Gå til innhold
 • Bli medlem

rotvelt

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  47
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om rotvelt

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Interests
  lesing, løping, sykling, gåing, grubling
 • Sted
  Trondheim

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. rotvelt

  rotvelt

 2. Oppdatering: No har eg Exped Auriga og Big Agnes Fly Creek UL1 … og MSR Hubba (som er til sals).
 3. Med eit godt blikk og tolmod kan ein få gode bilde med svært enkelt utstyr. Dyre kamera og overdimensjonerte objektiv i hendene på pengesterke dilettantar er berre harry. Somme av dei beste bilda mine (også landskapsbilde) er tatt med eit kompaktkamera eg betalte 2000 kr for (Ricoh GRD 2). Panasonic GF1 er meir enn godt nok for dei fleste av oss. (Dersom trådstartaren enno er interessert i flottare basisutrustning, kan eg fortelja at eg har ein Panasonic G5 med Leica/Panasonic 20/1,7 til sals …)
 4. Kjempegod info. Takk! Gleder meg til tur – sjølv om eg innser at det vil vera eit visst behov for bagasje. (36-literssekken blir nok i minste laget …)
 5. I Norge er det vanlegvis ikkje noko større problem å finna brukbart drikkevatn på tur, og dermed er det lite kunnskap (også på apoteket) om kva slags rensetablettar ein bør ha med seg. Nokon som har erfaringar/tips å dela? Takk.
 6. Takk for gode råd! Eg bør sikkert ta med eit lite telt og ein sovepose, altså. Greitt å vera fleksibel med omsyn til overnatting. Mat er altså ikkje noko stort problem, om eg forstår deg rett. Kan eg, som koffeinslave, rekna med at det også er kaffe å få kjøpt kvar morgon? (I anna fall må eg ha med kokeutstyr.) Noko eg synest er litt merkeleg med GR 20, er at dagsetappane er så korte. To veker på 190 km? Greitt nok at det er ei hard rute, men er det verkeleg så ulendt og bratt?
 7. Ikkje akkurat ekspedisjon, men eg vurderer GR 20 i juni. Har ein slags baktanke om å bruka turen som trening til ultraløp, så eg kjem til å gå fort og hardt, men bera minst mogleg bagasje. Nokon som har erfaringar frå denne ruta? Kor langt er det mellom eigna stader til proviantering? Kor kaldt kan eg rekna med at det blir på sitt verste på denne tida av året? Særlege ting ein bør tenkja på? Takk for alle tips!
 8. Svaret er: den som er mest komfortabel, men berre dersom den er meir komfortabel enn den originale solen. Elles er det ikkje alltid slik at meir stæsj under føtene er det som best samsvarer med føre-var-prinsippet. (Internett er forresten ein god stad å søkja generelle råd, men føter er individuelt, og råd som tar høgde for individuelle variasjonar, er lettare å finna andre stader.)
 9. Premisset ditt er feil. Demping er i svært liten grad ein faktor ved gange. Eg vil tru at skorne dine er rikeleg mjuke, eigentleg. Ein «dempande» sole kan kanskje gi ein viss komfort, men dersom du er plaga med vondt i beina, kan det like gjerne gjera det verre. For dei som refererer gode erfaringar med Sole, er det iallfall ikkje «dempinga» som har gjort susen. Dette er nokså harde solar, og det er vel poenget; dei skal byggja opp under lengdebogen i foten. Aksekrefter er ei langt vanlegare årsak til vonde bein enn støytkrefter. Kan henda er det stabiliteten i foten din som er det vik
 10. Måtte kjærleiken din til sykling vara livet ut! Sjølv er eg snart førti og lever fint utan bil. Etter å ha jobba nesten ti år som bussjåfør er bilkøyring forbunde med jobb, mens sykkel er fridom, trim og høve til å oppleva verda i sjeletempo. Livet som syklist byr på visse kampar, både mot seg sjølv, mot naturen og mot ein og annan tullebukk i bil. Men gevinstane ved sykling er langt fleire og større enn dei trøblete opplevingane.
 11. For det første bør sykkelen vera passe stor. Mange sykkelbutikkar har ein tendens til å gi folk for store syklar. Ein god tursykkel bør ha feste for bagasjebrett og skjermar. Gode skivebremser er fint å ha, men på mange syklar kan kan desse bremsene gjera det plundrete å montera bagasjebrett. Ver sikker på at du har ei løysing på dette før du handlar sykkel. Kjøp sykkel utan dempegaffel. Til bruken du beskriv, er sånt berre tull: meir vekt og prakk, dårlegare sykkeloppleving alt i alt. Dempegaffel bør ikkje vera aktuelt på anna enn reine terrengsyklar i prisklassen over 10 000 kr. (D
 12. Det minste teltet som er stort nok, er det beste. Til berre deg og hunden er tomannsvarianten sikkert bra. Med to personar på tur blir tomannstelta til Helsport litt små, synest eg. Dersom du vil prøva ut dette på ein billig måte, kan eg fortelja at eg har eit Helsport Nordmarka Arctic 3 Camp (nesten same telt som Fjellheimen Extreme – større fortelt, men mindre innertelt) til sals for kr 1250. (Send PM!)
 13. Gjekk Leon–Santiago i 2001 (trur eg) og Le Puy–Conques eit par år etter. Turteknisk er dette enklare enn dei fleste fjellturar i Norge. Du kan pakka lett, og det er god mat å få i landsbyane. Tilgang til drikkevatn kan vera litt vanskelegare enn i fjellheimen her nord. Personleg liker eg meg best på den franske sida av grensa: betre mat og færre turistar. God tur!
 14. Høgde på styret kan du vanlegvis justera ganske mykje også utan å bytta delar.
 15. Etter litt utagerande bruk av kredittkortet viser det seg at eg har eit rammesett til ein Surly til overs, ein Long Haul Trucker i 54 cm. Betre enn ny: planslipt kranklagerhus og innvendig rustbehandla.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.