Ulv!

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Det beste jeg tar med på helgetur er gurpi. Reinkjøtt smurt inn med magefett fra rein og veldig røykt, så det holder seg godt. Skjær skiver og steik som burger. Bilde fra Hjerttind, dere finner dem og mere om samisk tradisjonsmat på Fjesboka.
 2. Gallok, fisketur.

  Startpunktet i Finland er i Neiden, Näätämö er Neiden på finsk. Jeg anbefaler den ruta inn på det sterkeste!
 3. Inarijarvi

  Nitsijärvi er et veldig fint område å starte i. Nordre delen av Inari er jo til dels "støvelhav" og veldig idyllisk. Husk at det blir bæring i Munkelva, med mindre dere har lyst å sette utfor "timetringen" august-september er fint med tanke på mygg, men det kan jo være ganske lav vannstand på den tida, jeg kjenner ikke den totale ruta, men i f.eks. Munkelva kan det ha innvirkning, alt etter hvordan sommeren har vært. Husk også på at i innlandet nord-øst kan det godt være frostnetter og ganske surt utover i september, viss f.eks. "nordausten" har satt seg. Det går vel ikke buss fra Kirkenes til Inari? Men det går i alle fall buss fra Kirkenes (også fra flyplassen) til Neiden. Fra finsk side i Neiden går det buss. Likevel bør det være ganske uproblematisk å komme seg til Nitsi. Om dere ikke går rett i haikinga, får dere sikker skyss med noen fra kroa i Neiden, butikkene i Finland er lokalbutikk i Neiden, så det er masse folk som kjører over dit. Fra Näätämö (finsk Neiden) går det i alle fall postbuss sørover, men igjen er det mange som kjører lange ruter her, så det bør gå greit å få haik.
 4. Ja, jeg er litt spent på hvor sterk den er, men tok sjansen sia den ikke koster en formue. Åra er vel ikke akkurat bygd for konkurransepadling, men det er jo heller ikke poenget i kombinasjon med Packraft. Jeg søkte litt på nettet og fant folk som er fornøyde med denne i kombinasjon med packraft. Vi får se til sommeren.
 5. Prøvde å presse ned vekt, uten å ende opp med ei 2000-kronersåre. Endte opp med denne (u/700gr): http://www.westsystem.no/p/16147/ae-ultralight-4-delt-kajakkaare
 6. Tursekk 4/5 åring.

  Elg-sekken er fortsatt på tilbud, og snart på tur til oss med Posten. Den så veldig fin ut, takk for tipset!
 7. Tips til fjelltur med 1,5 åring.

  Det er vel mye her som er en smakssak, ikke minst bleier. Vi har vært så heldige og iherdige at ungene har slutta tidlig med bleier, det betaler seg på tur. Så mine bleieturer begrenser seg stort sett til bleie for sikkerhets skyld om natta. Jeg har nevnt det et annet sted på forumet, men når det kommer til bæring har jeg forsøkt litt forskjellig. Konklusjonen for mitt vedkommende, er at skuldrene er gode nok. De representerer verken utgift, utstyr eller ekstravekt og de er svært fleksible i kombinasjon med storsekk (powerframe ,130l). Det kommer sjølsagt an på ungen og deg sjøl om det funker, men for meg var det en befrielse å legge fra meg alskens reimer, band og dilldall.
 8. Tips ang. familietelt for småbarn?

  Etter noen turer bestemte jeg meg for å kombinere toteltsløsning med å finne et mindre telt til turer med meg og eldste ungen. Jeg overraska meg sjøl med et 2-manns Urberg fra Outnorth på halv pris (under tusenlappen): http://www.outnorth.no/urberg/2-person-tunnel-tent#Green Teltet er ca en kilo lettere enn tremannsteltet jeg har fra Helsport, og det er egentlig ikke mindre, bare forteltet er mindre (men storsekken får fortsatt plass). I tillegg er det behageligere med barn, fordi det ikke er så lavt mot fotenden, som Helsport-teltet. Et overraskende godt kjøp, som funka fint nordpå langt uti oktober.
 9. I området Finland (Halti/Kilpisjärvi) - Treriksrøysa - Indre Troms - Sverige. Mulighet for båt over Kilpisjärvi, åpne hytter (Metsähallitus/Statskog) og turistforeningshytter. Lett terreng og for nordnorske forhold mange korte ruter ned til bebyggelse i dalene, dersom noe skulle oppstå.
 10. Tenk på hva du pakker med deg. Jeg pakka alltid med meg litt for mye av gammel vane, da jeg bare pakka til meg sjøl. Da jeg begynte å gå på tur med en liten en, meldte plutselig interessen for vekt seg... Gå nøye gjennom hva du sjøl trenger, som flere har vært inne på har mange unger det som skal til av ullklær. Gode overtrekksklær til både varme dager og til å ha over ull, det er gull. Prioriter noen kroner til gode sko for ungene. Flere har vært inne på at man kan bruke vognposer osv. Det funker nok greit inntil du skal labbe langt til skogs, da er ikke de svære greiene der praktiske mer. Vi har hatt en Deuter barnepose fra starten av, og har vært veldig fornøyd med den, av typen som kan gjøres større ettersom ungene vokser til.
 11. Hvilken bæremeis er best?

  Etter å ha testa Ospreyen og andre kom jeg fram til at bæremeis ikke er tingen for meg. Sia det ikke er nevneverdig bagasjeplass i bæremeisene, så tar jeg heller ungen på skuldrene, så mye som det er nødvendig, og bærer sekk på ryggen i tillegg.