Gå til innhold

Fjellfilmeren

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  986
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  12

Fjellfilmeren vant dagen sist Februar 21

Fjellfilmeren hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Fjellfilmeren

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Landskapsfoto, naturfilm, lange turer, telt, DNT, vakker natur.
 • Sted
  Molde, Møre og Romsdal

Nylige profilbesøk

3 829 profilvisninger
 1. Har oppdaget at min første vintersovepose fyller 10 år nå. Skremmende å se hvordan utstyret eldes. Tre store boder er fylt til randen med utstyr. Husker årstallet på bortimot alt sammen. Unte meg en ny redigeringsmaskin til video da 4K H265 (best kvalitet) virkelig tar på. Så ble en Ryzen 3900X gaming datamaskin for videoredigering. 1/5 av prisen på Mac Pro 🤠
 2. Dessverre er det sjelden jeg lager innhold bare for meg selv og mine egne naturopplevelser. Seterjentene har blitt sendt på NRK 7 ganger, og handler om moderne budeier som lager ost på gamlemåten i Sunndalsfjella. https://tv.nrk.no/program/DVFO30006416 Jeg holder for tiden på å selge inn en tv-serie om det norske landskapet, med Selda Ekiz som programleder. Krysser fingrene for at det blir kjøpt og produsert! Jeg ser mye av det andre lager. Disse karene her har jeg fått en smak for. De er flinke til å vise både landskap, botani, geologi, historie, og fine bilder. Pen natur, lærerikt, og "er med på tur"? Ja takk. https://www.youtube.com/channel/UClFrYG5h7Vbz-Y2CEIEU6EQ
 3. Det er derfor man legger en strategi i forkant, for å nå det publikum man ønsker å nå. Slike programmer og snutter med overdrevent fokus på turgåeren kjeder meg. Har sett alt av Lars Monsen og jeg vet hvordan jeg slår opp leiren min, så det er uinteressant. Men jeg er en erfaren turgåer med cubenfiber og minimum tre versjoner av alt i utstyrsboden. Det er ikke sikkert det skal være kjernepublikumet for nettopp ditt innhold. Og det er i hvert fall ikke oss det er flest av heller. Så det er absolutt rom for begge typer.
 4. Glem heller ikke jegere i helikopter både på Hardangervidda og Finnmarksvidda. Man skal ikke langt bort fra rødvinsløypa før man er alene. Hardangervidda er nå såpass åpen og fin at det er god plass, innimellom T-6 løypene.
 5. Ramlet over en 17" Ally på salget til Skittfiske. Nummer 3 denne gangen
 6. Høhø, selvfølgelig Tråden handler jo om dronefilming.
 7. Skal man lage naturfilm så får man også søkt nasjonalparkstyret om unntak, på lik linje med andre motoriserte aktiviteter. Jeg er sjeleglad for at ikke hvermannsen får lov til å lage "naturfilm" i nasjonalparker og naturreservater.
 8. Mavic 2 Pro veier 907 gram. En drone veier mindre enn to halvlitere. Jeg har alltid med min i sekken, selv gjennom verneområder, for man flyr jo på utsiden av nasjonalparken. Du skulle bare visst hvor mye folk anstrenger seg for å lage lettvinte klikk på sosiale medier. Et kikk på køen foran Trolltunga er vel egentlig nok? Ikke mange av de er ute etter en rolig naturopplevelse.
 9. For å fly drone lovlig så krysser man av på at man har lest seg opp på reglene og forskriftene. Det er ulovlig å kjøre for fort også, men folk gjør det selv om risikoen for ulykker med dødelig utfall øker betraktelig etter 66kmt. Jeg unner alle bøter for lovbrudd både i lufta og på veien, for det setter min sikkerhet i fare.
 10. Takk for det REs. Jeg tror mange forskere kikker på lett-å-hente olje når de sammenligner strøm med drivstofforbruket i dieselbiler. F.eks sørger den tyske bilindustrien for slipp av "artikler" som tar hensyn til at strøm skal produseres ved kullkraftverk, og sammenlignes med det direkte forbruket ved magisk pumpe-diesel som bare er å hente ut der. Da er det ikke rart at miljøfordelene forsvinner. Fremtiden til petroleumsproduksjon ligger i miljødestruktive utvinningsmetoder. Fracking, oljesand, og dypvannsboring.
 11. I sammenheng med lanseringen av 2011 Nissan Leaf, slapp Nissan denne reklamefilmen. Den er særdeles aktuell fremdeles!
 12. Lars Monsen beskriver det i boken "Med fiskestang og svartkjele". Den eldre turkompisen til Monsen møter et yngre par på en koie inne i ødemarka. Alt utstyret deres er fancy smancy, og skinnende nytt. De deler ikke kaffe med ham fra den speilblanke kaffekjelen en gang. I motsetning til etablert fjellkultur der man deler det lille man har i fjellet. Det har vært utslagsgivende for meg å lese det såpass tidlig i turkarrieren min. Så jeg passer på å alltid by folk på kaffe, og svartkjelen er skikkelig svart av sot. Det har gitt anerkjennende blikk og nikk fra eldre turfolk når jeg har dratt frem en ordentlig svartkjele under rastepause 😎 I friluftslivet forøvrig så hadde jeg noen betraktninger om det i den ene turartikkelen jeg skrev her på Fjellforum. Svaret på klima og miljøutfordringene er ikke å dra mindre på tur. Dra heller oftere! Vi bruker ikke ressurser mens vi er i fjellet. Det kjøpes ikke spa, fly, burger, klær, drivstoff, askjetter, møbler, dusj, vin, mens man ligger i teltet. Når man er hjemme så forbruker man ressurser hele tiden, og friluftslivet er en av hobbyene hvor man er minst belastende mens man utøver aktiviteten. Bemerk "utøver". For utstyret har sine utfordringer. Men det er forholdsvis lett å løse også. Jeg har løst mitt avtrykk ved å satse på jordnære og nøytrale farger, fra kvalitetsprodusenten Arcteryx. Skalljakken er seks år nå, og fremdeles pen i fargen brun. Den er uten slitasje, vanntett, og det finnes ingen grunn til å kjøpe en ny jakke til mitt eget bruk enda. Det samme med buksa, som er syv år. Eller softshellbuksene jeg har, som også er sorte og mange år gamle. Et fenomen jeg har bemerket meg i mange år, i hvert fall fire, er at jeg har kjøpelyst i friluftsbutikker. Jeg går inn, og "shopper" med øynene. Ønsket om å kjøpe noe er der, men jeg har ikke behov for noe, så jeg går ut av butikken tomhendt og slukøret. Det er vel kanskje mest et tegn på at jeg allerede har shoppet alt for mye, og har alt utstyret jeg drømmer om.
 13. Noen som vet om veien er brøytet opp nå?
 14. Nå er arbeidet gjenopptatt med å etablere partyski i en av norges vakreste daler - Eikesdalen. Den flotte Aursjøveien slynger seg opp fra havnivå og opp til 900 moh før den passerer DNT Aursjøhytta og ned igjen til Sunndalen. Området er preget av kraftutbygging, men likevel mange urørte daler, flotte utsikter, og få kraftlinjer. Alt dette vil endre seg om utbygger får bygge skiheiser inne i landskapsvernområdet, og 500 nye private vinterboliger i skråningen. Departementet vil stille som krav til at utbyggingen ikke fører til økt ferdsel i villreinsområdet. Men skiheisene på andre siden av fjellet, Bjorli skiheiser, vil selvfølgelig gjøre det lett for fjellskifolket å krysse vidda mellom de to anleggene på 10-15km lett for barnefamilier. Så det kommer til å bli en populær tur. I tillegg er Aursjøveien i dag vinterstengt med tilhørende vanskelig fremkommelighet opp fra dalbunnen. Men med skianlegget vil hytteeiere som i dag har hytte rundt Aursjøen og Torbudalen enkelt kunne ta stolheisen opp, og begi seg inn til hyttene sine på fjellski sammen med barna. Det høres ut som en kjempekoselig tur de heldige hytteeierne. Men villreinen som i dag får fred på vinterstid vil med skianlegget bli skremt bort fra Aursjøen og området pga. økt ferdsel. Hva tenker folk, og hvilke erfaringer har man med å stoppe slike utbygginger i landskapsvernområder og villreinsoner fra andre steder? https://www.rbnett.no/nyheter/2019/05/05/Alpinanlegg-og-500-hytter-i-Eikesdalen-18966500.ece https://www.nesset.kommune.no/aktuelt/varsel-om-igangsetting-av-reguleringsplanarbeid-eikesdal-alpinanlegg.12896.aspx?fbclid=IwAR3Ms2ikBd2pTzTBiI5TrdFHBgiBM8RL4XGkZL0Piq7dl9G1P-sB0SL47cg
 15. Vi tok turen en gang til. Hele kremrunden denne gang! Flytstier, crux, og sva om hverandre. En av de beste stiene i Romsdal spør du meg.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.