Gå til innhold

Ragnla

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  39
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Ragnla

  Snøforhold Rondane

  God dag Noen som har vært i Rondane den siste tiden? Lurer på snøforholdene. Tenker på å ta en tur på 2000-meterne Mellom Rondvassbu og Dørålseter kommende helg.
 2. Æh, rart spørsmål kanskje, men har alle skibriller 100% beskyttelse mot UV-stråler? Eller er noen bedre enn andre? På nettstedene til noen sportsbutikker står det at noen har, mens på andre står det ingenting...
 3. Ragnla

  innlegssåle

  Hei Noen som vet om det finnes en butikk i Trondheim der man får kjøpt Superfeet såler? Eller tips til til en nettbutikk? Eventuelt; jeg trenger en såle som støtter/holder på plass hælens fettpute; noen tips? Takk (for nå gjør det himla vondt i beina...
 4. Eh, mulig han henger klærne over ovnen og ikke på ovnen?
 5. Heh. Jeg skulle stryke-impregnere min nye Hagløfsbukse en gang (dette er lenge siden, husker ikke hva modellen het). Jernet var varmt, og vips så var det hull i den nye buksa...Oi Heldigvis hadde jeg strøket på lomma, så helt krise var det ikke. Buksa ble brukt i 10 år etter, men mange har spurt hvorfor jeg har så rar lomme... Moralen er: ikke har for varmt jern!
 6. Hvorfor er plastsko utelukket hvis du vil ha maksimal glede av kjøringen... Uansett, hvis du først og fremst skal gå, - og vil ha en plaststøvel, ville jeg ikke ha kjøpt scarpa T2. Mener T4 er et bedre valg. Den er mykere i plastskallet og er lavere, det gir lengre skrittlengde når du går. Samtidig vil du nyte godt av plastens fordeler i utforkjøringene. Har selv hatt T4 og T2. Eventuelt, som et kompromiss kan du jo gå for T3...
 7. Problemet er at lærstøvler er for lengdestive. Jeg har gått over til disse: http://www.fischerskis.com/en/products_nordic_boot.php?parent=20136 (75 mm versjonen) Den er ikke så lengdestiv, slik at hælen blir med opp i tråkket. Den er like vridningsstiv som en lærstøvel, og den gir (etter min mening) mer støtte til ankelen. Stroppene på ankelen gjør at du får strammet godt til i utforbakkene. Et røverkjøp!
 8. Har selv gått på Lofoten. Det er mange skoler som har veldig bra friluftslinjer (Øytun, Sogndal, Nordfjord Lofoten etc.). Jeg er oppvokst på Østlandet, og valget mitt fallt på Lofoten fordi det var et ukjent område. I løpet av året ble det mye tur i Lofoten, nordnorge, deler av Sverige og 2 uker på Svalbard.
 9. Ragnla

  Falketind

  Ja. Jeg var på Uranostind og Slingsbytinden forrige helg. Du har tenkt til å gå Pionerruta? Breen over til klatreruta er så godt som dekket av snø. Stor forskjell fra i fjor (gikk Falketind&Stølsnonstind i fjor), da var det meste blått der. Bortover mot Stølsnostind vet jeg ikke noe om, men har dere tenkt til å gå ned breen til Fleskedalen? (type nordover tror jeg). Jeg gikk der i fjor, men hadde kanskje ikke gjort det i år. Snøen ligger langt nedover svabergene der i år, så det kan være litt sleipt tror jeg. Var en litt spennende vei ned der... Ellers var det ikke noe spesielt å melde fra Uranostind. Er en del snø i område. Veien inn i Koldedalen er blant annet ikke helt snøfri (hvertfall var den ikke det forrige helg), slik at vi måtte parkere i sørenden av koldevatnet.
 10. Hepp Var i Koldedalen i helga, men fikk aldri bilen helt inn i dalen. En snøfonn i veien rett før en er inne ved koldedalsvatnet satte en stopper. Ble altså noen ekstra kilometer å gå til Uranostind, Var ellers mye snø innover i Koldedalen, men betydelig mindre lenger øst.
 11. Jeg syns det er helt ok at hyttene ikke selger gass. Transporteres det ikke nok "ting" til disse hyttene allerede?
 12. Jeg var i Gjendesheim - Glitterheimtraktene i påska (første delen). Det var dårlig skiføre på Nautgardstind (lite snø og avblåst), ellers var det bra føre.
 13. Flott å høre at du skal ha friår. Jeg har friår nå, og det er topp! Her er noen av mine erfaringer: Nepal: trygt og vennlig, billig og sesongen er i pluss minus mai. Det er tryggere å reise hit en til en europeisk storby (i følge venninder som har reist der alene og gått på topper) Thailand tror jeg er et helårsalternativ, uten at jeg er helt sikker på det. Når det gjelder Sør-Amerika: Ecuador er ikke sesielt tilrettelagt! Hvorfor mener du det Erik? Har akkurat vært der i en mnd med fjell som mål. Kart får du kun en plass; hos militæret. Offentlig kommunikasjon o.l. til og fra utgangspnkt er ikke tilrettelagt, men du får alltids en eller annen tilfeldig til å kjøre deg opp for noen dollar. Teltplasser; nei. Hytter; nei. Og Argentina (var akkurat der også i en mnd med fjell som mål); er ikke billig i Sør-Amerika målestokk! Etter krakket der for noen år siden har prisøkningen vært enorm. Vår guidebok var fra 2005 og vi måtte legge til minst 30% på prisen. Ellers: all mulig info du ikke trodde du trengte er \å finne på Lonely Planet sine sider Når det gjelder reisefølge: Skal du reise lenge og gjøre ting som klatring, trekking og toppturer ville jeg hatt med en som du vet at du tåler tryne på en lang stund. Eller, jeg hadde satset på å finne folk underveis. De kan du kvitte deg med etterhvert... Det første alternativet gjør at du kan planlegge mer på forhånd samt at det er lettere å dra til ikke steder uten masseturisme. Å møte folk underveis for å reise sammen med dem en stund fordrer jo at du reiser der andre reiser...
 14. Jeg har sydd litt i goretex, og har disse erfaringene: Vi fikk kjøpt 3-lags goretex av Norrøna fra deres B-lager. Det vil si stoff i utgåtte farger og sikkert også kvaliteter. Husker ikke meterprisen, men det var ikke så dyrt. Stoffet var av god kvalitet og ferdig laminert fra før. Dette er 5-6 år siden nå, og de har jo utvidet sitt stoffreportoar siden da, så det er mulig du kan velge blant flere varianter nå (stretch, packlite osv.) Goretex er et glatt materiale å sy med, så en okay symaskin er å anbefale. Og, har du først sydd en søm og du tar den opp igjen, så er det hull der. Dette er jo en slags plastikk... Når det gjelder teiping av sømmer; vi fikk kjøpt teip av Norrøna og på noen gode sportsforretninger. Eventuelt kan du prøve en god sybutikk e.l. Min erfaring med slikt arbeid er bare bra. Litt arbeid med passform og lommer, men man får også jakken akkurat slik man vil ha den. Lykke til.
 15. Har vært på telttur med pulk fra Folldal og innover mot Grimsdalshytta og Dørålseter denne uken. Det er lite snø i området, faktisk så lite at det var litt plagsomt å ha med seg pulk. Det ble mye sikk-sakk gåing og endring av rutevalg. Kan nok være lurt å følge med på mildværsperioder eventuelt om det regner i området frem til påske. Ringer du DNT har de gjerne oppdatert informasjon.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.