Ulv!

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  28
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Ulv!

Nylige profilbesøk

69 profilvisninger
 1. Hvordan pakke lite med barn på telttur???

  Det var skeivpakkinga si, det! Men fine bilder, og helt sikkert fin tur!
 2. Nortik Trekraft

  Packrafting-store.de har ganske fine omtaler og lenker til tester. "Packraft by the brand nortik. Familiar shape, reasonable material, slightly heavier, less varied (no sizing), but more affordable. " http://www.packrafting-store.de/Packrafts/Universal/Nortik-Trekraft-no-deck::598.html
 3. Nortik Trekraft

  Nå skyter jeg litt fra hofta, men hvordan er det med vekt? Jeg bestemte meg for MRS Adventure x2, jeg husker at jeg avskrev Nortik av en eller annen grunn, men jeg er ikke sikker på hva det kom av. Ikke all verdens hjelp, dette, men les i alle fall tester og spesifikasjoner godt.
 4. Hvordan pakke lite med barn på telttur???

  Her var det mange, lange og gode tips. Jeg henger meg på de som stiller spørsmål ved hvor langt man må gå. Det avhenger jo av området, men hva med f.eks skogsvei til et vann og kano på biltaket? Krysser du vannet er du langt uti ødemarka, i ungenes bevissthet. Så har man en fin base for videre utforsking med mindre oppakking, og på ungenes premisser. Når det gjelder utstyr, så er det utover tipsene ellers, mi beste erfaring å tenke på hva som kan brukes til flere ting. Vanntett/avstøtende jakke med avtakbar fleece inni, er for eksempel gull, fordi det nettopp på tur er flere plagg i ett. Hvor mye mat og kokegreier må være med? Det er utrolig hvor langt en kommer med en kaffekjel og eventuelt litt aluminiumsfolie. Og hvor kommer det ifra at unger må ha med seg et kilo snop hver på tur, og helst en liter brus også, bare for å toppe det?
 5. Fisketurtips i sommer - Troms

  God beskrivelse av Ringvassøya. Fiske forbudt-vannene, er selvsagt de mest forlokkende!
 6. Fisketurtips i sommer - Troms

  Området rundt Takvannet, Fjellfroskvannet med flere, mellom Balsfjord og Øverbygd er ikke dumt. Der finnes det både kommunal tilrettelegging, statskoghytte og NJFF-hytte, alt etter hva en ønsker seg.
 7. Anbefalinger i Nord-Norge?

  Deler av "løypa" fra Kilpisjärvi i Finland via Treriksrøysa - Indre Troms og til Sverige. Her er det også mulig å bruke DNT- og statskoghytter. Ei uke i Pasvik er jo noe helt annet enn det de fleste forbinder med Finnmark. Varanger er i det hele tatt svært variert. Ellers er det jo Reisadalen, fra Kautokeino og ned. Det er mange fine turer på øyene, for eksempel på Senja eller Ringvassøya, men uansett hvor så anbefaler jeg indre strøk i deres situasjon. Da regner jeg med at dere har den uka, og må planlegge i god tid. Er man låst til et tidspunkt, så er det rett og slett sånn at det er mye mer stabile værforhold i Indre strøk.
 8. Kjøpte denne åra på salg, men på fullpris er den fortsatt under tusenlappen for ei åre på bare 6—700gr http://www.westsystem.no/p/16147/ae-ultralight-4-delt-kajakkaare Når gjelder vest, så bruker jeg den samme som ellers på elv og hav, av den oppblåsbare typen med utløsersnor.
 9. Kanotur med en sneip på ni måneder.

  Det er jo få ting som er så søvndyssende for små unger, som å ligge nedi en liten båt: vugging og klukking.
 10. Sovepose til 6 og 3 åring!

  Jeg er svært fornøyd med Deuter little star exp. Ligger på ca 600,-
 11. Navnetips

  Myrtel er jo fint, og et plantenavn, noe som jo er nokså vanlig. Det er brukt ganske mye på sitt språk, i andre land, for eksempel Myrtle og Mirte. Når det gjelder bæreseler, må jeg dessverre tilføye at erfaringa mi er at Babybjørn ikke er spesielt bra. Vi har vært svært fornøyd med Ergobaby. Trekk til å ha over på kalde dager anbefales, spesielt om den blir mye brukt. Lykke til!
 12. Packraft-venner

  Det ble MRS adventure på meg. Takk for tipset!
 13. Liggeunderlag baby

  Vi har forresten hatt en Deuter little star sovepose (3sesongs), som har vært i bruk fra 2 år. Godt fornøyd. Den er til maks 130cm, og kan foldes inn og lukkes med glidelås mens barna er mindre.
 14. Liggeunderlag baby

  Jeg må bare føye meg til resten her: Godt, gammeldags liggeunderlag er uovertruffent og ofte undervurdert blant nymotens, fancy greier. Jeg har det alltid med som basis for både unger og voksne. Så kan man heller legge noe anna oppå der igjen. Utenom saueskinn, så er det åpenbare alternativet reinskinn, det har vi alltid brukt der ekstra varme er nødvendig.
 15. Jeg må innrømme at gurpi blir mest handlet i Finland og Sverige for min del. Der må du regne med 150-200kr for en "pølse" på litt over kiloen. Hjerttind er sikkert dyrere, men garantert verdt det om du ikke har andre "kilder". Det er bare å steike den, hiv den i folie, på panne eller spidd. Det er kjempegreier!