Gå til innhold
 • Bli medlem

Kaja

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  34
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Kaja

  Narvikfjellene

  Skal snart flytte til Narvik. Flotte sider. Kommer tilbake til de. Med hilsen på flyttefot.
 2. Kjøp "Rago" - en bit av Nordlands villmark. Forfatter har blandt annet vært Trygve Næss. Langvarig bruker av Rago og sekretær i Nordland jeger og fisk. Lars Magnus Kvamme er så vidt jeg vet lokal han og. Begge skriver og tar bilder. Lykke til.
 3. Jeg har en icebraker jakke. Den er eneromt behaglig og varm i forhold til tykkelsen. Kjøpt på sportsbutikken Platou i Bergen. Den er ikke så tykk, men et praktisk og bra plagg. Min har hette.
 4. Hei, jeg har gått der en gang på sommeren og en gang på vinteren. Jeg vet ikke hvordan det er med teltplasser og detaljer om vegetasjon, men jeg husker det som en fin sti helt fra toget og opp til hytta. Som en kuriositet kan jeg fortelle at jeg selv så Moskus da jeg gikk. Men en venninne av meg gikk noen år senere og fikk Moskus litt nært innpå seg. Dermed klatret de begge to (de var to damer på tur i lag) opp på et hyttetak. De kom seg ned og det ble med skrekken. God tur !
 5. En kort og grei anbefaling.Straks ( eller noe lignende ) fra Bergans. Dermisaks uten for. Ca 1500 kroner. Jeg bruker den som bukse om vinteren og på kalde sommerkvelder. Lett og enkel. Og billig.
 6. Hei ! Velkommen "hjem" ! Regner med at det var en fin tur. Hvordan overnattet dere og hvilken ruta valgte dere ? Hilsen Kaja
 7. Jeg har opplevd det samme først i helsport Makalu og nå i Leirvassbu.
 8. Ring Nordland jeger og fisk. De holder til på Fauske. Trygve Næss er godt kjent i de områdene.
 9. Dette var dritbillig ! Men dog er det helsport. Du må spørre i butikken om det passer for fjellet. Men jeg syntes det var tungt til bare å være 1-2. Jeg har et Hardanger 3 fra Helsport, det veier rundt 2,5 kg og er et sommertelt. Men det holder godt på fjellet og for meg vil det holde i mange år. Det kostet noe over 2000 kroner. Jeg vil ha kjøpt det billige teltet. Man kan bygge opp litt erfaring uten å ha så dyrt utstyr. Deretter vet man mere hva slags telt man vil ha neste gang. Lykke til
 10. Hei ! Jeg kan anbefale Hellmobotn-Vaisaloukta. Ca 38 km inn dit. Fra Vaisa kan du ta båt til Ritsem og buss til Gallivare og tog til Narvik. Eller gå frem og tilbake. Båt går inn søndag 15.05 og tilbake fredag ca 22.30 Da har dere 6 dager ! Dramatisk i Norge, lettgått sti hele veien. Mye mygg nå. Gikk selv der for knapt 14 dager siden. Et annet alt er å ta båt inn fredag og tilbake søndag. Det er mye å se. Ca 4 timer til grensen mellom Norge og Sverige.
 11. Hei ! Jeg har sett på damesekker til ditt og mitt bruk som virker ganske likt. Personlig har jeg tenkt å kjøpe en Lowe Alpin sekk. Men har vurdert Trollhetta som et godt alternativ. Den er myk og behaglig på ryggen, men bæresystemet virker solid og stivt til lengre turer. Den er romslig nok til å ta med personlig utstyr, telt og kokeutstyr. Jeg har klart meg med en sekk på ca 65 liter i mange år, men ønsker litt større. Jeg liker løsningene med reimer på sidene til teltstenger, fiskestang, hagle. Det virker også som de øvrige lommene er store nok til å inneholde ekstra klær, nødproviant
 12. Det var en fin og ordenlig side dere hadde laget. Jeg har vært og sett på den. Har også tenkt at det var imponerende at dere gikk så tidlig på året. Å tråkke i mye snø er gøy en stund, men så blir det slitsomt. Jeg har lagt den i mine favoritter. Nå håper jeg at det blir en treningstur til sommeren. Jeg skal forsøke å få en venninne med til Børgefjell i sommer.
 13. Som jeg skrev.. Min fornuftige tanke var at jeg kunne begynne med hytter. Ellers er det vel en smakssak ? Det er jo godt med hytter på norsk og svensk side i den nordre delen.
 14. Hei ! God ide. Jeg hadde selv tenkt å gå i sommer,men det blir utsatt... Jeg hadde etterhvert tenkt å gå sørover. Bruke hytter fra Bjørnefjell og kanskje avslutte med telt i Børgefjell. Har dere tenkt å holde dere på den merka løypa til turistforeniga eller gå noen utenom ?
 15. Hei ! Status nå er sykemeldt og uten stand til å spare penger og krefter til tur i år. Dessuten må jeg innrømme at det ikke fristet helt å ta turen alene. Noen venner ville bli med en uke nå og da. Men det ble ikke så kjekt når jeg ikke hadde noen å dele entusiasmen med. Planene henger stadig på veggen. Jeg vil fortsette å ha trua på prosjektet litt til. Når man snakker med nye mennesker er det mange som har tenkt samme tanken. Kanskje det blir aktuelt å gå i lag med nye bekjente siden gamle turvenner ikke deler samme dragningen som meg selv. Det har vært trivelig å se Lars M
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.