Gå til innhold
 • Bli medlem

Frøydis.

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  24
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Hei! Jeg og en kamerat gikk Svelnosbreen rundt i helga, eller ikke helt.... Vi jukset nok litt,- tok en liten snarvei ned fra eggen mellom Storjuvtind og Galdhøpiggen, så Galdhøpiggen ble aldri besteget. Men rundt breen gikk vi hvertfall Spørsmålet gjelder rutevalg fra første rapellfeste ned fra Storjuvtind og videre. Stemmer det at rapellen går ned sørsiden? Eller skal man følge eggen hele veien? Vi tok turen ned mot sør. 2 stk rapeller. Her var det for det første veldig mange store løse steiner og stedvis ganske glassert, så vi ga oss her. Hvor går i såfall veien videre herfra?
 2. Ja da, det ble absolutt tur til Newtontoppen, og det ble en tur jeg sent vil glemme Stikkordet er; kaldeste april på 21 år og retur i Sysselmannens SuperPuma, men for all del en av de beste turene jeg noen gang har vært på Ruta Ruta ble omtrent som beskrevet over; Vi ble kjørt ut med snøscooter til Gipsvika (Tempelet) og derifra gikk vi gjennom Gipsdalen, opp Florabreen, videre gikk vi opp første brearm til høyre og inn på Tunabreen. Tunabreen skulle visstnok være full av sprekker, så her holdt vi oss godt til venstre inn mot ”Nemitovfjellet”. Videre bar det rett nord og opp
 3. Hei og hopp! Snøen begynner å samle seg oppi fjella, og ikke lenge før vi burde kunne bytte ut fjellstøvlene med skia. Er det noen som har vært på noen toppturer allerede? Noen som i såfall har noen gode tips til hvor forholdene er gode nok for en telemarksving eller to?
 4. Har allerede fått en del tips ja, så ruta er lagt, men takker for svar! Blir til at vi følger omtrent den ruta du skisserte, og tenker oss innom tarantellen også. Det blir stas:-)
 5. Hei! Vi er en liten gjeng som skal på skitur på Svalbard denne påsken. Planen er å bestige Newtontoppen, samt besøke Pyramiden på vei hjem. Har kikket litt rundt om på nettet angående rutevalg, har forstått at det vanligste er å bli kjørt ut med snøscooter til Fredheim/Gipsvika og derifra gå gjennom gipsdalen, opp Florabreen, videre rett nord og inn på Nordenskioldbreen og Lomonosovfonna. Herfra følges høyeste punkt frem til Jupiterfjellet, hvor en krysser over mot øst og går rett mot Newtontoppen. - Er dette den "beste" ruta til topps, eller er det noen som kjenner til alternative rute
 6. Hei! Noen som vet forskjellen på Dermizax og Dermizax-EV? For meg ser det ut som EV er mer vanntett, men puster dårligere. Stemmer det? Andre forskjeller? Med tanke på levetid, slitestyrke mm.
 7. Er det noen som vet om det er tilrådelig å oppbevare bensin på brusflasker på tur?
 8. Takker for gode svar..skjønner at det kan være kjekt med kart.. Kikket på eTrex Legend HCx, [Hidden Content] her til kun 1500 kr. Noen som vet om en kan få den noe særlig billigere i utlandet? Og hvordan er det med kart? Følger det aldri med? Det lille jeg har fått inntrykket av er at det er særdeles dyre greier...
 9. Jeg vurderer å kjøpe meg en GPS, men vet ikke helt hva slags... Tenker først og fremst at den skal fungere litt som nødutstyr, -når tåka ligger tett, vinden har nådd kuling, mørket kommer sigende og du aner ikke hvor du er, men når en anskaffer seg noe så dyrt, blir det vel også litt for dumt at den stort sett skal ligge i sekken.... Mitt spørsmål er da: Har en mye bruk for kart på GPSen? Kart og kompass vil en jo ha med uansett..... Blir jo ganske mye dyrere med GPSer med kart...
 10. Hei! Jeg lurer på å gå til anskaffelsen av et helårs-fjelltelt. Har bla kikket på "Helsport Spitsbergen 3 camp extreme". Det har absolutt fått god kritikk, men det veier jo en del kan du si....5,6 kg. Alternativet er "Helsport Fjellheimen X-trem 3 Camp" som har en vekt på ca 4,2 kg, men hvor det er en del mindre plass. Og da kommer vi til saken: Kan man egentlig merke denne vektforskjellen på 1,4 kg? Om sekken veier 20 kg eller 21,4 kg? Er det kanskje like greit å velge max-comfort og max-kvalitet? (Når du ser bort i fra prisen) Takker for svar!
 11. Takker for gode svar. Men hvor mye slynge bør jeg ta med meg? En kan vel ikke satse fullt og helt på at det på alle rapellfestene er godt med brukbare slynger....??
 12. Hei! En ikke fullt så erfaren tinderangler trenger litt hjelp.... Jeg har tenkt å gå Torfinnstind-traversen i sommer. Tenker å gå turen fra Øst til Vest. Her er det visst 4 rapeller, men hvordan er festene her? Er det steiner en bare kan legge en slynge rundt? Eller må en ha med seg kiler og slikt? Evt hva og hvor mye trenger jeg å ha med av sikringsutstyr? Og hvor lett er det å finne disse rapellfestene? Takker for alle svar!
 13. Det er vanligvis ikke nødvendig å behandle dem med noe før du tar dem i bruk. Tror skoene er satt inn med noe slags fett fra før, men etter et par- tre dagers bruk kan det lurt å sette dem inn med fett (pass på at det er fett som kan brukes på gore tex). En ser når det er behov får fett, begynner skoen å se tørr ut, burde du allerede ha smørt dem
 14. Har ikke fått testet den særlig godt ut enda. Har sovet en natt ute med den i minus 5-6 grader. Fungerte greit nok. Dvs jeg var god og varm som bare det (noe jeg så absolutt ikke ville vært med min gamle sovepose), men som flere har sagt noe om rima det en del på soveposen. Og pga en kanskje litt finurlig hetteløsning, "rant" det vann (rim som blir smeltet av pusten) ned i ansiktet. - ikke veldig behagelig, det var nok til å vokne av det..... Som sagt har jeg ikke fått testet den noe mer, så kan være at det hjelper å stikke hodet litt lenger ut av soveposen og heller ta på seg en ekstra lue.
 15. Jeg har en Bergans ANATOMIC bukse. Den er laget av dermizax stoff som er både vindtett, vanntett og pustende. Den er veldig lett, tar liten plass og har glidelåser langs hele beinet, slik at den er lett å ta av og på over evt store og klumpete fjell sko og slik at en kan lufte litt når det blir for varmt. Er kjempe fornøyd med den. Brukes til turbukse både sommer og vinter. Men den er ganske dyr da, ca 1700 kr. Regnbukse kan vel også funke, men jeg syns det blir for klamt.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.