Gå til innhold
 • Bli medlem

innigranskauen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  67
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om innigranskauen

Nylige profilbesøk

767 profilvisninger
 1. Noen som prøvde silikon på Bergans Helium sekken sin, som diskutert her før i tråden? Har denne selv og er også litt irritert over knirkingen. Ellers er jeg relativt fornøyd med sekken, god på ryggen min, men er ikke helt overbevist av systemet med to snorer for å stramme inn volum. Tror jeg hadde foretrukket en mer klassisk løsning her.. Mulig at Helium Pro modellen egentlig vil være bedre for de fleste selv om den veier 200g mer. Ser ut som den har bedre løsninger på det meste, pluss et par ekstra lommer ekstra som kan komme godt med. Men er dog veldig glad i løsningen med gli
 2. Trykk spiller som de andre her sier en vesentlig rolle. Men folk bruker jo også Gore-Tex sokker, som burde bli utsatt for mere trykk. Og etter det jeg har lest, så virker det som de holder vannet ute. Helt til de ikke gjør det lenger. Altså når membranen er utslitt. Men hold hånda i vasken noen minutter du, å se hva som hender.. Blir du våt er det en reklamasjonssak.
 3. De skal vel være HELT vanntette under normale forhold. Høres ut som en reklamasjonssak.
 4. Dette lar seg stort sett sjekke lett med den gode gamle dusjtesten. Ta på deg skall klær, og ha på noe lyst farget bomullstøy under (jeg foretrekker en hettegenser da man også lett kan sjekke om hetta er tett). Dra igjen alle glidelåser o.l. og stå i dusjen i 10-15 min. Hvis tøyet under har våte flekker andre steder enn rundt glidelåsene lekker jakka.
 5. Jeg tror ikke dette stemmer. Det er pusteegenskapene som pleier å variere: Se denne her f.eks: [Hidden Content]
 6. Er ikke enig i at dette er en avsporing. Hvis det stemmer mikroplast fra klær bare utgjør en marginal del av de totale mikroplast utslippene er dette vesentlig i debatten om man bør fase ut stoffer som fleece. Størrelsesforhold har noe å si. Tror produsenter som Patagonia allerede forsker på produksjons metoder og fiberdesign som vil minske utslippene, og dette er en god utvikling. Når det er sagt er det miljøproblematikk rundt produksjon av nesten alle fibertyper vi bruker i dag. Naturlige og syntetiske.
 7. Var akkurat noe om dette i nyhetene. Klær sto visstnok bare for ca 2% av mikroplast utslippene, og hadde også rom for betydelig forbedring gjennom bedre produksjonsmetoder og filter i vaskemaskin, mens bildekk faktisk sto for den helt klart største delen. Husker ikke helt hva de lå på, men tror det var på godt over 50%... Edit: Bildekk var 20 ganger høyere og kunstgressbaner 13 ganger høyere. Hentet her ifra: [Hidden Content]
 8. Dermizax NX membranen skal tåle vannsøyle på minst 20,000 mm, dobbelt så mye som Neoshell (som også har stretch)...Gore-tex har vel 28,000 mm, eller noe der omkring... Men vann som kommer gjennom under skulderremmene er noe jeg har sett folk med diverse jakker, inkludert gore-tex, klage på.
 9. Er klar over at Bergans skriver regnjakke. Men jeg tror ikke dette er noe annet enn et forsøk på segmentere lineupen sin, så ikke billige produkter skal spise seg inn på de dyrere. Ser ingen ting teknisk som skiller denne fra andre skalljakker. Helt enig i at Microlight er super jakke!
 10. Jeg har sett dette med "regnjakke", men tillater meg å ta det med en VELDIG god klype salt inntil noen kan fortelle meg hva som eventuelt skulle utgjøre denne forskjellen. Det er en helt typisk 3-lags jakke med den "gamle" dermizax membranen og helt vanlig skalljakke inner- og ytterstoff. Den er bygd opp akkurat som en vanlig skalljakke, og jeg har aldri sett noen annen produsent bruke denne distinksjonen på 3-lags plaggene sine. Den nye dermizax membranen "NX" puster dog en god del bedre enn den gamle. I alle fall på papiret. Jeg tipper dette har alt med å gjøre med at Bergans hels
 11. Støtter denne. Denne jakka er ok lett, men virker fremdeles ganske solid. Lufting under armene og lommer (noe mange av de billige/lette jakkene ikke har). Den er 3-lags, noe jeg ville anbefale da de som oftest er mer slitesterke, og vil holde seg vanntett lengre enn 2.5-lags jakkene, samt at de generelt puster bedre. Mitt råd ville vært å se etter en billig 3-lags jakke, og Bergans jakka er kanskje det beste du finner i dette prissegmentet.
 12. +1 Disse produktene er overpriset i utgangspunktet, med sannsynligvis veldig høye marginer, og er på ingen måte "dobbelt så bra" som ting til halve prisen eller (vesentlig) mindre. Friluftsliv og sportsutstyr er et veldig lukurativt marked, og i Norge har vi vist at vi er villige til å betale for å ha "det beste" og nyeste. Norrøna vil nok være med å skumme fløten av dette markedet ved bevege seg i retning av high-end klær. Hvorfor selge en jakke til 3000kr hvis du kan selge den til 6999kr..? Som Gittiamo sier er det fint for oss mer prisbevisste at det blir solgt så mye dy
 13. Hvis du bor i nærheten av en XXL butikk kan du stikke innom, evt ringe å høre om de fortsatt har den. Hvis du ser i ukesavisen deres for denne uka så gjelder tilbudet på 599 til og med idag.
 14. Kom tilfeldigvis over denne idag på XXL. Så bare raskt på den. Synes sekken virker bra til 599. En slags fattigmanns Bergans Helium/Rondane. 1,2kg. Bæresystemet så ikke ulikt ut ved første øyekast. Tror dette er en "spesial"modell som Bergans produserer utelukkende for XXL. Kunne dog se ut som det ikke gikk å justere rygglengde, stemmer dette?
 15. Tror denne og orginalen (Big Agnes Fly Creek UL2) er tilnærmet like. De har ikke ventilasjonsluker. Naturehike lager også en kopi av BA Copper Spur UL2 ([Hidden Content]), denne har ventilasjonsluker og er antageligvis noe mer vindstabilt. Det er også litt tyngre, og vil du vil finne mindre brukertester o.l. av denne kopien på nettet.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.