Gå til innhold

Terka

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 673
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  30

Terka vant dagen sist April 24

Terka hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Terka

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Ski/toppturer, klatring, padling, sykkel. Turer med og uten barn. ++
 • Sted
  Drammen

Nylige profilbesøk

3 526 profilvisninger
 1. Helsport Rago Winter Superlight har 658 gram dun med 800 fillpower, mens Warmpeace 900 har 900 gram dun med 600 fillpower. Hva som i realiteten er varmest aner jeg ikke, men WP posene er kjent for å være gode. Passform og størrelse, hva trenger du til deg pluss 2 hunder? Siden Helsport skriver at "alle detaljer er utformet med mål om å redusere vekt" og "Effektiv passform rundt kroppen som bidrar til å holde på varmen", vil jeg tro det er ganske kroppsnær pose. (Kjenner den ikke selv.) WP Viking posene er ganske romslige i standard bredde sammenlignet med ME Helium (har begge typer), antar Helsport Rago ligner på sistnevnte i passform. Som vinterpose kan du jo kjøre 2-pose system? Bruk den sommerposen du ender opp med inni en annen pose. Da får du ett ganske fleksibelt system. Mountakk Hardwear Phantom posene Shun nevner har også fått gode tilbakemeldinger. Hvilket prisområde tenker du er greit for disse posene? (Påvirker utvalget av alternativer.)
 2. Trur utfordringen ligg i 2 stk LW liggeunderlag som tar 130 cm bredde i nær 2 meters lengde. Løysinga blir enten det @Tessatroll nevner, gå for M size på 3 av liggeunderlaga eller gå for mumieform på liggeunderlag der teltformen tilseier det. Ser ikkje heilt korleis du skal få lagt inn 2 LW liggeunderlag (198x65 cm) pluss 2 andre (til barna, Medium size eller LW?) i Wiglo 4 heller mtp at stanga i midten legg føring på plassering av liggeunderlag. Mine løysingar med to voksne og to barn har vært: 1- Fjellheimen Superlight 4 Camp (forrige versjon): 1 voksen + 2 barn i innerteltet og 1 voksen i forteltet. 2- Helsport Spitsbergen 3 Camp (tilsvarer Hilleberg Keron 4): 1 voksen på LW liggeunderlag og 1 voksen + 2 barn på M liggeunderlag, alle i innertelt og ligg på tvers av lengderetningen. 3 - 2 stk mindre telt. 2P telt er og veldig mykje enklare å plassere i terrenget enn eit stort. 4 - Alle fire over på medium/regular size liggeunderlag, gjerne mumieform om teltet krever det. F.eks. kan me skvise inn 4 personer på tvers av Salewa Sierra Leone 3 når det er ønskelig med kun eit lite telt. (Krever at dei voksne ikkje meir en 175 cm høge på dette teltet). Ingen telt er perfekt til alle turer desverre, plasseringvennlighet i terreng, innvendig plass, pakkevolum, pris, ++ er kompromisser som går mot kvarande. På turer med nesten garantert finvær foretrekker eg 2 stk 2P kuppeltelt mtp enkel plassering i terreng, enkel fordeling under bæring osv. Med litt usikkerhet for surt vær eller nedbør så foretrekker eg telt med stort fortelt kor barna kan turne i innerteltet og det samtidig er plass til sekker og matlaging i forteltet. På slike turer er det og kjekt å kunne være samla alle 4 i samme telt under måltid og anna "pausetid".
 3. Litt usikker på hva du mener med "mange tusen per pose", men nevner de vi bruker til mine barn, begge i barneskolealder. Helsport Alta Jr, koster 1599,- hos XXL, syntet, har følgende spec: Warmpeace Viking 600, koster 2199,- hos HektaPåTur, dun, har følgende spec: Barna mine har brukt Alta Jr posene fra de var 5-6 år, og fikk Warmpeace posene når de var 8 og 9 år. (Kjøpte Short og Regular str, ut fra antatt høyde de vil nå etterhvert.) De foretrekker helt klart Warmpeace posene, som også veier og pakker en del mindre. Dun vs synet er alltid en diskusjon.. og jeg opplevede syntet som litt "safere" i starten, men velger konsekvent dunposene til dem på tur nå pga vekt/pakkevolum/komfort når vi skal ha med en pose. Om temperaturen kryper langt ned ift posenes temperatursoner så kler de på seg litt i posen om de blir kalde, alternativt så tar vi en fjellduk over alle posene i teltet. Vinterstid så bruker de Alta Jr posene inni Warmpeace posene (men dette er er utenfor de sesongene du skal bruke posene til 🙂) Det finnes flere andre bra alternativer fra andre produsenter også, men de har ikke vi prøvd selv. Tenk litt på hvor mye/ofte dere skal bruke soveposene, og hvor lenge dere skal ha dem (mtp størrelse). Dersom de vil bli brukt lite ville jeg prioritert lav pris. Og dersom de skal brukes mye og vare flere år mens barna vokser ville jeg prioritert kvalitet/volum og at de har litt lengde å vokse i.
 4. Pop-up barneseng/telt. Finnes mange varianter. https://babyshower.dk/shop/rejseseng-uv-telt-sophie-giraf-ludi-900p.html
 5. Denne: Edit: Liker alle sesonger eg altså, og overgangene mellom dei. Alle har sine særegenheter. Men vinter til vår, sommarvarme og snø. Finfin tid!
 6. Jeg har og bruker begge deler, men vil ikke gi noen råd da min personlige bruk ikke er en universell fasit. Litt info her: https://rockandice.com/climb-safe/climb-safe-spectra-versus-nylon/ https://dmmclimbing.com/Knowledge/September-2013/Slings-at-Anchors https://blog.weighmyrack.com/sling-materials-dyneema-vs-nylon/
 7. Kommer jo helt an på hva slags versjon av Fjellheimen 2 (Camp ?) SL du har og hvor mye du gidder å modifisere selv. 2 Fjellheimen 2 Camp SL versjoner øverst og Fjellreven Abisko Shape nederst. Ser ut til at Fjellreven teltet er konsekvent lavere innvendig og innenfor samme grunnflate som Fjellheimen. >> Om bakerste stang går noenlunde i samme avstand fra fremste for innerteltet og du gidder å modde/forlenge innfestinger for innertelt så går det.
 8. Har lest et par steder at Hillebergs "full mesh inner tent" veier omtrent like mye som de originale innerteltene. Om så så er det ikke noe vektmessig grunn til å gå for dem. Her er vekt oppgitt på mesh-innertelt: https://no.hilleberg.com/EN/shelters/mesh-inner-tents/ (aner ikke vekta på de originale innerteltene isolert sett.)
 9. Løsningen med duct tape har vært oppe før. 😄
 10. Er det ikke like greit å kikke på og tenke hva posen skal brukes til og hvilke temperatursoner posen er tenkt bruk i? Jeg har hatt netter i den norske fjellheimen med minus 18-20 grader Celsius i mai, frostnetter i juli, og ligget utendørs i sommerposen min på nyttårsaften i lavlandet. 🙂 TS skriver at han skal til Canada en måned i 2021, og då er det greit å kikke på statistikk for temperaturspenn i området turen skal foregå før pose velges. To eksempler på gjennomsnittstemperaturer i Canada:
 11. Dette området bør være farbart til fots på den tiden: https://ut.no/turforslag/115642/3-fjellsturen-pa-lifjell
 12. Pick and choose: https://www.zmescience.com/science/nestle-company-pollution-children/amp/
 13. Her er en: https://www.vivamart.no/product/nido-melkepulver-400g/ "Google is your friend" sier noen.
 14. Det @whistler skriver her. 👊
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.