Gå til innhold
  • Bli medlem

Magávi

Passivt medlem
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Magávi

  1. Hei! Hvor har du kjøpt disse? Er det gratis returfrakt? Jeg er veldig interessert i de, men har ikke tatt meg sammen til å kjøpe pga. styret det fort kan bli når man ikke har fått prøvd størrelsen på forhånd - som jeg skjønner du har fått kjenne på.
  2. Ikke meningen å avspore, men vil bare benytte muligheten til å spørre deg om størrelser @eer: er Skare-støvelen og Guide Expedition-støvelen helt lik i størrelsen og passformen? Jeg har nemlig gruelig lyst på sistnevnte, men jeg finner ikke noe sted jeg får prøvd dem før jeg kjøper.
  3. Jeg kjøpte meg vintersko for ikke så lenge siden og er veldig fornøyd med Lundhags Skare (info f. eks. her: https://www.fjellsport.no/lundhags-skare-ii-mid-black-49.html ) De har en innersko i ull som kan tas ut og brukes som tøfler eller evt. i teltet, og som gjør det lettere å tørke dem. Skal sies at jeg ikke har brukt dem til langtur, men heller vinterdager hvor jeg jobber eller holder på med noe ute hele dagen. En annen bonus er at jeg heller ikke har svettet i dem når jeg ble sittende med dem på flere timers busstur; ullen virker å regulere temperaturen veldig bra (skal sies at jeg er veeldig frysepinn på føttene da). På dagsturer og overnattingsturer har jeg ikke brukt dem, for på tur om vinteren går jeg nemlig på ski Da vil jeg 100% anbefale fotposer med ullkartanker som de fleste andre her! Det har endret min opplevelse av vinterturer fullstendig. Hva slags er avhengig av hvordan de skal fraktes; i ryggsekk på langtur bruker jeg noen lette hjemmesydde i et polyesterstoff impregnert med G1000-voksen til Fjällräven + såle klippet ut av skumunderlag + en ordentlig tykk ullsokk. Hvis vekt ikke har like mye å si, tar jeg med ulltøfler/kartanker. Ser det er flere som er opptatt av tett passform/bruker sko i fotposene/fotposer med tykk såle osv. - der ser det ut til at jeg er litt sær når jeg trives veldig godt med å ikke ha stive/stabile såler/fotposer - elsker følelsen av å labbe rundt og kunne kjenne underlaget, føles omtrent som å være barbeint og varm i snøen 😍
  4. Wow, tenk at jeg har gått hele livet uten å oppdage det🤣 Testa det på jakka mi her jeg sitter, og du har helt rett!
  5. Fant ikke teltet du la ut bilde av der, men dette😍 Kanskje jeg må kjøpe meg det, men begynne å bare telte i blomsterenger sånn at jeg fortsatt kan passe inn i landskapet... Ikke så gæernt tungt heller, med tanke på at det er et campingtelt - ca. samme som min Exped Orion Extreme, som forøvrig har ca. samme farge som @Miamaria sitt - med den forskjell at jeg digger fargen☺️ Jeg har jo attpåtil bare brukt 6 år på å oppnå den, i motsetning til 20. års jubileumsutgaven.
  6. Jeg så en reklamevideo for den bh-en, og der viste de at glidelåsen hadde to funksjoner: når "hempa"/glideren man holder i peker oppover så er glidelåsen i "fri", og kan åpnes bare ved å trekke i stoffet, mens når "hempa" peker nedover/ligger flatt nedover så er den låst og man må trekke i selva hempa som med en vanlig glidelås, for å åpne den. Håper det gir mening, ellers så skal jeg prøve å finne igjen videoen 😊 Man kan jo bruke det i praksis, når man skal ta den av vipper man bare opp hempa og trekker stoffet fra hverandre = enklere/mer effektivt ...? Skal sies at jeg har jo ikke prøvd den selv.
  7. Jeg har ikke tatt meg tid til å lese hele tråden, så jeg vet ikke om denne har blitt nevnt/anbefalt, men jeg tenkte jeg kunne legge til mine erfaringer. Aclima Hotwool Sports Top https://www.aclima.no/aclima/101683/hotwool-230-gr-sports-top-woman Det er jo endel "tull", istedenfor ull i den, men det er utenpå. Altså har den en ganske glatt og stram utside som gir bedre hold (og holdbarhet?) enn ren ull, mens innsiden er nok mer eller mindre ren merino, som er "sydd i små løkker" - kanskje det som heter ullfrotté? Så den er veldig varm og god, og jeg har ikke syntes at den blir kald og klam når jeg er svett. Jeg kjøpte min i 2009, rett før jeg dro på en friluftsskole hvor vi bodde utendørs (og jeg bodde i den) fra januar til juni, og var på skitur i 7 uker; så jeg kan love at den har blitt testet godt Den ble mye brukt i årene etterpå også, men nå merker jeg at syntetfiberene er ganske utslitt (og slipper sikkert fra seg enda fler partikler 😖). I den forbindelse står denne her på handlelista mi: https://www.northernplayground.no/nb/nyheter/guppyfriend-vaskepose/ Selges flere forskjellige steder tror jeg. Jeg har jo ingen garanti for at effekten er så god som de sier, men det er i alle fall et lite tiltak jeg kan gjøre ved siden av å unngå syntetiske klær i størst mulig grad. Redigert: Det er faktisk bedre info om bh-en her enn på deres egen side + en anmeldelse som ser ut til å ha ganske lik erfaring som meg: https://www.outnorth.no/aclima/hotwool-sports-top?gclid=CjwKCAjw9L_tBRBXEiwAOWVVCR6S4olh_PWxPAPO8hiCNLBsaCg8TthDlX6DqKMx5sFvG_dHo1vZehoCNDwQAvD_BwE#JetBlack
  8. Jeg har fått mye turglede ut av mitt Exped Orion Extreme 2. Det har vært brukt en god del i 6 år nå (også bodd i det i 3 mnd i strekk). Mine erfaringer: + Kjempebra romfølelse og høyde under taket, kan få inn 4 pers for å spille kort i regnvær + Lett å sette opp (synes jeg), og kan settes hvor som helst fordi det er selvstående (ekstra + for det) + Badekargulv (ingen sømmer mot bakken) som holdt helt tett den gangen leirplassen ble oversvømt og turkameratene i Helsport-telt fikk teste liggeunderlagene sine som flytemadrasser (ser at Helsport Reinsfjell Pro har vannsøyle (dvs. vanntetthet, høyere=bedre) 5000 i gulvet, Exped Orion Extreme har 10.000, mens Hilleberg Allak har 15.000) + Å ha hvert sitt fortelt på hver sin side er utrolig praktisk; man kan organisere som man vil og rulle seg inn og ut uten å skulle kravle over hverandre, så det føles aldri trangt å bo to sammen over tid - For tungt for meg alene på flerdagersturer til fots - Kan ikke sette i pluggene først og deretter stengene; jeg må løfte det litt opp fra bakken mens jeg setter det opp. Derfor er det uaktuelt for meg å bruke på vinterturer i høyfjellet over tregrensa (hvis jeg ikke har backup i hytte/gruppe med flere telt), på grunn av vindfanget/risikoen for å miste teltet/ødelegge det under oppsettet, i en eventuell storm - Hadde vært deilig med større fortelt i forhold til matlaging, som et Hilleberg GT, men man kan jo ikke få alt Jeg vurderte også Hilleberg Allak da jeg kjøpte mitt, men fikk et så godt tilbud på et brukt Orion at det ble det. De er ganske like på mange punkter, men jeg tenker Allak får et par ekstra +er på oppsettet med klips (slik at det kan plugges ned fra starten av oppsettinga) og luftinga under topplokket (selv om jeg ikke har prøvd det i praksis selv). Orion tror jeg vinner litt på sittehøyde og lommer/organisering. Fjällräven har vel et i veldig lik stil (Dome?), men det har jeg null erfaring med. Kan i alle fall trygt anbefale den stilen telt (tre stenger som krysser slik som det øverste på bildet her), som noe som gir høy bo-komfort og kan være en gylden middelvei i forhold til storm-sikkerhet og vekt. Egentlig er det jo en slags hybrid av et tunneltelt og et kuppeltelt: to parallelle stenger, men så en lengre som krysser dem. Det gir litt mindre værsikkerhet enn et fullverdig kuppeltelt hvor alle stengene skal krysse hverandre (se f. eks. nederste del av bildet), men også lavere vekt. Samtidig gir det høyere vekt (som oftest) enn et tunelltelt i tilsvarende materialer (duktykkelse, stangkvalitet), men bedre romfølelse og værstabilitet. Da jeg kjøpte telt for seks år siden fikk jeg sette opp Hilleberg Allak selv, inne på Sportsnett nær rådhuset i Oslo. Exped-telt pleide de å ha på Oslo sportslager før i alle fall. (sorry lang post, ikke så god på å fatte meg i korthet😅)
  9. Som andre skriver så kan knesmerter være mye forskjellig. Tur i Rondane (med noen topper flere dager på rad) var det som ga meg mine første kneproblemer, rett og slett fra overbelastning (mange høydemeter, mye stein). Det merker jeg som smerte rett nedenfor kneskåla/i underkant av den, midt foran, noen ganger med litt smerte nedover framsiden av leggen, og det merkes spesielt i nedoverbakkene. Seinere har jeg pådratt meg en skade i et hopp/fall, som sitter der den ene lårmuskelen er festet i oversiden/innsiden av kneet. Den merker jeg spesielt ved dype knebøy, hvor det gjør vondt på oppsiden av kneskåla. Hvis smerten du får spesielt oppstår ved vridninger av kneet (f. eks. hvis du lar en fot stå i gulvet og snur på resten av kroppen) er det større sannsynlighet for at det er leddbånd/korsbånd/sener eller slik som har tatt skade. Jeg er ingen ekspert, anbefaler som andre å gå til lege hvis det ikke har gitt seg på kanskje 2 uker eller noe etter turen. Men for å få best mulig hjelp fra legen, så gjør ditt beste på forhånd for å finne ut i hvilke situasjoner/bevegelser smerten trigges og hvor på kneet den sitter. God bedring!
  10. Noen som vet om en kode som virker nå? Tror SOMMER-25 nylig er utgått?
  11. Jeg har god erfaring med Osprey sin største for damer (Xena) og Gregory sin største for damer (Deva) - begge passer bra til kort rygg. Jeg har hatt en unisex 100 liter sekk fra Norrøna med regulerbar rygg - den fungerte ikke noe godt fordi vekten kom for høyt når jeg stilte skulderstroppene på det laveste. Det er noe å være obs på med sekker som markedsføres "for alle". Men som Shun sier - prøv sekken på! Med vekt i! Vi er alle forskjellige i skuldre og hofter osv. Om du bor langt vekk fra butikker med godt utvalg kan det være et alternativ å kjøpe et par aktuelle sekker på fjellsport.no, prøve dem hjemme i stua og sende tilbake den du ikke vil ha. De har gratis returfrakt og 365 dagers returrett på ubrukte varer.
  12. Hvor i google ads er det du finner nyeste rabattkode? Jeg får dessverre ikke var-25 til å virke nå - noen andre som har prøvd den nylig?
  13. Oi, jeg har visst ikke gjort god nok research - aldri hørt om dette, men det så spennende ut! Har du prøvd det? Litt dumt at jeg trykket på Order-knappen på et Tarptent i går da kanskje - eller? Jeg synes jeg har sett i en annen tråd at du har erfaring med Tarptent @Thomas E? Hvilke grunner er det til å gå for det ene framfor det andre tenker du? Utenom prislappen, som er omtrent det dobbelte for Stratospire Li som for den Chinooken der ja😅
  14. Aha, imponerende at innerteltet tåler såpass! Det høres jo veldig bra ut i forhold til småturer med litt sjanse for regn Og misforstå meg rett, jeg mente at både innertelt og yttertelt må med for å få både mygg- og øsregn-beskyttelse, altså innerteltet til myggen og ytterteltet til stormen
  15. Joda, men jeg trenger noe som kan tåle en skikkelig regnskur (eller noen regndøgn), i tillegg til myggen. Selvfølgelig er det fint å kunne velge mellom yttertelt og innertelt etter forholdene på kortere turer, men på langturer trenger jeg begge deler - og det er da vekta er viktigst Men det var bra med all responsen her, det ga meg sparket bak til å bare ta et valg så jeg får prøvd det ut i praksis og funnet ut om jeg kan leve med det. Så nå venter jeg tålmodig (liksom😁) på et Tarptent på backorder - det kan jo bli spennende hvor lang tid det vil ta... Skal ikke se bort ifra at Unna kan dukke opp igjen i en senere teltvurdering da - som et vinter-alternativ Det er noe med det Unna teltet som er veldig attraktivt!
  16. Det ser ut som grunnvekta til Unna er litt for høy til at den kan bli særlig slank ja (jeg vil ha myggbeskyttelse ). Så da er det vel bare å innse at den utgår i sommerlett-klassen og se på f. eks. Niak... Men nå så jeg og litt nærmere på andre Tarptent enn Stratospire Li, som er det jeg i utgangspunktet sikler på. Hvis jeg er villig til å miste takhøyde/-rom, så ser det jo ut som Moment DW skal være bra lett å sette opp/mulighet for temmelig selvstående. Jeg får gå i tenkeboksen🤔 Takk for innspill!
  17. @Øyvind Hellenes Til å bruke med bare ytterteltet da?
  18. Ja, oppdaget akkurat det med vekt på mesh-teltet i en annen tråd her ja. Men jeg var ikke så interessert i å skaffe mesh-delen uansett, så det er greit. Men hva veier egentlig Unna? Det er kanskje det største spørsmålet mitt... Hilleberg sier 2,0-2,2 kg, Fjellsport sier 1,5-2,1 kg. Er det noen som har veid sitt eget som kan si hva det veier? Og om de ikke vil knyte av bardunene😜, hva veier allikevel ytterteltet m/bardunene, innerteltet og stengene - uten de andre tingene som følger med? Om Unna kan veie 1,5 kg som Fjellsport påstår, så tenker jeg det er en akseptabel ekstravekt i forhold til 1,1 kg - når det både har flere bruksområder, vil koste meg en del tusen mindre og gi meg mer tid til å sitte i sola og kikke på at de andre setter opp sine telt - evt. mindre tid i pissregnet fiklende med barduner😆 Men hvis det er 2 kg det veier, så står saken annerledes. Og til @Admiralen, så er det et cuben luftslott jeg snakker om - men jeg har sett meg ut et fra TarpTent istedet 😉 Og 1,1 kg er inkludert stenger/staver. Og så vil jeg har mer plass å breie meg på enn Plexamid - er i hvertfall på Duplex størrelse! Når jeg kan få det til under 1,5 kg vel og merke. Jeg er villig til å kompromisse litt på plassen når det gjelder Unna, som jeg synes det virker som har andre fordeler.
  19. Er det noen her som har sommerrigga Unna-teltet sitt for å få det så lett som mulig? Hvor lett har du i så fall fått det? Hva veier kun ytterteltet (om man knyter løs alle barduner), innerteltet og stengene - noen som vet eller vil teste? Hvis man vil gå drastisk til verks har jeg skjønt at man kan kjøpe et mesh-innertelt, og sikkert også bytte til lettere stenger, men i første omgang tenkte jeg bare på småløsninger, som å bytte til hyperlette (og færre) barduner, lettere (og færre) plugger og hyperlett (cuben/dcf) pakkpose. Jeg er i den vanskelige situasjon at 7 år i et Exped Orion II Extreme (ca. 3,4 kg) har gjort meg bortskjemt på god takhøyde/romfølelse og selvstående-het😅 Men jeg har innsett at ett-telt-til-alt var vel optimistisk, og vil investere i mindre vekt i ryggsekken. Jeg er bare et tastetrykk fra å bestille et amerikansk luftslott (ca. 1,1 kg - 2 pers, 2 fortelt, fin høyde i mye av teltet) for alle skatte(retur)pengene, men så har jeg begynt å tvile på om jeg kommer til å bli gal av å være avhengig av så mange barduner og gode pluggfester, som et slikt luftslott krever. Der kommer Unna inn i bildet, for jeg har lest så mye bra om det her på forumet. Men det er kanskje vel tungt (1,5-2,2 kg ???) for sommerbruken - samtidig som det kan brukes til solotur om vinteren, som jo må telle for noe. Derfor håper jeg noen kan hjelpe meg med å finne ut hvor lett Unna faktisk er eller kan bli 😃
  20. Vil du si ifra når du får testet den, hva du synes? Har tenkt akkurat samme tanken, om samme lykta 😊 Men usikker på om det er verdt oppgraderingen når jeg allerede har en Petzl Zipka som teltlykt som også er 200 lumen (på papiret), men som er litt for tung i forhold til strikken som skal holde den på hodet = dårlig komfort. Hva synes du om lyset og om batteritiden? For å skrive her må jeg vel kanskje og nevne noe jeg akkurat har kjøpt, så jeg jukser litt og hopper tilbake til påsken, da jeg kjøpte universalklister fra Swix på sprayboks/svampboks. Som en som ikke har rørt en klistertube siden en traumatisk opplevelse med en løs kork og yndlingssekken i 2010, må jeg si jeg er veldig positivt overraska! Utenom at jeg fikk svampen full av red silver første dagen (ikke å.anbefale), fungerte klisteret strålende og reddet oss fra fire dager med feller med dårlig gli. Kjøpte også en 1,5l turkjele fra Rast i rustfritt stål med kobberbunn. Litt usikker på det kjøpet, men endte med å være veldig fornøyd med størrelsen og å ha med en kjele med helletut til all vannkokinga ved vintertelting. Eneste som irriterer er at lokket faller av når man heller ut siste vannslumpen - og hånda som holder kjelen da innhylles i gloheit damp. Kan selvfølgelig bare la siste dråpene være, men om noen vet om en kaffekjele på den størrelsen hvor lokket sitter på - si gjerne fra!
  21. Jeg har ikke prøvd denne selv, men har erfaring med at Gregory sine damesekker passer til veldig korte rygger. Jeg er 163 og med litt kort rygg i forhold til totallengden, og deres S har vært super til meg. Damesekkene finnes ned til XS, så det er veldig verdt å finne en å prøve. Dette er deres relativt nye lettvektssekk - større enn du foreslo, men lettere enn veldig mange mindre sekker. Jeg har sett på herreutgaven og synes bæresystem og forskjellige løsninger ser bra ut. https://www.gregorypacks.com/packs-bags/backpacking-packs/octal-55-7892OCT55.html?dwvar_7892OCT55_color=Frost Grey&cgidmaster=packs-backpacking
  22. Som nevnt ikke lov med hele artikkelen, men her er et lite avsnitt: https://www.gd.no/nyheter/dnt/friluftsliv/motte-uvaret-i-langsua-pa-sin-andre-tur-pa-fjellski-varet-var-toft-men-vi-var-toffere-sier-ungarske-akos-26/s/5-18-873551 Så har man noe å diskutere ut fra om man vil...
  23. Jeg er totalt uvillig til å ofre "urørte naturområder"/"villmark" både i Norge og andre plasser i verden for slik industriutbygging! Urørt natur og biologisk mangfold er ikke-fornybare ressurser som bør prises usannsynlig høyt - og ikke ofres fordi det nå og de nærmeste årene vil være økonomisk billigere å bygge ut på land enn på sjøen. En annen side av saken tenker jeg er dette: Vindmøllene, i tillegg til enorme lengder kabler, behøver f. eks. store mengder kobber - som må utvinnes et sted, om det er i Repparfjorden eller en annen plass i verden... Hvordan ser bærekraftregnestykket ut når man regner med utslipp (CO2-utslipp, men også lokal miljøforurensning) for utvinning av kobber og andre nødvendige mineraler, transport av dette, produksjon av komponenter, transport av komponenter, utbygging av vindparkområdet og så transport av strømmen ut av området? Hvor mye strøm (over hvor lang tid) skal den mølla produsere før det går i "pluss" i forhold til klimautslipp? Og hvem skal vurdere om det er verdt forurensningen på veien dit? Er det noen her som vet om noen gode undersøkelser eller tall på dette? Dette synes jeg er utrolig viktig å ha i minnet når man ofte snakker om vindkraft som "ren" energi. Veien til bladet som roterer med naturlig vind er helt klart skitten (og kanskje blodig? i forhold til konflikter om arealer og ressurser). Da er det desto viktigere at samfunnets fokus er å omstille seg til å bruke minst mulig energi, å være nøysomme og effektive rett og slett - ikke bare å gå over fra fossil energi til såkalt grønn energi med samme forbruk som i dag (eller økt!). Tillegg: Hvis jeg leser denne rapporten riktig er behovet for kobber 2500-3000kg per megawatt strøm som blir produsert (amerikanske forhold) chrome-extension://oemmndcbldboiebfnladdacbdfmadadm/https://pubs.usgs.gov/sir/2011/5036/sir2011-5036.pdf
  24. Det er noen stryk og fosser du helt klart bør ligge unna, men nederste del er i alle fall grei. Er jo også avhengig av vannstanden og hvor (lite) villig du er til å få riper i kajakken?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.