Gå til innhold
 • Bli medlem

Jan Arne

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  128
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Alt skrevet av Jan Arne

 1. Jeg kjøpte den rimeligste helsport dunsoveposen og den luktet død og helvete av råtten fugl. Leverte den tilbake på xxl og fikk ny,men denne luktet faktisk ennå verre. Hvorfor de luktet vet jeg ikke,men tviler på at man finner så mange dyre dunposer som lukter død og begravelse.
 2. Det er vel ingen som har påstått at det er galt å dra hjorten etter geviret og lage mat av den,er det det ?
 3. Jeg foretrekker nå jegertvillingene fremfor han duden som dro hjorten etter geviret ned til gården og opp i gryta,men hver sin smak.
 4. Akka Dome er et helårstelt og står fjellstøtt i sterk vind. Tre mann går greit i dette teltet. Ventilasjonsmulighetene er veldig gode.. Forteltene er så store at det er god plass til matlaging samt oppbevaring av noe utstyr.
 5. Var på isfiske i går i grensetraktene sammen med min kompis Frank. Isboret ser langt ut,men det var på håret at det holdt selv om vi måket oss helt ned til isen. Frank(190) med isboret.
 6. Her får du et lite innblikk i størrelsen på akka dome 3. Jeg vil tro det er akkurat passe til dere. Teltet står stramt og fint uansett vær. I følge fjellreven så skal innerteltet være ca.225 *180 så liggelengden skulle være grei.
 7. Teltplassen fra i går. Ses som en svart prikk nede på isen. Grensefjellene i Hattfjelldal kommune. T
 8. Hauevis med negative kommentarer har det kanskje vært "mæn dæ e no bære nån få surkukæ" som har stått for dem alle heldigvis.
 9. Indre Helgeland,grensestrøkene i går
 10. Jan Arne

  Tosbotn

  Hvor er det siste bildet der tatt ?
 11. Hva vil det si at du tok til fornuft ?Gikk du over på vegetarkost,eller fikk du andre til å begynne å drepe "kjøttet" for deg ?
 12. Huff for noen umoralske blodtørstige fjortiser dette er,og for ikke å snakke om for et dårlig ordforråd de har.
 13. Så enkelt er det nok ikke Bergmann. Du må jo ha tatt jegerprøven for å kunne bli l lisensjeger,og du må ha godkjent skyteprøve for storvilt(unntatt ved jakt på gaupe hvor du kan bruke hagle). For å få godkjent skyteprøve må du vel også ha dokumentert noen obligatoriske turer på skytebanen i løpet av året mener jeg.
 14. Jeg er i utg.punktet imot dyreparker men jeg har innsett at vi må ha de,og at de på flere måter er viktige. Jeg tror bl.a. det er lettere for mennesker å bli glade i dyr de har sett "live",kontra på tv eller i en bok,og jeg tror det kommer de ekte ville dyrene til gode ved at de tas bedre vare på. Jeg tipper at hvis alt av ville dyr i fangenskap hadde blitt forbudt hadde mannen i gata for glemt dem. Når det gjelder trening av hund på dyreparkbjørn så er jeg i utg.punktet også mot dette,men ser at det er nødvendig med tanke på at vi skal ha bjørn i Norge.
 15. Jeg er 176 cm og ikke spesielt bredskuldret og tenkte av downmat M måtte passe bra,men det er rett og slett for smalt. Armene får ikke plass på underlaget når jeg ligger på rygg,og jeg må legge klær o.l.på hver side for å motvirke dette. Jeg har brukt dette et par år nå,men kommer nok til å bytte det ut med et som er bredere.
 16. Jeg bruker lavvo hovedsaklig i skogsterreng,og der er underlaget variert,men det er mye mose og lyng som regel. Dette er underlag som ikke er noe hold i selv om den er frossen så man må ofte først gjennom ti cm av dette før man når solid tele. Jeg synes det er greit med lengde for da er det bare å peise den ned uten å måtte vurdere underlaget . Er det i tillegg litt is og tørrsnø så slipper man å rote nedi dette. Vekten er 70 gram stk er jo ganske heavy,men fordelen er jo at du kan bruke dem til manualer slik at du får pumpet bicepsen før du begynner teltoppsettingen
 17. Jeg har i alle år brukt 10" spiker når jeg har brukt lavvoen på barmark med tele. Det fungerer veldig bra.Jeg bruker stein å slå ned spikeren med, men er det kort å gå så kan man jo like gjerne ha med en liten hammer.
 18. Det er jo litt pussig at alle bilder som er i 2014 katalogen til helsport av komprimerte soveposer er med de "gamle"kompresjonstrekkene med remmer og ikke de "nye". Som borgern er inne på så er det et "knot"å stappe posen ned i det "nye"kompresjonstrekket,man må bruke makt og vel så det, og det tar tid. Jeg kan ikke tro at noen vil "bale" med dette når man bryter leir i vinterfjellet,det vil ihvertfall ikke jeg. Glad jeg har flere kompresjonstrekk av "gamletypen"å ta av .
 19. Kjøpte helsport polheim til meg og fruen før jul,men da det etter min mening ikke fulgte med kompresjonstrekk så gjorde jeg Helsport oppmerksom på dette. Jeg fikk til svar at de hadde begynt med nye kompresjonstrekk,og at de som var avbildet med soveposene i katalogen ikke gjaldt. De nye kompresjonstrekkene er uten remmer og man får i svært liten grad ved bruk av den ekstra "snurpesnora"komprimert noe som helst. Hva tenker dere om dette,og hva synes dere om de nye kompresjonstrekkene til helsport ?
 20. Jeg leste artikkelen og bet meg merke i dette "Fram Tamreinlag har søkt om fellingstillatelse, men Fylkesmannen har gitt avslag på grunn av julefredningen.".
 21. Stor kullsvart fugl,men mindre enn ei ørn,og lager rraa rraa lyd. Du har svært få alternativer .
 22. Jeg tror vi må begynne å spise hund.
 23. Personlig har jeg ikke behov for å skjære brød på noen spesiell måte.For meg holder det at jeg greier å skjære ei brødskive eller to på en helt ok måte. Jeg har heller ikke noe problem med å måtte stikke kniven et par ganger ekstra i den nesten tomme smørpakken for å få nok smør til ei skive. Hvis noen sliter med å skjære brød,smøre brød,sløye fisk med samekniv så får dere det til med litt trening .
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.