Gå til innhold

keino

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  9
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om keino

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ja det er greit å ha oppdaterte kart med misvisning oppgitt. Som sakt var ikke misvisning og sant nord oppgitt på de kartene jeg handla inn.Vet mange, spesielt ferske navigatører, ikke er klar over at det i tillegg til misvisningen er vinkel mellom UTM nettet og sant nord, da blir det i hvertfall surr. Hadde nok klart å leve med å lete opp misvisningen selv, men synes det skulle vært en selvfølge at rutenettet på kartet pekte mot sant nord.
 2. Ja enig i at det er mye håpløse kart i omløp. Synes ikke kartet har mye verdi for min del om det ikke har meridianlinjer. Takk for tips, skal sjekkes ut👍 Får vell finne vinkelen mellom UTM og meridianlinjene + misvisning og få skrevet ned på de karta jeg har.
 3. Sant nord referansen bruker jeg sammen med kompasset og kompangserer for misvisningen. Bruker kun gps som ekstra sikring, navigerer hovedsaklig med kart og kompass. Jeg kunne nok blitt bedre på å bruke gps, men liker kart og kompass og er vant å navigere med det og da blir kartet ikke brukbart for meg når kun UTM nettet er tegnet opp.
 4. Bestilte 20 kart av Norge-serien 1:50 000. 14 av kartene har ikke meridianlinje å da kan man ikke ta ut kursen rett med kompasset uten å vite vinkelen mellom utm-linjene og meridian linjene som peker mot geografisk nord. Ser for så vidt at vinkelen ikke er lik fra kartblad til kartblad på de øvrige kartene som har linjen. Prøvde å ta kontakt med kartbutikken, var hjelpsomme så lenge de trodde det gjalt ett kart, men så skrev de i epost at det ikke var en feil med de kartene jeg hadde fått. Var vist bare en produktutvikling som hadde skjedd fra 2012 og at de ikke hadde fornyet alle kartene og dermed ikke kunne levere nyere. Skrev tilbake at jeg har en kompis som har kjøpt samme kart som meg lokalt på sportsbutikken FØR jeg bestilte og de var nå vitterlig nyere og oppdaterte med meridianlinje og oppgitt misvisning(har jo mye å si oppe i finnmark), men fikk til svar at de kunne desverre ikke bytte ut kartene mine. Selv om de har solgt meg ubrukelige kart for under ett år siden....
 5. Hei folkens! Kjøpte kart fra kartbutikken.no og til min store irritasjon ser jeg at halvparten av de 20 kartene jeg har fått levert mangler meridian-linjer! Eneste man har å gå etter er noen prikker i kantene, men de er jo umulig å sikte seg inn etter. Rutenettet er UTM så hvis jeg tar ut kursen på det med kompasset så havner jeg feil. Ikke inneholder kartet misvisning heller. Blir fort vanskelig på fjellet når man nesten ikke har noen holdepunkter i whiteouten og misvisningen mellom utm rutenettet og magnetisk nord er 15 grader. Var ikke høy i hatten over finnmarksvidda da jeg kom til kartbladet som manglet infoen. Kjøpte kart for fjordårets turer samt kartene for årets turer. Oppdaget ikke problemet før jeg begynte å bruke kartene over områdene jeg hadde planlagt nå og utover våren. De karta som hadde oppmerkede meridianlinjer var fra 2017, mens de som ikke hadde var fra 2013. Rart at de selges for samme pris uten opplysning. Hva kan jeg gjøre med dette? Kjøpte kartene i fjor, men har ikke brukt de kartene fra 2013 før nå. Angreretten er vell forlengst utløpt. Svidde an 2500,- ca på drittkart! Rimelig irriterende. Andre som har vært borti lignende?
 6. Prøvde å lage kart fra norgeskart som skulle være bra men kommer bare i ferdig pdf i A4. Var funksjonen "mitt turkart" jeg prøvde. Får man lastet ned norge serien 1:50000 i slik format som kartene er i?
 7. Hørtes bra ut med hp vannavisende kart🖒 Må sjekkes ut nærmere. Får skrevet ut på en hp designjet som tar A0 bredde.
 8. Takker for svar. Sjekket bokhandlerne hær i nordnorge men de fleste måtte bestille/få trykt opp og prisen bar nærmere 400,- per kart. Kanskje man kan skrive ut selv om man får tak i tyvek ark? Har tilgang på en A0 inkjet skriver på jobben. Noen som har prøvd?
 9. Hei. Noen som vet hvor man får kjøpt kartverkets kart 1:50000 i tyvek? Finner bare de forbanna nordeca kartene i sportsforretningene jeg har vært innom.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.