Gå til innhold
  • Bli medlem

kymy

Aktiv medlem
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av kymy

  1. Vi hadde -8 grader på nattestid i september, men da var det skyfri himmel og strålende vær på dagtid. Nedbør der oppe er ikke mye å bekymre seg for, det er et av norges tørreste områder, for en vestlending ,var det finnmarkingene omtalte som regn, ikke verd å ta på seg jakka for
  2. kymy

    Ullskjorte

    http://www.ullmax.no/ Jeg kan anbefale produktene fra dette firmaet, har selv kjøpt både microfiber , ulltrøyer og ullfrotte fra disse, ullskjorta synes jeg er litt kort i livet, men om du tar litt ekstra i på str. så er ikke det noe problem. Ullfrotte kunne tidligere bare kjøpes i sett på trøye og longs ,men mulig dette er endret. Denne er meget varm. Alle produktene er rimlige og meget god kvalitet. microfiberen er meget behagelig i forhold til mye annet og dyrere varer jeg har prøvd, lukter ikke så svidd , handler du gjennom et lokalt idrettslag så støtter du disse i tillegg uten at det blir noe ekstrakostnad, sparer kanskje frakt også. Anbefales! OBS. glemte å nevne at boxershortsen anbafales ikke! for oss gutta, ble gnagsår på helt feil plass
  3. Jeg har kun fått vite at det er bra der, og det av folk som bor der inne. Fisker lite i sjø selv, men sjøørret trives vel best over sandbunn og da skal vel selve bukta være best. Kombinasjonen mye småelver og trange fjorder skal jo være et godt utgangspkt for ørret så jeg har ikke grunn til å tro at jeg er ført bak lyset.
  4. Emblemsanden i Storfjorden.. Skitt fiske!
  5. jeg ville satset på gor tex joggesko med gamasjer og ullsokker, og støvler i reserve...
  6. Sunnmørsalpene, om du vil ha aktiv ferie, mye motbakke og flott utsikt. Flott biltur dersom du kjører den såkalte golden route, geiranger, sunnmøre , romsdalen atlanterhavsveien.Anbefaler å google på disse
  7. Litt om hoddevika http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www....GGLR:en%26sa%3DN Ser at noen endrer linkteksten til noe som er litt enklere enn denne, feks bare ett ord, noen som vet hvordan man gjør det
  8. Jeg kjøpte repsett til min Jervenduk hos nfm.no, mulig du kan bruke det. replappen er ca 12 *18 cm. skal strykes på tror jeg. (har ikke sett så nøye på den) kosta en hundrings.
  9. Produsenten hjelper deg med det, om han er minimum av seriøs.....
  10. Jepp, enkelt og greit..
  11. varmt vann og ørret går dårlig ihop, er det 18-20 grader i vannet biter ikke fisken og den er sløv lenge før det, ørret fisker du best høyt til fjells midt på sommeren..
  12. selv brukte jeg en skummadrass fra en gjesteseng, 5-7 cm tykk. fungerte mye bedre enn liggeunderlag.
  13. Jeg mente fra bakken til presenningen. Slik at presenningen blir liggende nesten flatt ut fra biltaket, Kanskje ett par meter eller så.Alternativt kan presenningen gå videre fra stengerne og ned i bakken. Men da blir det litt mer plunder å støtte opp på midten. Tauverk og noen solide plugger, evt stein som du finner kan være forankring for presenningen.
  14. Tror du er på rett vei, det er mulig å ha to/tre stenger til å støtte opp presenningen slik at det blir ståhøyde under hele. Gamle stålstenger fra et slitent telt eller noe lignende brøytestikker burde funke, men må tåle litt vekt av vann og vind.Om man monterer en stopper på toppen av stanga så kan man bruke de hulla som allerede er i presenningen til feste og sette en bardun fra tuppen og ned i bakken.Lurt å lage stengerne litt lavere enn bilen så renner vannet av( evt sette de litt på skrå når det regner) Har du takstativ så er det jo enkelt å feste presenningen på taket. evt over taket for feste på motsatt side.
  15. mulig å kjøpe slike fester løst, men husker ikke hvor. Får prøve meg fram og investere om nødvendig.
  16. Hei følgte med denne tråden og takker for veiledning, følte meg tryggere med kniven da Jeg kjøpte 100mm bredde montana på intersport til 799,- og formskar disse, mine ski er 67mm på midten og 100 mm framme,men hva med lengden, har tidligere kuttet feller ca 15 cm kortere enn skia. Noen som har erfaringer med hva som fungerer på formskårede feller.
  17. Jeg har selv brukt hiace til turbil, den var innredet som verktøybil så noe umiddelbar løsning på det har jeg ikke. Men min erfaring var at det er ideelt å bruke bakdøra som tak og ha kokeplass i bakre del av varerommet, slik at du kan stå å kokkelere uten å regne bort. Kommer litt ann på om du har lang eller kort utgave,varebil eller kombi. skal du ligge i en kort en så trenger du vel hele lengden, mens en lang en vil gi deg mulighet til å ha hundebur framme mot framsetene, og ha full sengelengde allikevel. Er det marginalt med plass kan det kanskje lønne seg å bygge bur til hundene framfor å kjøpe noe som ikke passer. jeg tror jeg ville satset på å ha dobbel dørk i bilen, med seng oppå og hundebur helt oppe under taket, da må du enten lage en tilkomst til bura eller løfte bikkjene opp.Med dobbel dørk får du masse stueplass som ikke påvirker de andre funksjonene i varerommet. ville også prøvd å få en teltløsning(presenning) i forbindelse med ei av dørene slik at du har plass til å stå oppreist og kle på deg osv. Har du skyvedør på begge sider kan du montere en hylle/ skap i passelig høyde og bruke den som kjøkken. Montering av hyller og lignende kan gjøres enkelt ved hjelp av popnagler og hyllevinkler. kryssfiner er bedre å jobbe med enn spon.det er også avstivninger og stålbjelker i varerommet som du kan utnytte til bæring. Lykke til og God ferie!
  18. Tøffe dansker! Dersom dere skal dit opp i April så må dere sørge for skikkelig beskyttelse mot sola. Vi gikk Hallingsskarvet på langs fra Finse til Geilo på våren ,og i ungdommelig uvitenhet trodde vi faktor 10 var tilstrekkelig. Skyfri himmel ei hel helg i 2000 meters høyde førte til 3 dager sengeliggende og huden i ansiktet rullet av. Men turen var et minne for livet
  19. Så på linken din essem, og oppdaget til min forbauselse at rittet går ei helg tidligere enn vanlig, i år!. Det ville vært trist å gått glipp av. Blir å starte hyttepåska tidlig i år
  20. Alt for mye fokus på vekt her, trivsel og energi er viktig i vinterfjellet .Og med pulk, som er ideelt på Hardangervidda så er det bare å fyllet opp. Ei uke i fjellet kan neppe kalles en ekspedisjon og litt ekstra vekt styrker kondisen i løpet av uka. God tur!
  21. Om du går for denne løsningen så flytt bindingen framover, ikke hyggelig at tuppen subber vær gang du løfter skia. Standard forboring til orginalskruer er 3,6 mm, (3,5 er enklest å få tak i)Mulig de hadde grove skruer den gang, litt for lite er bedre enn litt for mye, boredybde er vanligvis ca 9 mm, dette må du kontrollere.Bruk en tapebit på boret eller kjøp en dybdestopper for småbor. Bruk trelim for vinterbruk eller annen kvalitetstrelim, pass på at hullet blir fylt med lim, ikke bare ligger på toppen. God tur!
  22. Hei igjen Jeg rota visst litt med navna her, bindingen heter cobra og er den basic utgaven med nye sylindere, men selv om jeg bestilte short som skulle passe helt ned til str 36 så må jeg stramme sylinderen helt til stoppmerket så vidt viser for at bindingen skal stramme godt på sko i str 38. Er det jeg som strammer for mye eller?Hvor hardt skal de sitte. Kjøpte forresten brukte crispi CRX i dag, noen som har erfaringer med disse til toppturer?
  23. Så det er derfor det funker så bra på meg Lav puls helt til det smeller
  24. Grovt brød, egg og bacon! Det går du langt på
  25. Brukte Jerven Orginal nå på rypejakt, temperaturen vekslet mellom 0 og -10 på 4 dager, vi hadde vindstille og liten storm. De som ikke hadde duk frøs etter kort tid under pausene, mens vi som hadde duk ikke hadde noen problemer med å sitte stille, droppet faktisk å ta på genser under pausene.Et lite tips er å ha sitteunderklaget inne i duken.Da blåser det ikke bort og komforten øker . En av gutta har en king size kombiduk der foret kan taes av, han syntes strengt det ble litt varmt noen dager.Og den veier ganske mye sånn til bruk på dagsturer ,mener jeg. Min egen orginal holdt varmen godt nok under disse forholda, men kondens må påregnes også for den fora utgava.Jeg synes også at det er litt plundrete å få stengt posen i bunnen, mulig jeg ikke har rette teknikken, men tror jeg ville gått for king size om jeg skulle handlet i dag.Den kan man stå i, det går ikke med orginalen. Dersom du slipper bikkja inn så stiger temperaturen betydelig, men min synes ikke det er morro selv om han har hodet ute.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.