Jump to content

Gamle soveposer


Guest Anonymous

Recommended Posts

Guest Anonymous

Har en eldre Ajungilak Tyin som jeg tror er nesten 12 til 15 år gammel. Ikke brukt så mye. Så lurer litt på om eldre soveposer mister isolasjonsevne over tid!

Lurer også på om den vil bli bedre om jeg vasker/renser den! 8)

Setter pris på svar!

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Hvis det du har er en dun pose har den nok blitt "slappere" med åra. Dunene blir flatere (mister litt av spensten) og isolerer dermed dårligere. Du kan kanskje prøve å ta den en runde i tørketrommelen? OBS! Dette har jeg aldri prøvd selv, så avvent svar fra mer kyndige folk :lol:

Jeg hadde imidlertid en god, gammel sovepose fra speidertiden for 20 år siden. Det var dun og den funket ihvertfall helt fint om sommeren. Dama kasta den til slutt fordi det var noe oppkast fra en kamerat oppi der (20 år gammelt) som hun syntes var ekkelt. Jeg ble litt deppa, men som trøst fikk jeg en ny fra Hagløfs som veide ikkeno' og hadde heller ikke oppkast i seg 8)

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous

Er ikke en dunpose nei. Vanlig.... blytung isolering!

Er ikke værre enn å prøve den ute. Posen skal tåle 10 til 20 kuldegrader. Men om den fungerer i Nordmarka, så kan den kanskje bli i det kaldeste laget på fjellet 8)

Har et stort problem skjønner du! Og det er å finne ut om jeg skal kjøpe nytt telt eller sovepose :lol:

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous

Har selv en gammel Tyin (14 år) og den funker fortsatt så bra at jeg ikke har orket å kjøpe ny. Deilig å ikke ha en helt ny pose å være redd for å ødelegge når en sover nære bålet osv. Det eneste jeg har gjort er å vaske den noen få ganger i løpet av disse åra (krever stor vaskemaskin) og så lagrer jeg den løst dvs ikke i transporttrekket. Posen min er fortsatt komfy ned til minst 15 grader minus, i tillegg har jeg sydd innerpose i fleece og ville ikke vært bekymret selv om tempen kom godt under minus 20. Og det beste av alt, både soveposen og fleeceposen går greit inn i kompresjonstrekket som er størrelse medium.

Link to comment
Share on other sites

Vask i vaskemaskin føre generelt sett til at isolasjonsevnen blir svekket. Dette fordi isolasjonsfibrene ikke blir jevnt fordelt i soveposen etter at den har vært i vaskemaskinen. En måte å motvirke dette på er å vaske soveposen sammen med 3-4 tennisballer.

Å sende soveposen på rens kan hjelpe på isolasjonsevnen. Renseriene kan ”piffe opp” fibrene i soveposen. Vet ikke helt hva de gjør, men resultatet er at fibrene kan holde på mer luft som igjen fører til bedre isolasjonsevne.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy