Gå til innhold
 • Bli medlem

erlings

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  20
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om erlings

Nylige profilbesøk

668 profilvisninger
 1. For å gå tilbake til første innlegget. Finst det butikkar som sel Lundhags her i landet? Ser at nettbutikkane Outnorth og Fjellsport har bra utval.
 2. Men den finst ikkje lenger, desverre. Kjempebra - festa på våte ski og gav god gli på vanskeleg føre. Forsvann den ilag med treskia?
 3. Har kjøpt fleire boksar swix tjæreinpregnering på lokal Gsport. Utan å bli mobba eller få skeive blikk..
 4. Takk for alle svara, Supert med så mange gode og detaljerte råd, og så raskt. Har tenkt å montera sjølv, men skjønar at det gjeld å vera nøyaktig
 5. Takk for eit fantastisk grundig svar, det var meir enn eg venta. Skal sjå nærare på lenka. Innser no at eg skulle fått bora opp skiene når eg kjøpte dei - men no er det litt seint sidan dei er kjøpt på nett. Men dette er til god hjelp i alle fall. ☺️
 6. Er det nokon som har synspunkt på kor bindingen skal plasserast på skia, det gjeld fjellski som eg skal montere Riva 3 på (75 mm). F.eks. kor skal skotuppen vera i høve til balansepunktet på skia.
 7. Takk for rask og god hjelp, verdifult at de deler erfaringar. Da ser det ut for å vera mest aktuelt med 190, 210 er i allefall kutta ut. Nato/Ingstad er da også litt breiare enn skia eg hadde før, altså for nokså lenge sidan (som Landsem og Åsnes treski).
 8. Henger meg på her istaden for å starte ny tråd: Tenkjer på Åsnes Combat, men er usikker på om eg skal velge 200 eller 210 lengde. Tradisjonelt har eg brukt 210, men ser at det er meir vanleg med kortare ski no. Eg er knapt 180 og i overkant av 80 kg. synspunkt??
 9. Av svara og lenkene konkluderer eg med at det ikkje er feil å velge brennar frå magasinet. Den ser ut for også å kunne brukast opp-ned.
 10. Og den fungerer problemfritt? Går ut frå at dette ikkje er Trangia sin, men kan vere fullgod i kvalitet og bruk for det.
 11. Denne klossen passar ikkje inn i svabergnaturen i det heile tatt. Ikkje eingong om tanken er at det skal vera i kontrast til omgjevnadene. Skjemmande inngrep som er synleg på altfor stort område. Kva med å sprenge ut ein liten hellar for dei som må finne ly.
 12. På grunn av dab er digital klarar ein seg med halvparten så mange sendarar. Problemet med dekning er ikkje dab-teknologien, snarare tvert imot, men overgang til høgare frekvensar. Og deking får ein til ved å bygge ut nettet. Det er forskjellen på Noreg og dei andre landa.
 13. Lanullva laga opprinneleg skjorter av norsk ull, i luftig strikka kvalitet. Dette skulle vera første klipp av lamma og naturlegvis med lanolin. No har dei gått over til merinoull, for mange tykte den norske ulla kleia for mykje. Desse plagga var gjerne meir slitesterke, men dei er da også tjukkare enn vanlege ullskjorter. Elles trudde eg at det var lanolin i alle ullplagg, og at plagga skulle vaskast i ullvaskemiddel for ikkje å vaske vekk lanolinet. I kjemisk behandla ull, som superwash , veit eg ikkje om det er lanolin tilbake.
 14. ..og han har truleg mykje rett. Må innrøma at eg har kjøpt eit for å ha i sekken, da det var både lett og billeg - men eg innser at det ikkje erstattar verken fjellduken eller ein plastsekk. Nokon som har gode erfaringar med bruk av sølvpapiret?
 15. Trekket med pumpetut er altfor lite til at ein blir hjelpt med det. Kjøpte meg ein ekstra pumpesekk, som også kan brukast som pakkpose. Den fungerer svært godt, Finst også i enklare og mindre utgåve med platpose, men med ordentleg ventil. Lungekapasiteten min er nok ikkje i toppskiktet, så eg ville spara både lungene og underlaget. Men underlaget skal tola å bli bli blåst opp med munnen.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.