Jump to content

Memento mori

+Sponsor
 • Posts

  3,106
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  239

Memento mori last won the day on September 22 2023

Memento mori had the most liked content!

Reputation

9,411 Excellent

About Memento mori

Profile Fields

 • My blog: http://www.tur1.net

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Interests
  Friluftsliv, foto, fisking, igloobygging, løypekjøring, Turskøyting
 • Location
  Hole

Recent Profile Visitors

26,889 profile views
 1. Mange telt trenger å bli gjennomvåte for at tråden skal trutne. Om du spenner teltet feil opp kan det også føre til at regn kommer inn. I mange tilfeller holder impringering på sprayboks. Et tips er å finne ut hvor vannet kommer inn, om det blåser, kan det blåse inn ved ventilen. Så det å clipse ned innerteltet, slik at du er sikker på hvor det kommer inn er lurt. Da veit du også hvor du trenger å sømforseile.
 2. Litt rart med 22 gode vurderinger og selv på spørsmål… og folk som ikke har fått den enda. Alt de selger har 22 rewiews og bare 5 stjerner….. Så her blinker lampene litt😵
 3. Firebox G2 er vel en standard innen kvistbrennere, den kan du også justere trekken på.
 4. Den er delvis hengslet, og midt delen og stanga som setter den sammen er løs. Alle kvistbrennere bøyer/vrir seg i større eller mindre grad. På denne blir det da litt knot å tre stanga som låser den. Så ikke helt optimal i forhold til de som er helt hengslet slik som Firefox. Ja Tja, finnes bedre - men betydelig bedre enn byggesettene. Har du ikke dårlig tid er det en del å spare på å søke på nettet. De som er mer kvadratiske gjør også at du kan kappe til 4 stk «kubber» og lage et opplegg som gjør at selv små kvistbrennere brenner i 20-30 minutter, uten at du må gjøre noe. Jeg har bygget noen av disse, funker bra på YouTube og med rett kvist, men ingen av disse er veldig sammenleggbare. Ikke fysisk mulig å få til å bli flatpakket. Så mine rentbrennende får ei heller bli med på tur. Har alltid med oppstartsved og til ei komplett fyring. Mye av fyringa for min del er på snø og is. Ligger mye bilder og info om div kvistbrennere på bloggen min.
 5. «Alle» store virker som de er kjøpt og betalt… De har til å med egne agenter, så de får betalt for å lage filmer. Men ofte er ikke forskjellene så store. Kommer an på bruken din, hvilke ved du har med eller finner. Vind etc.. Så du må nok bare ta den du tror er best, evnt kjøpe begge og så selge den du liker minst…. 😵 Edit: G2 kan du regulere trekken på!
 6. Google Firebox G2 Titanium vs Bushbox XL Titanium og det kommer opp en del fine filmer, også noen som har brukt begge i flere år. Firebox G2 har også et støpejernssett med lav panne og gryte. Veier dog en del. Fikk mitt i uka som var, ikke testet det enda. Link til innlegget inkl vekt og mål Jeg bruker tilleggsplatene på Firebox nesten hver gang, så de er viktige for min del. Forøvrig kan du gjøre gode kjøp på finn på kvistbrennere. Firebox er vel gjennomtenkt og funker utrolig bra. Har du sjekket ut også Pico grill 239? Har de også, men ikke noe erfaring å dele, men utrolig lette, flott laget og høy pris. Dog ikke noe grillrist eller lign. Link til picogrill Litt synd at titanbrennere er så dyre, spesielt de som du slipper å sette sammen selv.
 7. Når har du tenkt å gå? Mye snø i fjellet, og turen går jo ganske høyt. Det vil også si mye vann i bekker og elver. Med 1 kg mat/drivstoff om dagen, blir jo sekken fort tung ved start. Lag ei komplett pakkeliste inkl vekt så er det lettere å gi gode råd. Hadde nok ikke turt å gå uten å ha med kart og kompass. Blir det mye regn funker ikke mobil og du får ei heller ikke ladet med solcellepanel… Om målet er helt unsupported, velger du jo bort en god del. Normal turen er jo 21 dager på 444 km, og da til Vaksdal. Tror jeg hadde laget en variant så jeg hadde gått hele veien inn til Bergen, men blir vel minimum 50 km ekstra. Om formen din er bra nok til å gå turen på 10-14 dager er jeg litt i tvil om, hadde du vært i god nok form/hatt erfaring nok hadde du vært sikker på svaret selv….🫣. Når det er sagt kommer som regel god avgjørelser basert på erfaring. Erfaring er ofte basert på dårlige opplevelser😅. Så er egentlig bare en måte å finne det ut på. Det er å prøve. Men hadde laget en plan B, C og D for å kunne gjennomføre og sitte igjen med en bra selvfølelse etter turen🤩. Det er nesten det viktigste av alt, at når du er ferdig ønsker du å gå mer turer! En mann i sin beste alder på langturer er ofte litt eldre, da de er seigere over lang tid…. Men fint om du blogger litt her på forumet når du går. Det liker vi og ønsker deg lykke til🥳
 8. De aller fleste frysetørret turmatposene trenger mer tid. Jeg bruker å pakke de inn i en postpose og isolere den med noe tøy. Noen bruker egne poser gjerne laget av bobleplastkonvelutter i tyvek. Da blir de mye bedre i konsistensen. Mange reager på samme måten, spesielt om den ikke er helt ferdig når du spiser den. En del merker inneholder også mye salt, for mye etter min mening.
 9. Utrolig hvor for ting lar seg ordne når de går viralt, eller TV2 hjelper deg ringer..🫣🙈
 10. Da var jeg for første gang med på live-podcast på Camp Villmark. Artig å bli invitert 🤗 Link til episoden
 11. Stoppet på tur, der lå det «søppel» på en benk. Tenke å rydde den. Ei pakke uåpnet Lars Monsen turmat. Var en en av de bedre også. Men lot den ligge 😂.
 12. Det er mulig å få leid på finn. Evnt legg ut et søk, kjøp inn en og selg det når turen er over. Det blir trolig det rimligste. Men hadde nok vurdert om Inreach mini hadde gjort nytten om vekt har noen å si. Eller kommer telefon i tillegg?
 13. Jeg kjøpte et knallbra Sony A7 med flott optikk. Tok utrolig bra bilder, men siden det ikke var værbeskyttet, ente det opp med å ligge i sekken, eller hjemme🙈. Så solgte det og gikk for Olympus OM-1 som tåler regn. Ellers er det å bruke det, lære seg å bearbeide bildene, og teste mye. Fargejustering er et eget fag, og feks alle iPhone blåser opp fargene…. For min del blir det et tillegg for de bildene iPhone 13 pro Max ikke greier. Kos deg med det, og ikke vær redd for å bruke det, er vel beste rådet.
 14. Veit faktisk ikke, men har fått deler et par år. «Tilbudet» er ikke veldig markedsført😂, men noen plukker det opp og deler det her. Har kjøpt en del deler selv. Men det er nok for å få litt av den betydelige markedsrenomet de hadde tilbake. Primus var best i klassen uten tvil i mange år!
 15. Det er nok store variasjoner i hva du får i flaskene. Feks hva er produsert før, med Aspen kan det jo hende at det har blitt laget feks 2T bensin og at det finnes litt rester av olje. Noe som normalt ikke har noe å si. På tapperiet på Vinmonopolet, når jeg jobbet med det, ble det startet med god rødvin, så billigere varianter. Så de første flaskene av nest sort innholdet bedre vin enn det skulle være. Trolig det samme her. På noen ekspedisjoner brukes bare ren heptan som i bremserens. Men i praksis har dette ikke så mye å si. Feks smører du pumpa mye, kan du få avleveringer pga det også. Så litt vedlikehold må en regne med.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy