Gå til innhold
  • Bli medlem

Marius Engelsen

+Støttemedlem
  • Innlegg

    5 100
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    115

Alt skrevet av Marius Engelsen

  1. Kan anbefale Sea To Summit Comfort Plus XT og Sea To Summit Comfort Plus insulated, om komfort er viktig og du vil drasse på noe litt mindre. Jeg bruker disse på kajakktur. Veier ca 1,2 kilo, og tar ikke så stor plass. (Pakkstørrelsen er ganske lik). Ha gjerne ett tynt skumunderlag under selvoppblåsbart, om du vil ha det så mykt at du treffer bakken med hoften.
  2. Om det ikke er viktig å ha full mesh i dørene (noe jeg synes er fint å ha på sommeren), så er vel superlight rikelig til motorsykkelturer.
  3. Det er satt opp riktig vei mot vinden. Begge dørene åpnes vekk fra vinden. Samtidig tåler teltet vind fra alle retninger bra. Det tetter helt mot bakken i vindretning, mens bort fra vinden er det en liten glippe for bedre ventilasjon/mindre kondens. Orion Extreme var best i vindtest med vindmaskin utendørs i outdoormagazin. I videoen er barduneringen tvilsom (tilsynelatende), og det er festet bardune i toppen som da bidrar negativt. Samtidig er det en eldre modell av orion extreme 3, som har tynnere strenger av ukjent fabrikat. Min 2 manns har dac stenger (produsert før 2018), og jeg kan lene meg mot teltet. Står ekstremt bra i vind, det er helt sikkert.
  4. Ulempen med slike er at de har ett mørkt område i bunn. Jeg liker best lys som har form som lyspærer, slik at når du henger de opp blir hele teltet belyst jevnt. Men jeg har egentlig gått over til å bare bruke hodelykt, og henger denne opp om jeg vil ta den av hodet.
  5. Barents har jo kopiert/videreført mye av egenskapene fra Helsport. Finnes det noen andre enn disse to som bruker Silnylon bunnduk?
  6. Det er vel kun Helsport Superlight som bruker Silnylon som bunnduk? Mine Fjellreven, Hilleberg, Helsport og Exped telt er ikke silikonbehandlet innvendig.
  7. Utrolig bra uansett. Men det løser du, hvis du har ønske om det. Du kan eks. sette inn en glidelås på midten, så får du brettet vekk halve baldakinen når du skal rydde inn/ut av teltet i finvær.
  8. Fyttikatta! Bøyer meg i støvlene! Dette ser helt fantastisk ut. DEN utsikten fra innerteltet! Går det an å brette vekk baldakinen i godt vær?
  9. Jerven puster ikke, og det blir en kondensfabrikk under der. Mange som har prøvd dette, melder om det samme.
  10. Vår hund blir dratt med på det meste 😆 Nylig oppgradert fra landkrabbe til kaptein 😂 IMG_5399.mov
  11. Ok, takk for svar . Det er godt å vite at vi kan bruke vannet til oppvask. Jeg har meldt fra til eier om at vi merket denne lukten fra vannet, så får de ta en vurdering på det selv
  12. Vi leide en hytte fra Bergen Og Omlands friluftsråd i helgen. Vi hadde med drikkevann, for der var kun regnvann på hytten, og håndpumpe på vasken. Helt topp egentlig, men vannet luktet råtne egg. Jeg har googlet, og det skyldes visst en bakterie i vannet som danner hydrogensulfid/svovel gass. Men jeg finner ikke ut om vannet egentlig er ok å bruke til oppvask, og om vannet ellers er frarådet å bruke? Noen som vet om dette er normalt for regnvann?
  13. Jeg har brukt Hydro Tabs, i en eller annen lilla variant. Her fant jeg en gul, som visstnok har sitronsmak. Jeg bruker bare èn tablett, uansett om flasken min er en liter eller om det er en 2 liters drikkeblære. Den jeg har brukt mest er Herballife hydrate: https://herbabutikken.no/produkt/sport-fitness-1/h24-hydrate?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwir2xBhC_ARIsAMTXk87Hqu3ss_wcdVPLGU8p7qooZQQcaC4OBKwZnFOFdAb502QAmNQa_EAaAjfgEALw_wcB# Den kan jeg ihvertfall garantere at ikke gir økt bakterievekst på 2 ukers turer om sommeren. Men det jeg (vi) har merket er at ved å bruke slikt pulver øker urinproduksjonen betydelig, sammenlignet med vann, selv i så svake blandinger som jeg bruker. Det er en stor ulempe i havkajakk, særlig under lange fjordkrysninger. Det kan skyldes at man får for mye salt i kroppen, som må skylles ut (siden man sannsynligvis allerede spiser for mye salt i maten). Og/eller koffeininnhold i noen typer. Når jeg bare drikker vann blir det mye sjeldnere dopauser. (Om man overlever plast smaken av Camelbak om sommeren). Kanskje litt sukkerfri saft er ett bedre alternativ?
  14. På lengre turer er det veldig viktig at disse smakstilsetningene er uten sukker/karbohyrdrater, særlig om du skal ha drikken i Camelbak. Jeg bruker Camelbak kun på overnattingsturer i havkajakk, det er beste og enkleste måten å få i seg drikke underveis. Og siden man ikke har frie hender, og vil slippe å fylle på mer drikke ila dagen, så er Camelbak idèelt i drikkelomme i ryggen på padlevesten. Men etter noen dager med sukkerholdig drikke på tanken, så kan det bli bakterievekst. Smaken er så jævlig, at det kan gå flere år før man tør ta en ny sup fra en drikkeblære. Jeg har prøvd, og det holder ikke å skylle ut blæren. Anbefales ikke å prøve… Uten sukker, har derimot fungert fint. ——— Vann er egentlig det beste å drikke, men det blir litt plastsmak på vannet, så derfor har jeg brukt elektrolyttabletter/-pulver. Men jeg bruker en tablett på 2 liter vann, ikke 1 per halvliter som står anbefalt på pakken. Vi spiser generelt alt for mye salt, så jeg har aldri hatt problemer med å dekke saltbehovet via maten.
  15. Dette databladet er som det gjerne er på primusbensin. Det gir rom for ekstreme variasjoner i innhold. «Man tager hvad man haver», det skal jo bare brennes. hvordan kan det inneholde opptil 100% av pentan og/eller nafta, men ikke mindre enn 10% heptan?
  16. Samme skjer på min Svea 123, men ikke på andre brennere, med samme drivstoff. Jeg tror at dette har med andre ting å gjøre, enn drivstoffet. Har den stått på lav effekt lengre enn vanlig, f.eks. Eller kan dette være noe som akkumuleres litt og litt over veldig lang tid?
  17. Ser ikke helt hva som skulle være så gale med denne? For oss som ikke bryr oss om lyden, følelsen, utseende eller balansen i slikt utstyr, men bare vil ha noe å slenge i sekken om man vil ha mulighet til å hugge og sage litt ifm. døde trær/tørre greiner og blå, så virker dette tilsynelatende å være en fin sak å hive i sekken? Sikkert ikke like god som en dedikert kvalitessag og dedikert kvalitetsøks. Men så trenger man bare å ta med denne «søksen», så er man klar i tilfelle man skulle trenge noe. EDIT: Sprekken på slutten er ikke tillitsvekkende da. Men sett bort i fra den….
  18. Hehe, ja. Men man kan vel ikke ta h*n på faktafeil her. «Noen» og «mange» er ganske relativt
  19. Han kaller det blomsternett. Fotballmål har ofte ganske tykke tråder.
  20. Bare husk at goretex-sokken i disse støvlene (og flere andre), kun går opp til rett over ankelen. Bruk gode gamasjer når du skal gå lenge i skikkelig øs pøs regnvær, så holder du deg tørr på bena
  21. Da er mal og rester solgt for 100kr pluss frakt
  22. Bergans Superlight Dome 2 virker som ett særdeles bra solo-telt når det kommer til størrelse, utforming og vekt. Man får nok utnyttet plassen veldig godt i dette teltet, vil jeg tro, og får kjempegod plass for grammene. Samt en skikkelig panoramautsikt i bra vær. (Bedømt utifra bilder/video). Men på videoen av hvordan man setter opp teltet, ser det ut som man får en utfordring om det skulle blåse og regne mens dette skal opp. Det er ihvertfall det jeg tenker når jeg ser dette. Om man bare teltet i godt vær, så er det jo mindre viktig. Mens i denne videoen gjentar hun 2 ganger at teltet er vindstabilt og tåler røffe forhold:
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.