Jump to content

Lars og Berit

+Sponsor
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Lars og Berit last won the day on September 16

Lars og Berit had the most liked content!

About Lars og Berit

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

249 profile views

Lars og Berit's Achievements

 1. Det er syntet i det meste nå, Duo Active fra Devold er også strikket i to lag, med merinoull på utsiden og ThermoLite på innsiden. ThermoLite er 100% resirkulerte polyester fiber (fra ulike familier) konstruert for fukttransport, mens merino ulla på utsiden isolerer. ThermoLite Brukes forøvrig i all verdens produkter som ytter og undertøy, soveposer etc.
 2. På bunnplass i en vanvittig utstyrsliste for «Begynn å vandre på fjellet igjen din feite &#%$» stod det ullundertøy. Jeg og dama er superfølsome på ull og har etter håpløst dårlig erfaring styrt godt unna fjelltur. Ullstilongsen fra forsvaret var garantert skivebom - på jakt hadde jeg vert direkte farlig! Vi ble så overraska over Devolds langermede undertrøye og longjohns at vi med glede bladde opp 10k på dobbelt komplett sett til oss begge, et par nibba jakker med hette erstatter lue og ullsokkene «Outdoor Heavy» er gull over tynne jallasokker. Vi kommer også til å prøve oss på noen skikkelig tjukke ullgensere fra den lokale Devold Outlett fortrinnsvis med Norsk ull. Med Duo Active under blir turlivet mindre torturartet en for 15 år siden da vi ga opp! Tipper de aller fleste produsenter av ullundertøy har alternative løsninger for oss «KaffeLatte drikkende babes» . Når første og mellomlaget er av Thermolite og merinoull på 20.5 mikron, spiller det ingen rolle at det uttapå er strikket med av wire fra Islandske og norske stålsauer. Devolds ull kommer herfra: https://www.devoldprotection.com/nb-NO/om-devold/vare-farmere/norge/2131/0/
 3. Et par siste tips må være eBay & Amazon. På eBay rangeres selgerene etter et poengsystem og er avhengig av at de oppnår «god score». Jeg har handla bøtter og lass med ting der til helt ok kvalitet og pris. Eneste du må passe på før du bestiller er at selger leverer til Norge. Det er heller ingen skjulte kostnader men frakten kan ta ganske lang tid. Jeg bruker den engelske eBay. Du kan velge hvor du vil søke (Asia, Europa osv). Jeg bruker vanligvis Asia for de beste prisene. https://www.ebay.co.uk/b/Sports-Hobbies-Leisure/bn_7000259669 Amazon som også har en del greie ting selv om prisene er noe høyere. Et sikkert handlenett uten skjulte kostnader der det kommer opp automatisk om selger leverer til Norge. Helt ok service selv om eBay er hakket bedre på det. https://www.amazon.co.uk/s?bbn=318949011&rh=n%3A318949011&dc&qid=1632483136&ref=lp_116189031_ex_n_1
 4. Noe alá @sneakyowl s forslag, noen gram lettere: Haglöfs L.I.M Essens Jacket Men (174g) nå på salg. https://www.haglofs.com/no/no-no/l.i.m-essens-jacket-men/p/604794-2C5.html? Vi handlet nylig en skall jakke herfra på 230g som kan fungere greit over dunjakka. https://www.haglofs.com/no/no-no/l.i.m-jacket-men/p/604542-2C5.html? Lars.
 5. Selskapet er basert i Canada via Shopify handelsplatformen. Du må nok legge på toll og Norsk MVA (moms) + heftig frakt + alt annet de ikke opplyser om, bare for å være sikker. Som de andre her skriver er dette en typisk «Drop Shipping» butikk. De selger antagelig varer der AliXpress tar seg av shipping prosessen og du som kunde må betale en blodpris via denne personens webside som ofte betyr en katastrofal prosess for å bytte/returnere eller reklamere på et produkt. Du er heller ikke ivaretatt av Norske forbrukerrettigheter. Genial måte å tjene penger på uten videre innsats nødvendig. Det finnes selvfølgelig seriøse folk her også, men prisene på denne siden burde gi hint nok. Lars.
 6. Da kom resten av kjøkkenutstyret. Brusletto Fiskern Fiskekniv - Så Berit får filetert. (Lokal Sølv-ørret variant på bildet)! Kopper, Kar & Serviz: MSR XGK/XGK EX Expedition Serv.Kit -Når du kommer hjem med uspist REAL! MSR Arctic MSR Fuel Pump - Kaffe smaker bedre i kulda! MSR fuel flaske 887ml & 325ml - Hverken lakkert pakning eller innvendig flaske. MSR Ceramic Skillet 2.0 - Saute (dyp) stekepanne MSR Trail Lite Duo System - Litt usikker på koppene (tunge+anatomi) Øyo Spadepinsett - Er hekta på gadgets! Overaskende godt kvalitetsinntrykk Urberg Foldable Seating Pad Yellow - For en pust i baken når man skal nyte kaken
 7. Det var det tipset vi landa på (Du beskrev det godt!). Vi prøver i første omgang å ha et «lett» sett ullundertøy til pysjamas, urørt av svette dagskropper . Takk for innspill. Lars.
 8. Status på Sovepose. Vi har nå lest side opp og ned, forsket på vekt, plass, pris og faktisk varebeholdning i Norge, som er viktig for oss. I den kalde sesongen hadde vi måttet bære mer vekt en nødvendig med et flerposesytem, til en høyere pris en å gå for èn vinterpose. En 3-sesongs pose blir handlet med en varm liner om vi fryser litt i overgangen mot vinter. Vi valgte en vinterpose som har fått mye forum skryt: Helsport Rago Down X-Trem Red med T-Comf/Lim: -16 / -25. For vår vinterbruk med vindfaktor møter posen tempraturområde dit vi skal. Vi vil ikke å bære fuel til oppvarming av teltet og er noen frossenpinner. Vi kjøpte samme pose begge to for å se hvordan vi opplever posen individuelt og dra lærdom av det til en 3-sesongers pose(r). Videre forsker vi heller på flere lag eller forskjellig tykkelse på ullundertøy (Devold) om det blir nødvendig. Et vanntett trekk er også på handlelista for bruk i det fri eller med tarp. Lars.
 9. Tusen takk Barskekarsten. Det der var et SuperTips! Skal kjøre den gjennom ilddåps testen din. Lars.
 10. Platoo var utsolgt ikke men fikk 1 liten & 1 stor på Fjellsport.
 11. Nå begynner vi å nå toppen av sekken. - 2 stk Nemo Equipment Fillo pute. (499.- XXL). - Fikk den siste MSR EGK EX brenneren på vår lokale Platoo. (2999.-) - En karabinkrok til hver sekk for capser etc. (XXL 49.-) Tar igjen oversiktsbilde av brenneren for spesielt interesserte Vindskjerm & brennerens baseplate i metal til venstre i bildet. Prøvde meg også på kaffe-posene fra The Brew Company. Den var god men ikke god nok til å forsvare all plasten på emballasjen. Lars.
 12. Siste luksus dings som ikke får vektgrense er pute. Vi kliner til med en 260 grams Nemo Equipment Fillo pute. Valget stod mellom ei baby-dyne (Monsen style) eller Fillo’n. Jeg sitter i Stresslessen med Fillon bak hodet nå og kjenner at detta blei veldig riktig. Sover vi ikke som unger med dette, står det nok ikke på utstyret! Spesifikasjoner Nemo Fillo pute (499Kr XXL) : - Vekt: 260 gram - Fyll: Luft kombinert med skum - Mål: 43 x 27 x 10 cm - Mål pakket: 15 x 10 cm - Materiale: Polyester Jersey - Avtagbart & vaskbart trekk Bilde nederst. Off Topic: Ang bildet: Hvis du vil kan du følge med i tråden der vi stiller spørsmålstegn om MSR EKG EX brenneren vi landet på. Vi lover å gi tilbakemelding på alt utstyret når vi får prøv det.
 13. Tusen hjertelig takk til dere alle ❤️ som var med å spikre dette kjøpet. Vi gleder oss storligen til å leke jettfly i fjellheimen mens morrakaffe & chai nytes i påvente av egg og brent bacon. Mangler bare MSR bensinflasker men fikk tak i bensin for et par-tre kopper kaffe. Lars & Berit.
 14. Tusen takk Tessatroll. Vi elsker dingser som lager lyder eller sier i fra visuelt om noe ikke er helt riktig, det tar funderinga ut av fikklinga . Det blir en MSR XGK -vi må bare finne noen som har en liggende i en krok! Ser ut som de er over snittet poppulære med varebeholdning der etter Lars.
 15. Vi kommer til å kjøre inn alt utstyret på forblåste fjelltopper i Møre traktene i vinter. Vi er luksusdyr av natur (god mat, varm natt) som er litt av grunnen til vekt kompromissene med dette utstyret. Rapporter kommer
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy