Gå til innhold

Fjellfilmeren

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 072
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  12

Fjellfilmeren vant dagen sist 21. februar 2019

Fjellfilmeren hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Fjellfilmeren

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Landskapsfoto, naturfilm, lange turer, telt, DNT, vakker natur.
 • Sted
  Molde, Møre og Romsdal

Nylige profilbesøk

4 551 profilvisninger
 1. Det er ikke en gammel hytte. Alt ser ut til å være nybygd. Standarden er veldig høy, og prisnivået på 1700 per rom er forsåvidt riktig hvis det hadde vært Classic Norway og selfie-avgift til Kjerag bolten. Hvis det gjenstår gammelt reisverk, så er det i så fall i restaurantbygget. Hvor en porsjon kjøttkaker koster 216,- (jeg pleier å kjøpe en boks Bacalao til 90,- på selvbetjeningen). Det er ikke noe utsikt fra hotellet, så vi kjørte heller opp anleggsveien og spiste frysetørket mat med utsikt til Kjerag, fra andre siden. Hadde det bare ikke vært for T'en de har klistret over alt, hadde jeg vært kjempefornøyd. Men siden de kaller hotellet for "Lysebotn turisthytte" har hele oppholdet en bismak. For det gjenstår ingenting av DNTs verdier her. Dette er et hotell.
 2. Som tittelen kanskje avslører, så er jeg betenkt. I dag går reiseruten til Lysebotn, og da jeg lette etter overnatting fant jeg et hotell med dusj på alle rom. Prisen var 1700 for et rom. I øvre sjikt, men la gå. Problemet er at dette blir kalt for en "turisthytte". Det er Stavanger turistforening som drifter den, og selv med DNT rabatt koster det over 200kr for en natt for min 7 åring. Jeg er vant med at Barnas turlag overnatter gratis som en del av rekrutteringstrategien over hele landet. Dette strider jo med alle verdier vi DNT folk har, verdier som blant annet motiverer oss til dugnad. Hvorfor skal vi jobbe gratis når foreningen tjener store penger? Jeg er for et hotell i Lysebotn, og bestilte til 1450,- med DNT rabatt (😂). Men det bør ikke være dugnadsorganisasjonen DNT som drifter det. STF kunne i det minste opprettet et eget selskap og holdt den røde T unna hotellet. Sånn for å la være å utvaske sitt eget varemerke, goodwill, og dugnadsånd for å nevne noen grunner. Bør jeg fortsatt være turleder uten lønn, eller bør jeg også starte med organiserte fototurer til betalingsvillige turister?
 3. Etter mange år med skarve 12 megapixel Sony a7s II fotokamera, best egnet for film og video, har jeg slått på stortromma med et Sony a7r II med hele 43 megapixel. Nå skal det bli landskapsfoto igjen!
 4. Levestandarden må ned. Grønne kilder kan ikke forsvare bruk og kast samfunnet vi har nå, med moteriktige møbler, interiør, farger, og nykjøp med begrunnelse i status (biler f.eks.). Vi kan heller ikke fortsette å ha vintervarme boblebad på hytter som er i bruk noen få helger i året. Kjenner denne saken traff meg rett i janteloven: https://www.nrk.no/innlandet/hytteeiere-er-bekymret-for-tyveri-under-hytteforbudet-1.14966068
 5. Jeg har hatt det hysterisk morsomt en stund ved å oversette punktene i "the great cabin crisis of 2020 in Norway" til europeiske venner. Det gir et annet perspektiv når man skal forklare norsk kultur til andre som ikke skjønner bæret 😂
 6. De to innleggene var heller ikke satt i kontekst sammen. Det første var for å vise at folk legger ut på farlige aktiviteter selv om det legges opp til at man skal la være fra myndighetene. Det andre fordi det er helt normalt at også erfarne og fjellvante havner i uføret. Et googlesøk på fjellvant og redning gir ganske mange treff. https://www.google.com/search?q=fjellvant+redning&sxsrf=ALeKk03ax7CZ8Iv6_nvPTkMPYKa7ESKITQ:1585605038105&ei=rmmCXpOLBsf9rgSUxJrIAw&start=10&sa=N&ved=2ahUKEwiTmrOIl8PoAhXHvosKHRSiBjkQ8NMDegQICxA_&biw=1920&bih=938
 7. Advokaten jeg bruker til å utforme kontrakter sa en gang noe smart: "Det er alltid erfarne fjellfolk som forulykker i fjellet". Hvor ofte leser man ikke i avisene at den forulykkede beskrives som erfaren og fjellvant? Jeg har tenkt mye på den setningen i ettertid, og notert meg at det påfallende ofte stemmer.
 8. https://www.nrk.no/innlandet/dod-kajakkpadler-funnet-i-mjosa-1.14957533
 9. Kan dere ikke bare rusle en tur da? Må det være så fancy aktivitet hele tiden?
 10. Føler meg ganske sikker på at jeg vil se lite folk også denne sommeren. Ta frem kartet, og unngå topper og dnt-hytter du hører andre snakke om 🙃
 11. Helt ok. Vi er midt i en krise og da kan man la være å utsette seg for redningsaksjoner.
 12. https://www.nytimes.com/article/flatten-curve-coronavirus.html Nå deles jo disse flate kurvene i det vide og breie over hele den vestlige verden. Slik jeg har oppfattet det så vil viruset finne sine spredningsruter likevel, men at vi gjør en dugnad for å holde det i sjakk og spre det utover en lang tid, i stedet for sjokksmitte. Du mener altså at vi skal isolere oss til viruset forsvinner av seg selv?
 13. Ja Kjell Iver Viruset lever trygt og godt i mange dager på plast og metall. Særlig i kaldere klima som i Norge.
 14. Jeg har hatt samme denne uken. Hosten begynte i dag. Tviler på at det er korona, men ikke lett å være sikker gitt. Ingen andre i familien har symptomer.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.