Gå til innhold

ulfkri

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om ulfkri

 • Bursdag 01. juli 1975

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Trondheim
 1. Havregrøt fungerer like fint med vann, jeg bruker ikke melk. Hell havregryn i en skål, slå over kokende vann, krydre med sult og la stå med lokk i ti minutter. Breakfast for champions!
 2. Jo, men da har du jo identifisert noe som trigger frykten, da er det bare å oppsøke det. Hvis du ikke kjenner noen som har gård så holder bondelaget åpen gård 23. august. Og besøkstjenesten i fengselet eventuelt
 3. Kuren for irrasjonell frykt er ofte konfrontasjon under omgivelser som føles trygge. Mitt forslag er å starte med korte dagsturer og så gradvis bevege seg lenger ut i terrenget for hver tur. Visualisering er en god forberedelse på alt som føles skummelt. Studer kartet på forhånd og prøv å se for deg hele turen før du starter. Se for deg at du går over myra, kjenn at du er svett i kroppen, hør myggen som surrer, hør den mørkere summinga av kleggen, se for deg skogholtet, se vannet, kjenn at lufta ved vannet er kaldere, gå til vannkanten og sprut litt vann i ansiktet osv. Bruk lang tid på å visualisere hele turen på forhånd. I forhold til overnatting har du en kjempemulighet nå om sommeren når det er lyst hele natta. Prøv å sov ute i nærheten av hus eller hytte der du har kjentfolk først. Neste gang kan du kanskje kjøre et stykke og campe ved siden av bilen slik at du har en retrettmulighet. Neste gang igjen camper du kanskje en halvtime unna bilen, så en time osv. Jeg er også ganske lettskremt, jeg ser ikke skumle filmer for eksempel. Jeg kan kjenne det der tilløpet til angst/frykt noen ganger, men jeg kan liksom slå det av ved å tenke at nå er jeg midt i ødemarka så her nytter det ikke å være redd. Og så hjelper det med bål selvsagt. Jeg vet om flere som har det som deg. Dette blir du helt sikkert kvitt hvis du jobber med det.
 4. History Channel kjører en serie nå som de kaller Alone som ligner på prosjektet ditt. De slipper av ti mennesker på ulike lokasjoner på Vancouver Island og så er målet å holde ut lengst mulig. Deltagerene får ta med ti gjenstander hver (kniv, sag, sovepose, tarp, fyrstål ++) og klær. Klimaet minner om norskekysten, bare våtere (og sikkert litt varmere). Sikkert mulig å snappe opp noen tips der, men de har vel publisert bare et par episoder enda.
 5. Miljødirektoratet forsøker å besvare dette spørsmålet i heftet "Er bjørnen farlig?". Masse god informasjon der
 6. Halv pris jo! Jeg bestilte i full fart i frykt for at de gikk tom
 7. Oi, det er jo presist hva jeg er på jakt etter! Den er allerede bestilt! Takk for tips!
 8. Jeg dro tilbake med posen i dag. Jeg fikk to av ekspeditørene til å lukte på den, hun første mente det bare luktet sovepose, men han andre fikk et innbitt uttrykk i ansiktet og sa det luktet fjær ja. Jeg tror han var enig i at det luktet vondt. De ville ikke ta det på garantien, men jeg kunne bruke 100% fornøyd-garantien og bytte til en annen pose. Jeg fant først en pose med samme dunkvalitet av en annen produsent, men syntes jeg kjente den samme eimen. Deretter fant fram til posen med høyest dunkvalitet. Jeg måtte legge til noen kroner, men endte opp med Haglöfs L.I.M DOWN (90/10 goose down, 800 fillpower) som ikke veier noe og tar latterlig liten plass. Komfortemperaturen er ti grader høyere enn den jeg byttet inn og posen får et annet bruksområde enn tiltenkt (2-sesong i stedet for 3), men da har jeg en pose jeg kan bruke iallfall, denne lukter det ingen verdens ting av. Det var forøvrig Helsport Svadalen jeg måtte bytte, men som sagt kjente jeg den samme eimen av poser med samme dunkvalitet fra andre produsenter. Det kan være fjærlukta jeg reagerer på; at jeg assosierer den med død fugl. Ser at flere av dere anbefaler fiberposer framfor dunposer med tanke på dyrevelferd. Om det blir en ny 3-sesong dunpose etter hvert skal jeg i det minste velge en produsent som kan bevise at de bruker dun fra matproduksjon der fuglene ikke tvangsfores. Tar gjerne i mot tips i forhold til hvilke produsenter som er flinke i klassen. Takk for alle gode innspill!
 9. Det er et poeng, jeg kan bytte til en annen pose. Men er det flere som har erfaring med at det lukter av dunposer i denne prisklassen?
 10. Ja, jeg kommer nok ikke til å bruke den mer uansett. Jeg synes det er skikkelig ubehagelig. Men jeg har brukt den på en tur (3 overnattinger), så jeg antar jeg må ha en god grunn for å få igjen pengene. Original pris hos XXL er 3000, men jeg fikk den for 1875 på salg.
 11. Jeg kjøpte en rimelig sovepose av dun på salget hos XXL her om dagen. Posen scorer middels bra i diverse tester pga lav dunkvalitet. Produsenten beskriver dunkvaliteten som "70/30 White Duck Down Fill power 350 cuin/oz (720g)" og selger den for kr 3600 på sine nettsider. Problemet er at den lukter... død fugl rett og slett. Det minner umiskjennelig om en rype som har hengt et par dager til modning. Jeg tenker at dette med lukt kan være subjektivt. Det er ikke slik at den stinker, det er en svak eim bare. Om jeg ikke visste hvordan død fugl lukter hadde jeg kanskje ikke reagert, det er snarere assosiasjonen som trigger ubehaget hos meg. Har jeg grunn til å reklamere eller må man forvente at det lukter fugl av rimelig dun? Ps. Navnet på posen og produsenten er utelatt med hensikt enn så lenge jeg er usikker på om det er jeg som er krasen i nasen (er fin i nesen).
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.