Gå til innhold
 • Bli medlem

Jens P

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Ser av skiforeningens førerapport at Oppkuvvannet nå er isfritt. Trolig som det siste vannet i marka. I lavereliggende områder rundt Oslo som f.eks Østmarka har det kun vært noen få dager med skiføre i vinter, mens der oppe påstår skifanatikeren Tom Stensaker at skiføret skal holde seg til ut i juni. Skjønner ikke hva den snøen er laget av som aldri smelter. Det har tross alt vært mange sommerdager siden slutten av april. Får vi et par kjølige somre så kanskje det vokser fram en isbreer i nordhellingene der oppe
 2. Snøforholdene på Valdresflya er gode. Over en meter på flat mark. Var der 18. mai.Været var for dårlig til at det ble noen topptur den dagen, men så lenge det ikke er varmere enn det er nå så vil snøen holde seg over pinse.
 3. Hei Gjendine ! Var også i Rondane de første dagene av påskeuka. Møtte to jenter omtrent på det høyeste av illmannsdalen som sa de var på dagstur til Bjørnhollia. Tenkte de ville få en slitsom retur med kuling rett i mot. Men dere gikk kanskje ikke helt ned til Bjørnhollia ? Jeg er ellers ikke enig med de som mener skiføret i Rondane er fantastisk for tiden. Særlig i den nordlige delen er det særdeles snøfattig. Isete og mye skibæring over bare flekker.
 4. Var i Skottland for noen år siden. Dette var i slutten av juni og da lå det ennå igjen noe snø på fjellene ved byen Braemar. Det så omtrent ut som på dette bildet. De to toppene er 1150 moh. Skottland er litt lenger nord enn Irland, men har mye av det samme maritime klimaet.
 5. Særdeles flotte bilder med tåka liggende mot sør, på en topp jeg selv var på i sommer. Her i Oslo har det i flere dager vært lave tåkeskyer og 6-7 grader, så det er litt overraskende at det er så fint i høyden, og ikke minst så lite snø på denne tiden av året. Men det spørs om ikke vinteren og skiføret nå kommer for godt i områdene over 1200 moh. og etterhvert lenger ned.
 6. En merkelig regionsinndeling det der. Det hadde jo vært like relevant å bruke en alfabetisk inndeling, som f.eks Møre og Romsdal, Oslo og Nordland i en gruppe. kan det være at trådstarteren helst var ute etter å demonstrere sitt anstrengte forhold til alle sør for Trondheim ? Det finnes fortsatt litt igjen av det gamle distriktshatet mot sentrale strøk her i annerledeslandet vårt.
 7. Hei panda ! En av de klassiske toppene i Skottland er Loch Nagar. Når jeg var i Aberdeen for noen år siden siden tok vi bussen halvannen time (tror jeg det tok) inn i landet til Whiskydestilleriet med samme navn. Det ble med Wiskysmakingen for vår del, men fjellet så fint ut det, 1155 moh. Den britiske kongefamilien har også sitt slott her, Ballmoral castle.
 8. re Gringo: Bildet er fra slutten av juli, og vannet vi ser der nede er Bygdin, ja. Men jeg var aldri over på den siden av Langedalen som du nevner. Bildet er tatt fra Slettmarkhø. Den ene av våre to 2000-topper som er dekket av bre. Forøvrig en fin dagstur fra Gjendebu. Flott utsikt vestover og ikke alt for vanskelig eller for mye steinur på veien opp.
 9. Bilde fra i sommer. Hvor er dette tatt fra ?
 10. Ser av webkameraet i dag 7/9 at snøen såvidt har lagt seg ved Juvasshytta, mens oppe på breen er det nå ganske hvitt. Det er første gangen i år jeg har sett dette etter at de stengte skitrekket allerede i juli. Det er vel ikke så helt uvanlig at snøen legger seg over 1800 meter på denne tiden av året ? [Hidden Content]
 11. Litt mer avsmeltet i år enn i fjor, men ikke spesiellt dramatisk. Selve breen ser ikke så mye mindre ut. Sommeren i år har vært fin, mens det i fjor egentlig bare var en uke med ordentlig varme. Jeg klager ikke.
 12. Hei ! Hvis dere studerer bildet lenger opp på siden så er det lett å se hvilken vei strømmen går på det stedet i Gjende. Vannet fra elva er farget av brepartikler. Dette vannet brer seg mot vest. Altså vil en kropp som elva eventuellt drar med seg ut i sjøen også flyte den veien.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.