Gå til innhold
  • Bli medlem

Oversikt over åpne koier og hytter i Norge


Kjell Iver

I Norge har vi en lang tradisjon med å ha hytter stående åpne for vandrere eller dagsturbesøkende. Hyttene er som regel spartansk utstyrt - men har som oftest en vedovn og en brisk så man kan få ly, hvile og varme i kroppen.

Mange av disse buene står i dag på steder man aldri ellers får sette opp buer. Noen ble bygget som ly for tømmerhoggere eller som hvilebu for folk som hadde tilsyn med telegraflinjer eller langs benyttede ferdselsveier. Noen ble bygget for gjetere eller som jakt og fiskebuer på utilgjengelige steder.

Fellesnevneren for alle er at brukerne selv må gjøre en innsats for å holde de i stand. Det sil si at man forlater hyttene i den stand som man selv forventer å finne i de.

Her på Fjellforum kom ide'en om å lage en samlet oversikt på forumet nå først i Februar 2016. Teknisk har vi en løsning på plass for å registrere slike ting, og dette vil være et langvarig prosjekt som vil gå over lang tid og kanskje aldri bli 100% komplett. Man kan også gi tilbakemelding på hver enkelt hytte i forumet - slik at databasen blir et levende dokument.

Kjenner du til en hytte eller koie - så registrer den her. Den vil da dukke opp i dokumentet under her.

Vis større kart

Endret av Kjell Iver
Brukertilbakemelding

Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.Gjest
Kommentarfeltet er nå stengt×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.