Jump to content

Jod-R

Aktiv medlem
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Jod-R

 1. Går ikke an å laste ned yr appen? Bruker kanskje mindre data enn nettsiden.
 2. Jeg kjøper det produktet som passer meg best og hvis det er to relativt like produkter (funksjon, kvalitet, service, osv) til omtrent samme pris hvor det ene er utenlandsk og det andre er norsk så har jeg en tendens til å velge det norske produktet.
 3. Jod-R

  Beste turhatt

  En caps passer sikkert bedre under ei hette i dårlig vær enn en hatt kan jeg tenke meg til. Blir nok ikke å kvitte meg med capsene som ligger i huset. De så ikke så dumme ut, men det er ikke norske forhandlere på de? Den flappen blir ikke plagsom ved lengre tids bruk? Lager den gnisse lyder rett at med øret? Ser at jeg ikke helt viste hva jeg svarte på, tenkte bare på en buff som ble trukket over hode som en lue. Vil ikke en shemag bli varm hvis den skal gi mest mulig beskyttelse og du ikke har vann tilgjengelig for å bløte den med? Er det en tekstil type som er anbefalt å bruke til dette formålet? Bruker du den slik at den tildekker munnen også og hvis ja, er det tungt å puste gjennom den? Ser at det ble en del spørsmål her, men så ble også jeg nysgjerrig på slike også nå. Gir for lite sol beskyttelse og har blitt solbrent mer enn en gang med caps på hodet. Vil ha beskyttelse til ører og nakke i tillegg til pannen.
 4. Kanskje for å gjøre valget enda vanskeligere så går det kanskje an å gå for et solo telt til en av ungdommene. Dette istedet for alternativ 3. Dette kan jo også brukes hvis man drar på tur alene.
 5. Jod-R

  Beste turhatt

  @Skogens Stønn Høres egentlig ganske så deilig ut, men tilbyr litt lite beskyttelse for solen i panne, ører og nakke. Fant faktisk LTM6 fra Tilley etter litt googling i natt og det ser ut som en høyaktuell kandidat. Så også LTM8 på hjemmesiden til dem og ble litt nysgjerrig på den, er det noen som har erfaringer med den. Kjenner at jeg er litt små skeptisk til at alt er mesh så av de to heller jeg mot LTM6.
 6. Jod-R

  Beste turhatt

  Tenkte at jeg skulle prøve noe nytt denne sommeren og det er en turhatt. Jeg vil ha en hatt som kan beskytte meg mot sol da jeg blir veldig lett solbrent og det begynner å bli lite igjen av den naturlige beskyttelsen på topplokket. Svetter også veldig lett og mye så vil ikke ha en varm hatt, det burde helst være noe sirkulasjon av luften. Anbefalinger taes imot med takk.
 7. Så at den i Tromsø hadde det. Testet den dog ikke. Lurer på om det vil gi en god følse på hvordan det er virkeligheten eller ikke.
 8. Kan jo nevne Tjukken og lillemor (tror det var det) på tv2 så det er å finnes på sumo om man skulle være interessert. Det er Cecilie Skog som drar ut han Truls Svendsen på tur. Første sesong så er det å gå over Grønland på ski og andre sesong så er det å klatre fjell i sør amerika. Det er litt artig å se på og siden den ene ikke akkurat er en villmarksmann så synes jeg det er gøy å se hva man kan klare med kanskje ikke de beste start forholdene.
 9. Veldig imponerende. Hva er material kostnadene på et slikt prosjekt?
 10. Hva er det bredeste punktet på xtherm? Ser at i første posten at det er 63cm, og at Exped alternativene er på 65cm mens på bildene så ser det ut som at xtherm er bredere i overkropp region.
 11. Det var det jeg antok, men veldig greit å få det bekreftet.
 12. Da har jeg handlet inn telt, ble et Helsport Reinsfjell Superligt 2. Fikk dette for 4000 kroner inkludert frakt på bruktmarkedet så det ble over budsjettet, men virker som at det tikker alle kriteriene mine. Tenker at det kan være verd det istedet for en billigere halvløsning som man ikke blir helt fornøyd som må selges etter en stund for å kjøpe det man egentlig hadde lyst på hele tiden. Men kjenner på at jeg kom over veldig mange fine telt og det var ikke bare bare å velge noe. Da er det å finne seg noen liggeunderlag. Ser at bredden er på 120 så da utgår det vel to brede modeller? Det går vel med et bredt og et normalt?
 13. Chase Reevse har på YouTube har mange reviews på sekker som passer til det du skriver. Mye som ser stilig ut og kan brukes med dress jakke. [Hidden Content]
 14. Mange gode svar her og setter pris på det Ser hva dere skriver om Litetrek II at det kan bli litt vel lite og dermed så faller det ut av listen over aktuelle kandidater. @Thomas E, har lest gjennom den tråden, var der jeg ble obs på teltet. Kanskje jeg er vektlegger vekten for mye, men synes at Sierra Leone versjon blir på grensen for tung, 2p versjon veier 3kg (ikke pro). Hadde håpet på iallefall å holde meg under 3kg. Nordmarka 2 er notert som et alternativ, var iallefall billig pluss at teltet kommer ifra et solid merke. Ser at vekta klokker inn på 2,65kg. Dette virker noe lite innvending da, spesielt i fotenden. Kan ikke det bli problematisk å få inn to liggeunderlag der? Tenker på iforhold til f.eks. Sierra Leone II som er kvadratisk og er 120 hele veien. For å kommentere lengden på brukerne så er jeg på 180cm og madammen er ~170, dermed så antar jeg at vi ikke vil få problemer angående lengden på noen telt. Følger også med på Helsport sin outlet og ser jo faktisk at de har Fonnfjell superlight 2 der til 4000 som er en overkommelig pris selvom det er litt over budsjettet, men kan være verd det hvis det er et kvalitets telt. Legger også merke til at ingen har kommentert angående Marmot Vapor 2p, er dette fordi det ikke er noe bra eller en annen grunn? Synes ikke det har vært lett å finne info om det teltet så det er kanskje en indikasjon på at det ikke er helt bra. Det virker også som at de har veldig mange telt som ser nesten helt like ut, men med forskjellige navn. I det minste så virker teltet romslig så noe får man tilbake for vekten på 2,8kg.
 15. Har lest som en galning de siste dagene om telt og prøvd å orientere meg, men det er jaggu meg ikke lett. Har selvfølgelig kommet over Hilleberg/Helsport og diverse andre telt som ser helt kanon bra ut og ville nok ha passet meg godt hvis det ikke var for prisen. Siden jeg fra før av ikke eier telt og annet nødvendig tur utstyr til overnatting ute i naturen så må budsjettet begrenses denne gangen. Tenker da opp til 3000. Det må kunne romme 2 personer da jeg vil ha samboeren med meg tur. Det burde jo være så lett som mulig samtidig som det er brukbart. Jeg bor i Tromsø så jeg antar det blir en del turer over tregrensen så det må vel tåle en del vind også (uten at jeg er helt sikker på hvordan vindforholdene er litt oppi høydene da jeg til nå har stort sett gått dagsturer i fin været, men vil være forberedt på det som kan komme). Har sett litt på Marmot Vapor 2p ([Hidden Content]), dette har en vekt på 2,8kg så jeg tenker at det kan være en maks vekt. Vil jo helst ned mot 2kg, men skjønner jo at det blir problematisk på budsjettet jeg er på. Har også sett på Salewa Litetrek II ([Hidden Content]), som har en vekt på ca 2,5kg hvis jeg skjønt det riktig. Det virker derimot en del mer upraktisk opp imot Vapor. Kanskje noen som har erfaringer med begge telt kan komme med noen erfaringer her. Er det andre kandidater som jeg burde se på? Er ikke imot å kjøpe et brukt telt, men sliter litt med hva som er aktuelle kandidater og riktig pris. Så et MSR Hubba Hubba NX som også virket bra, pluss at det var under 2kg. Kom gjerne med forslag på telt som kan kjøpes brukt og ca pris de bruker å gå for.
 16. Takk for at du veide, prøver å finne fram i jungelen av telt og synes ofte det er vanskelig å et korrekt tall på hva et telt veier. Synes ofte at produsenter oppgir noe vel optimistiske tall.
 17. Hvor mye veier teltet ferdig pakket?
 18. Takker for mange gode svar så langt Bare for å høre, hvor bra/dårlig virker Gamme 54 med 35mm mohair felle i løype? For det første, er markaski / turski og lette fjellski det samme? Har sett litt på Fischer E89 som ser ut som passer i den kategorien, antar at Åsnes sitt motsvar til den er vel Mountain Race 46 eller 48 og Mountain Touring 51. Disse vil funke bra i spor, men duge utenfor hvis jeg har forstått det rett? Hvis noen som har info om de Åsnes skiene så er det bare å fortelle. Går det an å bruke de med feller i spor for å slippe å smøre? Det neste som virker enda bedre i spor er vel rene langrennsski (sport/racing) som er vel super tynn og kan ikke svinge utenfor spor (og sikkert enda lettere å falle på?). Hvis jeg har misforstått alt dette med markaski/turski så gjerne forslå noen gode modeller i den kategorien. Ellers så kom jeg over følgende diagram som viser noen av skiene som er nevnt her. Det virker ikke som at det er så stor forskjell på hastighet (som tilsvarer å gå bortover i og utenfor løype?) på Gamme og E89, dessverre så er ikke de andre Åsnes skiene der. Ser at det er mange spørsmål her nå, men håper på å få gode svar
 19. Hei Først litt kjapt om meg. Det er ca 15 år siden sist jeg gikk på ski (12-15 års alderen) så man kan anta at erfaringsnivået er lik null. Etter å ha sett på andre når jeg er ute å går og et ønske å komme meg mer ut i vinterstid så nå skal jeg og madammen ha oss ski nå. Hun har lyst til å kun gå i ferdig laget løyper (vet ikke hvor mye av de det finnes oppe på fjellene) mens jeg har lyst til å ha muligheten til å bevege meg litt utenfor løypene (ikke noe ekstreme greier da). Vi begge to gidder ikke å holde noe på med smøring av ski så jeg har tenkt at felleski må være tingen. Vi bor i Tromsø området så det er jo fjell i området man sikkert kan gå på. Det blir vel hovedsaklig dagsturer med og uten sekk. Har lest sykt mye de siste dagene og det er ikke så altfor lett å bli klok. Det jeg tror er en fornuftig løsning (gjerne kom med andre forslag) er Åsnes Gamme 54 med BC bindinger. Jeg tenker slik at siden de er bredere enn vanlig langrennsski så vil de være mer stabile å bruke uansett føre (inkludert i løype) og med det fellesystemet så kan man bruke de i løype og utenfor uten å stresse og tenke på smøring. Så da er jo spørsmålet hvor bra virker de i løype? Er det store ulemper med de iforhold til rene langrennsski, må nesten innrømme at jeg har kun søkt på "fjellski" så jeg kan være noe farget i synet mitt nå. Som sagt så er jeg helt nybegynner og noob i ski verden så det er bare å komme med andre forslag også.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy