Gå til innhold
  • Bli medlem

Phanzi

Aktiv medlem
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Phanzi

  1. Denne jakken likte jeg svært godt, men da den andre av samme type måtte returneres pga samme feil, er den vanskelig å anbefale. Dun-kammeret over bryst-ryggen ble tom for dun på begge to. Fikk en annen type fra ME isteden.
  2. Vurderte selv ny dunis i vinter, og da sto Rab batura høyt på lista. Tykk, lang og ikke minst vanntett. I et klima her i distriktet som kan endre seg mye i løpet av en tur, hadde det vært fint med en dunjakke som tålte våt nedbør. Har ikke kommet over andre jakker med samme egenskap. Er forøvrig godt fornøyd med ME jakken jeg allerede har.
  3. Kjøpte et par nærmest ubrukte Alfa skisko (BC) til datteren min, og der så vi en liten sprekk i sålen ved bøylen i front. Blir litt skeptisk når jeg ser dette, etter å ha lest forumtråder som denne. Kjedelig om man skulle være langt til fjells med bare ei brukbar ski. Kom over en film på youtube der en kar på solotur i Sarek opplevde nettopp dette. Det skal vel sies at utstyr i dette tilfellet har blitt brukt litt hardere enn datteren min kommer til å gjøre.
  4. Sitter med fingeren på avtrekkeren klar for å bestille packraft. Så langt står Kipara Javri 260 øverst på lista, men jeg lurer på om noen har erfaringer med Kijos Forra 250? Ser ut til å kunne være et brukbart (og prisgunstig) alternativ, men virker som en ny og ubeskrevet produsent. Slik jeg greier å tolke det er materialvalg og konstruksjon ganske lik, og pakkepris med åre av karbon ser hyggelig ut. Blir derimot litt skeptisk når et såpass kostbart produkt ikke er omtalt noe sted, og kun selges fra deres egen nettside.
  5. Ja det virker sånn. Sjekket nettopp på iPaden, uten å finne den.
  6. Jeg hadde nylig samme problemstilling ifm telttur i grensetraktene ved Arjeplog. Appen ‘My map’ fra Lantmäteriet fungerte helt glimrende (og ligner veldig på den du nevner).
  7. Jervenduken ble ganske rynkefri med dobbelt sett liggeplass 😄 vi måtte sette oss oppå for å få glidelåsen igjen. Men bedding som konsept er jo glimrende. Herlig å få teltet klart så kjapt 👍
  8. Litt offtopic, men finnes det bedding som er laget for to komplette sove-system? Tror de fleste blir for trange..
  9. Ut fra egen erfaring skulle det ikke bli noe problem. I mangel på dedikert bedding (og to pulker) måtte madammen og jeg ta i bruk det vi hadde i boden. Jeg la to LW underlag, to skumplast-underlag og to tykke vinterposer i jervenduken (thermo). Litt enkel stropping på toppen av resten av utstyret i paris-pulken, så var det bare å legge i vei. Det funket helt knall. Nå har jeg riktignok laget et hjemmesnekret drag til pulken, men kan ikke se at det skulle bli noe problem med taudrag. Digg å åpne jervenduken i teltet og ha en ferdig oppredd dobbeltseng, samt gulv i teltet som ikke føles iskaldt.
  10. Regner med å få en pakke fra Sverige en av de nærmeste dagene 😉
  11. Fra gårdagens forsøk på å brenne ned huset.. 🙈
  12. Fikk svar fra Primus i dag. Ny pumpe er lagt i posten, på vei i min retning vederlagsfritt. Tommel opp til Primus for rask og tilfredsstillende kundebehandling. Nå blir spørsmålet om de har forbedret konstruksjonen slik at dette er et tilbakelagt problem.
  13. Bor nord for polarsirkelen, så det blir nok upraktisk 🙂 Men takk for tilbudet. Har jo noen gassbrennere, men er redd det blir for kaldt for gass i helga.
  14. Hadde mest lyst til å slippe flere utlegg nå. Etter vi bestemte oss for å komme i gang med vintertelting har turutstyr-budsjettet fått litt slagside.. 😄 Røk på både nytt telt, sovepose til madammen, pulk mm. Får prøve å få lånt en brenner i helga, så får vi heller se hva vi gjør etter svar fra primus har kommet.
  15. Jeg sendte nettopp mail til Primus angående lekkasje på pumpen til brenneren min (omnifuel). Spørs vel om ei ny pumpe er å regne som reservedel.. Uansett skuffende å skulle ta en helt ubrukt omnifuel med på sin første telttur, for så oppdage at den har en lekkasje under testing hjemme på kjøkkenet. Ikke noen stor lekkasje, men likevel. Lekkasjen er mellom metallrøret til pumpen og plasthuset (som jeg skjønner flere har erfart). Når det gjelder helgas planlagte telttur, er spørsmålet om man kan bruke en primus tross en slik minimal lekkasje, eller om det er fullstendig galskap..? (Vi har ikke lyst til å avlyse 🙃)
  16. Test utstyret før tur, sies det. Ikke så dumt denne gangen.. Min sikkert 15 år gamle Omnifuel har stort sett fått ligge i fred siden den var ny (bare testet tre-fire ganger). Med vintertelting på gang, fikk den ny relevans, men en test hjemme i stua viste dessverre en liten lekkasje fra pumpen. Det ser ut til at bensin kommer mellom metall-røret til pumpen og den øvrige plastkonstruksjonen. Dette er sannsynligvis en utrygg løsning å bruke i telt, selv om brenneren i seg selv ser ut til å fungere slik den skal. Er dette noe som kan fikses, eller må pumpen erstattes. Ser at en ny pumpe koster 1399,- hos fjellsport.no, så om den kan fikses trygt og greit hadde det vært å foretrekke. Er det noen her inne som har erfaring med denne problemstillingen, og eventuelt har prøvd seg på en reparasjon?
  17. Fordel at teltet synes på litt avstand om man ikke vil ha andre som lager leir uforvarende nært der du ligger. Har selv opplevd å tro at man var alene på fjellet, men et døgn senere oppdaget jeg og madammen at det var en kar bare 100 meter unna som hadde teltleir. Han hadde vært der helt siden før vi kom, og vi ville nok valgt å holde mer avstand om vi hadde sett han før vi slo leir. Hans grønne telt gikk helt i ett med terrenget og var nesten umulig å se i de lysforholdene som var. Vi er fornøyde med vårt røde Allak-telt, og har ikke angret på fargevalget.
  18. Tror ikke dette skal være så vanskelig å få til (uten at jeg har prøvd spesielt på dette). Tenker at med manuelle innstillinger kan man leke med blender/lukketid for å få frem ønsket effekt. Med stativ og bruk av 'nedtellingsutløser' unngår du problemene med lang lukketid. Bildet vedlagt er tatt håndholdt med forhåndsinnstillinger i scn-mode.
  19. Hva med en guidet tur til Norges nasjonalfjell - Stetind? Var der i fjor vår, guidet av dyktige folk fra Nordland turselskap. Anbefales! Ellers ser jeg at kniv er nevnt. Hva med en håndlaget kniv fra en dyktig knivmaker? Flott gave som man kan ha med seg på tur i årevis.
  20. Fototapeten er kjøpt fra scandiwall.com ja, og jeg håper og tror en andel av prisen jeg betalte går tilbake til fotografen.
  21. Bildet er hentet fra hjemmesiden hvor fototapeten ble bestilt. Min intensjon var ikke å bryte rettighetsregler, bare finne ut hvor bildet var tatt. Siden beskrivelsen av bildet på hjemmesiden ikke gav svar på dette, tenkte jeg at jeg kunne søke svar her på FF. Jeg ser nå at navnet på fotografen er oppgitt på hjemmesiden, og det selvsagt Hans Strand som skal ha æren for det flotte bildet (og for at kjøkkenveggen vår ser ut som den gjør). Om rådet er å fjerne bildet, gjør jeg naturligvis det.
  22. Interessant lesing og ikke minst flotte bilder. Artig å se 'kjøkken-utsikta' fra andre synsvinkler. Merker at man fort glemmer hvilke distanser man står ovenfor i områdene Sarek, Padjelanta og Stora Sjöfallet når man betrakter kart. Utrolig mange spennende ruter der, men fellesnevner ser ut til å være at tidsbudsjettet bør være romslig. Størrelsen på mange av sjøene der er jo sammenlignbart med en typisk nordnorsk fjord Godt tips du gir mtp. å bruke sykkel. Det er ikke utenkelig at vi legger turen til Sverige til sommeren, og istedet for kysten hadde det jo vært artig å lagt turen til Jokkmokk/Kvikkjokk. Men hvordan er standarden på "avstikker"-veiene i området? Greit for normal personbil? Om vi skal ta med sykkel, hadde det vært greit å vite om veiene egner seg for sykkelvogn (3 og 4 åringen blir passasjerer). Ellers er jo kano et alternativ (ser ut til å være nok å velge i )
  23. Skal sjekke den FB-gruppen. Skal lure på om kameraet på bildet du la ved hadde mye bruksverdi etter bildet ble tatt..
  24. Takk for det. Fuji x20 føyer seg inn i listen over kamera som må sjekkes nærmere. Nettopp det du sier om at kameraet faktisk blir med på tur, og at det blir flittig brukt underveis er vesentlig i denne sammenhengen. Vurderer å legge et par objektiver (10-22mm og 24-70mm) ut for salg for å finansiere en eventuell ny-investering.
  25. Aha.. Tenkte alle nikon1-objektivene hadde samme egenskapene. den '10-100'-saken virket som en god løsning om man bare ville dra på ett objektiv. 11-27-objektivet er jo forsåvidt grei, skulle kanskje ønsket litt mer vidvinkel. Her har jo rx100v3 tilsvarende 24mm såvidt jeg vet (samt er mer lyssterkt)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.