Jump to content

shiban

Aktiv medlem
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by shiban

 1. Vurdere å kjøpe dette til bruk som basecamp vår, sommer og høst. Finner lite test/brukererfaringer på nett. [Hidden Content] Noen her som har dette dette og kan skrive litt om hva de synes?
 2. shiban

  shiban

 3. Da er test ferdig. Etter ca. 1,5t er powerbank tom, og telefon ladet fra 10% til 55%. Bra nok for meg, Xperia Z5C kan brukes mye med 55% igjen på batteri.
 4. Har hatt denne i et par år [Hidden Content] Dette er det minste kitet til Goal Zero, veier 318 gram. Effekten på panelet er 3,5W. Har fungert greit som strømreserve på mine turer. Fungerer på telefon og på kamera (Sony RX100) Fordel med lav vekt og liten størrelse, men effekten på panelet er ganske lav. Driver å tester pwerbanken nå med lading av Xperia Z5C. Har ladet telefon fra 10% til 37% på 1 time, og da er powerbanken ned til 50%
 5. Ja, han er en fin turkamerat. Shiba kan være litt sære, f.eks er min shiba sur/fornærmet hver eneste gang jeg setter på han kløven, men det går ganske fort over, når vi begynner å gå. Vi har mange flotte turer i fjellet sammen Han er rolig i camp, og gir beskjed med litt boffing når noen nærmer seg. Ligger inne i teltet sammen med meg. Bilder fra en av turene i 2015 her: [Hidden Content]
 6. Noen bilder av min turkompis, Chikai. en shiba gutt, 6 år.
 7. Har brukt Vandra mid i 1 år nå, [Hidden Content] Brukt i skogen og fjellet, også med tung sekk, over 20kg. Er godt fornøyd, ikke noe tegn til at såler løsner. De er uten for og ganske lette. Fikk litt tendenser til gnagsår i starten, men dette har gått seg til når læret mykner etter litt bruk. Synes de var litt uvant å gå med i starten pga. under delen med cellegummi er mye stivere enn overdelen i kun lær uten for. Har brukt flere typer sko med goretex, men synes Lundhags fungerer bedre. Blir mye mindre svett på beina med Lundhags. Synes sko med goretex blir helt håpløst varme, spesielt i sommermånedene. Finnes også som høy modell [Hidden Content]
 8. Er litt i tvil om innvendig høyde på Ringstind 2 light og standard. Helsport oppgir i beskrivende tekst at det er 110 cm innvendig høyde Men tegningen med alle mål viser 100 cm. Regner med at det er tegningen som er riktig, men er det noen som kan bekrefte?
 9. Nei, var usikker på riktig mål, flott at du kommer en en korrigering her.
 10. På forespørsel skriver jeg litt om min erfaring med Helsport Multiduk. [Hidden Content] Litt fakta: Vekt duk, 0,8 kg Vekt stenger 0,35 kg, aluminium Vekt plugger 0,2 kg. Finner ikke noe mål på denne, men den er ca. 3x4m. med en trekantet fasong. Kjøpte den i 2011 Mange bruksmåter på denne som f.eks tarp, gapahuk, bivuakk, og flere duker kan kobles sammen til telt/lavvo. Jeg har brukt min på mange turer, men kun som gapahuk frittstående eller som forlengelse av inngangspart på teltet. På dagsturer har jeg alltid med denne. Veldig godt å sitte i ly for vinden, og ha sekk og diverse tørt ved regn. Kvaliteten virker meget god, duken virker sterk og tett. Hadde en liten lekkasje ved søm, men tettet den greit med seam sealer. Ikke flere problemer etter dette. Enkel å sette opp som gapahuk, og god nok plass til at 2 personer kan sitte under. Den tåler en del vind, hvis man bardunerer godt. Ved bruk som telt/lavvo må 2 eller flere duker settes sammen med knappesystem, noe av det samme som er på forsvarets knappetelt. Har ikke prøvd dette, og tror kanskje det kan være lurt å prøve å sette de sammen for man drar på tur. Ved bruk som bivuakk må den også kneppes sammen. Legger ved noen bilder av duken i bruk. Og flere bilder fra mine turer på denne siden: [Hidden Content]
 11. Så bra, man må kanskje bruke litt tid på disse.
 12. --- Hvor finner jeg igjen "utseendet" som jeg har definert under f.eks "sporing"? Da må du først slå på gps og så starte et nytt spor eller bruk et spor som er lagret.
 13. Kjekt å se litt hva andre bruker som turmat, får jo inspirasjon til å endre på min. På en helgetur fra Fredag morgen til utpå Søndag, 1 brød 1 pakke salami 1 boks leverpostei 1 tube kaviar 1 tube makrell i tomat 4 poser Real, spiser stort sett alltid bare en slik pr. dag, men må bare ha med en i reserve. Liten boks med smør Litt Vikingmelk(pulver, godt i havregrøt) 3 poser Møllerens Havregrøt Sjokolade, rosiner En skvett klar sterk sprit, kos til kaffen.
 14. Ja, skjønner. Diise klokkene må man kanskje bruke litt tid på for å bli kjent med meny-systemet. Jeg bruker ikke så mange funksjoner på min Fenix, stort sett til navigasjon. og spor. Kan prøve å hjelpe. På min Fenix kan jeg egendefinere 3 sett med datasider. 1 sett for sporing, 1 sett for navigasjon og 1 sett for innendørs. Dette gjøres i meny, oppsett-datasider, her har jeg de 3 valg, sporing, navigasjon og innendørs. Altså, hvis jeg vil se datasider for navigasjon må denne funksjon være startet. Og, hvis jeg vil se datasider for sporing må denne funksjon være startet. Vet ikke om Tactix har samme oppsett, men tror det ligner.
 15. Har ikke erfaring med Ambit, men google har svaret. Prøv et søk på dette: garmin tactix vs suunto ambit2 eller 3 Gir masse svar. Jan
 16. Jeg har selv en Garmin Fenix, jeg tror den har noenlunde samme meny som Tactix. Meny på disse er litt kompliserte, tar litt tid til en blir vant. Hvor lenge har du hatt denne? Det at du havner tilbake til start når du blar i datasider kan være at du har definert en av knappene, opp eller ned, til å gå til startsiden når den holdes inne. Det finnes hjelp andre steder også på div. forum. f.eks. denne: [Hidden Content] Denne siden har også mye info om Tactix. [Hidden Content] Jan
 17. Har brukt M77 i et år nå. De er brukt ganske mye, både i skogen og på flerdagers tur i fjellet med tung sekk. Erfarer at nå er læret blitt slitt og mykt, gir mindre støtte i ankelpartiet. Har i tillegg fått skomaker til å sy på ekstra lær på skaftet for at de skal bli stivere i skaftet. Fuktmotsatand er også blitt dårligere, selv om jeg pusser dem før hver tur, er ofter våt på beina nå enn da skoene var nye. Synes dette er kjmpegode sko å gå i, men er ikke fornøyd med dem nå etter et år. Har ikke hatt problemer med at sålen løsner på dette paret. Har bestilt nye Lundhags, er spent på hvordan de er.
 18. Hmm, ble litt usikker. Hentet fram radioen fra tursekken for å sjekke. Grundig M400 Den har FM,AM, SW1,SW2.
 19. Glemte å si at den ikke har dab, kun fm/am
 20. Tror jeg har anbefalt denne i en tidligere tråd. Har brukt denne på mange turer i skog og fjell. Er meget godt fornøyd, både med lyd, mottak, og batterilevetid, 2stk.AAA. Bruker en liten ledning som ekstra antenne når det er dårlig signal. Kjøpt på ebay.
 21. Hei! Det er egen nedlasting for kart til PC, den heter windows installer Se veiledning her :[Hidden Content].
 22. Har aldri hørt om dette brødet. Et kjapt søk finner denne, [Hidden Content] en testrapport fra noen som har prøvd.
 23. shiban

  Lett fleecejakke

  Fins vel mye å velge i her i alle prisklasser. Mitt tips er å se på Norrøna sine fleecejakker i forskjellige tykkelser fra warm1 til warm4 (4 er varmest).
 24. Takk for svar, blir vel til at jeg bestiller en slik. Togokløvene er dyre ja, men hvis kvaliteten er bra og kløven sitter godt, er det verdt pengene.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy