Åsnes Rago-ski som jeg kjøpte for noen år siden, var den gang noe lettere. Nå veier jeg 75kg og er 183cm lang. Skiene jeg den gang valgte var 190cm lange, noe som da passet fint til vekten. Ser at ifølge tabellen til åsnes går 190 skiene opp til 75 kg(dog anbefalt til lavere personer enn meg....)Etter som jeg har vært skadet i vinter har jeg ikke fått prøvd dem med "ny" vekt i vinter. Jeg lurer derfor på erfaringer fra det pratiske fjelliv om hvor lang ski jeg burde ha. En ting er tabellen til åsnes, en annen ting er hvordan det fungerer i praksis.Jeg stiller meg dette spm
 5. Hvor stor bør den være da, ingen som har prøvd dette?
 6. Noen som har prøvd å sette opp tarpen som et "telt" og overnattet? Hvor stor tarp bør en ha da for å få grei plass? Dette kan jo være et flott og lett alternativ i skogen?
 7. tiurn

  fjellskisko-str...?

  Valget har falt, det blir nye skisko (fjellskisko)...... Hva har dere i en fjellskisko? hva slags sokker og eventuelt hvor mange lag? Hvor stor bør skoen kjøpes? Jeg plages med ankler og kne, har derfor den tykkeste "sole" sålen i alle mine sko noe jeg tenkte å bruke i mine nye skisko også. Hva tenker dere om denne type såle, duger dette, eller er det ullsåle som gjelder? Skoene skal brukes på korte, lengre og isfiske-turer:-)
 8. tiurn

  fotposer

  Hei, Noen med linker til overtrekkstøvler/fotposer? Gjerne hos sportsnett da jeg får rabatter der:-)
 9. tiurn

  BC-skisko

  Ja se det:-) Aldri hørt noe særlig om Nordland, hvordan er den i forhold til stetind, som kanskje er mer kjent her inne...? Og hva med Alfa Gaiter, hadde jo vært fint om det var skarvet som var inni.....?
 10. tiurn

  BC-skisko

  Men ingen som vet hvem modell somer inne i gamasjen, eller er det en helt ny sko?
 11. tiurn

  BC-skisko

  Ja har sett litt på de yeti-gamasjene, også søkt på det her på forumet. Virker genialt det. Tror dere det vil bli en like varm kombinasjon? Ettersom det anbefales og lime den til tuppen av skoene, blir dette da en permanent løsning eller kan en ta det av og på etter som en ønsker? Eventuelt utvide bruken av gamasjene til fjellstøvlene om sommeren? Skulle heller ikke være noen problem og bruke de på eventuelt stetind?
 12. tiurn

  BC-skisko

  Noen som vet hva slags sko som er inne i Alfa Gaiter(Skarvet?) og Crispi tiur(stetind?)? Eventuelt noen erfaringer med disse?
 13. Så ikke det i farta på websiden til oslosportslager.... Betyr dette fjellski også?
 14. Kjempebra, takker for gode innlegg så langt, dette virker lovende. Når jeg skrev at det hadde høstet mye ros var dette med tanke på tester jeg har lest ala villmarksliv Ser noen har klagd på at siden taket skrår kan soveposen bli fuktig ved bena, men ser ikke ut som at dere har hatt problemer med det
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.