Gå til innhold

Glenn_G

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  46
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

1 følger

Om Glenn_G

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Vi endte opp med å kjøpe helt ny kano. Ble en 16,5 og vi er utrolig fornøyd! Ble mye banning når den skulle settes opp da, for ene delen var merket feil. To spanter hadde samme nr men den ene av dem viste seg å være identisk med den delen vi manglet. Så når vi satt rett del rett plass så gikk den lett sammen, men det skjedde ikke på første forsøk selvsagt. Men når den først var montert så var det helt fantastisk å kunne sette setene hvor vi vil. Da kunne vi justere sånn at kanoen ble jevnt lastet selv med hund i baugen. Og den bærer utrolig mye! Merket ikke noe forskjell på hvor høyt den fløt med bare bagasje og med bagasje pluss to voksne og en boxer. På tidligere turer med lånt kano har vi nesten gått rundt hver gang hunden har flyttet brått på seg. Men med ally'en så har det ikke noe å si hva hunden finner på, kanoen ligger stødig uansett. Så nå gleder vi oss til minst 17 dager med jakt og fiske i Femundsmarka med ny kano neste mnd! Takk for alle tips
 2. De fleste har blitt lagt ut for 10000kr og det er jo ikke aktuelt uten masse ekstrautstyr. Den ene jeg var å så på her var minst ti år gammel, ganske slitt og minst to steder det var rifter i duken, han skulle også ha ti store. Det er kun en Ally på Finn nå, den ligger også til 10000kr og der er det kun bilder som har blitt hentet fra nett, ingen av den kanoen det faktisk gjelder. Er skeptisk til å kjøpe kano usett og bare få den i posten som det ble foreslått tidligere. Det er for mye penger til å bare ta sjansen, spesielt i det siste tilfellet der det ikke er bilder eller noen form for info.
 3. Det var mange billige allyer til salgs i vinter, men de har blitt 3-4000kr dyrere nå i sommer. Har ute ønskes kjøpt annonse men de få som har vært til salgs har vært 100mil unna og da blir der vanskeligere. I tillegg har de ligger på 8-10000kr og da er det knapt verdt det siden man får ny for 12-13000kr. Håper enda på at der skal dukke opp en brukt da, hvis ikke blir vi nødt til å kjøpe en ny.
 4. Sier ikke noe om at 16,5 er bedre enn 17 jeg altså. Sier bare at vi ikke vil ha mindre enn 16,5.
 5. Vi må ha en kano som takler bølger. Ifjor var vi 15 dager i Rogen og Femunden med lånt kano og det blir fort skikkelige bølger der. Var skummelt å få vann over baugen i uvær så vil ha noe med litt lasteevne så den ikke blir liggende så lavt i vannet. Været skifter så fort slike steder og uvær kan vare lenge, så regner med å oppleve igjen at man bare må ut i bølger for å komme seg hjem. Vi har lest oss opp på kanoer så er rimelig sikkert på at 16,5 eller eventuelt større er veien og gå. Vi har ikke lagringsplass til «vanlig» kano heller, så da er det vel stort sett ally som er alternativet. Og vekten er viktig! Var et slit å drasse på tung kano så det vil vi unngå i fremtiden.
 6. Vi er åpne for 16,5 og oppover. Tror mindre blir for lite da vi drar på turer på 2-3 uker og har med hund i tillegg til alt det andre utstyret. I september skal vi til Femunden igjen i 2,5 uke og da skal vi jakte også så det blir enda mer vekt. Vi hadde egentlig tenkt å gå for den største modellen men har innsett at 16,5 også vil fungere.
 7. Vi er på jakt etter en brukt allykano og det er endel av dem på finn.no hele tiden. Men noen av dem er veldig gamle og jeg vet jo at alle gummimateriale blir svekket over tid så et jo litt skeptisk. Det selges jo løs duk til kanoen om det trengs men den koster jo 4000kr da. Så lurer på hva en ally 16,5 dr som er feks ti år er verdt?
 8. Glenn_G

  Hjelp mot smerter oppå foten

  @zimwalker Det hørtes helt likt ut som på meg, så da er det nok bare en annen type gangsperr. Hadde vært veldig praktisk å fått stivet av litt på et vis.
 9. Glenn_G

  Hjelp mot smerter oppå foten

  Jeg har nok forklart meg dårlig fra starten av da. Jeg får vondt oppå foten og i mesteparten av leggmuskulaturen. Men når man står på skikkelig og bruker kroppen hardt så mistenker ikke jeg noe galt om man er om og vond dagen etterpå. Virker jo som jeg får litt muskelknuter innimellom som du nevnte ja, men det er jo ingen krise. Og smertene blir jo borte av seg selv etter en dag også. Skjønner ikke hvor jeg har skrevet at det ikke er treningsverk? Jeg mente iallefall aldri det. Det er en annerledes smerte enn jeg får av å «pumpe jern» men som sagt så tror jeg at det er pga at det er mer statisk bruk av musklene som gjør det. Jeg er aldri bekymret for smerter etter trening når de er av typen som forsvinner på en dag. Det eneste jeg var ute etter var om det fantes hjelp så jeg kan trene litt lenger uten større totalbelastning. Litt som når man bruker belte under markløft for å skåne ryggen. Man kan jo gjøre seg selv en bjørnetjeneste der også om man alltid trener med det. Men om man bruker det for å kunne løfte ekstra tungt så synes vel de fleste at det er Ok?
 10. Glenn_G

  Hjelp mot smerter oppå foten

  Alle får jo ømme muskler om de drar på nok, selv atleter. Det betyr vel ikke at muskler og sener ikke er trent nok? Om man liker å løpe så langt man bare klarer flere ganger i uka så er det vel ikke negativt å bruke bedre sko, tights eller annet som Kan avlaste, støtte eller hjelpe på annet vis? Skjønner hva du mener men tror ikke du skjønner helt hva jeg mener kanskje. Men takker for engasjementet uansett 😃
 11. Glenn_G

  Hjelp mot smerter oppå foten

  Ja det med at muskler bygges kjappere enn sener vet jeg jo fra styrketreningen. Og jeg føler jo at jeg har stått på så mye at senene bør være sterke nok. Er nok mest det at det bare er lange økter og at jeg har klatret det som for meg er helt på grensen av hva jeg klarer, så har jo blitt stående i veggene og letet etter neste tak og veien videre veldig lenge om gangen. Som sagt så er det nok den statiske belastningen som tar meg, musklene er sterke nok til til mer enn jeg klarer klatre, det er teknikk og seigheten til å holde på hele dagen som mangler. Jeg tror at det kan gå ann å få ned belastningen litt med teip og siden det isåfall hjelper kun litt og det vil føre til at jeg klatrer lenger så tror jeg heller ikke at det er en bjørnetjeneste heller da. Jeg har jo klart å holde på timevis annenhver og enkelte ganger hver dag uten å få betennelse i sener så tror de er i stand til å ta belastningen. Angående tøying så er det noe jeg er skikkelig dårlig på. Hater det intenst, hehe. Men når jeg trener styrke så tøyer jeg innimellom settene iallefall.
 12. Glenn_G

  Hjelp mot smerter oppå foten

  Skjønner hva du mener, har en skulder som plager innimellom pga at jeg trente benkpress med feil teknikk for noen år siden. Men dette som har kommet nå er bare muskulært, stort område og det gir seg etter en dag. Og har hatt det i begge føttene. Så er gangsperr, men antar at den føles så annerledes pga at jeg aldri før har fått gangsperr av statisk bruk av musklene før. Så er ikke redd for at det skal være noe alvorlig og jeg har økt gradvis på med belastning både i klatringen og styrketreningen over flere måneder, så tror kroppen skal tåle litt. Men ville bare avlaste litt under klatring sånn at jeg kan klatre litt lenger økter før musklene er oppbrukt for dagen 😃
 13. Glenn_G

  Hjelp mot smerter oppå foten

  Ja jeg trener tåhev blant mye annet. Og jeg tåler mer og mer også 😃 Men hodet vil mer enn kroppen og derfor kunne jeg tenkt meg å hjelpe kroppen litt sånn at jeg tåler lenger økter.
 14. Glenn_G

  Hjelp mot smerter oppå foten

  Jeg har klatret 2-3 ganger i uken siden starten på januar. Trener styrke i tillegg også. Har akkurat startet med utendørsklatring og det er både tynge og høyere vegger enn innendørs. Så nå får jeg vondt oppå føttene, ganske langt bak tærne. Jeg får også en helt annen type gangsperr i leggene enn jeg er vant med, det føles som den indre muskulaturen er hard som betong dagen etter klatring. Jeg regner jo med at dette retter seg selv med tiden etterhvert som musklene bli vant med belastningen. Men før det så kunne jeg tenke meg å avlaste litt sånn at jeg kan klatre mer hver gang jeg er ute. Finnes det måter å bruke sportsteip eller eventuelt kineso-teip som kan hjelpe meg?
 15. Glenn_G

  Fremtidsdrømmer om storvegg

  Jeg er en fyr på 41 som ble introdusert for klatring forrige romjul da min bror tok med meg og min samboer til en hall med innendørs klatring i Stavanger. Vi ble umiddelbart hekta og kom igang med klatring hjemme i bergen Veldig tidlig i januar. Etter det så har det blitt klatring 2-3 ganger i uka pluss en hel del trening utenom. Innendørs klatrer jeg max 6- ruter og nå har vi også kommet igang ute og jeg har klatret en del 5+ ruter foreløpig. Skal prøve hardere ruter men de nederste boltene står jo 3 m oppe i veggen og det er ca 2,5 m mellom boltene videre sånn at man skal være bra forsiktig for å unngå bakkefall tidlig i rutene. Det har holdt meg igjen litt. Jeg klatrer kun på led bortsett fra om jeg har klatret en rute og bare skal opp igjen for å hente ned slyngene. For å komme videre i gradene ute, bør jeg da bite i det sure eplet og klatre på topptau først, eller bør jeg fortsette som nå med å veldig gradvis finne vanskeligere og vanskeligere ruter? Den store drømmen med klatringen er jo å klatre store vegger med mange taulengder og overnatting underveis. Men det er selvsagt en lang vei dit. Tenker å ta kurs i naturlig sikring neste vår, noe jeg håper å få med samboeren på. Hun klatrer foreløpig lettere ruter enn meg og har klatret en hel del mindre på led. Men hun er gira da, så håper hun også blir hekta på led. Uansett, hvordan bør jeg gå videre for å ende opp med å klatre i store vegger? Hvordan legge opp klatretrening med tanke på å takle lange ruter feks? Og når jeg har kommet så langt at jeg har lært meg naturlig sikring og å klatre på flere taulengder, hvor bør jeg da prøve meg? Finnes jo mange flotte og kjente fjell i landet, mange har jo via ferrata(noe jeg også skal teste for utsikten sin del) men er det noen av disse som også har mulighet for «enkel» storveggklatring? Innser at det er ganske langt fram til at jeg er klar for dette men det er viktig med drømmer og motivasjon!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.