Jump to content

Peros

Aktiv medlem
 • Posts

  43
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Peros

 1. I første episode hadde man jo et helt lag som ikke hadde peiling på kart og kompass, de gikk jo bare frem og tilbake og klaga over at det andre laget hadde tatt alle gps'ene (som bare hadde sjøkart). Ville tro de fleste hadde sørget for å beherske det hvis man ble plukket ut for 71° nord.
 2. Jeg har et Copper Spur UL3, har nylig fått det så har ikke hatt anledning til å ta det på noen særlig tur enda. Førsteinntrykket er iallfall at det er lett, har god plass og virker også rimelig solid i forhold til vekta. Har sett at det får mye skryt på amerikanske forum - sånn bortsett fra prisen, det er veldig dyrt iforhold til andre amerikanske telt visstnok. Det vant vel og en pris hos backpacker magazine.. http://www.backpacker.com/april_2008_feature_gear_reviews_editors_choice_awards_2008/gear/12361?page=3 Forskjellen mellom dette og Emerald Mountain er at Copper Spur er en del lettere (og dyrere), mens Emerald er mye mer utvidbart, du kan f.eks kjøpe ekstra vestibyler. De andre teltene kjenner jeg ikke til. Kjøpte mitt på ebay, totalt havnet det på rundt 2000 kr da jeg slapp ganske billig unna tollen
 3. Tror nok det er mye å tjene på å kjøpe den fra USA. Ser de ligger på $319 de fleste steder. Noe som betyr at du ikke havner så utrolig langt over 2000 kr etter porto og moms.
 4. Peros

  Byrev

  Høres ut som reven er en av disse tilpasningsdyktige dyrene som f.eks kråka. Så et foredrag om kråker nylig, hvor de gir en del eksempler om hvor bra den har tilpasset seg bylivet. De har for eksempel begynt å bruke verktøy (bøyer til en bit streng om til en krok og bruker den til å fiske ut mat). I sverige følger enkelte kråker med på folk som driver isfiske, de ser fiskeren lage hull i isen, legge ut snøre.. når fiskeren går vekk så kommer kråka, drar opp snøret, spiser agnet og lar kroken ligge igjen.. I japan har kråker begynt å spise nøtter, noe en kråke egentlig ikke klarer å åpne. Det kråkene gjør er å slippe nøttene ned på gangfelt når bilene kjører der, bilene kjører over nøttene og knuser dem. Kråkene venter så til det blir grønn mann før de flyr ned og spiser innmaten. Det artige er at kråker lærer av hverandre.. Kråker innenfor et område kan f.eks de samme triksene, men drar man til en annen verdensdel så har de helt andre triks.
 5. Hva med å ta eggene ut av skallet og over på en liten flaske (alle eggene i samme flaske)?
 6. Noen som har prøvd disse selv-varmende turmat greiene til magasinet? http://www.magasinet.no/display.aspx?menuid=130 Relativt dyre, ikke særlig høyt næringsinnhold, og ser for meg at det blir mye avfall..
 7. Sånn ren nesten ubegrunnet spekulering fra meg: Når man er kraftig nedkjølt så konsentrerer jo kroppen det varme blodet ved de viktige organene (for å beskytte seg) og lar blod til armer og ben være kaldere. Når man begynner å få varmen igjen fra slik nedkjøling får man ofte et ettersjokk hvor kjernetemperaturen faktisk synker - kroppen begynner å slippe varmt blod ut i de ytre organer igjen og som en effekt av det senkes kjernetemperaturen.. Jeg innbiller meg (igjen - ren spekulering) at kraftig fysisk aktivitet og høy puls kanskje kan få dette "ettersjokket" til å komme for tidlig siden blodsirkulasjonen nå økes? Og at det dermed er tryggere å tine seg opp igjen med bål/sovepose/osv..?
 8. Nope, tollgrensen på 200 kr gjelder kun for varens verdi, men går du over 200 kr i verdi derimot så regnes moms og toll på BÅDE varen+frakt. http://www.toll.no/templates_TAD/Article.aspx?id=131803&epslanguage=NO
 9. Husk at du slipper moms når du kjøper ting under 200 NOK fra danmark.. moms blir trukket fra i danmark, men ikke lagt til når det kommer til norge..
 10. Anbefaler også garmin 60csx, kan kjøpes fra usa så får man de en del billigere enn her til lands.
 11. Nei, fikk en mail hvor det stod: "Do you want me to email the receipt, and not include it with the pack?. I can reduce the customs value that way.".. etter at jeg hadde bestilt. Hadde egentlig ikke tenkt å bry meg om å spørre, siden de fleste butikkene er så nazi på slike ting.
 12. Hei.. Plateau Outdoors har også tilbud på Osprey sekker.. http://www.plateauoutdoors.com/mens.html $214 for 70L og $239 for 85L aether.. Porto havner på mellom $40 og $50, dessuten er de veldig greie med å skrive lavere verdi på pakken. De spurte faktisk om jeg ville ha kvittering på email istedenfor med pakken slik at de kunne føre på lavere verdi Jeg bestilte en Argon derfra.
 13. Jeg er litt i samme situasjonen, prøver å velge mellom Osprey Argon 70 og 85. Jeg har funnet ut at kompresjonssystemet på Argon er veldig bra, hvis jeg har forstått det rett så kan hele partiet her på baksiden strammes sammen.. http://www.ospreypacks.com/Packs/ArgonSeriesMens/Argon85/ .. Det var dessverre tomt for argon sekker på butikken her, så jeg fikk ikke sjekket hvordan det fungerer i praksis.. Jeg tror jeg kommer til å gå for 85L, siden den kun veier ~100 gram mer enn 70L, og tydeligvis kan komprimeres bra nok. Bestiller fra USA og det ser ut til å komme på rett over 2000 kr etter porto og moms.
 14. Se også: https://www.fjellforum.no/oldLinkConverter.php?oldPid=94748
 15. Sender moosejaw som gift hvis du spør om det? Trodde amerikanske sjapper pleide å være rimelig nazi på det, pga lovverket?
 16. Hei, jeg har tenkt å kjøpe meg en ny Osprey Argon ryggsekk.. Planen var å gå for en 70L, men jeg ser nå her at vektforskjellen på en 85L er så veldig liten (snakk om 100 gram) at det kanskje kunne være like greit å gå for den (da kan jeg antagelig ha alt inni sekken, inkludert fiskestang og liggeunderlag, og har også litt bedre fleksibilitet hvis den skal benyttes på eventuelle vinterturer). Det det i bunn og grunn faller på for meg er hvor bra Argon 85L oppfører seg når den ikke er helt full.. hvor bra er kompresjonsstroppene? Har noen erfaringer med denne sekken på dette? Andre innspill tas også imot med takk
 17. Som en annen student i Bergen uten bil så var dette et interresant emne.. Har selv hoppet av toget på finse og gått til rjukan (bussen hjem).. Skulle likt å høre om flere slike turmuligheter, gjerne noen hvor snøen forsvinner tidlig.
 18. Det kjedelige med så sterk DEET er jo at det spiser plast til frokost, ødela en vanntett pakksekk en gang når sprayflasken hadde lekket litt. Kjøpte på ebay, gikk rett igjennom tollen.
 19. Nå som dollaren er så lav, kanskje den blir billig nok hvis du kjøper den fra usa? http://www.e-omc.com/catalog/products/3335/Arcteryx-Theta-AR-Jacket-Mens-Fall-2007.html
 20. Er det firebowl du snakker om? Har aldri prøvd den, men har sett den på ebay.. selges ofte sammen med den grillen på nederste bildet der (kan pakkes sammen i et rør) Burde kanskje hatt noe større til bål. Forresten, får jeg spørre hvor du hadde tenkt deg? Kunne tenkt meg noen tips om fine turområder rundt Bergen som er tilnærmet snøfritt tidlig på året.
 21. Den valgte lykta er nok bedre, men det finnes en lettere: Petzl E-lite: 27g med batteri.
 22. Sansynligvis er det ditt minste problem, metall i microen er jo ikke uten videre bra.. Får jo svære lyn inni der.. og så kan det vel også ødelegge magnetronen.
 23. Vet du om det er mulig å kjøpe den online (er jo litt billigere på amerikanske sjapper) og så få formet hoftebeltet på en butikk her til lands?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy