Jump to content

Navl1

Aktiv medlem
 • Posts

  69
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Navl1

 1. Kjøpte denne kjelen av Alexander Gamme for mange år siden. Tanken var at den skulle bli med meg på sydpolen, slik den var med han. Ble bare med planene, kanskje den blir brukt igjen om noen år.
 2. Hei fjellfanter Jeg vet dette ble spurt om sist i oktober her inne på forumet, men det kan jo hende det er noen flere som kan dele informasjon. Jeg sitter å ser på muligheten for å sette opp egen tur til Elbrus til sommeren 2017. Det går ikke på kostnader med å reise med guide, men heller det er tiden er moden for å dra på slike turer uten guide nå. Er det noen her inne om har gjort det selv, og som kunne tenkt seg å delt sin kunnskap med meg? Hvis du som kunne tenkt deg å dele informasjon tilfeldigvis bor i Oslo så spanderer jeg både kaffe og øl (til nød brus om det er aktuelt). Hvis du ikke bor i Oslo så svar her eller send meg en pm.
 3. 1. Du må aldri planlegge med at du faktisk får fisk, du må planlegge for det motsatte, så blir fisken bonus om du får det. Da legger du bare igjen real turmat på Stavali som gratis måltid til nestemann. Det bruker ihvertall jeg å gjøre. 2. Mat blir fort viktig på tur, så ta med noe som smaker godt, eller en overraskelse til deg selv. 3. Mobil: Som Dede sier, kjøp en dumtelefon for et par hundrelapper. Jeg har hatt med meg en slik på ukesturer på vinteren uten å hatt behov for å lade telefonen. Iphone og batteribank kan du ta med. Men husk at en batteribank som er fulladet når du drar hjemmefra ikke nødvendigvis trenger å være fulladet når du skal bruke den. Solceller funker supert, men de trenger lang tid på å lade en batteribank. [Hidden Content] Jeg har svært gode erfaring med denne, brukte to av de over Grønland. 4. Hund på tur: ta med potesokker, og noen ekstra (for de faller ofte av). Potene blir fort såre og kutt kan skje. Ta med potesalve også, så smører du potene til hunden hver dag. Mat så har jeg alltid med tørrfor, og tar med litt ekstra enn vanlig. Men 3-4 dager går nok bra på vanlige rasjoner. Men ta med noe ekstra godt til hunden og.
 4. Har hatt gassbrennere i håndbagasjen flere ganger på reise i Norge uten problem, og har reist med brenner i innsjekket bagasje mange ganger uten at det har vært noe stress. Fuelflasker derimot, de er ikke så populære, så de vasker jeg godt slik at de ikke lukter bensin. Ellers så er det litt som sies her, flaks/uflaks.
 5. Samsung galaxy s7 her, og iMarka funker bra hos meg.
 6. Navl1

  Navl1

 7. Var ikke mye svar her. Jeg har denne skoen. To størrelser større enn det jeg bruker til vanlig. Oppi skoen har jeg en helly hansen polsokk, og oppi polsokken har jeg håndlaget kartanker (du får kjøpt begge deler hos piteraq i Oslo). Når jeg bruker skoene så har jeg tynne ullsokker (aclima trekkingsokk) og en damsperre (pose fra vinmonopolet). Friksjonen ender opp mellom kartank og damsperre, så etter mange km. med skoene har jeg ingen antydninger til gnagsår. Noe du bør passe på hvis du går for denne løsningen er at kartankene kan gå istykker hvis du trekker for mye i de når du tar på skoene, og de kan klumpe seg på steder du ikke tror det skulle være mulig. Og skoene er varme, svært varme. For meg er de alt for varme for den norske fjellheimen, skal du bruke de der så tenk deg nøye om, da hadde jeg heller gått for lillebroren. Fryser du veldig lett, så kan det kanskje være noe for deg likevel, eller om du skal over Grønland, til Nord/sydpolen eller noe slikt. Flere som har gått over Grønland har brukt den mye billigere lillebroren, og har vært svært fornøyd med de.
 8. Hei Har snakket med flere om disse to alternativene i det siste. Skal krysse Grønland om to måneder. Alle jeg har snakket med har gjennomført flere krysninger av Grønland, og litt lengre skiturer veldig mye lengre syd. Hovedregelen de fleste er enig om er: Erfarer du at du fryser på beina, gå for polar. Erfarer du at du ikke fryser gå for quest (kun av økonomiske årsaker). Nå er ikke dette en fasit, men det gjorde valget enklere for meg, jeg gikk for polar. Siden jeg har valgt å kjøpe skoene to størrelser større enn jeg trenger (for å få plass til polsokker, kartanker, dampsperre og ullsok) så har jeg har ikke oppfattet de som veldig stive. Og jeg har til dags dato ikke vært kald på beina. Skal du bruke kartanker i skoene, så bør du også ha i polsokker, de gir kartankene lengre levetid.
 9. Hei Gammel versjon har plass til 9LW, med litt luft, pluss sovepose. Har også hatt oppi 3 x therm-a-rest uten problemer sammen med sovepose og liggeunderlag. Gammel versjon får veldig lett hull. Ny versjon, den som heter HD, er av et mer robust stoff. Har bedre plass så du slipper å tømme liggeunderlag for luft. Den har også en stor lomme med plass til dunjakke, og tre mindre lommer med plass til termos, vannflaske, lunsjposen, kamera osv osv. Jeg har gammel versjon, den blir byttet ut med ny nå, ser på det som en så god oppgradering at det er til å forsvare. Noen har nevnt at ny versjon ikke er like vanntett som foregående versjon, som heller ikke var til å bli imponert over. Har også hørt kommentarer om at HD blir stiv i kulden, og vanskelig med glidlås.
 10. Fenix 3 er jo et godt alternativ i så måte, jeg er fornøyd med min. Men legg merke til at GPS kan være noe upresis til tider. Noen ganger så har jeg jogget midt i ring 3 på vei hjem fra jobb (påstår gpsen).
 11. Jeg bruker en enkel vanntettpose, litt rot, men det tåler jeg, og det er mindre vekt.
 12. Min erfaring er at det ikke er nok. I en liten bris så holder det, stort mye over det så har jeg opplevd at flammen har blitt blåst ut av vindkast, og det i le. Og som noen sier over her, jo mer varme du får på kjelen jo mindre gass bruker du, en vindskjerm veier mye mindre enn en ekstra gassboks.
 13. Hei - pump flasken 30 ganger, så åpner du den, får du en "pffft" lyd så er det trykk i den, hvis ikke så sjekk om pumpen, smør opp/bytt ut lærlappen, sjekk filter. - Skru av dysen i brenneren, og stikk en q-tip fuktet i litt bensin nedi og roter, sjekk om du får med små metallspon opp. Hvis ja, pump flasken opp til du er lei, snu primusen på hodet UTEN DYSA og åpne alle ventiler, la den skylle godt ut. Rens også dysa godt. Det sleit jeg med, og det hjalp ikke å rense dysa, det kom bare tilbake, for metallet lå i hele røret. Her må du bare skylle systemet helt rent. - Hjelper ikke det så sjekk alle filter, er det smuss i de som blokkerer?
 14. Hei Vi var tre som gikk denne i 2010 (står som nummer 56 som har fullført turen) Pr. i dag så er det registrert 880 fullførte. Den gangen så gikk vi i tre dager før vi møtte første person. En ble syk på Ramsjøhytta og ble hentet ned fra fjellet. Neste ble syk mellom Storerikvolden og Nedlashytta. Mine erfaringer fra denne turen tilbake i 2010: 1. Alene på fjellet, du møter nesten ikke folk, men tror det er mange flere nå. 2. Det er sjukt mye mygg og klegg i området, ta med myggspray, også litt mer myggspray. Spesielt de tre første dagene så er det plagsomt. 3. Prestøyhytta var det dårlig med proviant på (kornmo og joika var det eneste). Jeg var den eneste som ikke ble dårlig på denne turen, men det var omgangssyke på Schylzhytta hos de som jobbet der, og det smittet mange på fjellet denne sommeren. Så litt dårlig erfaring derifra. Siden siste ble syk på vei til Nedalshytta fikset vi transport ned samme dag, så jeg løp fra Nedalshytta og inn til sluttpunktet og tilbake for å fullføre turen. Brukte totalt 6 dager. Husker også at første dag var drøy, og at siste etappe gikk gjennom ett trist landskap (mye sår etter kraftutbygging). Får du muligheten så legg fra deg sekken mellom Schulzhytta og Ramsjøhytta, og stikk opp på Fongen for ekstra flott utsikt, det er ikke store avstikkeren.
 15. Hei En liten forklaring på dette med temperaturer for soveposer. Helsport alta har: Tcomf: 0 TLim: -5 Text: -22 Tcomf: Komfortemp for kvinne i avslappet liggestilling Tlim: grensen for mann som ligger sammenkrøket og forsøker å holde varmen Text: Risiko for hypotermi for kvinner Men det som vil gjøre susen her for deg er ett bedre liggeunderlag, for det er nok der du har størst varmetap. Jeg tviler på at soveposen er problemet. Fryser du lett så kjøp deg ett dunfylt og oppblåsbart liggeunderlag som isolerer bedre enn bamseunderlagene. Jeg har brukt dette sommer og vinter: [Hidden Content] Og har på vinterturer vært nødt til å ligge med åpen sovepose (jeg fryser lett). På sist sommertur måtte jeg droppe soveposen. (vurder LW modellen hvis du er lengre eller ønsker noe større bredde). Og ja, mange er bekymret for oppblåsbare liggeunderlag. Jeg har hatt dette i tre år nå, og det har aldri gått hull på, og mitt har også vært utsatt for røff behandling av en tollervalp.
 16. Hei Og velkommen til det beste som fins her i verden, friluftslivet Blir du som mange andre bitt av basillen så er ikke dette det siste teltet du kjøper deg. Jeg har jobbet meg gjennom mange telt etter hvert, og har nå fem forskjellige liggende, alt etter som hva jeg skal på av tur. Nå trenger du ikke å bli like gal som meg når det kommer til utstyr. Jeg vil tro at å kjøpe ett slikt telt som du linker til er en svært fornuftig greie. Det er ett godt telt, fra en særdeles dyktig leverandør. Dette teltet kan du ha i mange mange år. Og skulle det vise seg å bli for tungt, for lite, for stort osv. så kan du bytte det ut (og du trenger jo ikke å fortelle at du kjøpte det billig hvis du selger det videre ) Og ja, ett telt består av mange deler: plugger, stenger, yttertelt og innertelt, og alt dette trenger ikke en person å bære alene hvis man er på tur. Så kjøp teltet! God tur
 17. I "sentrumsnære" områder og populære fjellområder så ligger det alltid noe igjen etter andre. Om folk kaster det fra seg med hensikt eller ikke grubler jeg ikke over. Jeg plukker med meg litt hvis jeg kommer over det, og kaster det der det hører hjemme.
 18. Ipad mini blir med noen ganger hos meg og, så du trenger ikke å skjems så mye Kjenner mange som bærer på tab
 19. Kindle... alltid med flere bøker liggende klare.... klarer meg ikke uten noe å lese på.
 20. Vil ikke dette være noe for deg? [Hidden Content]
 21. Navl1

  Hjelp i teltjungelen

  Flere som sier det jeg tenker her. Jeg har endt opp med følgende: - ett lett solotelt som veier under 1 kg, plass til meg og hund. [Hidden Content] - ett lett sommertelt med plass til 2 og hund om den absolutt må inn, veier under 2 kg. [Hidden Content] - ett vintertelt med plass til to, men som nå mest sannsynlig selges [Hidden Content] - ett som er på vei nå, nytt vintertelt som er spesialtilpasset med ekstra glidlås for å lettere jobbe med kuldegrop og litt bedre takhøyde og plass [Hidden Content] - en ny lavo som skal bestilles straks, for korte turer med flere og barn [Hidden Content] Det jeg forsøker å illustrere med dette er at du har to valg: 1. inngå ett kompromiss med deg selv, velg det du kommer til å bruke det mest til, og kjøp telt deretter 2. Kjøp to eller flere telt alt etter som hva du skal bruke det til. Min jakt på det perfekte teltet endte med at jeg ga opp og valgte nummer 2. *edit*: Du finner svært mye fint på finn.no og her inne under kjøpes/selges, mange som har utstyr liggende som så og si ikke er brukt.
 22. Jeg løy, det er omnilite som har fått silencer....
 23. Enig med borgern der, omnifule, den kan man få kjøpt egen silencer til og nå [Hidden Content] Med ffrabatten så kommer den på 1400, det er ikke ille for en så god og allsidig brenner.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy