Ulv!

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  17
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Ulv!

Nylige profilbesøk

40 profilvisninger
 1. Packraft-venner

  Det ble MRS adventure på meg. Takk for tipset!
 2. Liggeunderlag baby

  Vi har forresten hatt en Deuter little star sovepose (3sesongs), som har vært i bruk fra 2 år. Godt fornøyd. Den er til maks 130cm, og kan foldes inn og lukkes med glidelås mens barna er mindre.
 3. Liggeunderlag baby

  Jeg må bare føye meg til resten her: Godt, gammeldags liggeunderlag er uovertruffent og ofte undervurdert blant nymotens, fancy greier. Jeg har det alltid med som basis for både unger og voksne. Så kan man heller legge noe anna oppå der igjen. Utenom saueskinn, så er det åpenbare alternativet reinskinn, det har vi alltid brukt der ekstra varme er nødvendig.
 4. Jeg må innrømme at gurpi blir mest handlet i Finland og Sverige for min del. Der må du regne med 150-200kr for en "pølse" på litt over kiloen. Hjerttind er sikkert dyrere, men garantert verdt det om du ikke har andre "kilder". Det er bare å steike den, hiv den i folie, på panne eller spidd. Det er kjempegreier!
 5. Packraft-venner

  Hei. Jeg skal kjøpe packraft i løpet av vinteren og våren, utstyr har jeg allerede begynt på. Men har folk prøvd alternativer til de "vanlige" båtene? Jeg vil ha en packraft som jeg kan bruke aleine og med en unge, pluss ryggsekk. Derfor er Explorer42 den mest åpenbare i mine øyne, men på ei tysk side har de en Anfibio Delta MX, litt mindre, halve prisen. Noen synspunkter? http://www.packrafting-store.de/New/Anfibio-Delta-MX::735.html
 6. Det beste jeg tar med på helgetur er gurpi. Reinkjøtt smurt inn med magefett fra rein og veldig røykt, så det holder seg godt. Skjær skiver og steik som burger. Bilde fra Hjerttind, dere finner dem og mere om samisk tradisjonsmat på Fjesboka.
 7. Gallok, fisketur.

  Startpunktet i Finland er i Neiden, Näätämö er Neiden på finsk. Jeg anbefaler den ruta inn på det sterkeste!
 8. Inarijarvi

  Nitsijärvi er et veldig fint område å starte i. Nordre delen av Inari er jo til dels "støvelhav" og veldig idyllisk. Husk at det blir bæring i Munkelva, med mindre dere har lyst å sette utfor "timetringen" august-september er fint med tanke på mygg, men det kan jo være ganske lav vannstand på den tida, jeg kjenner ikke den totale ruta, men i f.eks. Munkelva kan det ha innvirkning, alt etter hvordan sommeren har vært. Husk også på at i innlandet nord-øst kan det godt være frostnetter og ganske surt utover i september, viss f.eks. "nordausten" har satt seg. Det går vel ikke buss fra Kirkenes til Inari? Men det går i alle fall buss fra Kirkenes (også fra flyplassen) til Neiden. Fra finsk side i Neiden går det buss. Likevel bør det være ganske uproblematisk å komme seg til Nitsi. Om dere ikke går rett i haikinga, får dere sikker skyss med noen fra kroa i Neiden, butikkene i Finland er lokalbutikk i Neiden, så det er masse folk som kjører over dit. Fra Näätämö (finsk Neiden) går det i alle fall postbuss sørover, men igjen er det mange som kjører lange ruter her, så det bør gå greit å få haik.
 9. Ja, jeg er litt spent på hvor sterk den er, men tok sjansen sia den ikke koster en formue. Åra er vel ikke akkurat bygd for konkurransepadling, men det er jo heller ikke poenget i kombinasjon med Packraft. Jeg søkte litt på nettet og fant folk som er fornøyde med denne i kombinasjon med packraft. Vi får se til sommeren.
 10. Prøvde å presse ned vekt, uten å ende opp med ei 2000-kronersåre. Endte opp med denne (u/700gr): http://www.westsystem.no/p/16147/ae-ultralight-4-delt-kajakkaare
 11. Tursekk 4/5 åring.

  Elg-sekken er fortsatt på tilbud, og snart på tur til oss med Posten. Den så veldig fin ut, takk for tipset!
 12. Tips til fjelltur med 1,5 åring.

  Det er vel mye her som er en smakssak, ikke minst bleier. Vi har vært så heldige og iherdige at ungene har slutta tidlig med bleier, det betaler seg på tur. Så mine bleieturer begrenser seg stort sett til bleie for sikkerhets skyld om natta. Jeg har nevnt det et annet sted på forumet, men når det kommer til bæring har jeg forsøkt litt forskjellig. Konklusjonen for mitt vedkommende, er at skuldrene er gode nok. De representerer verken utgift, utstyr eller ekstravekt og de er svært fleksible i kombinasjon med storsekk (powerframe ,130l). Det kommer sjølsagt an på ungen og deg sjøl om det funker, men for meg var det en befrielse å legge fra meg alskens reimer, band og dilldall.
 13. Tips ang. familietelt for småbarn?

  Etter noen turer bestemte jeg meg for å kombinere toteltsløsning med å finne et mindre telt til turer med meg og eldste ungen. Jeg overraska meg sjøl med et 2-manns Urberg fra Outnorth på halv pris (under tusenlappen): http://www.outnorth.no/urberg/2-person-tunnel-tent#Green Teltet er ca en kilo lettere enn tremannsteltet jeg har fra Helsport, og det er egentlig ikke mindre, bare forteltet er mindre (men storsekken får fortsatt plass). I tillegg er det behageligere med barn, fordi det ikke er så lavt mot fotenden, som Helsport-teltet. Et overraskende godt kjøp, som funka fint nordpå langt uti oktober.
 14. I området Finland (Halti/Kilpisjärvi) - Treriksrøysa - Indre Troms - Sverige. Mulighet for båt over Kilpisjärvi, åpne hytter (Metsähallitus/Statskog) og turistforeningshytter. Lett terreng og for nordnorske forhold mange korte ruter ned til bebyggelse i dalene, dersom noe skulle oppstå.