Gå til innhold
 • Bli medlem

Jo

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  102
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Jo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Bare så du har begge leirer representert her på tråden: Jeg bruker aldri pulk, bortsett fra til barnetransport, fordi det går seint, ikke er energieffektivt og fordi det ødelegger skigleden. Hvis du pakker lett og kan utnytte glien, er skiene et meget effektivt fremkomstmiddel. En sekk for en todagerstur bør veie godt under 20 kilo. Prøv begge deler, og finn ut hvilken leir du tilhører.
 2. Tenkte jeg skulle tipse om denne her: [Hidden Content] En veldig fin blogg om et par spreke unge klatregutter fra Tønsberg som har vært så heldige å finne en eldre, erfaren mentor. Gutta kommer seg på tur. Trollveggen, nye ruter i Nissedal og litt av hvert. Det anbefales å lese den fra starten.
 3. Det finnes et skredsikkert alternativ til botnen under Tindeklubhytten. Når man er kommet opp den den første bratte bakken og opp i Skagastølsbotn tar man opp mot sydøst. Her kan man følge temmelig slake bakker opp til veggen i nordenden av Dyrhaugsryggen. Under denne kan man svinge øst og inn i Skagadalen omtrent ved hytten. Alernativet tar litt lenger tid, men anbefales da henget under klubhytten er en notorisk skredfelle hvor det har skjedd to dødsfall og mange nestenulykker.
 4. Siste nummer av Alpinist (www.alpinist.com) har en god del stoff om Logan. Ingen fører, men mye historisk stoff og oversikt over ruter.
 5. Gikk Svellnosbreen rundt i mars eller april for ca 10 år siden og husker ikke helt detaljert, men: Jeg mener vi hadde en til to rapeller ned fra Storjuvtind mot syd, muligens litt syd/øst. Deretter var det grei klyving et stykke opp langs ryggen (muligens litt på sydsiden) til vi sikret en kort passasje som kanskje var grad 3. Etter dette mener jeg vi ikke brukte tau, men at det tidvis var litt utsatt. Dette ble kanskje litt mye "muligens" til å være av særlig nytte, men siden ingen andre har svart tenkte eg at muligens kan være svakt interessant. Fin tur forresten. Det jeg husker klart o
 6. Jo

  Bohuslen

  Det må da være andre tråder som gir bedre muligheter til å få i gang en krangel enn denne? Bevise? Koko. Men du fikk meg til å le, og det er verd en liten presisering fra min side. Klatreføreren for Bohuslen oppgir på s. 25 at det er campingforbud i hele Sotenäs kommune. Svenske venner har fortalt meg at flere andre kommuner har innført lignende campingforbud etter føreren ble gitt ut. Jeg har ikke tenkt på muligheten av at begge deler er blank løgn. Ytterlige kritiske spørsmål får besvares av andre.
 7. Jo

  Bohuslen

  Mange kommuner i Bohuslen har unntak fra allemannsretten. Det er imidlertid mulig å bruke den klassiske Norskecampen på Valserød så lenge det ikke blir flere enn 3-4 telt. Du må ta med vann. Campen ligger på en høyde noen hundre meter inn i skogen på andre siden av veien for Villskudd.
 8. Alle som har klatret litt vet at slynger som henger på en boltet rute tilhører noen som jobber på den. På noen felt henger det slynger fast på populære ruter. Hvis tar disse blir det ansett som simpelt tyveri, uansett hva du måtte gi som begrunnelse.
 9. Jo

  Yosemite

  Du kan jo vurdere denne: [Hidden Content] Den går helt på høyre kant av El Cap og er bare 11 taulengder og ca 6+ på krukset i norsk grad. Nydelig utsikt inn i hovedveggen og ganske fin klatring. Ellers er denne den kanskje største klassikeren blant de lettere fleretaulengdersrutene i dalen: [Hidden Content]
 10. Jo

  Yosemite

  He, he. Det er enorme mengder fantastiske ruter i den dalen, og klassikere uansett hvor du snur deg. Men formasjonen som definerer hele stedet er jo El Cap. Hvis du har kompetanse til en tur opp den veggen har du noe å glede deg til. Ellers er det svært varmt i dalen om sommeren. De fleste kommer om våren eller høsten. Du finner masser av info på bl.a. www.supertopo.com
 11. Jeg tok taxi inn til Storsætre et par uker før påske i fjor, men om det brøytes hvert år vet jeg ikke. Tipper det enkleste er å ringe det lokale taxiselskapet, og høre med dem om vegen er åpen. Tviler på at det går noen skiløype inn i dalen.
 12. Bensin på brusflasker har funket helt fint for meg når de ikke har ligget mer enn et par uker. Jeg hadde imidlertid et "depot" bestående av en del mat og et par brusflasker med bensin som ble liggende et halvt år. Maten smakte bensin og deler av innholdet i flaskene hadde tydeligvis fordampet.
 13. Kan ikke uttale meg om breene du spør etter, men jeg gikk gjennom bl.a. Jotunhjemmet for et par uker siden og snødekket var høyst varierende. På Turtagrø omtrent snøfritt. Skogadalen, Raudalen var det greit med snø i dalene, men muligens avblåst i høyden. Samme med området vest på Sognefjellsveien. Eneste breen jeg gikk over var Fortundalsbreen, lenger nord/vest, i Breheimen. Der var greit.
 14. Jeg lovet å komme tilbake med en personlig vurdering av Crispi Stetind versus Alfa Skarvet. Sistnevnte ga meg i fjor tidenes gnagasår. Nettopp tilbake fra en 12-dagerstur uten en blemme på føttene. Jeg har brukt Stetind 15 fulle dager og 3 kortere turer etter jeg kjøpte dem. Stetind ga riktignok de to første dagene blemmer på lilletærne fordi brekken over tærne ikke hadde formet seg. Helene har vært problemfrie. Alfa gnagde gjennom idrettstape og kompeed. Jeg har brukt Tensoplast i begynnelsen med Crispiene, men dette tror jeg ikke har vært nødvendig. Forskjellen ligger etter min mening i utfo
 15. Jo

  Bjørndalstraversen?

  Det snek seg inn en feil. Det skal være: En annen gang klatret vi ned en renne på nordvestsiden av Juklevasskruna og fulgte snøflanker VESTOVER og opp en renne og gjennom et skar rett nord for toppen på Bjørndalstind
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.