Jump to content

Hilleberg Kaitum


dufas

Recommended Posts

Har i noen tid hatt lyst til å skaffe meg et lettvekts 2-mannstelt som har litt god plass i fortelt samt mulighet for å fyre primus inne. Alternativene har sålangt vært Hilleberg Nallo GT og Helsport Fjellheimen Camp i 2-mannsutgaver, men etter hva jeg har erfart / hørt har begge disse teltene realtivt dårlig luftemuligheter, dvs. 1 stk ventil + såkalt "skirt ventilation" - som jeg stiller meg skeptisk til.

Nå se jeg imidlertid at Hilleberg har kommet med en ny modell som heter Kaitum. Denne modellen har store og regulerbare ventiler i begge ender, og burde derfor være bra.

Noen som har erfaring med dette ?

Dufas

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Til 2 Personer er vel dette teltet glimrende. Ser det ikke har det store forteltet på Nallo GT.

Jeg har ett Nallo 3 GT og det fungerte utmerket med 3 nå i påsken. derimot blir luftingen for dårlig med lavere temperaturer og mye snø. plassen inne i (Inner)teltet blir også for liten til 3 når en skal være lenge inne i teltet som ved dårlig vær midtvinters på fjellet.

Derfor tror jeg også katum blir i minste laget for 2 vinterstid, spesielt siden du ikke har noe stort fortelt som egner seg til fyring. Takhøyden kunne også vært noe større.

Men til Seinvinter- seinhøst vil nok dette teltet fungere godt. Luftingen er nok bedere en på nallo, men ville ikke byttet bort forteltet mitt mot noe i verden. Kan fint sove 2 stk der! det er gigantisk.

Link to comment
Share on other sites

Mange takk for tilbakemelding, og jeg er helt enig i dine vurderinger av teltet som sådan. Jeg skulle nok også ha nevnt at jeg planlegger å bruke dette primært som 1 mannstelt, evt. 2, men da på lette sommerturer.

Til turer med 2-3 personer benytter jeg et Helsport Spitsbergen 3 Camp. Dette er forøvrig et telt jeg kan anbefale på det vameste, men som jeg ser ikke i særlig grad er blitt omtalt her på forumet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy