Gå til innhold
 • Bli medlem

Phanzi

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  39
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Phanzi

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Fordel at teltet synes på litt avstand om man ikke vil ha andre som lager leir uforvarende nært der du ligger. Har selv opplevd å tro at man var alene på fjellet, men et døgn senere oppdaget jeg og madammen at det var en kar bare 100 meter unna som hadde teltleir. Han hadde vært der helt siden før vi kom, og vi ville nok valgt å holde mer avstand om vi hadde sett han før vi slo leir. Hans grønne telt gikk helt i ett med terrenget og var nesten umulig å se i de lysforholdene som var. Vi er fornøyde med vårt røde Allak-telt, og har ikke angret på fargevalget.
 2. Tror ikke dette skal være så vanskelig å få til (uten at jeg har prøvd spesielt på dette). Tenker at med manuelle innstillinger kan man leke med blender/lukketid for å få frem ønsket effekt. Med stativ og bruk av 'nedtellingsutløser' unngår du problemene med lang lukketid. Bildet vedlagt er tatt håndholdt med forhåndsinnstillinger i scn-mode.
 3. Hva med en guidet tur til Norges nasjonalfjell - Stetind? Var der i fjor vår, guidet av dyktige folk fra Nordland turselskap. Anbefales! Ellers ser jeg at kniv er nevnt. Hva med en håndlaget kniv fra en dyktig knivmaker? Flott gave som man kan ha med seg på tur i årevis.
 4. Fototapeten er kjøpt fra scandiwall.com ja, og jeg håper og tror en andel av prisen jeg betalte går tilbake til fotografen.
 5. Bildet er hentet fra hjemmesiden hvor fototapeten ble bestilt. Min intensjon var ikke å bryte rettighetsregler, bare finne ut hvor bildet var tatt. Siden beskrivelsen av bildet på hjemmesiden ikke gav svar på dette, tenkte jeg at jeg kunne søke svar her på FF. Jeg ser nå at navnet på fotografen er oppgitt på hjemmesiden, og det selvsagt Hans Strand som skal ha æren for det flotte bildet (og for at kjøkkenveggen vår ser ut som den gjør). Om rådet er å fjerne bildet, gjør jeg naturligvis det.
 6. Interessant lesing og ikke minst flotte bilder. Artig å se 'kjøkken-utsikta' fra andre synsvinkler. Merker at man fort glemmer hvilke distanser man står ovenfor i områdene Sarek, Padjelanta og Stora Sjöfallet når man betrakter kart. Utrolig mange spennende ruter der, men fellesnevner ser ut til å være at tidsbudsjettet bør være romslig. Størrelsen på mange av sjøene der er jo sammenlignbart med en typisk nordnorsk fjord Godt tips du gir mtp. å bruke sykkel. Det er ikke utenkelig at vi legger turen til Sverige til sommeren, og istedet for kysten hadde det jo vært artig å lagt turen ti
 7. Skal sjekke den FB-gruppen. Skal lure på om kameraet på bildet du la ved hadde mye bruksverdi etter bildet ble tatt..
 8. Takk for det. Fuji x20 føyer seg inn i listen over kamera som må sjekkes nærmere. Nettopp det du sier om at kameraet faktisk blir med på tur, og at det blir flittig brukt underveis er vesentlig i denne sammenhengen. Vurderer å legge et par objektiver (10-22mm og 24-70mm) ut for salg for å finansiere en eventuell ny-investering.
 9. Aha.. Tenkte alle nikon1-objektivene hadde samme egenskapene. den '10-100'-saken virket som en god løsning om man bare ville dra på ett objektiv. 11-27-objektivet er jo forsåvidt grei, skulle kanskje ønsket litt mer vidvinkel. Her har jo rx100v3 tilsvarende 24mm såvidt jeg vet (samt er mer lyssterkt)
 10. Her blir det altså mest robusthet/vanntetthet vs størrelse med andre ord. AW1 med f.eks nikkor vr 10-100 f4-5,6 virker jo som en fin combo, bortsett fra at lommevennligheten blir borte.
 11. Det er noe sånt jeg ser for meg. Sikker, men svært tilgjengelig oppbevaring. Terskelen for å ta av seg en tung sekk under vandring for å fiske frem et et kamera er i mange tilfeller akkurat litt for høy. Lurer på om pelicase 1010 passer til .V3 av kameraet, da det er blitt marginalt større.
 12. Ja jeg er fornøyd med "utsikten" på kjøkkenet, når morrakaffen gjøres klar
 13. Bildekvalitet og størrelse taler for Sony-kameraet. Mulig at det er akseptabelt kompromiss at kameraet må behandles litt ekstra pent. Hvordan vil du bedømme bildekvalitet mellom AW1 og RX100, Bjørn J? AW1 ser jo virkelig spennende ut, bortsett for at det ikke er fullt så lommevennlig.
 14. De siste årene har fotoutstyret blitt mer og mer lagt igjen hjemme når sekken pakkes klar for tur. Et systemkamera med 24-70 og/eller 70-200 objektiv veier en del og tar mye plass i sekken og blir ofte en salderingspost, selv om lysten til å fotografere er der. Dette har ført til tanken om et bra kompaktkamera som en mulig løsning. Sony rx100 III ser jeg ofte nevnt som et bra alternativ i denne kategorien og er til vurdering. Men jeg lurer på hvor godt det egner seg til friluftslivbruk. Da tenker jeg robusthet, følsomhet for nedbør (ikke vanntett, jeg vet..), kuldetoleranse og lignende. Et
 15. Glimrende å få link til svensk nett-kart, afe (har leita etter det etter at Kjell Iver og EirikW anga stedet..) Artig å se at Kungsleden går rett gjennom dalen som bildet viser. Området der ser jo ut til å kunne være egnet for en Ally-kano. Noen som har en ide om det ville vært hensiktsmessig å satse på kano her? Ser jo at det er merket vei-bom på østsiden av Tjaktjajaure (og kjørbart med bil dit?) og at det er 20-30 meter fall mellom vatnene. Laitaure ligger utfor Sarek sine grenser såvidt jeg kan se, og har kanskje mulighet for fiske? I det hele tatt ser jo området rundt Kvikkjo
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.