Gå til innhold
  • Bli medlem

Ofelas

Aktiv medlem
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Ofelas

  1. Takk for det. Her sørpå har denne dagen vært som de andre bortsett fra gratulasjoner på sms.
  2. Skitt fiske. Reiser selv opp torsdag neste uke, fint med en rapport.
  3. Var i kontakt med Lars på Vengstunet og han bekreftet at isfiskerne var på plass på isen. Har du noen tips om hvilken type blinker og størrelse som er bra? Hvor langt er det fra Vengstunet og til anlegget?
  4. Virker som Fiskekongen har endel erfaring fra Skogseidvatnet så jeg drister meg til å spørre. Har planlagt en tur til Skogseid i uke 3 og isen har lagt seg. Har du noen tips om utstyr og hvor det kan lønne seg å borre hull i isen ?
  5. TAKK for tips og erfaringer. Har kikket på Baltic og vurdere en slik. Ser at den er kort slik at den vil være behagelig og ha på seg i en kano hvor man i all hovedsak skal sitte. Noen som har gode argumenter med tanke på lommer eller ikke ?
  6. Skal kjøpe padlevest og trenger litt hjelp fra Forumet. Hva er viktig å ta hensyn til med tanke på sikkerhet , praktisk bruk og komfort ? Regner med at det er mange som har erfaring på dette området som kan komme med noen stall-tips. Skal for det meste padle i en Ally. Alle svar mottas med stor TAKK.
  7. Ser det er mye delte meninger om Recon i tråden her. Har selv Recon bukse og jakke som er 3-4 år gammel og fremstår nå som " godt " brukt. Selv med godt preg av slitasje , noen hull som er tapet her og der og mange runder i vaskemaskinen med VANLIG vaskemiddel fungerer de optimalt enda. Det var en dyr investering den gangen de ble kjøpt , men de har innfridd mine forventniger. Siden andre er så missfornøyd som nylig har kjøpt denne dressen kan det virke som kvaliteten har blitt dårligere de siste årene.
  8. Har en samekniv fra Strømeng og etter noen år ble sliren litt romslig. Brukte never fra Bjørk og la det litt inn i sliren og innunder lærreima som er feste til slira. Gjorde dette for 2 år siden og neveren er der enda , like fin.
  9. Kanskje en liten skriveleif fra meg , vannet heter Hesteskoen. Det ligger på Stølefjell , nord for Ivarsbu og store Stølevann. Det går sti fra Ivarsbu , ca 30-40 minutters gange.
  10. Var på Skrim / stølevann for 2 år siden. Veldig fint med kano der , kun 100 meters bæring mellom store og lille Stølevann. Vi fikk mye fin fisk på mark , største på 800. Er endel stor sik i store Støle også. Det er mange vann i dette området , et tips er Hesteskovann. Kort vei fra larvik , bra tilgang på ved , mange telt / lavvo plasser og bra med fisk.
  11. Kjøpte et par Alfa jegerstøvler for en tid tilbake. Disse var også veldig stive og gnagsår ble det. Klistret på Compeed her gang jeg skulle ut å gå for å slippe gnagsår. Nå er støvlene skikkelig inngått og Compeed en saga blott. Har prøvd forskjellige støvler / fabrikat , men disse er de beste så langt.
  12. Har lenge tenkt på en liknende tur , og er grønn av misunnelse. Håper dere får knall fiske og knall være , god tur. Ps: Morro med en turrapport når dere har kommet hjem
  13. Hadde en ukestur forrige uke fra Mogen til Osjøen. Passerte Lågaros , Raudhelleren og Lågliberget. Ikke noe problem med snø , bare litt flekker her og der. God tur.
  14. Sjekket med Hilleberg før jeg kjøpte Tarp 10 XL. Ingen av Tarpene de solgte var særlig glad i gnist fra bål , selv ikke XL som er sterkere og tykkereen UL. Det som er genialt med Tarpen fra Hilleberg er jo pakkposen , superenkelt å pakke den ned i den. Den tar ikke stor plass og bråker ikke så mye , men den er DYR.
  15. Husk å holde lighteren opp-ned når du fyller den.
  16. Stalltips ang lufting Reconbukse : Åpne buksesmekken også , da får du skikkelig "gjennomtrekk".
  17. Hvis du skal bruke den på sørlandskysten blandt solbrune jenter i tights kan du sikkert greie deg med en vanlig thermo. Husk at fjellet kan være lumsk , været slår om fra varme til kulde på kort tid. Tror nok jeg ville valgt en Thermo ekstrem hvis jeg skulle være på den sikre siden. Husk at Thermo ekstrem egentlig er en sovepose-forsterkning , og hva er da den vanlige thermovarianten da ?Jepp, kun en posteringssekk med vattering. Lykke til med valget ditt
  18. Har et par Alfa Jegerstøvler og er fornøyd med de ( tok litt tid å gå dem inn). Har fulgt anbefalingen fra Alfa ang. smøring: klin på skikkelig med kiwi skokrem , blankpuss og spray på kiwi aquastop. Dette har sålangt fungert knallbra for meg. Gikk 9 mil over Hardangervidda forrige uke i regn og snø og var ikke mere fuktig i støvlene en det man kan forrvente.
  19. Har selv Thermo ekstrem og er veldig fornøyd med den. Den er romslig og varm , fungerer godt som en sovepose. Har vært plaget med at den kan være litt fuktig / klam men hvis man bruker en flecce-pose ( 400g) i tillegg så er dette problemet borte. Viktig å bruke liggeundrlaget inni duken og ikke på utsiden. Dette begynner å veie litt i overkant av hva en sovepose bør veie , men men , er jo tross alt veldig fornøyd.
  20. Skal ut på 1 ukes tur og skal kjøpe meg en Tarp. Har kikket på Hilleberg sine modeller UL og XP. Hvordan er disse med tanke på gnist og varme fra bål ? Er det noen som har erfaring med dette ?
  21. Har opplevd utrolig bra sevice fra Norrøna og Alfasko. Det er ikke bestandig utstyret man kjøper er til forventningene eller er av kvaliteten man forventer. Da er et utrolig positivt at leverandørene gir oss kjøpere en god service. Har fått tilsendt nye sko fra Alfasko 2 ganger og ny buskse fra Norrøna. Fikk faktisk tilsendt gratis rep-set til min Nova+ fra importøren. ER DU MISFORNØYD MED UTSTYRET DU HAR KJØPT SÅ KLAG , MEN GJØR DET PÅ EN SERIØS OG FOLKELIG MÅTE.
  22. Enig med Rolf-Kri , styr langt unna. Har selv hatt 3 par av disse og alle har gått i sømmene. Ga til slutt F... og kjøpte Alfa Bever pro grip +.
  23. Etter litt frem og tilbake ble skoene kjøpt. De krevde endel inngåing før de føltes behagelige. Nå er det tilbakelagt mellom 15 - 20 mil og jeg kan ikke annet en å skryte de opp i skyene. De er gode å stive i skaftet og holder fuktigheten ute. Støvlene har ikke like høy skafthøyde som tidligere støvler jeg har hatt , men det ble bare en positiv erfaring. De støtter ankelen utrolig bra når man forserer steinrøys etter steinrøys. De er lette å ha på beina og fotsvetten tørker fort ut når man tar de av seg. Etter råd fra ALFA ble det brukt kiwi skokrem og kiwi inpregnerings spray , dette funker knallbra ( litt vedlikehold må man regne med ). Så til alle dere som lurer på dise støvlene så kan jeg anbefale de. Det er mange turklare bein der ute og nesten like mange tursko å velg mellom så lykke til.
  24. Har vært et par turer i kautokeino og fisket i elv og i vann , og vinneren er MYRA spinner. Har selvfølgelig som de fleste andre hatt gode resultater med kobber & rød. Lykke til med fiske.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.