Gå til innhold
 • Bli medlem

keino

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om keino

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Det er derfor det ofte er 2 kjeler i kjele-settene. En til å pisse i for å varme gassboksen, og den andre for mat. Da får man utnyttet varmen optimalt. Når de første isflakene dannes rundt gassboksen, plukker man den opp å heller ut varme-mediet.
 2. Må utvises ektrem varsomhet og man må kjenne brenneren godt isåfall. Novaen er en god brenner som stortsett oppfører seg pent, men det er klart at edlere kroppsdeler har vært i fare et par ganger. Men det er utrolig godt å lage en slik "tørketrakt" av vindsekken med brenner neders med go gjennomtrekk av varm tørr luft. Tørker opp på kort tid og har det bekvemt. Men hadde ikke trengt å være så kraftig brenner, var derfor jeg har tenkt litt på svea. Har brukt diverse stearinlys til å varme posen når man bare skal varme seg å lukker igjen og det fungerer i grunnen greit. Men for å tørke skikkelig
 3. Er den vanskelig i kulda? Vil man få problemer i karasjok i -40? Da må man kanskje vurdere en annen brenner. At man får fyr kan jo være livsviktig ved lave temperaturer. Er enig med at svea er et smykke, det nostalgiske ved den er noe for seg selv. Men til syvende og sist er det kun funksjon som betyr noe i kritiske situasjoner.
 4. Vil tro man får problemer med fukt ved bruk av gass. Synes det er greit å kunne justere ned bensin brennern å ha denne mellom beina siden den alt er med på vinter-tur. Men nova+ blir litt i kraftigste laget. Skummelt med dette at man justerer brenneren med slangen, som er litt stiv, fort gjort at den stiller seg opp hvis slangen vrir seg. Har tenkt på svea siden den sies å være på 1400w på maks. Dette blir vel ca. halvparten av effekten til novaen jeg har i dag. En bensinprimus med lav effekt tror jeg er midt i blinken for meg når jeg er alene og ikke trenger så mye effekt for å få varmet van
 5. Ca. hvor lav effekt kan man stille svea på? Tenkte å skaffe meg en kompakt sak til å tørke meg litt i fjellduken når jeg er på fjellet. Har en nova+ men den er litt kraftigere enn jeg trenger og kan blusse litt opp hvis man kommer borti slangen. Da blir det sinnsykt varmt mellom beina. Det jeg er ute etter er å kunne stille på lav effekt og at den er lett og kompakt i sekken når jeg ikke har pulk. Er det eventuelt andre lette, kompakte bensin brennere som brenner fint når de stilles lavt som er fine til slikt bruk?
 6. Ja det er greit å ha oppdaterte kart med misvisning oppgitt. Som sakt var ikke misvisning og sant nord oppgitt på de kartene jeg handla inn.Vet mange, spesielt ferske navigatører, ikke er klar over at det i tillegg til misvisningen er vinkel mellom UTM nettet og sant nord, da blir det i hvertfall surr. Hadde nok klart å leve med å lete opp misvisningen selv, men synes det skulle vært en selvfølge at rutenettet på kartet pekte mot sant nord.
 7. Ja enig i at det er mye håpløse kart i omløp. Synes ikke kartet har mye verdi for min del om det ikke har meridianlinjer. Takk for tips, skal sjekkes ut👍 Får vell finne vinkelen mellom UTM og meridianlinjene + misvisning og få skrevet ned på de karta jeg har.
 8. Sant nord referansen bruker jeg sammen med kompasset og kompangserer for misvisningen. Bruker kun gps som ekstra sikring, navigerer hovedsaklig med kart og kompass. Jeg kunne nok blitt bedre på å bruke gps, men liker kart og kompass og er vant å navigere med det og da blir kartet ikke brukbart for meg når kun UTM nettet er tegnet opp.
 9. Bestilte 20 kart av Norge-serien 1:50 000. 14 av kartene har ikke meridianlinje å da kan man ikke ta ut kursen rett med kompasset uten å vite vinkelen mellom utm-linjene og meridian linjene som peker mot geografisk nord. Ser for så vidt at vinkelen ikke er lik fra kartblad til kartblad på de øvrige kartene som har linjen. Prøvde å ta kontakt med kartbutikken, var hjelpsomme så lenge de trodde det gjalt ett kart, men så skrev de i epost at det ikke var en feil med de kartene jeg hadde fått. Var vist bare en produktutvikling som hadde skjedd fra 2012 og at de ikke hadde fornyet alle kartene og d
 10. Hei folkens! Kjøpte kart fra kartbutikken.no og til min store irritasjon ser jeg at halvparten av de 20 kartene jeg har fått levert mangler meridian-linjer! Eneste man har å gå etter er noen prikker i kantene, men de er jo umulig å sikte seg inn etter. Rutenettet er UTM så hvis jeg tar ut kursen på det med kompasset så havner jeg feil. Ikke inneholder kartet misvisning heller. Blir fort vanskelig på fjellet når man nesten ikke har noen holdepunkter i whiteouten og misvisningen mellom utm rutenettet og magnetisk nord er 15 grader. Var ikke høy i hatten over finnmarksvidda da jeg kom til ka
 11. Prøvde å lage kart fra norgeskart som skulle være bra men kommer bare i ferdig pdf i A4. Var funksjonen "mitt turkart" jeg prøvde. Får man lastet ned norge serien 1:50000 i slik format som kartene er i?
 12. Hørtes bra ut med hp vannavisende kart🖒 Må sjekkes ut nærmere. Får skrevet ut på en hp designjet som tar A0 bredde.
 13. Takker for svar. Sjekket bokhandlerne hær i nordnorge men de fleste måtte bestille/få trykt opp og prisen bar nærmere 400,- per kart. Kanskje man kan skrive ut selv om man får tak i tyvek ark? Har tilgang på en A0 inkjet skriver på jobben. Noen som har prøvd?
 14. Hei. Noen som vet hvor man får kjøpt kartverkets kart 1:50000 i tyvek? Finner bare de forbanna nordeca kartene i sportsforretningene jeg har vært innom.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.