Jump to content

Taiga serien til Ajungilak


Aalstad

Recommended Posts

Jeg skal investere i en dunpose til den varmere delen av året, og har sett på Ajungilak Taiga Summer og Taiga 3-season.

Det er tydeligvis en mixup av komfort temp skalaer på hjemmesiden til ajungilak, fordi der står det at de begge har temp 20/-2/-9/-27.

Er det noen som har erfaringer med disse modellene - hvor varme de er/om de slipper dun/kvalitet på ytterstoff etc...?

Evt noen som vet om liknende poser til like hyggelig pris?

Mvh Andreas

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg har det jeg tror er en førstegenerasjons Taiga. Den veier 1050 gram (lengde 195 cm), omtrent som 3-sesongeren du viser til. Det er den første og eneste dunposen jeg har, så jeg har lite grunnlag til å sammenlikne med andre dunposer. Men i forhold til syntetposer er den fantastisk å ligge i. Innerstoffet er mykt og godt, og en kjenner at posen blåser seg opp og pakker seg rundt når en kryper nedi. Ytterstoffet er tynt og lekker litt dun/fjør, vet ikke hvor mye i forhold til andre. Jeg har holdt posen langt unna regn og fukt, så jeg vet ikke hva den tåler av dette. Snøring rundt halsen og i toppen er god.

En kompis kjøpte samme pose på samme tid. Hans er brukt en del mer enn min og dunet i den er lekket mer ut og har klumpet seg noe. Den ble vasket i går, så får vi se hvor mye det hjelper. Min er brukt ca. 50 netter på to år og er fortsatt i veldig god stand. Kjøpte den til rundt 1300kr på tilbud for to år siden, det er den absolutt verdt. Temperaturene du nevner er nok helt feil. Tror min har ekstremgrense på -10 grader, og jeg sover godt ned til -5/-10, men jeg pleier heller ikke å fryse så lett.

Link to comment
Share on other sites

Takk skal du ha skaufant!

Etter den nye EN standarden for å teste soveposer, er ekstremtemperaturen på en sovepose den temperaturen en normal mann kan få ca 6 timer dårlig søvn uten at kroppstemperaturen synker til et farlig nivå. Altså den laveste temperaturen posen kan beskytte mot generell nedkjøling. Så hvis du sover relativt komfortabelt ned til -5/-10, høres det rimelig ut at ekstrem temp er på rundt -25.

Ajungilak pleier jo å ha en lapp inni posen hvor det står temperaturer. I så fall står det der om posen er testet ihht EN 13537.

Min gamle ajungilak pose sier -20, men da begynner det å bli ganske kaldt med mindre man kler på seg godt. Den kom før EN.

Jeg skal kjøpe en pose til meg og en pose til madammen. Jeg tenkte jeg skulle gå for 3-season (kort) til fruen og sommer (lang) til meg selv. Hun er notorisk kald, så den lille ekstra vekten tror jeg er vel verdt det!

Noen som har taiga sommerposen? Er det i det hele tatt noe varme å hente i denne?

Link to comment
Share on other sites

Ble nysgjerring og måtte sjekke nå: Posen er merket med EN 13537-temperaturer -3 komfort for menn og -19 ekstrem. Da stemmer nok temperaturene du oppgir for 3-sesongeren, men jeg ville nødig ligget i sommerposen i -27!

Link to comment
Share on other sites

Det er nok Ajungilak som har klusset det til på hjemmesiden sin, og satt feil (og nøyaktig samme) temperaturskala på alle taiga posene.

Jeg har lett litt på div nettsider (både norske, svenske og tyske) som selger disse posene, og alle oppgir andre verdier ihht EN:

Summer: +9 for damer, +5 for menn og -9 ekstrem

3-season: +5 for damer -1 for menn og -17 ekstrem

Det høres også mer fornuftig ut mtp dunkvalitet, fyllmengde og total vekt på posen.

Så ved å kjøpe sommerposen til meg og 3-season til dama, havner vi sånn ca likt på komfort temp!

Jeg skal sende dem en mail og spørre for sikkerhets skyld. Poster svaret her!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har selv vært inne på tanken om en Taiga pose, og reagerte også på temperaturmerkingen. Jeg sendte en mail til ajungilak og fikk dette svaret:

Taiga 3-seasong: kofort menn 22/-1 extreme -17

Taiga Summer: komfort menn 24/5 extreme -9

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy