Gå til innhold

Terka

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  2 262
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  46

Terka vant dagen sist Januar 3

Terka hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Terka

 • Bursdag 03. sep. 1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Ski/toppturer, klatring, padling, sykkel. Turer med og uten barn. ++
 • Sted
  Drammen

Nylige profilbesøk

4 963 profilvisninger
 1. Takk for anbefalinger! Til Völkl Nunataq har jeg skifeller fra samme merke som er spesifikt for skimodell og skilengde, mens til Åsnes Falketind har jeg kutta til gamle BD feller som helfell (spikerfeste) samt har div kortfeller for litt glid og feste bortover. Ser at jeg kan få Pomoca Climb Pro Mohair til halve prisen av Pomoca Race 2.0 så det er en reell faktor det også. Samtidig så er store forskjeller på glid merkbart på langturer hvor det ikke bare er opp og ned. https://www.outdoorgearlab.com/topics/snow-sports/best-climbing-skins Edit: Dette blir da feller til en "mellombred" ski og ikke de skiene nevnt lenger oppe.
 2. Har ikke kjøpt skifeller på noen år, så hva er prima nå om dagen med tanke på feste, glid, limkvaliter, og holbaret? G3 Alpinist + Black Diamond GlideLite Mohair Mix Pomoca Climb Pro Mohair Andre? Tidligere så har det vært dårlig lim på en del G3 feller, er det fortsatt et issue? (Limet på på de eldste BD fellene mine har holdt i 15+ år og still going strong.)
 3. Enig med det @Prebb skriver. En liten korreksjon er at innerteltet faktisk har bra bredde for 2 personer på dette teltet: Vær obs på at man på dette teltet setter opp innerteltet først og deretter legger over yttertelt. Noen liker det slik og mange er skeptisk til det ift holde ting tørt om det skulle regne når man setter camp.
 4. Om skia i utgangspunktet har smørsone og ønsker å unngå både feller og smøring, så kan Start Grip Tape være et alternativ å teste ut før du går i gang og legger inn mønster i sålen. Og ønsker du likevel å finne frem Dremel'en så er Fischer Crown mønsteret etter sigende bra ifr feste of glid 😉
 5. Thermarest har oppdatert info for liggeunderlagene sine på hjemmesiden: https://www.thermarest.com/ie/products/sleeping-pads Uklart for meg om Exped har oppdatert info: http://www.exped.com/norway/en/product-category/mats?f[0]=field_mat_line%3A1122
 6. Men i praksis så isolerer det vel like godt som i fjor? 😄 Spøk til side, om alle begynner å følge ny standard, eller merke om de gjør/Ikke gjør det så begynner det å bli enklere å vurdere liggeunderlag. https://sectionhiker.com/new-sleeping-pad-r-value-standard-astm-ff3340/ https://seatosummit.com/blog/understanding-the-new-astm-standard-r-values/
 7. Om du har skia i hus så kan du finne ut om de passer på denne måten: «I gamle dager» testet man spenn ved å dra et papirark frem og tilbake under skiene. Det kan du fremdeles gjøre, selv om det ifølge ekspertene Dinside har snakket med ikke blir like nøyaktig som med digitale apparater. - Du kan sette skiene på bakken med et papir under, dra papiret oppover og markere der papiret stopper. Det er smøresona, forteller Øen i Skiforeningen. Greier du ikke å flytte på arket, har du feil spenn. Og kan du dra papiret veldig langt fremover foran bindingen, har du feil spenn. Ifølge Wiik, skal det være cirka 30 centimeter med passasje fra forkant av bindingen, altså der tåen på skien er festet til skia. Da har du en ski med korrekt spenn i forhold til din vekt. Har du kun 20 centimeter foran bindingen, har du for kort spenn og for myk ski. Du skal også greie å tråkke ned skien slik at du kniper fast arket, når det ligger midt under foten din og du har full tyngde på én ski. Klippet herfra: https://www.dinside.no/fritid/finn-riktig-spenn-pa-skiene/60990605
 8. Jepp, og da sparer jeg heller opp til enda mer alpint rettet dobbelsko rettet mot klatring og bruk med step-in stegjern siden det passer andre enden av mitt bruksmønster. 😊
 9. Og motsatt, bruke lag på lag av klær i soveposen og komme unna med en lettere sovepose: https://thehikingauthority.com/layering-in-a-sleeping-bag/ Nå har jeg null erfaring med quilt, men snur meg fra side til side på natta og har hatt iritasjonsmomentet med at posen snur seg og havner med hetta der den ikke skal være. Å gå fra pose med liten/thigt omkrets til pose med større invendig omkrets har i veldig stor grad fjernet dette problemet. (Større invendig volom på en pose skal dog etter sigende gi mer volum å varme opp/ikke så godt varmeevne.)
 10. Lundhags skare ble returnert dagen etter jeg mottok dem - virker å være en knallbra sko for dem den passer. Takk for forslag! I utgangspunktet passer ikke Alfa mine føtter men mulig den skal prøves. Til denne prisen så nærmer jeg meg også en varm alpin klatrestøvel (som før eller siden skal inn i hus), da blir evt Skarpa Phantom 600 eller tilsvarende sko som da også kan steppe inn på litt andre bruksområder mens Kamik Oslo WP forblir hjemme og i bruk rundt huset. Hadde dog vært fint å ha en varm sko man også benytte til generelt bruk slik Lundhags Skare kunne funka for min del. 😄
 11. Mja... skeptisk. Må vel rundt i butikker og prøve. Trenger antagelig snøring et stykke ned på vrista Sorel Caribou Baffin Muskox Likte egentlig Lundhags Skare veldig godt, hadde den bare passa på foten.
 12. Noen her inne som har erfaring med G3's Findr ski og kan dele sine erfaringer/vurderinger? Jeg vurderer modellen med 86 mm midtbredde som "mellomski" mellom langturskia på 68 mm midtbredde og "kjøreskia" på 107 midtbredde. Alle med randoneebinding.
 13. Sjait, ingen ekstra såle der inne bortsett fra den grå sålen som ligger inne i innerskoen, og ikke lissene som strammer. Skoen passer såvidt uten den grå ullsålen i innerskoen, men da blir det endra mindre isolasjon nedover (nok likevel?) og null oppbygging under foten. Status på vintersko så langt: 😜 Kamik Oslo WP - passer fot, men monsterstore. Sorel Caribou - Litt pailabb, men for tighte/passer ikke. Lunhags Skare II Midd - Knall sko, men passer ikke min fot.
 14. Jeg fikk nettopp et par Lundhags skare hjem for utprøving. De virker som veldig gode sko for dem de passer. Jeg har god plass i tåboks, de er litt tight på bredde, MEN er de veldig trange over vrista der overdelen er sydd fast til underdelen (Jeg har bred fot og høy vrist.) Er dette noe som vil utvide seg/gå seg til? Eller vil de holde omkrets/volum over vrista pga underdel i gummi?
 15. Mimre mimre.. 😅 Som guttunger testet jeg og søskenbarnet mitt å ro en liten trebåt nærmest mulig en liten foss i utøpet av et vann vestpå. Det endte med ufrivillig dropp på et par meter, drukning av båt + to kliss våte gutter. Det var heldigvis et basseng rett nedenfor fossen. 😄 (Og en real overhøvling fra voksne etter på + tung jobb å få opp båten igjen for to gutter..)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.