Gå til innhold
  • Bli medlem

Oddbjørn

Passivt medlem
  • Innlegg

    1 384
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    17

Alt skrevet av Oddbjørn

  1. Her burde det i det minste vært kraftig rabatt. DMM regner 5 år på slynger. Generelt skal tekstil byttes ut etter 10 år uansett bruk og ca 5 års aktivt bruk. Karabinerne kan uansett brukes så lenge de ikke har funksjonsfeil eller kraftig slitasje.
  2. Prekestolen, Kjerag, Trolltunga og Lofoten er nok greie plasser målt mot normalen. Her er det jo bortimot 90% utlendinger til vanlig. Folketomt blir det nok ikke likevel. Besseggen har vel en større andel nordmenn under vanlige sommere vil jeg tro uten at jeg har vært der i høysesongen.
  3. Takk for kommentarer. Burde vel presisert at turen er planlagt tidligst i midten av juli, så er ikke skitur.
  4. Privatsalg regnes ikke som kommersiell omsetning (så lenge det faktisk er privat og ikke kamuflert kommersielt salg). Det kom en endring for hvordan reglene håndteres i Norge for 2 år siden som krever eiersertifikat for kommersielle aktører, men det har vært nødvendig med sertifikat på eksport siden 1975, så skinnet ditt skal være veldig gammelt for at det faktisk kommer under dette unntaket. https://www.miljodirektoratet.no/for-private/handel-med-trua-arter-cites/trofeer-og-hobby/
  5. Noen som har gått denne ruten eller startet/avsluttet på Marabreen ved andre ruter? Ser relativt overkommelig ut på flybilder. Tenker selvsagt å gå i taulag og ha med alt nødvendig redningsutstyr.
  6. Takk for gode svar. Har sett det Eternity tauet ja, og ender nok opp med det. Ser de har veldig gode priser på både protect og dry.
  7. Vurderer å kjøpe mitt første klatretau. Har nettopp tatt brattkortet og instruktøren anbefalte og gå rett på et 60 eller helst 70 meter impregnert heltau. Impregnerte tau er endel dyrere og også ofte normalt litt tynnere siden de gjerne er beregnet for erfarne klatrere og lengre ruter hvor taudrag blir et problem. Valget står nå mellom enten å gå for et billig standard tau som DMM Statement på 10 mm, eller gå for Mammut Infinity Dry 9.5 eller tilsvarende. Sistnevnte er omtrent dobbelt pris, men egner seg bedre om jeg på sikt vil bruke det til brevandring og klatring ute i våte forhold. Kommer nok til å velge 60 meter da de rutene her i området som krever 70 meter tau uansett er over det nivået jeg noen kommer til å klatre. Noen som har noen gode innspill?
  8. Check with GoFreeride, they guided skiing on Gaustatoppen: http://www.gofreeride.no/guiding/
  9. 1500 meter is quite high in Norway and there is no mountain this height where you will not risk facing serious weather and conditions. Gaustatoppen is probably one of the easiest and if you follow the cross country route there is relatively low risk of avalanches. However one should always be prepared and trained for such trips, and without the necessary skills I wouldn't recommend it without a guide.
  10. Ok, takk for svar. Vet du hva som er de beste kartene for Sarek? Er det Fjällkartan, eller finnes det bedre turkart?
  11. Noen som vet hvordan forholdene pleier være i Sarek i slutten av juni? Pleier det enda være mye snø i et normalår?
  12. Nei, har ikke testet uten telt nei. Har fått brukt oppsettet litt mindre enn jeg hadde tenkt, blitt for lite turer i sommer. Men på de turene jeg har hatt har jeg ikke fått det til noe bedre enn jeg gjorde på tunet hjemme ihvertfall. Hjelper ikke akkurat med ujevnt underlag.
  13. Er helt stramt i toppen, så er ikke høyden som er problemet. Ble det stramt og fint hos deg?
  14. Toro sin rotmos synes jeg er veldig god og den klassiske potetmosen til mills. Fin sammen med litt beef jerky eller saltkjøtt på siden eller til fisk. Kan gjerne ha i litt tørket grønnsaker om man enten lager selv eller kjøper (http://www.iherb.com/pr/Just-Tomatoes-Etc-Organic-Just-Veggies-4-oz-112-g/37762). Pleier også lage egne blandinger med posemat da jeg blir litt lei av real hele tiden. Parmesan og andre harde oster holder seg lenge på tur og er fine å ha i sekken for å få litt variasjon.
  15. Den er jo vindtett og kryper man oppi soveposen med beddingen rundt seg vil man holde varmen en stund, men man vil nok få endel problemer med kondens. Ville ikke droppet den vanlige vindsekken på pulktur.
  16. Sommer eller vinter? Skal du også smelte snø til drikkevann? På vinteren pleier jeg beregne 0,4-0,5 l pr dag, men da har jeg også nok til kosefyring for å holde varmen i teltet.
  17. Fordeler: - Sparer tid når en skal ha alt på plass i teltet. Spesielt viktig om en er flere i teltet og ikke har uendelig med god plass - Veldig fint også å ha dunjakke og niste i så en har det lett tilgjengelig under rastepauser. Drikkeflasker kan en stappe nedi soveposen som hjelper med isolasjon - Fantastisk å sitte eller ligge oppå under pauser Ulemper: - Gjør lasten mye høyere og pulken blir mer utsatt for velt - Ekstra vekt - Er ikke vanntett (pleier legge vindsekken over om det regner eller sludder)
  18. Kjøpte 4 sesongs utgaven av innertelt. Er litt saggete i endene og selv om det var strammet godt opp både i alle 4 hjørner og i taket som hjalp ikke dette. Lurer på om jeg skal sy på noen ekstra løkker på utsider som jeg kan stramme det opp i.
  19. Den snøen som er igjen i Frafjordheiene er ganske så fast og fin nå. Bør ikke være noen store problemer å benytte mesteparten av rutenettet. Men sjekk at eventuelle bruer er lagt ut.
  20. Noen av dere som går nå som blogger (eller i det minste noen public oppdateringer på fb)? Evt hvilke trailnames dere har fått så en kan følge med litt på PCT gruppa på facebook
  21. Du fikk vel svar av steingrd. Er kun norgesserien som leverer komplett serie over hele Norge nå. I tillegg finner du diverse turkart trykket på plast. Statkart har sluttet å trykke sine egne kart, men du får fremdeles kjøpt de gamle en rekke steder. Er godt fornøyd med Norgesserien selv. Turistforeningen i Stavanger har til enhver tid inne hele serien så det er veldig greit å stikke innom der når jeg trenger nye kart.
  22. Hmm, når ser man det første heldekkende kartet av Norge som en tarp?
  23. I USA er det hvert år noen som blir drept av lynnedslag så det er litt mer fokus på det der borte. Men enig i at det er svært liten grunn for å være redd for å bli truffet av lynet i Norge. Denne artikkelen beskriver uansett hvordan lyn oppfører seg og hva man bør gjøre. http://rendezvous.nols.edu/files/Curriculum/research_projects/lightning-risk-management-brochure.pdf http://rendezvous.nols.edu//content/view/1718/739/ Forøvrig greie bakgrunnslyder fra tordenvær her i Stavanger nå når jeg skriver dette
  24. Hiver meg på innlegget ditt da jeg lurer litt på det samme, dog enda tidligere. Ser på senorge.no at det er 10-50% av normalen ved Skautflye og 50-70% av normalen ved Leirvassbu. Noen som vet om dette kan stemme? Var relativt lite snø ved Leirvassbu når vi var der i påsken, men ser jo enda veldig hvitt ut på webkamera. Spørsmålet er vel egentlig om jeg skal velge ski eller fjellsko for Memurutinden fra Spiterstulen i slutten av juni?
  25. Er litt der jeg også. Sekken er lett nok og selv om det er mulig å kjøpe utstyr som gjør den enda lettere blir det da for store kompromisser og spesialisert utstyr som kun egner seg til enkelte typer turer, det har jeg ikke råd til. Men enkelte ting av nytt utstyr er det jo uansett interessant å følge me på. Kanskje like mye for å finne bedre komfort og mer lettvinte løsninger enn å spare noen gram eller to. Når jeg får råd blir det nok også et lettvektstelt til vinterbruk eller ihvertfall skuldersesong.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.