a_aa

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 003
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  32

a_aa vant dagen sist September 25

a_aa hadde mest likt innhold!

Om a_aa

 • Rang
  Bergønder

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

3 446 profilvisninger
 1. Hvordan ordner man med drikkevann?

  Apropos harepest: https://www.vetinst.no/nyheter/mange-tilfelle-av-harepest-i-sor-noreg
 2. Hvor har du vært på tur i dag?

  Da nyter du nok solen et sted langt bak til høyre i dette bildet som jeg knipset på tur hjem fra jobb : Selv benyttet jeg meg av en kvistbrenner for første middagsrett (det ble rett nr to da jeg kom hjem) med påfølgende ettermiddagskaffe i en pause på turen opp til Lyderhorn. Turen ned gikk forbi Skåleviksvatnet, der Ørnafjellet virket fornøyd med å speile seg i høstskrud
 3. Nye Fjellsko (igjen)

  Sant å si har de aller fleste lærstøvlene jeg har eid de siste tiårene hatt membran, unntak er gamle skisko, marsjstøvlene fra førstegangstjenesten og et og annet par mer beregnet for vei enn terreng (har et par lette Timberland som jeg bruker ofte). Jeg tenker at et godt par lærstøvler slett ikke trenger en membran, men blir heller ikke ødelagt av en, de vil bare tørke litt saktere når de blir våte. (Jeg heller faktisk også mot at dersom man først skal ha en støvel med membran, bør den ha lær på utsiden for beskyttelse og for en ekstra vannbarrière når membranen før eller siden punkterer.) Har støvlene i tillegg mye vannsugende isolasjon eller polstring "fastmontert" i foret snakker vi plutselig veeeldig mye saktere. Når støvlene skal tørkes, er det nok en fordel å kunne renske dem for alt innhold og tørke alt hver for seg. Sånn sett har jeg litt teoretisk sans for Arc'teryx sitt Bora-konsept, i hvert fall om jeg har forstått det riktig - men jeg har aldri kommet så langt at jeg har prøvd dem på foten, langt mindre i terrenget. Hmm. Kanskje det blir Bora neste gang på meg?
 4. Prisbelønnet utekniv

  Kommer jo helt an på hva man måler? Her er det bare å være kreativ for å få utnyttet kniven til fulle - lat som ingenting og snikinnfør et nytt måltall for fisken "- En skikkelig fiiin stekefisk, gitt - 1,86 cm mellom øya!" Tillegg: Dette var jaggu mitt innlegg nr 1000 Siden dette var såpass useriøst og beheftet med til dels lunken humor, lover jeg et dønn saklig innlegg nr 2000 om noen år Ha!
 5. Ny teknologi fra North Face - Ventrix

  The new Ubrukelix from Humbug Innovations - jeg liker det
 6. Ny teknologi fra North Face - Ventrix

  Men notabene: "Ventrix" er jo varemerkebeskyttet, så om du legger den ut på finn etterpå, må du ikke finne på å bruke det navnet. Tør jeg i stedet foreslå "Salgstrix"?
 7. Nye Fjellsko (igjen)

  Du blir bløt på innsiden pga at du svetter på føttene, ikke pga Gore-tex-membranen Been there always, do it again and again ... Svetter du på føttene er det jo ikke verdens undergang med membran, men hvis det er "isolerende" lag som holder på fuktighet, kan det være en skikkelig ulempe. Fordelen med rent lær er først og fremst når du skal tørke. Er det membran og kanskje til og med skumgummi eller annet "isolerende" styggedom innafor læret, tørker ting seint. Er det bare lær, tørker det litt fortere - og om det er litt fuktig, merkes det ikke så mye når du stikker føtter med tørre sokker nedi. Ulempen er at vanntettheten krever vedlikehold.
 8. Ny teknologi fra North Face - Ventrix

  Ventrix er nok ikke en konkurrent til diverse membranteknologier - ser ut som den kun har DWR som beskyttelse mot regn, og det kan sikkert holde noen minutter til man finner ly. Poenget er ikke at Ventrix puster gjennom en vanntatt membran - det inngår altså ikke - men at den skal puste ekstra godt gjennom isolasjonslaget når den tøyes og strekkes under bruk. Funker det "as advertised" kan det sikkert være greit plagg på vinteren når det er kuldeperioder og lite mulighet for regn? Men fortsatt avventende, jeg
 9. Ny teknologi fra North Face - Ventrix

  Ser ut som en jakke med et isolerende lag som har spalter som åpner seg når det utsettes for litt strekk - og det skjer altså når du beveger deg - og slipper da varme og fukt ut. Når du sitter i ro, holder spaltene seg lukket og slipper lite varme ut. Antar at jakken helst bør være ganske tettsittende om det der skal fungere. Interessant, men lett skeptisk, kjenner jeg. Det er selvsagt lettvint med ett plagg i stedet for flere, men jeg er i tvil om effekten blir like god som å ta av og på en vindjakke (og kanskje en ekstra skjorte) etter behov. Kommer det rapporter med ekstatisk brukerefaringer her, får jeg heller revurdere skepsisen
 10. Tips til nytt lett kokekar

  Det ser jo fort veldig (?!) tungt ut for en 0,6-0,7 liter kjele, om man ikke vet at det er vekt med "ekstrautstyr" - jeg veide mitt sett for et par år siden: Selve kjelen veier altså kun ca 93g. Men siden den også skal funke som et kopp med sip-it-lid, så blir det lokket i varmebestandig plast mye tyngre enn et vanlig kjelelokk. Dersom man ikke skal benytte koppfunksjonen, kunne man strengt tatt ha greid seg med en sirkel av tyyynn alu pålimt en liten løfteløkke på midten som lokk, og man kunne ha lagt til side den isolerende cozy-en. Fjerner man også Foon-en (jadda det er ikke en SPoonfORK, men en ForkspOON ), vil jeg tro man kunne ha barbert vekk 60g fort og greit fra totalvekten. Jeg har beholdt settet som det er, lokket sitter svært godt på plass (trenger ingen pakkpose rundt) og sammen med cozy-en demper det bort skranglestøy fra innholdet når jeg går med det i ryggsekken. Har brukt det sammen med en 125g gassboks (litt høyere enn 100g) - det er ikke plass til 230/450g inni der.
 11. Hvor har du vært på tur i dag?

  Temmelig høstlig her på Laksevåg også
 12. Søker du på "CarbonTex" finner du nok noe, det er altså et sterk og ganske stivt tekstil vevd av karbon-fiber som tåler høye temperaturer. Jeg kjøpte mine på på eBay (linket til det i førsteposten), hvor du kan få ferdiglagde skivesett ("drag washer") til en rekke modeller. Du kan også kjøpe "CarbonTex sheet" i forskjellige tykkelser for å lage dine egne skiver, etter mal fra dem som begynner å bli utslitt. Som nevnt passet ikke de jeg fikk uten litt saksbruk uansett... Cal's universal reel grease, som lå i Okuma-kitet, er visstnok kalt universal fordi den både har gode egenskaper på skivene ("drag") og på tannhjul ("gear").
 13. For å vedlikeholde den? Og opprettholde en smooooth følelse? Niks. Da hadde jeg nok heller gått for garn. Eller evt mark i nylonenden av en bambusstang Jeg støyer normalt mer enn snellen, ja Likevel sette jeg pris på et den er støysvak - det betyr at andre ting får sin" list-høyde".
 14. Ikke verdens mest spennende DIY-prosjekt, kanskje? Men jeg har faktisk aldri skrudd fra hverandre en haspelsnelle og smurt den opp før, så ørlitettbittelitt spenning var det jo Og jeg syntes det hadde blitt litt mer lyd og "rasping" i snellen Siden haspelsnellen min er en Okuma (Ceymar 25 FD), kjøpte jeg et sett med grease og olje fra dem da Fjellsport hadde dette med 30% avslag - det er egentlig et kit (link) som Okuma har satt sammen fra andre produsenter (Cal's Grease og Corrosion X HD olje) og stemplet med sitt eget merkenavn. I tillegg kjøpte jeg "clutch-skiver" i CarbonTex fra ebay (link). Fant en youtube-video som viste hvordan smørejobben kunne gjøres på en Okuma Ceymar 65 FD: Det viste seg å være temmelig nær det jeg trengte Noen forskjeller var det jo ift min 25 FD, men ikke mye. Dersom du skal bytte "clutch-skiver" (langt fra nødvendig), er lurt å tre innpå de nye skivene mens spolen sitter på akslingen (den er ikke rund). En liten bummer for meg var at clutch-skivene hadde for litt stor ytre diameter, det ble ordnet med en neglesaks. Klippet av en brøkdels millimeter langs ytterkanten, før jeg ga de et godt lag med grease: En annen ting som jeg slet litt med var denne mutteren, som viset seg å være links-gjenget (motsatt dreieretning av normalt): Ellers gikk ting veldig greit Noen forskjeller, men ikke særlig store, fra videoen. Litt olje på lagrene, og noen klatter grease på tannhjulene. Og så var det på tide å skru ting sammen igjen - da er det superviktig at de røde prikkene på tannhjulene blir plassert ovenfor hverandre: Og joda, ting roterer fint etterpå : Dette er jo en rimelig snelle (kostet nok rundt 4-500 da brutter'n kjøpte den til meg som presang) og noen vil sikkert synes det er bortkastet tid å vedlikeholde den. Men jeg liker å skru på ting, og å få dem til å funke bedre og lengre - og utfra mengden av olje og grease jeg brukte på denne jobben, har jeg nok for opptil flere tiår fremover
 15. Hva har du kjøpt nå!

  Du leder likevel med 8 poeng https://www.dxomark.com/apple-iphone-8-plus-reviewed-best-smartphone-camera-weve-ever-tested/ (men nå er det Google Pixel 2 som visstnok er blitt kongen på mobilkamera-haugen med 98 poeng.)