Gå til innhold

Fjellfilmeren

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 044
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  12

Fjellfilmeren vant dagen sist 21. februar 2019

Fjellfilmeren hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Fjellfilmeren

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Landskapsfoto, naturfilm, lange turer, telt, DNT, vakker natur.
 • Sted
  Molde, Møre og Romsdal

Nylige profilbesøk

4 041 profilvisninger
 1. Gold rush og Ice Road Truckers sesong 1 er mine guilty pleasures 😅 Du vet. Når du ikke orker å fokusere på noe. Da er det fint å ha. Gold Rush White Water er det beste hittil. Jakte på gull i bunnen på små fosser i fjellbekker. Jeg liker den jakten. Men man må klare å la være å irritere seg over hvor dramatisk enhver hendelse blir fremstilt, eller at de kan bli rike, bare med noen få spadetak til så, eller at man hele tiden må gjennom alt enda en gang etter reklamepausen.
 2. Amerikanerne kan også lage gode filmer. Men på reklamefinansiert tv så blir dramaturgien litt annerledes, som du sier. Dette er bare en teaser. Selve filmen er kun tilgjengelig på dvd fra statene. Evt. lugubre sider.
 3. Insta-damene har et yngre publikum enn Lars Monsen da. Tidene forandrer seg og gamle helter dør, synger Vestlandsfanden. Jeg er ikke noe spesielt fan jeg heller. Men innser at det er jeg som er problemet med den holdningen 😅
 4. Jeg holder på å utvikle en tv-serie for et norsk publikum med fokus på humor, friluftsliv, og det å møte folk langs veien. Men jeg sliter litt med å velge en tv-profil, så kanskje du kan hjelpe meg? Her kommer muligheten til å påvirke ditt eget friluftsprogram! Hvem er din favoritt i norske frilufts-programmer, og hvorfor liker du ham eller henne? 😃
 5. Fenix 5X og 6X har kart. Ikke vanlig 5. Jeg prøvde Garmin Edge eller hva den heter. Ren kart-gps klokke. Men returnerte den av samme grunn som jeg ikke bruker stor gps heller. Liten skjerm, og treg i bruk. Jeg bruker klokken til å logge turene og ha kontroll på puls og kondis analyse. Ellers memorerer jeg kartet og sjekker mobilen om nødvendig. Beveger meg sjelden i whiteout. Og fjellene er bratte her jeg bor så orientering er enkelt.
 6. For meg var det omvendt. Var tøff før og dro ut selv om det regnet. Nå avlyser jeg turen og drar frem Netflix i stedet 😅
 7. Ikke vent. Slå opp teltet i hagen eller skogen bakom huset og tren der. Våte klær skal ligge i forteltet. I små telt uten fortelt, bruker jeg å stappe goretexen innunder teltduken så den i hvert fall ikke blir -våtere- i løpet av natta. Kaldt og kjipt neste dag blir det uansett. Men dårlig vær gir ofte de fineste turbildene, og mange vakre opplevelser i skiftende lys! Så det er bare å komme seg ut og nyte lukten av våt skog / lyng.
 8. Bestilte en Alpinist 130 fra XXL til 1999,- sist helg. Men har ikke blitt sendt enda 🙃 Utsolgt står det nå. Vi venter i spenning. Bruker denne modellen til å bære Ally kano med. Sååå mye bedre enn de lefseskinna Bergans lager til oppbevaring.
 9. Active track blir lovlig under EU reglene. Det vil også bli endringer slik at man kan fly utenfor Preikestolen og andre fjellklipper lovlig. Pdd. er det strengt forbudt å fly utenfor Preikestolen, men mange velger å gjøre det likevel for Instagram-likes. Man har likevel begrensninger på avstand fra tilfeldig forbipasserende, så dette gjelder kun profesjonelle operatører med nødvendig sertifisering. EU reglene som kommer til sommeren: https://eur-lex.europa.eu/eli/reg_impl/2019/947/oj
 10. Det er lovlig å bruke de autonome løsningene til DJI. Men da skal man ha kontrolleren i hånden. Å begi seg ut på kollisjonskurs med Luftfartstilsynet... Tja, hvis man ønsker å fly drone også i fremtiden så er det kanskje ikke så lurt. Men veldig mange gjør det. https://www.nrk.no/nordland/vil-straffe-dem-som-medvirker-til-ulovlige-dronebilder-1.14584300
 11. Ja. Man skal følge den og alltid ha den med på tur (jeg har den lagret på mobilen). Med de nye EU reglene vil det komme nettkurs og obligatorisk teoriprøve for alle. Det blir bra.
 12. Det er samme regler for RO2. Vil man bruke Active Track på seg selv så må en nesten ha RO3. Men selv der er jeg usikker på lovligheten.
 13. Her er screenshot fra operasjonsmanualen til dronepiloter. Utarbeidet av Luftfartstilsynet. Det er overhodet ikke mulighet for individuell tolkning. Du skal se dronen og ha kontrolleren i hendene.
 14. Forøvrig er maks høyde mellom drone og bakke 120 meter, så her gjelder det å følge høydekotene på kartet. Over 120 meter over bakken er kontrollert luftrom. Da skal man ha en del sertifikater før man får tillatelse per søknad. Mange bryter disse lovene. Luftfartstilsynet har ansatt en god del nye personer for å få nok ressurser til å utstede alle bøtene.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.