Gå til innhold
  • Bli medlem

Navigatøren

Aktiv medlem
  • Innlegg

    120
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Navigatøren

  1. Har testet mange stekepanner fra GSI, Trangia, Primus etc. Men dette forblir min favoritt. Avtakbart håndtak, grei høyde på kanten og utmerket til pannekaker, egg og bacon. https://trangia.se/shop/stekpanna-725-24/ "Teflon"belegget har holdt godt enn så lenge synes jeg.
  2. Jeg bruker selv 0.5L fra trangia. En drøm å helle med og ikke dramatisk stor. https://www.clasohlson.com/no/Trangia-brenselflaske-med-rød-sikkerhetskork,-0,5-liter/p/31-3389?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAiP2tBhBXEiwACslfngEh4MFJ5UeX2LzesuVTRE9J9GdVPU1GPeogtUD99TEqsaGjvocUMxoCKXoQAvD_BwE
  3. Den egne appen fra garmin som heter explore, den funker til de fleste modellene garmin har produsert de siste 3-4 årene tror jeg(kompatible enheter: https://www.garmin.com/nb-NO/p/614327#devices). Dog har den dårligere kart enn f.eks. de man får lastet inn i basecamp. Men muligheten med magnetisk linje som klistrer seg til turstier, veier etc. er genialt. Derfra kan man velge "send til klokke/gps", dette direkte fra mobil til klokke ute i felt. Så kan man starte marsjen.
  4. En annen godbit jeg kan anbefale med de nye garminklokkene der er bruken av garmin explore appen. Kjempeenkelt å legge en rute langs stiene med magnetfeste i appen, så sendes det rett til klokka og man får opp både ETA på forventet ankomst og en kompasspil som angir retningen på turen.
  5. Har sett han bruke en androidtelefon av et eller annet merke.
  6. Jeg har samme panelet og er veldig fornøyd med det.
  7. Hilleberg Anjan er akkurat under på 1.9kg. https://www.fjellsport.no/merker/hilleberg/hilleberg-anjan-3-rod
  8. Jeg teller hvertfall over både på vei ned i jorda og på vei opp så sparer jeg meg den kostnaden.
  9. Subjektivt opplever jeg de fra Hilleberg mer robuste enn de fra Sydvang. Har hatt Hilleberg i mange år og klart å holde alle pluggene noenlunde rett. Jeg hadde et sydvang utoset 2 hvor et par av pluggene bøyde seg på første tur. Om det var uflaks eller litt svakere materialer kan jeg ikke si da det er dårlig forskningsgrunnlag. Selv om Hilleberg sine er dyrere ville jeg nok valgt de nå om jeg hadde mistet noen, det er sjeldent jeg mister de så da kan jeg heller betale litt ekstra og ha et orginalt oppsett.
  10. Jeg har dette solcellepanelet og synes det fungerer utmerket. Dette kombinert med en Andersson powerbank på 20.000mah så har jeg det jeg trenger. https://www.fjellsport.no/merker/urberg/urberg-solar-panel-28w-black?channable=01384b6964003130392d31383934bd&variantId=109-1894&gclid=Cj0KCQjw2qKmBhCfARIsAFy8buLwtmcbwU-gDywMHI8_DnNvdE9a4SUx0JJPRPdb6dnO-pEiVxBX7g8aAg83EALw_wcB
  11. Jeg gikk også fra Helsport Fjellheimen X-trem 3 til Keron 3GT og angrer ikke et sekund. Ble møkklei av å bli våt på føttene(jeg er lengre enn hva Helsport designet det for). Ja, det er litt tungt, men som du sier; Det er stormsikkert. Målet mitt er aldri å jage gram, jeg er en normalt trent person og klarer fint å bære forskjellen på 900g mellom Keron 3GT og Kaitum 3GT. Det er faktisk så liten forskjell mellom de to. På vinteren er teltet helt fantastisk. Drar pulken inn i forteltet og lager meg frokost innendørs mens det blåser ute. Ettersom du nevner at man skal gjerne være 2 stk som deler vekta, hadde jeg lett valgt det teltet som helårstelt om jeg måtte valgt kun et telt. Boltreplassen Keron 3GT tilbyr er gull om man er på vidda og har det som basecamp.
  12. Jeg bytta fra den gamle Delorme inreachen til en inreach mini 2 og jeg kunne ikke vært mer happy. Den nye kan brukes mer til navigasjon i tillegg til å ha kurant batteritid.
  13. Ifølge instagrammen hans er det en Monoral Wireflame https://www.naturkompaniet.se/monoral-eldkorg-wireflame-2084603/
  14. Har ikke testet, men er ganske sikker på at den ikke vil passe inni kjelene. Diameteren på Trangia sin 25 kaffekjele er 15,2cm ifølge hjemmesida og jeg synes den passer ganske "snug" oppi kitet. Eagle sin 1.4L stålkjele er ifølge hjemmesida deres 18cm.
  15. Jeg har ikke personlig erfaring men har tidligere sett en gjeng som dro til Grønland hvor en av de hadde fått bygd om en fjellpulken til å bli en sittepulk. Det er kanskje mulig å bruke popnagler osv. og montere en sitteanordning i en slik glassfiberpulk? https://www.nrk.no/vestland/kryssinga-av-gronland-i-rullestol-tok-ei-dramatisk-vending-for-tord-are-meisterplass-og-kompisane-1.15115826
  16. Hei Er det noen her som har erfaring med på lengden til kipara ropelv 225? Det står at den passer til personer på 185cm. Men er det tatt høyde for sko osv? Jeg er 184 uten sko og i grenseland sånn sett.
  17. Kan den ha blitt brettet rundt treet under storm? Solid vindfang inne i en kano om den ender på sida.
  18. Vil anbefale å gå for noe nytt som kan kommunisere med mobilen via app(Liste: https://support.garmin.com/en-US/?faq=o2VcUgraJX4twZzO1ME7z9). Garmin har slutta å oppdatere basecamp nå, så de nye klokkene snakker ikke med den lengre. De har laga en app og hjemmeside som heter explore. Megadårlige kart på den appen, men sånn har det blitt. Jeg har hvertfall megakrøll med å få kobla klokka rett i basecamp.
  19. Jeg slutta med Bergans når jeg skjønte hvor "bærekraftig" de var. Kjøpte ei jakke på tilbud og den ble kjapt ødelagt pga. et uhell(min skyld). Jeg spurte om jeg kunne bestille en lapp så jeg kunne lappe jakka selv da det var en liten rift på 2cm. Nei, det kunne de ikke tilby. Men jeg fikk muligheten til å sende den inn på service da, fordi de selv kunne naturligvis fikse det. Prisen ble ca. 70% av nypris for samme jakka når man la til porto.
  20. Personlig foretrekker jeg å ha inreach som egen enhet, da har man to potensielle backups. Om den ene stryker med så funker den andre som oftest. Jeg har hatt en inreach mini 2 og gpsmap 66s. Bakdelen med 66sr og 66i er at de må lades direkte i enheten. Selvsagt har man i dag som oftest med en powerbank, men med f.eks. 66s kan man både bruke en batteripakke og AA batterier. Forøvrig vil jeg slå et slag for 66s over 66sr. Sr har vel innebygd topoactive kart pluss at den skal være litt bedre med signalet. Jeg synes 66s har vært mer en presis nok til mitt bruk. Det kartet man betaler ekstra for på 66sr synes jeg ikke er verdt det. Da kan man heller plukke opp 66s som er billigere, laste ned frikart eller kjøpe kartmannen sitt til 449,-
  21. Jeg deaktiverte den andre enheten, men beholdte abonnementet og aktiverte den nye på det samme. så slapp å betale noe ekstra
  22. Ja, man får bare økt faktura. Jeg vil presisere at av de 10 meldingene, så vil man også bli trukket for meldinger du mottar. Så hvis du sender samme melding til 5 stk, og alle svarer, så har du brukt opp kvota. Hvis du har en gitt gjeng med mennesker du sender til så kan du legge de til en preset, så slipper du å forbruke så mange meldinger. Presets er gratis. Man kan ha 3 presetmeldinger, så det er mulig å variere hva meldingen skal inneholde og hvem den skal til. Man kan ha flere mottakere på samme preset. Jeg har hatt inreach i mange år og har nå bytta til inreach mini 2. Megafornøyd!
  23. Har opplevd problem med de nye boksene til Biltema. Fikk til å skru de på, men man får ikke til å slippe ut gass da nåla i brenneren ikke presser langt nok ned? De har fått nytt design siste halvåret en gang. Jeg har noen gamle bokser og tilgang på de nye. Ironisk nok fungerer ikke de nye Biltemaboksene med Biltema sin "egen" brenner.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.