Jump to content

Fiskelaus

Aktiv medlem
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Fiskelaus

 1. Vel, det fremgår av teksten at det å frykte er mennesker. Slike som enten er ute aktivt etter enslige folk eller noen man møter tilfeldig. I Norge har det vært slik at faren ikke har vært stor, men du skulle visst hva jeg har opplevd, parkeringer er verst (noen ganger har jeg med meg tungt utstyr og oppsøker steder der jeg ikke behøver å gå langt med utstyret. Jeg er kvinne selv og det verste jeg opplevde var ved parkeringen ved Kalvøya, vanlig ukedag, sirka kl. 10/11 på kvelden. Der var det en fyr med varebil som prøvde å ta meg, kom meg unna, men var ikke ute i naturen etter dette i mange uker. Når jeg sover i telt alene er jeg alltid småredd, selv om jeg har gjort dette en del ganger, en gang kom det en galing løpende midt på natten rett til hengekøya, han skrek vilt og viftet med armene, jeg kom meg unna. Ting blir ikke bedre, men verre ser det ut som. Eneste som hjelper er å ta alt med litt humor.
 2. Fiskelaus

  Tarpoversikt

  DD har også noe nytt: superlight S, 260g men ganske liten; spurte Draut, de kommer antakelig til å selge denne, med de sa ikke noe om pris.
 3. Fjellreven sin vindsekk (ALLTID med), lommekniv med sag, tennstål, liten tang (mini-multiverktøy), lommelykt og som regel noe varmt å sitte på og en vannflaske av rustfritt stål (eller vannfilter og en lett plastflaske i varmere vær).
 4. Farlige folk oppsøker steder til tider der de kan regne med å finne et passe offer for sine ugreie hobbyer, men har ikke hørt om noen slike som er ute etter enslige turfolk i Norge så langt, det var en gang en rar kar i Nordmarka, men ikke noe i nærheten til Carpenter og kolleger. Ellers finnes det steder der det ferdes ugreie folk i ulike ærender som man bør unngå tilfeldigvis å komme over, også dette er lite usannsynlig i norsk skog og mark et stykke unna parkeringer. Farlige dyr finnes ikke der jeg pleier å sove ute, så det har jeg ikke erfaring med, elgen pleier å holde seg unna. Mest er jeg bekymret for huggorm som tiltrekkes av varmen inne i soveposen, men objektivt sett er huggorm lite farlig. Ellers er det kun fantasien som setter grenser for hva man kan være redd for der ute, her er det den klassiske tråden om emnet, jeg leser ofte litt i denne kvelden før jeg skal ut, så det hele blir mer spennende og morsomt: [Hidden Content]
 5. Til vanlig bruk når man kun skal ha en veldig skarp kniv på tur, så er denne helt ok, bruker den med min kniv i karbonstål (tror 57/58 hardhet): [Hidden Content]
 6. Litt enig med fjellrypa, jo bredere jo bedre når det er kaldt ifølge erfaringen jeg gjorde på noen overnattinger i det siste; gjelder i alle fall telt, i en bivy-pose er det ikke fullt så kritisk. Så at Thermarest nå kommer med et underlag som ikke er i mumieform, men likevel svært lett (Xtherm Max), sikkert bra det. Ellers bruker jeg også denne 2cm tykke fra Jula, vanvittig lett, god bredde, mykt og isolerer helt ok (men har ikke ligget på denne i flere enn 2-3 timer i minusgrader og brukte den mens jeg var våken, ikke sikker på hvordan denne er til å sove på en hel natt).
 7. Vet ikke. Mine turer har ikke mening utover det å gå tur, men jeg er helt vanvittig opptatt av utstyr og av å lese eller se video-er om utstyr.
 8. En solo-overnatting for en uke siden, det var en varm natt med tanke på at det var midten av mars, brukte underlaget som vises og en -5 grader-pose i et 3-seongs-telt.
 9. Fiskelaus

  Utsikt

  From the album: Hjemheimen

 10. Fiskelaus

  Hjemheimen

  nærområdet
 11. Fiskelaus

  Rot i teltet

  From the album: Hjemheimen

 12. Dachstur til Fiskelaustjernet, ganske isete stier fortsatt.
 13. Hvordan får man best tak i et Direct 2-telt (det virker som et greit telt, det var nylig ett på finn, som jeg ville kjøpe, men fikk det ikke)? Har derfor skaffet meg Helsport Trolltind, men etter litt testing gir dette absolutt ingenting med tanke på varme, kan likegreit droppe å bære det med seg og heller sove uten telt.
 14. Det kan også være en idé, når tordenværet kommer veldig nært, å komme seg ut av hengekøya og finne en tryggere plass dersom mulig. Da slipper man å satse på statistikk.
 15. Se litt på Bothy-er og nye modeller av vindsekker, lettere, varmere og trekker ikke vann (og Bothy er kjempevarm inni, litt kondens, men den kan enkelt ristes bort).
 16. From the album: Hjemheimen

  © Fiskelaus

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy