Gå til innhold

innigranskauen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  66
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om innigranskauen

Nylige profilbesøk

439 profilvisninger
 1. innigranskauen

  Hvor vantette skal hansker med gore-tex være?

  Trykk spiller som de andre her sier en vesentlig rolle. Men folk bruker jo også Gore-Tex sokker, som burde bli utsatt for mere trykk. Og etter det jeg har lest, så virker det som de holder vannet ute. Helt til de ikke gjør det lenger. Altså når membranen er utslitt. Men hold hånda i vasken noen minutter du, å se hva som hender.. Blir du våt er det en reklamasjonssak.
 2. innigranskauen

  Hvor vantette skal hansker med gore-tex være?

  De skal vel være HELT vanntette under normale forhold. Høres ut som en reklamasjonssak.
 3. innigranskauen

  Norrøna DRI3 jakke (Trollveggen) lekker..

  Dette lar seg stort sett sjekke lett med den gode gamle dusjtesten. Ta på deg skall klær, og ha på noe lyst farget bomullstøy under (jeg foretrekker en hettegenser da man også lett kan sjekke om hetta er tett). Dra igjen alle glidelåser o.l. og stå i dusjen i 10-15 min. Hvis tøyet under har våte flekker andre steder enn rundt glidelåsene lekker jakka.
 4. innigranskauen

  Rimelig skalljakke

  Jeg tror ikke dette stemmer. Det er pusteegenskapene som pleier å variere: Se denne her f.eks: http://www.peakperformance.com/gb/gore-tex/material-guide-gore-tex.html
 5. innigranskauen

  Fleece eller Ull

  Er ikke enig i at dette er en avsporing. Hvis det stemmer mikroplast fra klær bare utgjør en marginal del av de totale mikroplast utslippene er dette vesentlig i debatten om man bør fase ut stoffer som fleece. Størrelsesforhold har noe å si. Tror produsenter som Patagonia allerede forsker på produksjons metoder og fiberdesign som vil minske utslippene, og dette er en god utvikling. Når det er sagt er det miljøproblematikk rundt produksjon av nesten alle fibertyper vi bruker i dag. Naturlige og syntetiske.
 6. innigranskauen

  Fleece eller Ull

  Var akkurat noe om dette i nyhetene. Klær sto visstnok bare for ca 2% av mikroplast utslippene, og hadde også rom for betydelig forbedring gjennom bedre produksjonsmetoder og filter i vaskemaskin, mens bildekk faktisk sto for den helt klart største delen. Husker ikke helt hva de lå på, men tror det var på godt over 50%... Edit: Bildekk var 20 ganger høyere og kunstgressbaner 13 ganger høyere. Hentet her ifra: http://forskning.no/meninger/debattinnlegg/2016/10/feil-pa-feil-fra-ullforkjempere
 7. innigranskauen

  Rimelig skalljakke

  Dermizax NX membranen skal tåle vannsøyle på minst 20,000 mm, dobbelt så mye som Neoshell (som også har stretch)...Gore-tex har vel 28,000 mm, eller noe der omkring... Men vann som kommer gjennom under skulderremmene er noe jeg har sett folk med diverse jakker, inkludert gore-tex, klage på.
 8. innigranskauen

  Rimelig skalljakke

  Er klar over at Bergans skriver regnjakke. Men jeg tror ikke dette er noe annet enn et forsøk på segmentere lineupen sin, så ikke billige produkter skal spise seg inn på de dyrere. Ser ingen ting teknisk som skiller denne fra andre skalljakker. Helt enig i at Microlight er super jakke!
 9. innigranskauen

  Rimelig skalljakke

  Jeg har sett dette med "regnjakke", men tillater meg å ta det med en VELDIG god klype salt inntil noen kan fortelle meg hva som eventuelt skulle utgjøre denne forskjellen. Det er en helt typisk 3-lags jakke med den "gamle" dermizax membranen og helt vanlig skalljakke inner- og ytterstoff. Den er bygd opp akkurat som en vanlig skalljakke, og jeg har aldri sett noen annen produsent bruke denne distinksjonen på 3-lags plaggene sine. Den nye dermizax membranen "NX" puster dog en god del bedre enn den gamle. I alle fall på papiret. Jeg tipper dette har alt med å gjøre med at Bergans helst vil at du kjøper en av de dyrere skalljakkene deres (også?). "Åja, det er bare en regnjakke? Best å kjøpe en av de dyre skalljakkene da."
 10. innigranskauen

  Rimelig skalljakke

  Støtter denne. Denne jakka er ok lett, men virker fremdeles ganske solid. Lufting under armene og lommer (noe mange av de billige/lette jakkene ikke har). Den er 3-lags, noe jeg ville anbefale da de som oftest er mer slitesterke, og vil holde seg vanntett lengre enn 2.5-lags jakkene, samt at de generelt puster bedre. Mitt råd ville vært å se etter en billig 3-lags jakke, og Bergans jakka er kanskje det beste du finner i dette prissegmentet.
 11. innigranskauen

  Sjokkpriser

  +1 Disse produktene er overpriset i utgangspunktet, med sannsynligvis veldig høye marginer, og er på ingen måte "dobbelt så bra" som ting til halve prisen eller (vesentlig) mindre. Friluftsliv og sportsutstyr er et veldig lukurativt marked, og i Norge har vi vist at vi er villige til å betale for å ha "det beste" og nyeste. Norrøna vil nok være med å skumme fløten av dette markedet ved bevege seg i retning av high-end klær. Hvorfor selge en jakke til 3000kr hvis du kan selge den til 6999kr..? Som Gittiamo sier er det fint for oss mer prisbevisste at det blir solgt så mye dyre saker. Mye fint utstyr å finne på Finn hver gang noen rydder i boden. Kjøper heller så og si aldri friluftsutstyr til fullpris..
 12. innigranskauen

  Bergans Trysil 65L.

  Hvis du bor i nærheten av en XXL butikk kan du stikke innom, evt ringe å høre om de fortsatt har den. Hvis du ser i ukesavisen deres for denne uka så gjelder tilbudet på 599 til og med idag.
 13. innigranskauen

  Bergans Trysil 65L.

  Kom tilfeldigvis over denne idag på XXL. Så bare raskt på den. Synes sekken virker bra til 599. En slags fattigmanns Bergans Helium/Rondane. 1,2kg. Bæresystemet så ikke ulikt ut ved første øyekast. Tror dette er en "spesial"modell som Bergans produserer utelukkende for XXL. Kunne dog se ut som det ikke gikk å justere rygglengde, stemmer dette?
 14. innigranskauen

  Billig lettvekter i kvalitet?

  Tror denne og orginalen (Big Agnes Fly Creek UL2) er tilnærmet like. De har ikke ventilasjonsluker. Naturehike lager også en kopi av BA Copper Spur UL2 (http://www.naturehike.com/star-river-2-series-ultralight-two-men-tent/), denne har ventilasjonsluker og er antageligvis noe mer vindstabilt. Det er også litt tyngre, og vil du vil finne mindre brukertester o.l. av denne kopien på nettet.
 15. innigranskauen

  Billig lettvekter i kvalitet?

  Bestilte nettopp den grå versjonen fra aliexpress. Blir spennende å se hvordan det er i bruk. Det finnes som sagt i to versjoner: det grå (letteste) med 20D silnylon duk, og det grønne og gule med polyester duk med pu coating på innsiden. Var litt i tvil på hvilket jeg skulle kjøpe, men valget falt på det grå. Finnes en god del reviews på youtube o.l. Her er det mest utførlige jeg har sett: Han går for polyesterduken og har modda teltet litt for bedre vindstabilitet også. Var denne videoen som fikk meg til å tvile litt på valget mellom polyester og silnylon.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.