Gå til innhold
 • Bli medlem

Peros

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  43
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. I første episode hadde man jo et helt lag som ikke hadde peiling på kart og kompass, de gikk jo bare frem og tilbake og klaga over at det andre laget hadde tatt alle gps'ene (som bare hadde sjøkart). Ville tro de fleste hadde sørget for å beherske det hvis man ble plukket ut for 71° nord.
 2. Jeg har et Copper Spur UL3, har nylig fått det så har ikke hatt anledning til å ta det på noen særlig tur enda. Førsteinntrykket er iallfall at det er lett, har god plass og virker også rimelig solid i forhold til vekta. Har sett at det får mye skryt på amerikanske forum - sånn bortsett fra prisen, det er veldig dyrt iforhold til andre amerikanske telt visstnok. Det vant vel og en pris hos backpacker magazine.. [Hidden Content] Forskjellen mellom dette og Emerald Mountain er at Copper Spur er en del lettere (og dyrere), mens Emerald er mye mer utvidbart, du kan f.eks kjøpe
 3. Tror nok det er mye å tjene på å kjøpe den fra USA. Ser de ligger på $319 de fleste steder. Noe som betyr at du ikke havner så utrolig langt over 2000 kr etter porto og moms.
 4. Høres ut som reven er en av disse tilpasningsdyktige dyrene som f.eks kråka. Så et foredrag om kråker nylig, hvor de gir en del eksempler om hvor bra den har tilpasset seg bylivet. De har for eksempel begynt å bruke verktøy (bøyer til en bit streng om til en krok og bruker den til å fiske ut mat). I sverige følger enkelte kråker med på folk som driver isfiske, de ser fiskeren lage hull i isen, legge ut snøre.. når fiskeren går vekk så kommer kråka, drar opp snøret, spiser agnet og lar kroken ligge igjen.. I japan har kråker begynt å spise nøtter, noe en kråke egentlig ikke klarer å åpne.
 5. Hva med å ta eggene ut av skallet og over på en liten flaske (alle eggene i samme flaske)?
 6. Peros

  ÅpneSpis

  Noen som har prøvd disse selv-varmende turmat greiene til magasinet? [Hidden Content] Relativt dyre, ikke særlig høyt næringsinnhold, og ser for meg at det blir mye avfall..
 7. 100% DEET fra ebay
 8. Sånn ren nesten ubegrunnet spekulering fra meg: Når man er kraftig nedkjølt så konsentrerer jo kroppen det varme blodet ved de viktige organene (for å beskytte seg) og lar blod til armer og ben være kaldere. Når man begynner å få varmen igjen fra slik nedkjøling får man ofte et ettersjokk hvor kjernetemperaturen faktisk synker - kroppen begynner å slippe varmt blod ut i de ytre organer igjen og som en effekt av det senkes kjernetemperaturen.. Jeg innbiller meg (igjen - ren spekulering) at kraftig fysisk aktivitet og høy puls kanskje kan få dette "ettersjokket" til å komme for tidlig siden bl
 9. Nope, tollgrensen på 200 kr gjelder kun for varens verdi, men går du over 200 kr i verdi derimot så regnes moms og toll på BÅDE varen+frakt. [Hidden Content]
 10. Husk at du slipper moms når du kjøper ting under 200 NOK fra danmark.. moms blir trukket fra i danmark, men ikke lagt til når det kommer til norge..
 11. Anbefaler også garmin 60csx, kan kjøpes fra usa så får man de en del billigere enn her til lands.
 12. Nei, fikk en mail hvor det stod: "Do you want me to email the receipt, and not include it with the pack?. I can reduce the customs value that way.".. etter at jeg hadde bestilt. Hadde egentlig ikke tenkt å bry meg om å spørre, siden de fleste butikkene er så nazi på slike ting.
 13. Hei.. Plateau Outdoors har også tilbud på Osprey sekker.. [Hidden Content] $214 for 70L og $239 for 85L aether.. Porto havner på mellom $40 og $50, dessuten er de veldig greie med å skrive lavere verdi på pakken. De spurte faktisk om jeg ville ha kvittering på email istedenfor med pakken slik at de kunne føre på lavere verdi Jeg bestilte en Argon derfra.
 14. Jeg er litt i samme situasjonen, prøver å velge mellom Osprey Argon 70 og 85. Jeg har funnet ut at kompresjonssystemet på Argon er veldig bra, hvis jeg har forstått det rett så kan hele partiet her på baksiden strammes sammen.. [Hidden Content] .. Det var dessverre tomt for argon sekker på butikken her, så jeg fikk ikke sjekket hvordan det fungerer i praksis.. Jeg tror jeg kommer til å gå for 85L, siden den kun veier ~100 gram mer enn 70L, og tydeligvis kan komprimeres bra nok. Bestiller fra USA og det ser ut til å komme på rett over 2000 kr etter porto
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.