Gå til innhold
 • Bli medlem

kris

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  23
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. kris

  Preikestolområdet

  I følge Turistforeningens årbok 2011 så er det fritt stangfiske i området rundt Preikestolen/Preikestolhytta/Moslifjellet. Når det gjelder campingmulighetene så har jeg også et mindre telt, 3 (2) manns Helsport Romsdalshorn. Ikke akkurat optimalt til koseturer, men funker som alternativ. Kanskje jeg skal ta meg en dagstur inn i området og rekognosere litt.. Det virker forsåvidt som et spennende område med mange vann på et relativt lite område. Jeg har forresten et minne fra området da jeg gikk fra Preikestolhytta til Bakken. Da følget mitt kom gående langs bredden av Skogavann
 2. kris

  Preikestolområdet

  Er det noen her som har erfaring med vannene som ligger nord for aksen Preikestolhytta - Hengjane (Svortingsvannet, Hengjanevannet, Troppevannet osv)? Biter fisken, og finnes det brukbare leirplasser? Bruker lavvo som har et "fotavtrykk" på nærmere 16 kvm, noe som må tas med i beregning. Har tidligere gått turen fra Preikestolhytten til Bakken, og av det jeg kunne bedømme fra stien så vokser skogen tett i området (samt helsikkes mye mygg!!). Lurer også på hvordan fremkommeligheten er i mellom vannene. Ser for meg en kosetur med 1-2 overnattinger og streiftog med stanga fra vann
 3. Er det noen som har erfaring med padling i Dalane i Rogaland? Tenker da spesielt på Eidevatn ved Heskjestad/Eide og Spjodevatn - begge disse ser ut til å være egnet pga størrelse og mengder av viker og bukter. Jeg ser primært etter padlevann hvor det ikke er for mye sivilisasjon i nærheten, og spesielt Spjodevatn ser lovende ut sånn sett - slik jeg leser kartet ihverftall.. Andres erfaringer mottas med takk!
 4. Du virker å være godt kjent i Frafjordheiene. Ser at du anbefaler området rundt Frafjordhatten. Jeg hadde gleden av å gå fra Frafjord via Espedalsstølene til Blåfjellenden og Fidjadalen ned igjen forrige sommer. Jeg kunne tenke meg en helgetur opp til området rundt Frafjordhatten selv. Tenker du på Fornastølsvatnet når du skal opp i området med telt og fiskestang? Selv synes jeg det var litt mye sivilisasjon rundt dette vannet - har du noen kjennskap til området rundt f.eks Vale- og Lauvvatnet? I tillegg har jeg sett litt nærmere på Bjerkreimsheiene - tidligere har jeg g
 5. Takk for svar! Det blir på sommerstid tenker jeg. Om jeg svinger østover fra Espedalsstølene eller går ned til Røssdalen får tiden vise, men har hørt det skal være svært vakkert innover dalen der, kan vel muligens være verdt omveien?
 6. har tenkt meg ut på en 3 dagers telttur i samme område, og kunne hatt nytte av en "sakkyndig vurdering" av avstander. Gjennomføringen skal skje på sommerstid Ruten jeg har tenkt er som følger: - dag 1: Frafjord til Røssdalen via Espedallsstølene - dag 2: Røssdalen til Bjåfjellenden/Fidjastølen via Skitdalane - dag 3: Blåfjellenden/Fidjastølen til Frafjord via Fidjadalen Noen som har noen peil på hvilken tidsbruk som må regnes på de enkelte etappene? Hvis noen i tillegg har erfaringer med strekningen Høgaleite i Hunnedalen til Kommedal i Frafjord via Brådlandsdal
 7. Er det noen som har tips til hvor helgeturer med telt kan legges innen grei avstand fra Stavanger? Tenker f.eks. opp av Frafjord, Forsand eller Nes/Lyngsheia. Hvis det det i tillegg medfølger opplysninger om fiske/kjøp av kort så er det helt topp!
 8. Jeg trenger en stor sekk som kan ta vekt og volum som kreves til ukesturer med telt. Teltet det er tale om er en Helsport Varanger 4-6, som er nokså omfangsrikt. Noen som har gode tips til sekker som er slitesterke, tåler vekt, og har tilstrekkelige festemuligheter for telt/liggeunderlag etc? Har sett på Norrøna sin reconpack, men den er noe dyr..
 9. Er det noen som kjenner noen bra fiskeplasser som egner seg for telting som er lett tilgjengelig fra Bergen? Med lett tilgjengelig mener jeg ikke mer enn 1,5 time med bil/buss/tog. Kan gjerne være i lavlandet.
 10. Slik jeg ser det, kan det ha tre årsaker; 1. Ventilen er ikke tilstrekkelig skrudd til, 2. Fjæren i ventilen er for slakk, 3. Pakningen holder ikke mål. Jeg tror lekkasjen har en sammenheng med 2. og/eller 3. Noen som vet hvor en kan få tak i pakninger/ fjærer som gjør jobben? Er det mulig å få tak i "hele" tilbakeslagsventiler?
 11. kris

  Lavvustang

  Har fått meg en helsport varanger, og lurer på en ting med stangen. Den er i fem deler, som settes sammen. Den øverste delen vil liksom ikke helt i "hakket" (eller holken, som det står i brosjyren), men blir kilt fast på halvveien. Er dette et problem mht. bruk, eller er det bare å kjøre på og satse på at den "går seg til"?
 12. Ser den er nevnt annensteds. Bare la tråden synke. Beklager "spammingen";)
 13. Noen som har hørt om denne multifuelbrenneren, som fås kjøpt for under 900 kroner på multifuel.no? Er det alltid sammenheng mellom pris og kvalitet, eller er dette et mulig kupp?
 14. Ser den med kostnader mht. gass. I tillegg funker det vel dårlig med gass i kulde.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.