Gå til innhold

Terka

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 533
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  27

Terka vant dagen sist Februar 16

Terka hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Terka

 • Bursdag 03. sep. 1973

Nylige profilbesøk

2 811 profilvisninger
 1. Terka

  Røverkjøp og gode tilbud

  Om det et et røverkjøp kan diskuteres mtp listepriser som er til å få slag av, men Sportsnett har 50% avslag på Fischer Travers (randoneesko med gåfokus): https://www.sportsnett.no/fischer-105-travers-p4759/nc-24-5-v23111 Få modeller igjen i 24.5 og 27.5 stemmer nok, modellen over lå ute i går og forsvant fra nettsiden etter et salg. 😁
 2. Det der er ihvertfall et argument for min del for at jeg ikke kjører på med silencer på mine brennere.
 3. Nevnte stillebrenner/hode montert på XGK + enmannstelt (innvendig volum/oksygenmengde) tror jeg er noen nøkkelfaktorer ift CO produksjon & nivå i hendelsen @fiskekongen opplevde.
 4. Terka

  Uforsvarlig med spedbarn i pulk?

  Står litt "faglige anbefalinger" her: https://www.helsenett.no/180-sykdommer/familie/familien/16006-pa-tur-med-barn-i-pulk.html Jeg har aldri lest særlig mye om hva en av ekte og selvutnevnte eksperter mener om ting og tang i ift spedbarn/småbarn, eller vært særlig opptatt av hva andre gjør/ikke gjør, og mine to overlevde relativt fint ser det ut til Er dere erfarne mtp å være ute og har "sunn fornuft" ift å vurdere ut fra et lite barns premisser, så vet dere selv hva som kan funke og ikke funke + velge riktig for dere ut fra magefølelsen.. Er du i tvil, del på å ta dere skiturer uten spedbarn i pulk mens den andre passer barnet. Er du trygg på at dette går fint, ta turen sammen med jr. i pulk og få en god opplevelse sammen dere voksne Som @Marius Engelsen er inne på, det kommer flere år med mer aktive barn som tar del i turen/opplevelsen. . Til sist.. mine barn sov i pulk innimellom når de var små, men min refleksjon er at disse turene mest var for de voksnes del, barna kunne like gjerne sovet i vogn på verandaen og fått tilnærmet samme opplevelse.
 5. Du trenger ikke bruddstyrke på 31kN (3161 kg), hvorfor ikke gå for noe tynnere og lettere?
 6. Ble det ikke noe fangst av fisk å skrive om @tubbs?? 🤔
 7. Terka

  Gass vs flytende

  Min er best, enten jeg velger den ene eller den andre, så lenge den virker. 😁 Spøk med alvorlig undertone til side, tror den beste brenneren er den du kjenner godt og stoler på. Etter å ha testa litt forskjellige merker har jeg for min del landa på MSR Dragonfly og MSR XGK. Disse funker for min del og jeg stoler på brennerene.
 8. Pleier normalt ikke å dele andres ting, og ihvertfall ikke uten referanse til til "produsent", men altså... som nevnt over, et screenshot av Instagram (hvor jeg spurte kontoinnehaver ( @Gittiamo) om det var ok å dele her). Instagraminnlegget jeg tok screenshot av hadde videre altså en screenshot fra en video som var delt åpent for alle på instragram av den som lagde filmen, med filming av meg og @Gittiamo ( som initielt var uvitende om at vi ble filmet, og aldri ble spurt om det var ok å dele filmen av oss to på nett.) Det et altså lov å filme andre uten å spørre om lov/informere om at de er filmet så lenge det er på et offentlig sted, og dele det fritt og gratis tilgjengelig for alle på internett, men den/de som "uvitende" blir filmet har ikke lov til å dele videre et utsnitt hvor de selv er "objektet"? 😊 Tror juridisk sett det gjenstår litt modning ift for å hevde brudd på åndsverksloven på allt som legges åpent ut på intenett, Karl Johan, eller hvor det fritt tilgjengelig legges ut. (Ting som legges ut tilgengelig med krav om kompensasjon for bruk er en annen case. Også å kreve betaling for bruk av materiale hvor de som er motivet ikke er spurt/involvert er en annen form for case.) Kommer foreløpig til å sove godt i natt mtp om jeg har begått et lovbrudd eller ikke. 😊 (Og beklager avsporing fra trådens tema)
 9. Aldri opplevd å ikke ha kontroll så lenge jeg også har kontroll på mengden bensin som slippes ut før forvarming. Fyrer både inne i og utenfor telt, synes ikke det soter noe særlig. Inne i teltet har jeg som andre nevnte en kasserolle klar i tilfelle jeg skulle klare rote meg bort ift mengden bensin til forvarming. Interessant å høre hvordan andre gjør det. 😃 "Kjenn din brenner, og følg alltid dine rutiner for den gitte brenner"
 10. Her er mitt taudrag beskrevet: Finnes garantert mange forskjellige varianter/løsninger for den enkeltes taudrag
 11. Selv bruker jeg konsekvent bensin på mine brennere med flytende fuel. En liten flip på ventilen, og det er fuktig i skåla under brenneren (ikke vått/dam). Tenn på og la det omtrent brenne ut, vri forsiktig på ventilen og hør etter om det begynner å brenne riktig (riktig lyd=brenneren er klar. Motsatt=la brenneren forvarme litt til). Hvorfor? Enkelt. Ingen ekstra ting som må tas med en brenner, fuelflaska og fyrstikker.
 12. Hva bruker dere til forvarming av brennere som går på flytende fuel, og hvorfor? (Vet mange bruker egen mini-flaske med rødsprit/parafin, og andre ikke. Hvorfor velger vi forskjellige løsninger? 😊)
 13. Noen tråder fra forumet: https://www.fjellforum.no/search/?&q=taudrag&search_and_or=or&sortby=relevancy Eksternt (Rigging): http://kaasin.no/2007/10/31/fullrigget-paris-pulk/ Eksternt (taudrag): https://sqoop.no/paris-expeditiopn-pulk-tau-eller-stangdrag/ Selv bruker jeg taudrag med frivandring i løkke fester på selen (løs Y), enkelttau mot pulk med løkker for å kunne korte ned lenge ut fra ønske under veis, strikkparti på drag for å dempe rykk fra pulk, og fast Y feste mot pulk for å for at kraft/draretning ikke skal forflytte seg ut mot sidene.
 14. Terka

  Testing av pulk.

  Formen på baugen er vi nok enig i @Marius Engelsen, min kommentar gikk mer på springet (lengden & høyden på baugen) og hvor pulkdraget (kraften fremmover) var festet ift baugen. Når du er inne på ski, det er ikke uten grunn rocker i ski for løssnø har slått an da denne forlenger "baugen" på skia og løftet ut av snøen.
 15. Som du skriver, 1 m lengre og 30 cm "smalere" enn Reinsfjell 3 Pro. Har stort sett ikke opplevd problemer mtp å finne plass å slå det opp, men det kommer jo an på type terreng og dine krav. Jeg har stort sett brukt det under tregensa og med hovedmål å finne flatt underlag til inneteltet med "flatt nok" underlag til forteltet. Kjempeplass inne i teltet ihvertfall. Har selv også Exped Orion II Extreme og er såpass fornøyd med det at jeg har vurdert Orion III UL, men gikk denne gang for å teste ut Salewa Sierra Leone III Pro pga et supert tilbud og 180 × 210 cm grunnflate på innertelt.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.