Gå til innhold

Storeulv

Passivt medlem
  • Innholdsteller

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  1. Jeg holder til i Porsanger og det er både det ene og andre her av flatt og kupert terreng. Har gått og surret rundt her oppe i nærmere 15 år nå og vil man ha det kupert så er det jammen nok av det. BC funker jo bra i løypene, men der bruker jeg ikke fjellski heller - kun løpepinner Men nå var det anbefaling om ski jeg var ute etter, altså noe som funker bra med 75mm bindinger. Er som sagt veldig fornøyd med Atomic Telemark så hadde de vært til salgs enda (?) så hadde jeg sikkert kjøpt det uten å undersøke noe mer.
  2. Jeg vurderer nye ski og lurer på om noen har anbefalinger. I dag har 21 år gamle Atomic Telemark som jeg har vært veldig fornøyd med. Bruksområde er dagsturer med barnepulk og lengre overnattingsturer. Det er for det meste flatt her oppe og lite toppturer, men til gjengjeld som regel aldri oppkjørte løyper der jeg går. Av og til følger vi et scooterspor. Når det gjelder bindinger har fått det inntrykkt at de 75mm jeg har er det greieste valget til min bruk, så jeg regner med å kunne beholde støvlene. Høyde og vekt er 180 cm og vel 80 kg uten turutstyr, men det må vel kanskje påregnes noe økning på vekt etterhvert (humre).
  3. Takk for alle svar. Konkluderer med at jeg kjøper meg nye ski siden jeg skal ut på en noe lengre tur nå snart. Liker å stole 100% på utstyret siden det kan være langt mellom folk på fjellet her oppe i Finnmark. Men jeg gjør et forsøk til med å reparere de gamle etter de rådene dere har kommet med, har ikke så lyst til å kvitte meg med dem rett og slett.
  4. Jeg har et par 21 år gamle Atomic Telemark som har fulgt meg gjennom diverse turer med både pulk og hund. Nå har imidlertid bindingene begynt å bli løse. Skruene går bare rundt og rundt når jeg prøver å stramme dem, og selve bindingen rører på seg noen milllimeter fra side til side Jeg har prøvd å fylle på litt forskjellig (epoxylim, trelim blandet med spon og sånt) i skruehullet uten at det har hjulpet. Er det trekjerne i disse skiene som kan bli dårlig dersom det har kommet fukt inn selve kjernen? I såfall er det vel byebye antar jeg. Skiene er fortsatt tålelig greie under og kan sånn sett fortsatt leve noen år til. I tillegg har jeg et par Asolo støvler som er meget gode på mine bein så jeg vil helst slippe å bytte dette om jeg kan. Har noen tips om hva jeg kan prøve? Det eneste jeg ikke har prøvd så langt er å bruke grovere skruer. Hva slags skruer er det i så fall som er tingen her? Bindingene er noen røde og hvite Rottefella 75mm uten vaier.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.