Gå til innhold

lynco

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  58
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om lynco

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. lynco

  Ull bukse

  Lanullva anbefales!
 2. Det er nok ikke planen å padle hele dagen nei. Satser på 3-4-5 timer padling per dag og fisking/avslapping underveis. Gjorde samme turen som du nevner i 2011, men planen nå er som nevnt å komme seg fort ned til Rogen/Reva med å bære/dra over myra og kjapt ned til Rogen. Regner med å kunne være på plass ved Revbua på en dag ved å benytte denne ruta. I utgangspunktet har vi tilgjengelig en uke til å gjennomføre turen fra Kjãrringsjøen til utløpet av Røa. Det jeg lurer på, er om en uke er tilstrekkelig dersom man ønsker å ikke ha det travelt, men fortsatt noen timer med padling hver dag. Vurderer en tur oppom Revsjøen og Styggsjøene også, men det er litt avhengig av hvor mye tid en bør beregne ned Røavassdraget.
 3. Hei. Beklager å kuppe denne tråden, men har spørsmål til de som har gjennomført denne turen tidligere: Hvor mange dager bør en sette av dersom man ønsker å starte i Kjãrringsjøen og skal ned til Femunden via Røavassdraget? Har padla i området tidligere, men ikke lengre ned i Røavassdraget enn Litlbuddhåen. Drar med Ally, så jeg ser for meg demontering av denne i Nedre Roasten og bæring ned til Femunden. (Tenker å dra rett over myra og ned til Rogen, da dette tar kortere tid enn å padle småsjøene)
 4. Hei. Har dere peiling på om denne passer til Garmin Astro 320? Finner ikke denne i listen over kompatible enheter....
 5. Når det allikevell diskuteres spor etter atv og snøscooter: Har dere sett spor etter sykler i myr/terreng? Ikke akkurat fint dette heller, men det er kanskje greit så lenge at sykkelen ikke lager lyd?
 6. lynco

  Ovn lavvu

  Hei. Noen som har erfaring med denne? Ser den er litt tung men.... http://www.nordiskfritid.no/products/lavoovn-
 7. Åpen dag hos Helsport i helga. http://www.helsport.no/no/OM_HELSPORT/nyhetsarkiv/Aapen_dag
 8. Takker for svar, men jeg mener teltet var riktig satt opp og avstand mellom ytter og innertelt skulle være ivaretatt. Det snakkes om ventillasjon, men ventilene har i begge tilfellene vært åpne. Det virker på meg som at ytterduken slipper igjennom vann og ikke er vanntett i begge tilfellene. Dette merkes godt på selve teltåpningen ("døra"). Innsiden av denne er gjennomvåt. Dersom det skulle være sømmene som er problemet mener jeg at det ikke skulle vært som jeg beskriver. Hvilke erfaringer har andre? Er ikke ytterduk på dagens telt vanntette ( som en pressenning)? Når det regner renner ikke vannet av ytterduken ser det ut for, men blir heller liggende og trekker igjennom. Som sagt kan bikkja ha lagt seg slik at innerteltet har kommet i kontakt med ytterduken, men kan jeg forvente at ytterduken ikke slipper inn vann? Har en plan om å sette opp alle tre teltene (også billigteltet) og sette på vannsprederen for å se om det blir noen forskjell.
 9. lynco

  Ung hund på tur.

  Kano! Hadde med min 8 uker gamle Gordonsetter på kanotur i Rogenområdet da jeg fikk han. Valpen lå rolig i kanoen og sov både mens vi padla og bar kanoen.
 10. Sitter her litt undrende på en leverandør av telt som jeg har handlet 2 stk telt av de siste årene. Temmelig kostbare telt, men velger å ikke nevne leverandør. Fra før har jeg et gammelt billig telt som ble kjøpt for 799 eller noe sånt på en villmarksmesse for mange år siden, og i dette teltet har jeg aldri opplevd å bli våt. Minuset med dette teltet er jo selvfølgelig vekta.... Derfor ble det investert i både vintertelt og sommertelt fra samme leverandør, og gleden var stor da disse skulle testes. Vinterteltet fungerte kjempebra på vinteren og alt så bra ut helt til det skulle brukes på en padletur i Telemarkskanalen. Turkompisen hadde også gått til anskaffelse av nytt telt til denne turen, type telt til rundt 2000 kroner. Morgenen etter en brukbar regnskur var hans telt tørt og fint, mens mitt var klissvått, både ytterduk og innertelt. Dette ble det reklamert på, og ny ytterduk kom fra leverandøren etter reklamasjon og enda en tur med samme resultat. Så lang så bra.... Teltet er ikke testet på sommeren etter dette. Så til sommerteltet. Dette ble prøvd sammen med tarp på en 6-dagers padletur i Rogen i fjor og fungerte utmerket. Men denne uken skulle jeg ligge i telt ei natt og valget falt på dette teltet. Alt funka fint frem til det begynte å regne rundt klokka 04.00 på natta. Da jeg våkna rundt 06.30 var imidlertid både ytterduk og innerduk våt. Bikkja var med meg i teltet så det er muligheter for at han har lagt seg på innerduken og at den dermed har vært i kontakt med ytterduken. Men det som forbauser meg med begge teltene er at ytterduken blir gjennomvåt. Dersom en stryker hånden på innsiden av ytterduken merker man at vannet trekker lett igjennom. Til og med i ventilene på vinterteltet skjedde dette. Tenkte først at det kunne være kondens som var årsaken, men da skulle jo ikke dette skjedd helt ytterst i ventilene? Jeg kan ikke huske å ha hatt dette problemet med "billigteltet"..... Så fort teltet rives for å pakkes sammen, vil jo fuktigheten på innsiden av ytterduken føre til at innerteltet blir vått, og da ubrukbart etter min mening. Hva sier folket? Er ikke ytterduker vanntette lenger eller er det bare jeg som tar feil her?
 11. http://www.fjellforum.no/index.php?/topic/6536-transport-av-ally-pa-biltak/page__p__158864__hl__+transport%20+av%20+kano#entry158864
 12. Stikk en tur på biblioteket og sjekk ut boka "Langs Glomma" av Per Roger Lauritzen. Han har padlet hele runden og det er bra med tips i denne.
 13. Hei Krokann. Dersom du ikke har det for travelt og må kjøpe nå, kan du få prøve min Ally 16,5 til vårs...... Mvh Lynco
 14. Synnervika - Nordvika - tømmerrenna ned til Lorthølet - Litjlangtjønna - Langtjønna - tømmerrenna ned til Feragen - under broa i enden av Feragen ned Feragselva og ned til Håsjøen..... En kjempefin tur som virkelig kan anbefales!
 15. Mistet dagstursekk med fiskeutstyr og GPS mellom Kvolvtjønna og Håkkårtjønna på Oppdal på fredag. Veldig takknemmelig dersom dette kommer til rette igjen......
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.