Gå til innhold

a_aa

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 217
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  33

a_aa vant dagen sist November 15 2017

a_aa hadde mest likt innhold!

Om a_aa

 • Rang
  Bergønder

Nylige profilbesøk

4 229 profilvisninger
 1. Det ser jaggu ut som du har rett, @esphojo - der er alle Orion III-variantene merket "UPDATED", fått teksten "spacious dimensions for tall sleepers" ooooog: lengde er oppgitt til 230 cm! Hvorfor dette ikke står på Exped sine sider er jo et aldri så lite mysterium?
 2. På Exped sine sider (Link) er nå alle Orion III-variantene oppført med lik lengde, 220 cm. Så 230 cm tror jeg nok uansett er feil, ja. Men jeg er fortsatt ikke helt sikker på at mitt III UL var oppgitt med 220 cm i fjor, jeg var jo opprinnelig temmelig sikker på at de oppga 10 cm kortere liggelengde enn på de to andre Orion III-variantene. Men ble plutselig usikker da jeg leste fjorårets vurdering som det ble linket til tidligere i tråden. Husket jeg rett i utgangspunktet er jo ikke oppgitt lengde langt unna opplevd lengde - og 220 cm kunne bli tilstrekkelig for deg. Du kan jo prøve med en epost til Expeds kundeservice, og be dem avklare om liggelengde på Orion UL har økt fra 2017 til 2018?
 3. Flott å følge med på, takker så mye Jeg er nysgjerrig på om du fikk gjort deg noen gode/dårlige erfaringer med lykt med 18650-batteri i såpass lave temperaturer som du hadde her?
 4. Tror jeg husker feil her - det var nok oppgitt til 220 cm i fjor også (leste @Isak Knutsen sitt gamle blogginnlegg på nytt, og der var det omtalt). Ingen endring altså. Tok meg tid til et lite treningsoppsett på tørkeloftet nå nettopp Hvordan var egentlig den faktisk liggelengden? Et bilde kan bidra i forklaringen: Dette viser det ene hjørnet av teltet, med innerteltet avdekket. Når jeg måler den innvendige avstanden langs duken mellom hjørnene (der "badekarkantene" møtes) på hver side, har Exped ordene sine i behold; avstanden var omtrentlig 220 cm. Men inni teltet er det ikke derfra man opplever at det er "gulv", fordi hjørnene (og derved også "den teoretiske gulvkanten") er løftet opp flere cm fra bakken. Måler jeg lengden av bunnduken som ligger naturlig ned mot loftsgulvet mitt, er lengden omtrentlig 205-210 cm. Dette er altså opplevd liggelengde. Er man en høy stake på 2 meter, kan nok noen oppleve at det blir lite slingringsmonn, spesielt om man også bruker tykt liggeunderlag og løftes nærmere en duk som skråner mer jo høyere man reder. For meg på usle 190 cm og med underlag på 6,4 cm er det egentlig ikke et problem For ordens skyld er det vel greit å nevne et annet aspekt som noen ikke liker med Orion, luftingen under ytterduken - dette er diskutert her:
 5. Repkit Orion UL ift Abisko Shape: Alle lappene er kun 15x15 cm, så ved større revner bør gaffa/sportstape/gorillatape/spinnakertape ligge i sekken ... Skulle jeg hatt mer, vill et par stangledd vært lurt?
 6. Mitt Orion 3 UL var 27 gram tyngre enn de 2,8 kilo som var oppgitt, all inclusive, da jeg veide det ved oppakking
 7. Tror Exped muligens fikk klager i fjor? Min 2017 modell Orion 3 UL mener jeg var oppgitt til 210 cm, for 2018 modellen er det blitt 220 cm. Når jeg bruker det, blir det som et luksus solo-telt/base-camp-telt, og da jeg breier meg på diagonalen med massevis av plass uansett modellår @Isak Knutsen gjorde en fin videopresentasjon med en foreløpig bedømming av teltet, og jeg tror han har brukt det en god del siden (mye mer enn meg):
 8. Hvor har du vært på tur i dag?

  I dag har jeg surret rundt i nærområdet i nesten 5 timer - hadde egentlig tenkt at turen bare skulle vare halvparten så lenge, siden yr sa at det skulle skye over. Men himmelen forble knallblå, gitt - og da var det så godt å være ute at jeg drøyde hjemturen leeenge. Skulle nok heller tatt en lengre tur, men siden jeg ikke har ski eller truger her i Bergen, er jeg avhengig av oppgåtte stier når det er såpass snørikt som nå. Og stiene var flotte å gå på, 40 cm brede med hardtråkket snø, supert for brodder. Tok kaffe og en Real lunsj (storfegryte) på Olsokfjellet, og kaffe og Vaffel på Viggohytten - og bedagelig solnyting begge steder. Fra Viggohytten kunne jeg se en lyngbrann laaaangt utover mot Marstein, med et helikopter surrende rundt - røyken derfra var vel den tetteste "skyen" jeg så ila hele turen. På hjemturen møtte jeg et følge på 34 personer som skulle gå de tre første fjellene på 7-fjellsturen, de hadde virkelig truffet innertier med værplanleggingen! Jeg brøt av fra rekken etter en stund og begynte på Holefjellet, men knipset et mobilsnap av dem da jeg så de nådde toppen av Damsgårdfjellet, da hadde de "bare" Løvstakken igjen. Å bruke nesten 5 timer på 9 km og 600 høydemeter er nok ikke særlig imponerende, men det er i alle fall trivelig
 9. Haspelsnelle til allsidig bruk

  Link til sprengskisse og reservedelsnumre: http://pfcatalogarc.com/toolbox/download.php?file=2095 (hentet fra http://www.abugarcia-fishing.co.uk/catalogue/reels,767/cardinal-stx, 8700.html) (De 3 skivene som er merket med "5" er de jeg snakket om - men jeg er nå usikker på om det kan være dem utfra det du skriver...) Tillegg: Dette punktet i bruksanvisningen tror jeg ikke mange tar mye hensyn til (og litt overkill for å få et ettermarked er det nok): I. MAINTENANCE As with any precision product, your Cardinal® reel will require regular maintenance. Gently rinse the reel with fresh water and wipe it dry with a soft cloth. To keep your reel working at peak efficiency, clean and lubricate it often. At least once a season your reel should be disassembled for a thorough cleaning and re-lubrication. Refer to the exploded parts view supplied with your reel. Reel maintenance kits can be purchased at your local tackle store and include everything you need to properly service your reel. If you do not wish to perform this work yourself any nearby Abu Garcia Service Center is fully qualified to do this for you.
 10. Haspelsnelle til allsidig bruk

  Tipper det er utslitt clutch-/bremseskiver, vanligvis laget i noe papirliknende stoff. Relativt enkelt å bytte. Søker du på "replace drag washer" på youtube får du en idé om hva det er snakk om, vil jeg tro. Fikset litt på min Okuma-snelle da høstmørket satte inn i fjor, og da byttet jeg til skiver laget av CarbonTex, de skal være meget slitesterke:
 11. Minutter pr. kilometer

  Vil tro at også muligheter/forventninger om planlagt hvile påvirker tempoet. Å gå 3,5 mil med et sted mellom 2200-2400 høydemeter på under ti timer er det ganske mange som gjør hvert eneste år; 7-fjellsturen i Bergen. Men det er få, om noen, som går den samme turen enda en gang neste morgen og morgenen deretter etc. Etter 7-fjellesturen kan man hvile et år om man vil Man kan jo også planlegge med å slite/haste seg fram til en basecamp, og så tusle rundt den i kosetempo i mange dager. Uansett, så blir sånne hastedistanser egentlig mer arbeid enn hygge, de er en utfordring til en selv, et mål å nå. Da blir ikke det å nyte turen i seg selv målet lenger.
 12. Vurderte den også (de har hatt dem rimelig hos www.sportpursuit.com også). Ikke som ekstra-kaldt-jakke (forventer at Ramche 2.0 takler -15°C greit, det gjør nok ikke Gohst Whisperer), men som et ultralett supplement, til bruk under vandring. Men endte opp med å prioriterte høy pusteevne og (fortsatt) lang rygg i stedet - og til en lavere pris . Uansett vet jeg at mange setter pris på Ghost Whisperer som en meget lett og komprimerbar jakke med god varme - jeg tror bare ikke den er helt for meg
 13. Gratulerer med kjøpet, @Blaser! Det ser ut som en riktig god og lett jakke - håper du blir fornøyd . Enig i kriteriene dine, men ubeskjedne meg hadde jo noen flere, ja... Jeg prøvde faktisk tre-fire Patagonia i letingen etter ekstra-kaldt-jakken min, og de var alle svært behagelige å ha på. Men de hadde ikke de funksjonene og den isolasjonsevnen jeg var ute etter med de 10 kravstore kriteriene jeg hadde satt for jakken min. Men litt smårødmende må jeg innrømme at jeg sist uke - etter nevnte prøvinger - også fikk meg en Patagonia-jakke i tillegg til Berghaus-en . Det ble en Nano-Air Light Hybrid Jacket (Link) til en grei pris, som en erstatning for fleece-hoodien min (Power Houdi). Sparer 200 gram (fra 530 til 330) - og den er minst like behagelig, stretchy og pustende som fleecen Hele ryggen er superventilert, mens fronten er lett isolert - jeg tenker at den må være ideell for ryggsekkbæring i kaldt men tørt vær. Eneste irritasjon så langt er at ermene, spesielt underermene, er uvant trange - jeg får ikke dratt opp ermekanten til albuen som jeg pleier som "første nedkjølingstiltak" når jeg er ute og går. Droppet hette, siden jeg har hette på dunjakke, vindjakke, skalljakke og et par-tre buffs er alltid med. Tror det kan bli mange fine kombinasjoner når jeg hiver inn et par tynne ull-t-skjorter i tillegg
 14. Opp-ned-boks reduserer ulempene med høyere butanandel betydelig, det er riktig. Men hadde man hatt en boks med 100% butan, og -1°C, da blir det lite effekt ut av det uansett, så konseptet har sine grenser. Med lang ledning kunne du fått til noe vha tyngdekraften Litt propan på en opp-ned-boks gjør imidlertid stor forskjell mhp å opprettholde trykk i lav temperatur - er rett og slett usikker på i hvor stor grad man vil merke effektforskjellene der.
 15. Det kom en "ny" versjon av Primus Power Gas i 2016 (?), med rødfargede bokser. De gamle gråfargede boksene, som den som er vist i youtube-videoen, har jeg i en eller annen sammenlikningsliste sett at inneholdt 50% butan, 25% propan og 25 % isobutan. Dette bekrefter i så fall videoens konklusjon om at det bare er småforskjeller mellom Biltema-gassen og gamle Primus Power Gas, kun 1-3-5 %-poeng De "nye" rødfargede Power Gas inneholder iflg Primus propan og isobutan - butan er ikke nevnt. Prosentfordeling fremgår ikke av datasikkerhetsbladet. Men jeg vil bli overrasket om den ikke ligger i omtrent samme område som MSR Isopro med 20% propan og 80% isobutan. Da kan det nok forventes merkbare effektforskjeller når termometervæsken krymper et stykke nedover de blå tallene ...
×